Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Please log in to reply
5952 replies to this topic

Carrik.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@up

Fajnie. Ale czy nie za szybko? Przecież powinno minąć jakieś 5 lat, aby w pełni zbadać nową szczepionkę. A minęły dopiero dwa. 

Edit

@Carrik obdarzyłeś mnie minusem. Czyżbyś nie zgadzał się z twierdzeniem, że aby przebadać jakąś szczepionkę, to należy ją badać przez ściśle określony czas? Przecież minęły dopiero dwa lata. To zbyt krótko aby z całą stanowczością stwierdzić że szczepionka Valneva jest na 100% bezpieczna. 

Czy może coś pominąłem. 

Mnie za to pani Self-Luminous Red notorycznie obdarowuje tutaj minusami i jakoś nie lamentuję z tego powodu. Najciekawsze jest to, że chyba tylko to robi w tym temacie - minusuje wypowiedzi tych, którzy w tym temacie mają inne zdanie od niej. Całkiem możliwe, bo się tutaj w ogóle nie odzywa, także polecam się nie spinać i robić swoje. Zawsze lepiej poodpowiadać na czyjeś głupotki niż mierzyć się z człowiekiem-widmo :D

A ta twoja wypowiedź moim zdaniem jest ewidentną ironią i typowym prztyczkiem w nos w stronę ludzi popierających przeciwną tobie stronę dyskusji. Ja do wszystkich specyfików na covidka podchodzę z dystansem jako młody, zdrowy, aktywny fizycznie człowiek. Póki nie muszę, nie aplikuję sobie wiadomych substancji i w najbliższym czasie nie planuję tego zmieniać, obojętnie czy rozchodzi się o technologie mRNA, czy o klasyczne szczepionki. Ciekawe swoją drogą, że jednak wyizolowano wirusa, który zresztą przez prawie 2 lata zdążył już zmutować ze 100 razy. Pierwsze słyszę, w dodatku od Chińczyków. Ani trochę podejrzane :)

• 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wirusy tak mają, że szybko mutują. Na szczęście wiele takich mutacji nie wpływa znacząco na zjadliwość wirusa.
Fakty są takie:
- covid to nie jest zwykły katarek, część ludzi bardzo ciężko przechodzi zachorowanie
- najwięcej chorych trafiających z covidem do szpitala to niezaszczepieni. Ten fakt potwierdzają statystyki i relacje wielu lekarzy pracujących w szpitalach.
- szpitale się zapełniają, coraz więcej łóżek zajętych, brakuje medyków do opieki nad nimi.

Jakie pomysły mają antyszczepy na rozwiązanie tego problemu?
Żadnego lockdownu ani segregacji, nie dla obowiązku szczepień.
Czyli krótko mówiąc, nie róbmy nic.
  • 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mokry sen naszych forumowych zamordystów:
https://twitter.com/...a.com/la-rambla

Władza będzie sprawdzać czy miałeś powód opuścić swój dom i dostać się w przestrzeń publiczną. Mimo, że jesteś zdrowy, ale NIEZASZCZEPIONY. Równocześnie w tym samym czasie po ulicach będą chodzić zaszczepieni, którzy będą się wzajemnie zarażać. Jeśli to nie jest powód do siłowego usunięcia władzy to znaczy, że nie ma dla nas już ratunku jako dla społeczeństwa. Pójdziemy grzecznie na rzeź jak te barany. Bardzo przykre, bardzo. I w sumie jak się tak o tym wszystkim czyta i słucha to już osobiście nie wiem czy wojna nie byłaby tu lepszym rozwiązaniem.

____

https://twitter.com/...539724477702150

Niestety, dla prawie 40% społeczeństwa dodanie dwóch kropek wykracza poza ich umysł. I dlatego mamy to co mamy.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 16.11.2021 - 15:31

• 4

msocha.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rozumiem, że od jutra zachorowalność w Austrii znacząco spadnie, a pod koniec tygodnia osiągnie poziom zero zakażeń :-))) Będę z ciekawości śledził statystyki tego kraju.

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Taka ciekawostka dla łączących kropki. 

Dziewczyna studiuje w Szanghaju i nagrywa filmy w których opowiada jak wygląda zwykłe życie w Chinach. Nagrała ostatnio film właśnie o cowidzie. Oczywiście nie jest to żaden autorytet ani nic takiego. Ciekawostka. Polecam. 

@Down. 

Znajdź sobie definicję słowa ciekawostka, zamiast pluć jadem jak stary żul zębami. 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 16.11.2021 - 19:34

• -1

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Truszczyńska? Ta, co tak chwali Chiny i ich zamordyzm? No to rzeczywiście super źródło wiarygodnych informacji :D Tańczy tamtejszemu rządzowi tak jak jej gra tak jak wy tańczycie naszemu. Pamiętam, jak się koronaparty zaczynało i szczepionki zaakceptowali. Szybciutko wniebowzięta Weronisia strzeliła vloga z czynności szprycowania, bo myślała, że właśnie świat ratuje. I chyba się trochę przeliczyła :D

