Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli choroba chorobą, ale zarabiać jednak trzeba. To tylko pokazuje, że ludzie bardziej obawiają się absurdalnych decyzji rządów, niż koronawirusa. I po półtora roku obserwacji tego, co się na świecie dzieje wokół tego tematu, pozostaje mi się tylko z nimi zgodzić.

No nie do końca mnie zrozumiałeś. Jak najbardziej zastosowałem się obostrzeń. Karnie siedziałem w domu, a zakupi mi kumpel robił. Jedyne czego nie zrobiłem to zgłoszenie tego. W niczym by mi to nie pomogło a jedynie zaszkodziło mojej kieszeni. Inna sprawą jest to że absurdalne decyzje rządów nie są tożsame z brakiem zagrożenia. To że jakiś polityk palną jakąś bzdurę, lub zachowanie rządzących jest sprzeczne z obostrzeniami które sami wprowadzili, nie ma wpływu na wirusa.  A z waszej strony często słychać że skoro jakiś polityk czy inny PAD powiedział ze nie ma zagrożenia, to to musi być prawda bo oni wiedzą lepiej, i tylko chcą nam smycze skrócić a covida nie ma, albo to taka grypka. Ja przechodziłem to łagodnie. Ale wolałbym jednak grypę przechodzić niż to dziadostwo. 

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pamiętacie tę psycholke z Australii, panią premier co mówiła o NWO i o tym, że niezaszczepieni będą tracić prawa obywatelskie? Dziś podała się do dymisji, do jej biura wjechały służby, a nazistka jest oskarżona o potężną korupcje. Pierwsze NIEPOTWIERDZONE przecieki mówią o pobieraniu gigantycznych pieniędzy od...uwaga, uwaga...AstraZeneca i Pfizera.

No kto by się spodziewał? :))

• 3

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up

A czy twoim zdaniem to jest dowód na to że szczepionki nie działają, a covid to taki katarek? Tak? 

• -1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dla nich wszystko jest dowodem,
Co zgadza się z ich światopoglądem.
Chłop umarł na covida,
Ale to żydowska zmyła.
By zaszczepić nas patriotów
I pozbawić wolności wokół.
Leczy my spisek zwietrzylismy
Ze spiskowych stron korzystaliśmy.

Taki wierszyk na szybko w przerwie w pracy wymyśliłem. Jak na amatora całkiem niezła fraszka.
  • -1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up

A czy twoim zdaniem to jest dowód na to że szczepionki nie działają, a covid to taki katarek? Tak? 

Raczej jest to sugestia, że Pani Premier brała pieniądze za to, aby jak najwięcej szczepionek użyć (czyli kupić od koncernu/ów). 

Napisałem, że to sugestia, bo to wiedza (jak sam napisał) niepotwierdzona

Up@

Mam fraszkę na szybko inną...

Myślał, że Covida ni ma...

Jak się ocknął, minęła zima...

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Raczej jest to sugestia, że Pani Premier brała pieniądze za to, aby jak najwięcej szczepionek użyć (czyli kupić od koncernu/ów). 
Napisałem, że to sugestia, bo to wiedza (jak sam napisał) niepotwierdzona.

Coś z tym kupowaniem od Pfizera jednak chyba nie do końca poszło, skoro Australia zaopatrywała się ostatnio w szczepionki w Polsce (LINK)

Swoją drogą zastanawiam się, skąd Daniel ma takie informacje. Nawet antyszczepionkowy "Najwyższy Czas" wskazuje na inne przyczyny dymisji premier (LINK).

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up

Dowód na to, że rządy wciskają te szczepionki na siłę jak żadne inne nigdy wcześniej, bo mają z tego ogromne pieniądze. Na razie napisałem, że to informacje niepotwierdzone, choć potwierdzonych powiązań wielu polityków/ekspertów z tymi koncernami jest sporo, nawet w Polsce.

A na to, że działanie szczepionek jest co najwyżej wątpliwe, a covid to w większości przypadków katarek to mamy setki innych dowodów, wielokrotnie tutaj zresztą już przedstawianych.

Tu kolejne "ciekawostki"(zaraz po wzroście nowotworów) wychodzą na światło dzienne:
"Szkocja: Eksperci ds. zdrowia zaskoczeni wysokim wzrostem ataków serca. W okresie letnim nastąpił 25% wzrost liczby osób, które trafiły do szpitali z częściowo zablokowanymi tętnicami odcinającymi dopływ krwi do serca..."

https://www.thetimes...eries-m253drrnf

Tak swoją drogą to:
https://twitter.com/...1006336/photo/1

Spieszmy się kochać dziennikarzy, tak szybko odchodzą...

• 1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Swoją drogą zastanawiam się, skąd Daniel ma takie informacje.

Hmmm... obronił się tym:

Na razie napisałem, że to informacje niepotwierdzone...

... choć takie stwierdzenie wskazuje na brak jakichkolwiek dowodów.

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

a covid to w większości przypadków katarek to mamy setki innych dowodów, wielokrotnie tutaj zresztą już przedstawianych

Zaraz dowiemy się że covid nie istnieje a w szpitalach leżą symulanci i aktorzy. Ale nie będę uprzedzał faktów, poczekam na rozwój wydarzeń. 

A skoro Daniel tak ochoczo rzuca nazistami na prawo i lewo to myślę że gdyby sam Hitler powiedział żeby się nie szczepić to przybił by mu piątkę i podziękował za wsparcie. na zasadzie nie ważne skąd informacja ważne że trafia w mój punkt widzenia. 

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

a covid to w większości przypadków katarek to mamy setki innych dowodów, wielokrotnie tutaj zresztą już przedstawianych

Zaraz dowiemy się że covid nie istnieje a w szpitalach leżą symulanci i aktorzy. Ale nie będę uprzedzał faktów, poczekam na rozwój wydarzeń. 

A skoro Daniel tak ochoczo rzuca nazistami na prawo i lewo to myślę że gdyby sam Hitler powiedział żeby się nie szczepić to przybił by mu piątkę i podziękował za wsparcie. na zasadzie nie ważne skąd informacja ważne że trafia w mój punkt widzenia. 

Hitler by tak nigdy nie powiedział, wręcz przeciwnie - zmuszałby do szczepień. Może i był narodowym socjalistą, ale na dzisiejsze standardy to był typowy lewak - zalegalizował aborcję, miał bzika na punkcie zwierząt, promował wegetarianizm, oraz posiadał różnego typu dewiacje - wypisz wymaluj członek dzisiejszego LGBT. Także przymus szczepień od Hitlera masz jak w banku, w dodatku segregacja ludzi to była jego domena, a czy rasowa czy sanitarna to jeden pies. :)

Prędzej Biedroń w grupie ONR krzyczałby na marszu niepodległości "Bóg, Honor, Ojczyzna" niż Hitler wspierał dobrowolne szczepienia.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 02.10.2021 - 22:56

• 0

ppp.
  • Tematów: 36
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Jako że moje myślenie silnie zwraca w stronę teorii spiskowych wypowiem się w tym temacie z punktu widzenie szura.
Czyli, gdyby chcieli nas pozabijać tymi zastrzykami, to by wymyślili taka chorobę że polowa by umarła w pierwszym półroczu a druga polowa płaciłaby miliony za szczepionkę.

A tak trochę szumu w mediach i wszystko spokojnie.

Wygląda na to, że w najgorszym przypadku - z punktu widzenia szura - dostajemy jakiś numer id lub mała zmiana genetyczna przystosowująca do przyszłych kontaktów 3 stopnia.

Żeby organizować jakieś powstanie to potrzebny jest Przywódca, a bez niego to lepiej siedzieć cicho i robić co każą.

Użytkownik ppp edytował ten post 02.10.2021 - 23:51

• 0

isrin22.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

No dobra, lekki katarek to jest przesada. Ale wy też robicie z tego nie wiadomo co, prawda jest taka że jeżeli jesteś w sile wieku i nie masz chorób towarzyszących (dodatkowa informacja - to że przykładowo twoje BMI to 35 i jesteś kolokwialnie mówiąc "zalany" to też jest choroba, a dokładniej zaniedbanie zdrowia na rzecz innych chorób) to szansa zgonu jest znikoma. Szczepicie się - chwała wam za to. Ratujecie życie setkom emerytów, ale nie zmuszajcie nikogo innego do tego samego ani nie nazywajcie kogoś szurem bo ma odmienne zdanie od was. Żyjemy w zachodnim społeczeństwie które tak jest wychwalane za wolność jednostki, a tutaj co mamy - Nakładanie ograniczeń praw dla niezaszczepionych i wychwalanie tego przez niektórych użytkowników tego forum. Pamiętajcie, że wciąż mówimy o DOBROWOLNEJ szczepionce. Przyklaskiwanie bo komuś będą odbierane prawa żyjąc w wychwalającym wolność jednostki społeczeństwie ;)

Użytkownik isrin22 edytował ten post 03.10.2021 - 00:59

• 1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie robimy z "tego" nie wiadomo co. Taka "zwykła" grypa, z którą się oswoiliśmy już naprawdę dobrze, też zabija, i to wcale nie gorzej niż koronawirus. Świadomość niebezpieczeństwa zmienia nawyki, a tutaj nawyki higieniczne mają kluczowe znaczenie.

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

, w dodatku segregacja ludzi to była jego domena, a czy rasowa czy sanitarna to jeden pies. :)

Foliarze często sobie gębę wycierają segregacją rasową. Ale to nie jest "jeden pies".

Na skutek segregacji rasowej, również tej w wydaniu hitlerowskich Niemiec, miliony ludzi było upodlanych, torturowanych i mordowanych na najbardziej bestialskie sposoby jakie tylko możesz sobie wyobrazić. Chociaż gdy czytam książki opisujące to co wtedy się działo to mi wyobraźni brakuje. Fakty ją przerastają.  

Nikt nie wybiera swoich rodziców. Ich narodowości czy koloru skóry.  Hitlerowcy mordowali również ludzi niepełnosprawnych. Tego również nikt  nie wybiera, i nie jest w stanie zmienić. I porównujesz to do sytuacji gdzie pewne delikatne restrykcje są wprowadzane w stosunku do ludzi którzy podjęli jakiś wybór, mogą w każdej chwili zmienić zdanie i nic im w związku z tym nie zagraża. Nikt ich nie będzie bił torturował czy mordował?

Dodatkowo same restrykcje... Serio? masz taki ból okrężnicy że nie możesz wejść do jakiejś restauracji? Wielu ludzi tam nie chodzi bo ich nie stać. Wielu woli domowe jedzenie. Restauracja to nie jest coś bez czego nie można żyć. Porównujesz Holokaust, Apartheid do sytuacji gdzie jakiegoś foliarza do knajpy nie chcą wpuścić?

Prawda jest taka że podjąłeś decyzję. Wiesz jakie są jej konsekwencje, więc bądź facetem i weź to na klatę.  Szczepienia póki co są dobrowolne, do ciebie należy decyzja. Jakkolwiek wybierzesz pogódź się z konsekwencjami, i nie pluj na groby milionów ludzi, którzy zostali zamordowani na skutek  dyskryminacji rasowej. Oni nie mieli żadnego wyboru.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 04.10.2021 - 20:12

• 1

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dodatkowo same restrykcje... Serio? masz taki ból okrężnicy że nie możesz wejść do jakiejś restauracji? Wielu ludzi tam nie chodzi bo ich nie stać. Wielu woli domowe jedzenie. Restauracja to nie jest coś bez czego nie można żyć. Porównujesz Holokaust, Apartheid do sytuacji gdzie jakiegoś foliarza do knajpy nie chcą wpuścić?

Chodzę czy nie chodzę, to nie ma znaczenia. Znaczenie ma to, że należy mi się możliwość skorzystania z restauracji kiedy będę miał na to ochotę tak samo jak osoba zaszczepiona. Tak samo należy mi się skorzystanie ze służby zdrowia, wejścia do kina i innych publicznych miejsc dostępnych dla wszystkich.

Prawda jest taka że podjąłeś decyzję. Wiesz jakie są jej konsekwencje, więc bądź facetem i weź to na klatę.  Szczepienia póki co są dobrowolne, do ciebie należy decyzja.

Nie, nie są dobrowolne, bo szantaż to forma przymusu. Czy jak Ci powiem, że albo dasz mi 100 000zł albo porwę Ci córkę to też powiesz, że dobrowolnie oddałeś mi 100 000zł, bo miałeś wybór? Dziś mój tata dostał pismo, że albo się zaszczepi, albo jako kierowca międzynarodowy nie zostanie wpuszczony do Włoch. To jest to Twoje "dobrowolne". To jest segregacja sanitarna, czy Ci się to podoba czy nie, czy jesteś oburzony, trudno. Tak jak jest segregacja rasowa, segregacja np ze względu na orientacje, tak tutaj mamy do czynienia z nazistowską retoryką segregacji sanitarnej, gdzie osoby niezaszczepione są szantażowane, albo pozbawiane praw, które im się po prostu należą. Trzeba być nieźle oderwanym od rzeczywistości, żeby czegoś takiego bronić i jeszcze pieprzyć takie bzdury, że "masz wybór".

A jak Ci za 5 lat powiedzą, że albo oddasz wszystkie swoje dobra materialne albo nie będziesz mógł korzystać z żadnych miejsc publicznych to też powiesz "jestem dorosły, mam wybór, podjąłem decyzje"? Przez takie myślenie wprowadzano w państwach totalitaryzm i dziś też dzieje się to na naszych oczach, przy aplauzie takich jak Ty.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 04.10.2021 - 20:21

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych

Bing (1)