Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Carrik.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Szanowny Członku Rady Medycznej Forum Paranormalne, ja ci powiem, co może pomóc ludziom z takimi problemami - lockdownik dla grupy 60+. A w sumie to i 40+, żebyście i wy siedzieli w domu. Tak nie lubicie "niezaszczepionych byczków", to siedźcie w domu i się z nimi nie stykajcie.

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ok, takie lockdowny by mnie nie objęły.
https://www.google.c...zaszczepionych/
  • 0

mr.fisz.

In order to be able to think, you have to risk being offensive.

• Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak widzisz to nie jest takie proste jak ci się wydaje.

A co w tym ma być niby skomplikowanego?

Nie ma nic. Tyle że starałem się tłumaczyć jak dziecku, że stwierdzenie @mr.fisz

Z założenia osoba, która trafia na oddział covidowy raczej ciężko przechodzi chorobę, tak czy nie?  

Nijak się ma do rzeczywistości bo jednak jest różnica pomiędzy rurką z tlenem pod nosem a podłączeniem do płucoserca. Ogarnięcie różnicy pomiędzy tymi dwoma procedurami medycznymi, to nie jest nic skomplikowanego. chyba że dla @mr.fisz I ciebie. Problemem jest wasze myślenie zerojedynkowe, które jest diabła warte. A właśnie na takim podejściu opieracie wasze idiotyczne wywody. 

No ale chyba w obu przypadkach pacjent musi się znaleźć na oddziale covidowym tak?? Co za tym idzie, z tego linka co podał @Wszystko co 5ty zaszczepiony trafia na oddział covidowy. Teraz użyje waszych argumentów: Po 2 dawkach czy nawet 3, zajmujecie STATYSTYCZNIE moje łóżko i zajmujecie czas personelu! Kto zapłaci za ich leczenie?? :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Użytkownik mr.fisz edytował ten post 21.11.2021 - 19:27

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

lockdownik dla grupy 60+. A w sumie to i 40+, żebyście i wy siedzieli w domu. Tak nie lubicie "niezaszczepionych byczków", to siedźcie w domu i się z nimi nie stykajcie

Uaktualnij swoje dane. Obecny wariant wirusa nie jest już tak wybredny wiekowo.  

Wariant delta (B.1.617.2), który po raz pierwszy wykryto w Indiach, jest o 60% bardziej zakaźny niż alfa, lepiej znany jako wariant UK lub Kent (B.1.1.7). Wariant delta stał się dominujący w Wielkiej Brytanii co jest szczególnie niepokojące, ponieważ najnowsze dowody wskazują, że jego transmisja jest szczególnie wysoka w szkołach czego nie obserwowano wcześniej. Dane statystyczne z Wielkiej Brytanii pokazują, że liczba przypadków COVID-19 rośnie najszybciej wśród dzieci w wieku szkolnym w wieku 7-11 lat.

https://www.medexpre...-szkolach/81925

Koronka atakuje coraz młodszych. Jak każdy wirus, mutuje. To że młodzi i silni przechodzą zakażenie bez problemu, można uznać za historię. Nowy wariant wydaje się nie poprzestawać na osobach starych i schorowanych. A wy dalej siedzicie w w swojej bańce, z informacjami sprzed dwóch lat. 

Edit

@mr.fisz

No ale chyba w obu przypadkach pacjent musi się znaleźć na oddziale covidowym tak?? 

Nie. Zaszczepieni dwoma dawkami stanowią dziesiąte części procenta trafiających na oddział cowidowy. Większość zaszczepionych którzy tam trafiają to osoby które przyjęły pierwszą dawkę nie dłużej niż 2 tygodnie przed trafieniem na oddział. Parę stron temu wkleiłem infografikę. Poszukaj sobie. Ci po dwóch, a zwłaszcza trzech dawkach szczepionki, to stanowią zaledwie promile, ogólnej liczby hospitalizowanych z powodu covida. 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 21.11.2021 - 19:51

• 0

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Sam sobie uaktualnij. To wy macie z nami problem, bo nie ładujemy w siebie wiadomych specyfików. Boicie się nas, to nie wychodźcie z domu. Proste. Załóżcie kapciuszki, weźcie do ręki pilota, rozsiądźcie się wygodnie w fotelu i odpalcie TVN 24. Szybko wam przejdą te wasze zapędy i paranoje.

• 1

Ryśko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Ryśko

Cytat

@Panjuzek,
serio, ja już Tobie nie odpisuję, wrócę z oficjalną informacją od samego Rządu. Teraz szkoda plumkania któregokolwiek z nas. Jeżeli na prawdę masz prawie 50 lat, to mam nadzieję, że zrozumiesz i na ten moment zakończymy temat. Chociaż mam wrażenie, że wiem, kto musi mieć ostanie zdanie xD

Czekam.

Na Twoim miejscu nie marnowałbym tego czasu na bierne czekanie i zaczął już wymyślać kolejną wnikliwą analizę jak autor tego raportu kłamie/ jest w błędzie lub cokolwiek innego. Pracuję w pewnej firmie przy przygotowywaniu raportów na poziomie globalnym więc coś tam wiem o przygotowywaniu danych i robieniu opisów dla szerszej publiki, aby te dane były jakoś zrozumiałe.. także jestem pewien, że dobry esej Ci się przyda żeby poza odznaką "hipokryta roku" nie doszedł "idiota dekady". ;)

Pozdrawiam

Użytkownik Ryśko edytował ten post 21.11.2021 - 20:05

• 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Carrik

Sam sobie uaktualnij. To wy macie z nami problem, bo nie ładujemy w siebie wiadomych specyfików. Boicie się nas, to nie wychodźcie z domu. Proste. Załóżcie kapciuszki, weźcie do ręki pilota, rozsiądźcie się wygodnie w fotelu i odpalcie TVN 24. Szybko wam przejdą te wasze zapędy i paranoje.

Nawet nie wiem jak to skomentować. Określenie bagno jest zbyt wyniosłe, a szambo trochę staroświeckie. Brodzisz tak  noskiem powyżej brązowej papki, a mimo to wydaje ci się że dajesz radę. Żałosne.,

@Ryśko

Na Twoim miejscu nie marnowałbym tego czasu na bierne czekanie i zaczął już wymyślać kolejną wnikliwą analizę jak autor tego raportu kłamie/ jest w błędzie lub cokolwiek innego.

Gościu bądź facetem, czy czymkolwiek tam sobie życzysz. Skoro twoim zdaniem, nie mam racji twierdząc że liczby hospitalizacji które podałeś w linkach, które wkleiłeś, nie uwzględniają hospitalizacji z powodu covida to zapewne jesteś w stanie wykazać że w linku który wkleiłeś, tego typu hospitalizacje są uwzględnione. Palnąłeś głupotę  i teraz brniesz w to bagno. 

Ps.

Info dla oszołomów. Chodzi o dyskusję sprzed kilku stron tego tematu.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 21.11.2021 - 20:19

• 0

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Brodzicie to wy. Ten wirus wam na mózg siadł już pewnie 1,5 roku temu, a teraz to tylko intelektualna agonia. Koronaparty zaczęło się już dawno temu i o dziwo wielka zagłada nas nie spotkała. A jeśli uważacie, że zwalczymy wirusa maseczkami, lockdownami czy dystansem, to jesteście po prostu śmieszni ;)

• 1

Ryśko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Panjuzek,

ja ze ścianą i znawcą wszystkiego nie będę się przepychał. Twoje gadki "bądź facetem" na mnie nie działają(poza uśmiechem), bo random taki jak Ty, to dla mnie w sumie.. nikt. Także drogi znawco wszystkiego(dobre nauczanie jako stolarz musiałeś mieć), poczekaj z "byciem facetem" na maila. No niestety nie mam wpływu na to, jak szybko odpowiedzą, ale bądź pewien, że jak nadejdzie, to będziesz pierwszy ;)

Ps.

Info dla oszołomów. Chodzi o dyskusję sprzed kilku stron tego tematu.

Oszołomiony to masz chyba mózg. Obrażasz teraz innych, a później będziesz płakał, że ktoś cię ośmiesza(jak było z Danielem). Mówię, hipokryta roku :D Dzięki, że nie nie uważasz mnie za faceta, bo z Twoich ust brzmiałoby to jak obelga.

Użytkownik Ryśko edytował ten post 21.11.2021 - 20:33

• 0

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A, i jeszcze oczywiście "szczepieniami", które ani nie wpływają na transmisję wirusa, ani na regulację zakażeń. Ten wirus będzie z nami do końca świata, a jak wy do końca waszego świata chcecie się dalej wydurniać, to powodzenia życzę.

• 1

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@

Ryśko i Carrik

Spoko. Niczego więcej, się po was nie spodziewałem. 

Wrócimy do tematu? 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 21.11.2021 - 20:43

• 0

Ryśko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Up

Ty jesteś niepoważny. Sam prowokujesz, wyzywasz, a później odwracasz "kota ogonem". Także cieszę się, że jestem szurem, bo jakbym wszyscy ludzie byli jak ty, to dawno bym ze sobą skończył  :facepalm:

I mogę ci obiecać, że ja jeszcze raz odejdę od tematu(wg ciebie), jak tylko dostanę odpowiedź z takiej jednej strony.

Pozdrawiam 

• 1

Damian83.
  • Tematów: 16
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Obserwuję sobie sytuację w mojej pracy. Około 100 pracuje osób więc jakieś wnioski mogę chyba wyciągać.

Do listopada był spokój. Ale zaczęło się, pierwszy zakażony w tym "sezonie" covidem to kumpel zaszczepiony 2 dawkami pfizer (w wakacje się szczepił), pózniej następny po 2 dawkach i następny. Na dzień dzisiejszy na te 100 osób (większoć miała covid rok temu) covida obecnie złapało 6 zaszczepionych 2 dawkami i nikt niezaszczepiony.

To chyba jednak o czymś świadczy?

Ogólnie ostatnio wśród znajomych chorują w zdecydowanej większości zaszczepieni. Sami mówią, że już nie wierzą w szczepienia bo miały ich uchronić a nie uchroniły

Przechodzą to jak prawie każdy czyli jednak mają objawy typu gorączka, utrata węchu i smaku. To co dało te szczepienie?

To nie są bajki wymyślone tylko fakty. Zresztą widać po krajach zaszczepionych jak to się mimo to napędza.

Albo ja mam wyjątkowych znajomych i wyjątkową pracę, albo mogę to przełożyć na całość społeczeństwa i wygląda na to, żę obecnie trwa epidemia zaszczepionych.

Szczepienia miały zatrzymać pandemię, a dzieje się totalnie na odwrót przecież. Ta szczepionka nie działa, wszystko na to wskazuje.

Oczywiście teraz się nie używa argumentu, że szczepionki mają zatrzymać pandemię bo każdy widzi, że tak nie jest.

No to wymyślono bajer zastępczy, że szczepienia chronią przed szpitalem ale to też jest nieprawda bo zaszczepieni też zajmują szpitale i nie jest ich tak mało jak się mówi. A nawet jakby chroniły przed szpitalem itd to co z tego? Miały zatrzymać pandemię i to był cel a nie, że łagodniej przechodzę (sprawa dyskusyjna itak).

Bo itak każdy choruje przecież, a jak już tu ktoś pisał i często było to argumentem tutaj, że nie wiadomo co spowoduje w organizmie za kilka lat złapanie covida teraz i jakie to może mieć skutki długotrwałe. Bo nie wiadomo. A łapie go każdy bez wyjątku czy zaszczepiony czy nie. Czyli obecnie tych skutków długotrwałych już się nie obawiamy, tak?

Wygląda to teraz tak, że zaszczepieni widzą co jest grane i zaczynąją rozumieć, że nic im to nie dało. Ale najgorsze jest to sporo zaszczepionych chce wyszczepić na siłę ludzi niezaszczepionych tylko po to żeby do nich dołączyli ( w myśl: sąsiad ma fajne auto a ja hujowe to łatwiej mu je zniszczyć niz samemu dorobić się fajnego).

A śmieszny jest ten strach zaszczepionych przed niezaszczepionym naprawdę, przecież zaszczepieni mają "ochronę" co  nie? To czego się tak boją? Może prawdy?

Może się mylę ale tak to obecnie wygląda.

Już kiedyś pytałem ale bez odpowiedzi to zapytam znów. Czy jest tu ktoś, lub czy kogoś znacie, kto rok temu zachorował na covid i zachorował na to drugi raz obecnie?

Oczywiście chodzi mi o człowieka niezaszczepionego.

A jak tak to jak to przeszedł? To jest oczywiście pytanie po to by przemyśleć czy jest jakikolwiek sens szczepić ludzi którzy przeszli covid.

Ja póki co takiej osoby nie znam, za to znam 2 zaszczepionych którzy złąpali to drugi raz.

• 4

Ryśko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@up

moja żona ma znajomych, zaczepieni moderna. Mąż przechodził kowida tydzień temu. Z tego co wiem, kwarantanna + relacja typu "Nigdy wcześniej nic mnie tak nie wzięło". Czekają już na 3 dawkę ;)

• 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No i????
  • -2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych