A jeśli mowa o specjalistach to masz na myśli może ...
Mam na myśli ludzi takich jak np. Dr. Rafał Mostowy, https://www.imperial...eople/r.mostowy Podałem linka do wywiadu w "Radiu Naukowym" podałem jeszcze kil;ka linków do wywiadów z ludżmi którzy na co dzień zajmują się wirusologią czy też ogólne rzecz biorąc szczepieniami. Pewnie szkoda Ci było czasu na zapoznanie się z tymi materiałami. @Valfare ciśnie bekę że to filmiki na youtube, Fakt. Tyle że nie wszystko na tym portalu to shit. Oprócz kanałów takich jak "Radio Naukowe" czy też kanał Dr. Tomasz Rożka pt. "Nauka to lubię" jest sporo wykładów uniwersyteckich czy też audiobooków również popularno naukowych. Korzystam z tego. Nie jestem naukowcem i czytanie publikacji naukowych nie bardzo jest tym co lubię, ale korzystam z wiedzy w tym temacie ludzi którzy ogarniają to wszystko. Właśnie takich ja dr T. Rożek czy dr. D. Myśliwiec. prowadzący kanał "Uwaga Naukowy Bełkot". Ci ludzie zawsze linkują źródła, na których się opierają. Wszystko jest transparentne. A na "Radiu naukowym" są wywiady z prawdziwymi naukowcami z różnych dziedzin.
Tak też uczyniłem i posłuchałem opinii eksperta z kręgów Pfizera - myślę, że to chyba wystarczający autorytet?
Wbrew pozorom, nie jest to żaden autorytet w temacie wirusów i szczepionek. Pewnie masz na Myśli Dr. Michaela Yeadoni. Taki guru foliarzy.
Krótka notka biograficzna
Yeadon uzyskał doktorat pod kierunkiem Iana Kitchena na Uniwersytecie Surrey w Guildford w Wielkiej Brytanii. Jego praca dyplomowa dotyczyła problematyki układu oddechowego.[5] Yeadon współpracował z Salvadorem Moncadą w Wellcome Research Laboratories, koncentrując się na nadreaktywności dróg oddechowych i skutkach zanieczyszczeń, takich jak ozon i tlenek azotu, a także pracując nad odkryciem leków 5-LO i COX.
Pełnił funkcję głównego naukowca i wiceprzewodniczącego jednostki badawczej firmy Pfizer ds. alergii i układu oddechowego w Sandwich w hrabstwie Kent[2], gdzie nadzorował opracowywanie leków na astmę i przewlekłą obturacyjną chorobę płuc (POChP).[7] Podczas swojej pracy w firmie Pfizer Yeadon był odpowiedzialny za wybór celów i wprowadzenie nowych cząsteczek do badań na ludziach. Jego jednostka opracowała wziewne i doustne NCE, które wykazały pozytywne wyniki w badaniach klinicznych dotyczących astmy, alergicznego nieżytu nosa i POChP.[8][Potrzebna weryfikacja]
W 2011 roku firma Pfizer zamknęła swój ośrodek badawczy w Kent, po czym Yeadon i trzech współpracowników założyli firmę biotechnologiczną Ziarco.[2][9][10] Ziarco zostało sprzedane firmie Novartis za 325 milionów dolarów w 2017 roku.[2][11]
https://en.wikipedia.../Michael_Yeadon
Jego pierwsza i jedyna publikacja naukowa powstała w dwutysięcznym roku i dotyczyła Astmy. "Yeadon, Michael; Diamant, Zuzana (2000). New and exploratory therapeutic agents for asthma."
W Pfizerze był szefem zespołu pracującego nad problemami płucnymi, ale nie maiło to nic wspólnego z wirusami i szczepinkami. Od 10 lat jest dyrektorem firmy biotechnologicznej dla której Pfizer jest konkurencją. Słowo klucz: "Dyrektor" czyli specjalista od zarządzania, ale na pewno nie od szczepionek.
Posłuchałem rady eksperta i zajrzałem do słownika:
segregacja:
1. «dzielenie czegoś na grupy, kategorie według wybranych cech»
Teraz Ty mi pokaż w którym słowniku występuje "segregacja lvl2". Bo wydaje mi się, że tylko w Twoim. Rozumiem, że obecna segregacja sanitarna to jest lvl1, a jak zaczną nam przystawiać pistolet do głowy to już będzie lvl2?
Porównujecie ograniczenia związne z niezaszczepieniem się do tego co robili faszyści w hitlerowskich Niemczech i nie tylko. Dlatego:
Segregacja rasowa (łac. segregatio, oddzielenie) – rodzaj sformalizowanej, zinstytucjonalizowanej dyskryminacji opartej na kryterium rasy, której cechą charakterystyczną jest oddzielenie jednej rasy od drugiej. Separacja może mieć charakter geograficzny, ale zazwyczaj jest realizowana poprzez świadczenie usług za pomocą oddzielnych instytucji, takich jak szkoły czy transport publiczny.
https://pl.wikipedia...gregacja_rasowa
Rasy nie możesz zmienić. Zaszczepić się możesz w każdej chwili. Widzisz różnicę?
Jak to w Niemczech wyglądało?
W latach 30. XX w. wprowadzono w III Rzeszy rasistowskie i antysemickie ustawy norymberskie, skierowane przeciwko dużej społeczności żydowskiej w Niemczech. Zakazywały one małżeństw między Żydami (niem. Untermenschen, podludzie) i „aryjskimi” Niemcami (niem. Übermenschen, nadludzie). Gdy prawa te weszły w życie, wiele mieszanych małżeństw popełniło samobójstwo.
W Generalnym Gubernatorstwie w 1940 ludność była podzielona na kilka grup. Każda grupa miała odmienne prawa, racje żywnościowe, przydzielone okręgi zamieszkania w miastach, transport publiczny i zarezerwowane restauracje. Od najbardziej do najmniej uprzywilejowanych:
Jak widzisz członkowie tych grup nie mieli żadnego wpływu na to w jakiej grupie się znajdują. Ty masz.
Edit.
Jeszcze słówko do posta który napisałeś powyżej.
Mógłbym z każdym punktem tak, ale mi się już po prostu nie chce. Mogę jedynie powtórzyć. Czy osoby zaszczepione zarażają? Tak. Czy osoby zaszczepione lądują w szpitalu? Tak. Czy ten wirus jest tak śmiertelny i groźny, że trzeba zmuszać ludzi do szczepień? Nie.
Myślę że źle postawiłeś pytania przez co zaciemniasz obraz. Powinno to brzmieć tak:
Czy osoby zaszczepione zarażają tak samo jak niezaszczepione ?
odp.
Nie. W organizmach zaszczepionych namnażanie się wirusa jest ograniczone, więc i ilość wirusów w przykładowym kichnięciu jest mniejsza lub żadna, jeżeli osoba będzie w gronie tych kilkudziesięciu procentach ludzi na których szczepionka działa.
Czy osoby zaszczepione lądują w szpitalu tak samo często jak niezaszczepione?
odp.
Nie. Przykład Izraela pokazuje że mimo że większość obywateli jest zaszczepiona, to w szpitalach leżą głównie niezaszczepieni.
Czy ten wirus jest tak śmiertelny i groźny, że trzeba zmuszać ludzi do szczepień?
odp.
Tak. Nie wiemy jak wyglądała by sytuacja gdyby nie szczepienia. Dodatkowo rośnie liczba ludzi z powikłaniami po covidzie. Zniszczone płuca, problemy neurologiczne. W jednym z wywiadów na Radiu naukowym neurolog opowiadał o tego typu problemach. Na przykład zgłosił się do niego pacjent z objawami silnego niedożywienia. Jego stan był spowodowany tym ze od ponad 6-ciu miesięcy od przejścia covida, nie wrócił mu normalny węch. Problem polegał na tym że wszystko pachniało mu jak ludzkie odchody. Ale dla Ciebie to chyba bez znaczenia? Pacjent przecież żyje, tylko katarek mu się przedłużył.
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 06.10.2021 - 20:43