http://pbs.twimg.com...=jpg&name=large
Jednak u nas więcej ludzi umiera na covida w ostatnim czasie.
I czego to ma dowodzić? Bo na pewno nie skuteczności szczepionek:
Czechy - 58% zaszczepionych
Grecja - 60%
Słowacja - 42%
Polska - 53%
Zero zależności.
_____
W pierwszej kategorii nie stoimy jeszcze specjalnie wysoko. Jeszcze.
W drugiej jesteśmy już jednak ścisłą, mocno wybijającą się czołówką, co gwarantuje, że i w pierwszej już wkrótce mocno awansujemy.
I tu również nie ma żadnej zależności, wyprzedzają nas kraje, które zaszczepiły mniej ludzi, jak i kraje które zaszczepiły ich więcej. Jedyne co widać, to to, że to państwa głównie z południa/wschodu Europy, czyli mniej rozwinięte i ze sporo słabszą służbą zdrowia. Tak w sumie to szkoda, że tego czynnika nikt nie bierze pod uwagę przy analizie statystyk, a pewnie ma duże znaczenie.
______
Ciekawi mnie, na kogo zwalicie winę, gdy znajdzie się niedługo kraj,w którym wyszczepią (jak bydełko ) 100% społeczeństwa. Kto wtedy będzie winny zakażeniom i zgonom? Matka Boska? A może duch Hitlera?
Zwalą winę na...niezaszczepionych, którymi staną się wszyscy Ci, którzy przyjęli tylko 1 dawkę lub 2. Już przecież w niektórych państwach pojawia się taka nomenklatura jakoby w pełni zaszczepieni byli tylko Ci po 3 dawkach. W Australii poszli jeszcze dalej, jakiś nazista głupek(polityk) z którejś tam miejscowości powiedział, że zaszczepieni, którzy są przeciwni obowiązkowym szczepieniom to...antyszczepionkowcy.
_____
Takie były wcześniejsze zamierzenia.Z dnia na dzień zmienili zdanie.Obecnie trwa ogólnokrajowy lockdown dla wszystkich.
Został wprowadzony na 10 dni z możliwością przedłużenia do 20.
To jest po prostu niesamowite, ale i przerażające zarazem. Zaszczepieni i niezaszczepieni zamiast się żreć między sobą i obwiniać to powinni się zjednoczyć i roznieść ichniejszy sejm i tych polityków w drobny mak. Pierwsi, bo zostali jawnie oszukani i wydymani jak frajerzy, a drudzy, bo się ich o wszystko obwinia i traktuje jak bydło. Niesamowite jak ludziom wyprali głowy i ich zmanipulowali. Mają wspólnego wroga, a tłuką się między sobą. Dramat.
_______
Szkoda, że nikt się nie odniósł do danych wstawionych o wzroście chorób związanych z zakrzepicą, zatorami, etc, ale nie ważne. Piszcie jak najwięcej, bo robicie świetną robotę dla ludzi, którzy wahają się czy się szczepić - jak poczytają wasze wpisy to na pewno zrezygnują ze szczepionki.
A tutaj taka ciekawostka:
https://pbs.twimg.co...jpg&name=medium
Wielu ekspertów o tym mówiło już dawno, że tak się może stać, ale niestety zostali zagłuszeni, zbanowani, ocenzurowani, etc. Bo przecież tylko szczepionka może pokonać tego wirusa, absolutnie nie ma żadnej innej metody.
Prof. Andrzej Zybertowicz, doradca Prezydenta Dudy:
"nie powinno być obowiązkowych szczepień ze względu na DŁUGOFALOWE KONSEKWENCJE, które nie są znane
powinny być jakieś formy premii dla tych, którzy podjęli RYZYKO zaszczepienia się"
A Wy byście wszystkich siłą zmusili do szczepień, co nie? Ile wam za to płacą? Czy to takie zapędy po prostu?
I dla mnie osobiście mogą premiować zaszczepionych, nawet mogą im płacić za to, że się zaszczepili, tylko niech w końcu odczepią się od niezaszczepionych i dadzą nam normalnie żyć. Ja podjąłem sam ryzyko i liczę się z jego konsekwencjami i byłbym niezmiernie uradowany jakby inni przestali mi się wtrącać do tego w jaki sposób mam umrzeć. Równie dobrze można z życia społecznego wyeliminować palaczy - bo zatruwają niepalących, alkoholików/narkomanów - bo są zagrożeniem dla normalnych ludzi, chorych na hiv i inne groźne choroby zakaźne, a nawet kierowców, bo przecież mogą kogoś rozjechać. Wszakże rocznie z powodu wypadków ginie kilka tysięcy ludzi, a kilkadziesiąt tysięcy zostaje rannych.
Użytkownik Daniel. edytował ten post 23.11.2021 - 09:45