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Już sam kolor włosów tej "pani" może sugerować z jakiego ona jest "obozu". Ja wiem, że nie powinno się tak nikogo pochopnie oceniać i że to jest słabe, ale no..powiedzenie "lewackie julki z kolorowymi włosami" nie wzięło się znikąd jednak. Na wszystkich protestach one są i wyglądają jak kopia jeden do jednego - różowe, zielone, fioletowe, niebieskie, a w głowie bezbarwnie niestety. Także domyślam się jakie poglądy ma ów bohaterka i co jej się podoba, oraz jakie metody popiera. :)

• 0

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Już sam kolor włosów tej "pani" może sugerować z jakiego ona jest "obozu". Ja wiem, że nie powinno się tak nikogo pochopnie oceniać i że to jest słabe, ale no..powiedzenie "lewackie julki z kolorowymi włosami" nie wzięło się znikąd jednak. Na wszystkich protestach one są i wyglądają jak kopia jeden do jednego - różowe, zielone, fioletowe, niebieskie, a w głowie bezbarwnie niestety. Także domyślam się jakie poglądy ma ów bohaterka i co jej się podoba, oraz jakie metody popiera. :)

No i się nie mylisz. Dodatkowo ma wyprany mózg przez chiński reżim, co widać dobitnie w jej wszystkich materiałach :D

Swoją drogą pięćdziesięciolatkowie cytujący dwudziestoletnie dziewczyny... Trochę niesmaczne, również w kwestiach medycznopodobnych :D

• 0

Ryśko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wirusy tak mają, że szybko mutują. Na szczęście wiele takich mutacji nie wpływa znacząco na zjadliwość wirusa.
Fakty są takie:
- covid to nie jest zwykły katarek, część ludzi bardzo ciężko przechodzi zachorowanie
- najwięcej chorych trafiających z covidem do szpitala to niezaszczepieni. Ten fakt potwierdzają statystyki i relacje wielu lekarzy pracujących w szpitalach.
- szpitale się zapełniają, coraz więcej łóżek zajętych, brakuje medyków do opieki nad nimi.

Panie Wszystko, a mogę prosić o rzetelne dane tych "faktów"? Gdzie znajdę rządowe informację na temat ilości przyjętych niezaszczepionych w polskich szpitalach? 

Co do zapełniania szpitali, to podobne brednie chodziły w 2020 roku.. a później statystyki:

https://www.infoprza...erali-w-domach/

prawie 34% mniej hospitalizacji.. kurła, magia przepełnionych szpitali. 

• 1

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Fakty są takie:

Panie Wszystko, a mogę prosić o rzetelne dane tych "faktów"? Gdzie znajdę rządowe informację na temat ilości przyjętych niezaszczepionych w polskich szpitalach? 

Co do zapełniania szpitali, to podobne brednie chodziły w 2020 roku.. a później statystyki:

https://www.infoprza...erali-w-domach/

prawie 34% mniej hospitalizacji.. kurła, magia przepełnionych szpitali. 

Pewnie tak szybko niezaszczepieni w szpitalach umierają, że nawet nie mogą zdążyć z odnotowywaniem ich pobytu w wiadomych placówkach :D

• 2

Ryśko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@up

to podobne historie jak "gość wątpił w covid, nie nosił maseczki, teraz leży pod respiratorem". Ja się wtedy zastanawiam, jak to musi być kuriozalna sytuacja. Masz problem z oddychaniem, lekarz pyta "co tam", a gość "nie wierzyłem w covida, nie nosiłem maseczki".. taka typowa sytuacja przyjęcia pacjenta xD Ale "inteligencja" łyka wszystko, a sama śmieje się z innych  :szczerb:

• 0

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@up

to podobne historie jak "gość wątpił w covid, nie nosił maseczki, teraz leży pod respiratorem". Ja się wtedy zastanawiam, jak to musi być kuriozalna sytuacja. Masz problem z oddychaniem, lekarz pyta "co tam", a gość "nie wierzyłem w covida, nie nosiłem maseczki".. taka typowa sytuacja przyjęcia pacjenta xD Ale "inteligencja" łyka wszystko, a sama śmieje się z innych  :szczerb:

Ta inteligencja urzęduje również tutaj - ma 50 lat, ogląda TVP i TVN, czyta wyborcze i onety, słucha RMF-u i Zetki. A że te wszystkie lubiane przez nich media dostają niemałe pinionżki za masowe produkowanie rewelacji w stylu takiej, jaką przytoczyłeś, to mierzymy się z tym kuriozum na co dzień także w tym temacie Forum Paranormalne :D

• 1

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Psy szczekają, karawana jedzie dalej :szczerb: .

Z waszych wypowiedzi, bije siła argumentu. Brawo.  :facepalm:

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 16.11.2021 - 20:49

• -1

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tak w domu do dzieci mówisz? Trochę kultury, bo nie jestem ani twoim dzieckiem, ani twoją żoną. Zachowaj takie kulturalne odzywki dla swojego realnego otoczenia ;)

• 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie no. Przepraszam jak mogłem się odezwać w taki sposób do kogoś, kto błyszczy kulturą osobistą tak jak Ty.  Gdzie mnie głupiemu juzkowi do, Pana takiego jak ty.  :szczerb: 

Ty tak na serio?  :szczerb:  :szczerb:  :szczerb:  :szczerb:  :szczerb:  

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych