Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Carrik.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To ja tylko napiszę o ilości zachorowań w Austrii po wprowadzeniu lockdownu dla niezaszczepionych. Już raz dane takie zamieszczałem ale fachowiec Mariush pisał, że tydzień to za mało w kontekście wprowadzenia lockdownu. Trzeba poczekać 10 dni, aby liczba zachorowań zaczęła maleć.

No więc poczekałem te 10 dni.

Dane z wczoraj z Austrii: +15 365 nowych zachorowań. Przypomnę, że po tygodniu było ok. 14 000, a w dniu wprowadzenia lockdownu ok. 11 000.

O dziwo zgonów 66.

Lockdownik nie przynosi skutków i zaszczepieni i tak podbijają statystyki? A to ci niespodzianka!

Zaraz Rada Medyczna Forum Paranormalne odpowie, że to nie ważne, bo ważne jest to, ile ludzi leży w szpitalach :D

• 0

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Daniel

Dziesiątki tysięcy firm upadło? Setki tysięcy przedsiębiorców straciły pracę? Takie były wasze oczekiwania rok temu, ale się nie sprawdziły. Gospodarka wyszła z lockdownu w nadspodziewanie dobrym stanie, więc te histeryczne twierdzenia można między bajki włożyć.

• -3

Valfare.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@up Tak, a najlepiej o tym świadczą pozamykane zakłady fryzjerskie, restauracje czy ogromny cios w branżę turystyczną. Już nie wspominając o inflacji, najwyższej od dziesiątek lat. Nie masz pojęcia o żadnym z wątków związanych z tą pandemią i wykazujesz to coraz bardziej wraz z każdym kolejnym postem. Gdzie Ty widzisz ten niby nadspodziewanie dobry stan?

Użytkownik Valfare edytował ten post 25.11.2021 - 17:01

• 3

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To ja tylko napiszę o ilości zachorowań w Austrii po wprowadzeniu lockdownu dla niezaszczepionych. Już raz dane takie zamieszczałem ale fachowiec Mariush pisał, że tydzień to za mało w kontekście wprowadzenia lockdownu. Trzeba poczekać 10 dni, aby liczba zachorowań zaczęła maleć.
Dane z wczoraj z Austrii: +15 365 nowych zachorowań. Przypomnę, że po tygodniu było ok. 14 000, a w dniu wprowadzenia lockdownu ok. 11 000.
O dziwo zgonów 66.

No i wszystko idzie zgodnie z przewidywaniami.
W danych dot. dziennej liczbie zakażeń ciężej to wyłapać, bo występują tu spore dzienne wahania. Ale już bardzo ładnie widać to na stabilniejszej czasowo średniej siedmiodniowej. Tempo przyrostu zaczęło już osiągać w ostatnich dniach wartości poniżej 1, a to znaczy, że austriackie zakażenia wchodzą właśnie w trend spadkowy.
Poniżej tabela uwzględniająca także dane dzisiejsze:
JRiHT8B.png

Wszystko zatem wskazuje, że moje podejrzenia z tego postu się jednak sprawdziły. Najwięksi roznosiciele zarazy zostali w domach i już mamy tego pierwsze efekty. :szczerb:

A na zgony na razie bym nie patrzył. One są opóźnione w stosunku do zakażeń o jakieś dwa tygodnie.

Lockdownik nie przynosi skutków i zaszczepieni i tak podbijają statystyki? A to ci niespodzianka! Zaraz Rada Medyczna Forum Paranormalne odpowie, że to nie ważne, bo ważne jest to, ile ludzi leży w szpitalach :D

Odezwał się mistrz pustosłowia.
  • 3

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Lockdownik nie przynosi skutków i zaszczepieni i tak podbijają statystyki? A to ci niespodzianka!

Zaraz Rada Medyczna Forum Paranormalne odpowie, że to nie ważne, bo ważne jest to, ile ludzi leży w szpitalach

Bo to wygląda tak np, że zaszczepiony nauczyciel z pozytywnym testem wysyła na kwarantanne niezaszczepione, ZDROWE dzieci. Podobnie ma się sytuacja w firmach, gdzie np zaszczepiony zarażony wysyła na L4 niezaszczepionych. Paranoja.

@Daniel

Dziesiątki tysięcy firm upadło? Setki tysięcy przedsiębiorców straciły pracę? Takie były wasze oczekiwania rok temu, ale się nie sprawdziły. Gospodarka wyszła z lockdownu w nadspodziewanie dobrym stanie, więc te histeryczne twierdzenia można między bajki włożyć.

Powiedz to tym wszystkim ludziom, którzy potracili swoje biznesy. To co piszesz, jest po prostu ohydne. A jak sobie świetnie poradziliśmy gospodarczo to masz przykład między innymi w sklepach i w różnych usługach, jakie Ci ceny proponują.

Ten z WHO powiedział dziś, że Europa jest jedynym kontynentem, gdzie pandemia rozwija się w takim tempie i dodał, że powodem tego mogą być...masowe szczepienia. Dobre, dobre...coraz ciekawiej się robi. :)

• 1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up

Bo to wygląda tak np, że zaszczepiony nauczyciel z pozytywnym testem wysyła na kwarantanne niezaszczepione, ZDROWE dzieci. Podobnie ma się sytuacja w firmach, gdzie np zaszczepiony zarażony wysyła na L4 niezaszczepionych. Paranoja.

Co ty bredzisz człowieku. Pominę milczeniem twoje prawie że religijne manifesty, które powtarzasz od dłuższego czasu a ubierasz jedynie w inne słowa. Ale teraz przeginasz. Co to za sytuacja że jakikolwiek nauczyciel z pozytywnym testem pojawia się w szkole????? Ty aby na pewno dobrze się czujesz?

( Sprecyzuję na wszelki wypadek. Nie mam na myśli zdrowia fizycznego.) 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 25.11.2021 - 19:49

• -2

Ryśko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O dziwo zgonów 66.

No i wszystko idzie zgodnie z przewidywaniami.
W danych dot. dziennej liczbie zakażeń ciężej to wyłapać, bo występują tu spore dzienne wahania. Ale już bardzo ładnie widać to na stabilniejszej czasowo średniej siedmiodniowej. Tempo przyrostu zaczęło już osiągać w ostatnich dniach wartości poniżej 1, a to znaczy, że austriackie zakażenia wchodzą właśnie w trend spadkowy.
Poniżej tabela uwzględniająca także dane dzisiejsze:
JRiHT8B.png

Wszystko zatem wskazuje, że moje podejrzenia z tego postu się jednak sprawdziły. Najwięksi roznosiciele zarazy zostali w domach i już mamy tego pierwsze efekty. :szczerb:

A na zgony na razie bym nie patrzył. One są opóźnione w stosunku do zakażeń o jakieś dwa tygodnie.

Wydaje mi się, że w tym poście potwierdziłemś twierdzenie msochy.. Popatrz, tempo wzrostu osiągnęło szczyt 4 listopada i zaczęło spadać. Z tego co znalazłem w sieci lockdown tych wstrętnych roznosicieli i morderców został wprowadzony 15 listopada.. także Twoja teoria ma się nijak do rzeczywistości i sam to wykazałeś. Dobra robota!  :>

Użytkownik Ryśko edytował ten post 25.11.2021 - 19:51

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up

Co ty bredzisz człowieku. Pominę milczeniem twoje prawie że religijne manifesty, które powtarzasz od dłuższego czasu a ubierasz jedynie w inne słowa. Ale teraz przeginasz. Co to za sytuacja że jakikolwiek nauczyciel z pozytywnym testem pojawia się w szkole????? Ty aby na pewno dobrze się czujesz? 

W sumie wytłumaczę prościej, bo zbyt wiele od ciebie pod względem myślenia nie wymagam. Zaszczepiony nauczyciel choruje, więc idzie na test, robi test, wychodzi że jest pozytywny, nauczyciel idzie na kwarantanne, a wraz z nim uczniowie, którzy mieli z nim lekcje. Między innymi z tego powodu coraz więcej szkół przechodzi na zajęcia online, bo zaszczepieni nauczyciele paraliżują szkoły.

• 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up A znasz jakieś przykłady? Czy to tylko twoje fantazje? 

Bo w sumie sytuacja że 

Niezaszczepiony nauczyciel choruje, więc idzie na test, robi test, wychodzi że jest pozytywny, nauczyciel idzie na kwarantanne, a wraz z nim uczniowie,

Jest o wiele bardziej prawdopodobna. 

Chyba że niezaszczepiony nauczyciel, z racji tego że nie wierzy w coronavirusa, zataja łagodne symptomy, idzie normalnie na lekcję i zaraża dzieciaki, a te z kolei zarażają swoich rodziców i dziadków. Taki scenariusz bardziej się kupy trzyma. 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 25.11.2021 - 20:02

• -4

kikkhull.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Po trzecie, przypominam, że to koncerny farmaceutyczne i rządy rok temu opowiadały o skuteczności szczepień nawet 95%, co jak widzimy było kłamstwem. Tak im wyszło w "badaniach". To jest niezaprzeczalny dowód, że skłamali co do wyników badań.

Bądź łaskaw wyjaśnić, co rozumiesz przez "skuteczność", bo "nieskuteczność" była dyskutowana, choć do końca nie zostało mi to wyjaśnione. Może więc "skuteczność" doczeka się Waszej definicji.

Tak pod kreską, przypomnę, że szczepionka na Covid-19 ma skuteczność dwojaką. Nie będę po raz enty wyjaśniał dlaczego. 

Zwróć się do Fajzera, albo ministra zdrowia, niech ci wytłumaczą o co im chodziło.

@up A znasz jakieś przykłady? Czy to tylko twoje fantazje? 

Bo w sumie sytuacja że 

Niezaszczepiony nauczyciel choruje, więc idzie na test, robi test, wychodzi że jest pozytywny, nauczyciel idzie na kwarantanne, a wraz z nim uczniowie,

Chyba że niezaszczepiony nauczyciel, z racji tego że nie wierzy w coronavirusa, zataja łagodne symptomy, idzie normalnie na lekcję i zaraża dzieciaki, a te z kolei zarażają swoich rodziców i dziadków. Taki scenariusz bardziej się kupy trzyma. 

Zaszczepiony nauczyciel ma państwowy certyfikat, że może zakażać legalnie, więc nie testuje się, tylko chodzi i zakaża.

Użytkownik kikkhull edytował ten post 25.11.2021 - 20:40

• -1

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zaszczepiony nauczyciel ma państwowy certyfikat, że może zakażać legalnie, więc nie testuje się, tylko chodzi i zakaża.

Póki co, pracodawca nie ma prawa sprawdzać kto się szczepił a kto nie. Więc certyfikat w tym wypadku nie ma znaczenia. A po drugie.

więc nie testuje się, tylko chodzi i zakaża.

A twoim głupim zdaniem, niezaszczepieni tacy jak ty, to może z katarem na testy biegają? Uważasz że nie zaszczepieni to nie chodzą i nie zarażają?  Mam wrażenie że tu jakiś dogmat religijny próbujesz przemycić.  :facepalm:

• 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A twoim głupim zdaniem, niezaszczepieni tacy jak ty, to może z katarem na testy biegają? Uważasz że nie zaszczepieni to nie chodzą i nie zarażają?  Mam wrażenie że tu jakiś dogmat religijny próbujesz przemycić.  :facepalm:

Daniel i spółka najwyraźniej wchodzą na wyższy poziom absurdu. Bo wygląda na to, że postanowili "udowodnić" tezę, że za całe nieszczęście pandemii odpowiedzialni są zaszczepieni. Tak przynajmniej wynika z lektury ostatnich kilku wypowiedzi. Istna komedia.
  • 1

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

https://twitter.com/...932192711757825

W związku z masowo napływającymi niepokojącymi informacjami z kolejnych państw, jak te powyżej, jestem zmuszony, niestety - sparafrazować Biedronia i w tym obliczu powiedzieć wprost - lockdown dla zaszczepionych natychmiast!

_____

Daniel i spółka najwyraźniej wchodzą na wyższy poziom absurdu. Bo wygląda na to, że postanowili "udowodnić" tezę, że za całe nieszczęście pandemii odpowiedzialni są zaszczepieni. Tak przynajmniej wynika z lektury ostatnich kilku wypowiedzi. Istna komedia.

Cóż mogę powiedzieć, przecież to nie nasza wina? I to nie komedia, a raczej dramat, bo faktycznie patrząc na kolejne dane z kolejnych zaszczepionych państw zaczyna wynikać, że to właśnie zaszczepieni nie dość, że przyspieszają rozwój pandemii to jeszcze negatywnie wpływają na gospodarkę(pragnienie lockdownów, wysyłanie na areszt domowy zdrowych, itp).

Są grupy zawodowe, które zostały niemal zmuszone do szczepień, jedną z tych grup są między innymi właśnie nauczyciele. A poza tym jakich dowodów na to chcesz? Poczytaj w necie wpisy rozżalonych rodziców, którzy mają już tego dość. Oczywiście, zaraz napiszesz, że to kremlowskie trolle, dlatego też miałem nie odpisywać, ale jednak uległem pokusie, eh.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 25.11.2021 - 22:38

• 0

Nic_nie_wiedzący.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ciekawe.

Od 17 min 19 sekundy:

Raportowanie zgonów  Niemczech z powodu Covid - Niedzielski.

Niemcy raportują zgony Covidowe tylko i wyłącznie z powodu Covida.

https://wydarzenia.i...deo,vId,3166094

Portugalia ogłosi stan klęski żywiołowej z powodu pandemii - 86,6% społeczeństwa zaszczepione

https://wydarzenia.i...mii,nId,5668214

Użytkownik Nic_nie_wiedzący edytował ten post 25.11.2021 - 22:40

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Och, jejku, to jak ten wirus się rozprzestrzeniał jak nie było szczepionych?

Tymczasem kultyści Nurgla rosną w siłę:

https://www.bankier....ty-8227904.html

https://polskiobserw...ja-sie-wirusem/

https://www.fakt.pl/...zarazil/f93whc0

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych