Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Please log in to reply
5952 replies to this topic

mr.fisz.

In order to be able to think, you have to risk being offensive.

• Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W teście z drogerii  pisze coś takiego:

• Pozytywne wyniki nie wykluczają infekcji bakteryjnej lub koinfekcji innymi wirusami. Negatywne wyniki nie wykluczają zakażenia SARS-CoV-2.

Pytam bo mi wyszedł minus, a mojemu partnerowi plus. Mieszkamy pod jednym dachem ale ja przyjmuję dziennie do 6 tyś jednostek witaminy D. 

Wybierz się do swojego lekarza rodzinnego, niech Ci przepisze VIREGYT K. Moja bratowa przeszła covida z pełnymi objawami tj. brak węchu, smaku, bóle mięśni stawów, ogólne osłabienie, poszła do rodzinnego i jej właśnie przepisał Viregyt K. W piątek dostała wyniki i robiła prześwietlenie płuc, wszystko w porządku.

Wychodzi na to, że w zaledwie klika dni można wyleczyć covida amantadyną.

To tak na przyszłość, jeśli kogoś będzie atakował covidek :beer2:

• 1

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Amantadyna jest już praktycznie wszędzie niedostępna.

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ta wysoka skuteczność amantadyny to zwykły mit, głównym źródłem tego mitu jest Bodnar.
  • 0

mr.fisz.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Amantadyna jest już praktycznie wszędzie niedostępna.

"Każda kapsułka produktu Viregyt K zawiera jako substancję aktywną 100mg chlorowodorku amantadyny"

• 0

Carrik.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ta wysoka skuteczność amantadyny to zwykły mit, głównym źródłem tego mitu jest Bodnar.

A głównym źródłem mitu wysokiej skuteczności maseczek jest Sutkowski, wielki ekspert w dziedzinie epidemiologii, prywatnie lekarz rodzinny. Skuteczność dowiedziona empirycznie w telewizji publicznej poprzez psikanie w nią raz z odległości 5 cm, a raz 2 m.
  • 0

mr.fisz.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Podałem Ci przykład, a ten dalej swoje... :facepalm: 14 listopada poczuła że coś ją "bierze" miała typowe objawy grypy tj. gorączka, osłabienie, kaszel. Po 4-5 dniach straciła smak i węch, to mamy 19 listopada. Kolejnego dnia udała się do lekarza (wizyta: zaszczepieni 100zł, niezaszczepieni 200zł :szczerb:) nisko cenią swoje życie... Przepisał jej Viregyt K, czyli od 20.11 brała kapsułki do 26.11 gdzie robiła badania i prześwietlenie płuc minęło 6 dni. Czego jeszcze więcej chcecie?

• 0

TheToxic.

Faber est quisque suae fortunae

• Tematów: 59
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wybierz się do swojego lekarza rodzinnego, niech Ci przepisze VIREGYT K. Moja bratowa przeszła covida z pełnymi objawami tj. brak węchu, smaku, bóle mięśni stawów, ogólne osłabienie, poszła do rodzinnego i jej właśnie przepisał Viregyt K. W piątek dostała wyniki i robiła prześwietlenie płuc, wszystko w porządku.

Dzięki, jutro zadzwonię do lekarza i poproszę receptę na to. Lekarka przepisała teraz Zinnat ale straszna alergia wyszła, więc lek został odstawiony. 

No raczej nie skoro ludziom pomaga. Bla bla zaraz napiszecie, że to efekt placebo.

michalp.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A głównym źródłem mitu wysokiej skuteczności maseczek jest Sutkowski, wielki ekspert w dziedzinie epidemiologii, prywatnie lekarz rodzinny. Skuteczność dowiedziona empirycznie w telewizji publicznej poprzez psikanie w nią raz z odległości 5 cm, a raz 2 m.

To jest takie złoto, że należy to zapisać dla potomnych.

• 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A słyszeliście o efekcie placebo w badaniach klinicznych? Jak ludzi dzieli się na dwie lub więcej grup i jednym podaje się testowany lek, a pozostałym placebo np ryż opakowany jak tabletki? I często okazuje się, że ci z grupy placebo zdrowieją. I to nie tylko dotyczy lekkich chorób, ale też też ciężkich.
Popularnym przypadkiem placebo jest homeopatia https://www.przychod...niu-klinicznym/

Sutkowski nie jest wyrocznią w kwestii skuteczności noszenia masek. Nie widziałem ani nie słyszałem, żeby ktoś mówił, że maski są skuteczne i powoływał się na wypowiedzi Sutkowskiego.
Za to wiele razy widziałem wypowiedzi o cudownym działaniu amantadyny, że Bodnar wyleczył tym wielu ludzi.

"Najnowsze wyniki metaanalizy publikuje „British Medical Journal”, obejmują one 72 badania przeprowadzone w odniesieniu do przydatności podstawowych zaleceń sanitarnych w walce z zakażeniami, jakimi są maseczki, dystans społeczny i higiena rąk (mycie i dezynfekcja). Wynika z nich, że wszystkie te sposoby ochrony są skuteczne i zmniejszają ryzyko zakażenia, jak i zachorowania na COVID-19.

Najlepsze efekty daje używanie maseczek, szczególnie w pomieszczeniach zamkniętych, zmniejszają one ryzyko zakażenia wirusem SARS-CoV-2 o 53 proc. Zachowanie dystansu fizycznego redukuje to ryzyko o 25 proc."
https://naukawpolsce...-w-zapobieganiu

Ja wiem, że wy potrzebujecie autorytetów, jak Zięba, Socha, Hałat. Oni wam mówią, co macie myśleć. Ale nas nie mierzcie tą samą miarą.
  • 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli od pierwszych objawów do zrobienia testu minęło 10 dni to spokojnie mogła najzwyczajniej w świecie przechorować. U osób które nie doszły do stanu ciężkiego a tylko miały lekkie objawy, średni czas od narażenia na wirusa do objawów to trzy dni, a od pojawienia objawów do negatywnego wyniku właśnie 10 dni. Jeśli choroba trwa średnio 12 dni a w 6 dniu weźmiemy dowolną tabletkę, to jest spora szansa że już kolejnego dnia taka osoba poczuje się lepiej. Dlatego właśnie dowodem na skuteczność nie mogą być pojedyncze anegdoty a porównanie przebiegu u wielu osób. Takich danych Bodnar nawet nie zbierał; mówiąc o pozytywnych skutkach bazował tylko na pozytywnym odzewie od pacjentów. Jeśli jakiś pacjent po upływie kilku dni się nie odezwał, bo mu się pogorszyło, to Bodnar tego nie uwzględniał bo nie miał tej informacji.

Tymczasem internet - od kilku dni tysiące ludzi na całym świecie przesyłają sobie fotografię wypełnionego ludźmi placu, twierdząc że to protesty antymaseczkowe w Wiedniu. Niestety po sprawdzeniu fatów wyszło, że to protesty w Moskwie w 1991 roku, gdy ludzie żądali dymisji Gorbaczowa:

https://fakenews.pl/...dno-ani-drugie/

• 3

michalp.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Takich fake newsow byla masa w ostatnim czasie. Pelne trumien kościoły we Wloszech rzekomo zmarłych na covid, to w rzeczywistosci ciala imigrantow ktorzy potopili się u brzegów europy, nie przeszkadzalo to podtrzymywać narracje śmiercionośnego żniwa.

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Portale takie jak ten walczyły z takimi fejkami na samym początku. Potem musiąły zacząć walczyć z fejkami o chorobie wywoływanej przez 5G

• 1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeden z najbardziej znanych austriackich działaczy antyszczepionkowych zmarł z powodu Covid-19. Johann Biacsics odmówił leczenia szpitalnego. Wolał kurować się na własną rękę, ale nie w sposób, który polecali lekarze.

Jak donosi „Die Zeit”, Biacsics trafił na początku listopada do szpitala w Wiedniu. Według gazety jego stan był bardzo ciężki - mężczyzna prawie nie mógł oddychać. Mimo to sympatyk ruchu „Querdenker” nie chciał być tam leczony. Pomimo pozytywnego wyniku testu na koronawirusa miał upierać się, że już pokonał Covid-19.

Biacsics zdecydował się na wypisanie ze szpitala i powrót do domu na własną odpowiedzialność, choć jego stan zagrażał życiu. Następnie przeciwnik szczepionek przeciw Covid-19 próbował na własną rękę zastosować kurację, którą swego czasu reklamował były prezydent USA Donald Trump. Po przybyciu do domu Biacsics wstrzyknął sobie dwutlenek chloru i chlorek sodu. Dwa dni później już nie żył. Według informacji na jego stronie na Facebooku, do chorego została wezwana w końcu karetka, ale na ratunek było już za późno.

Austriacki antyszczepionkowiec zaczął czuć się gorzej już pod końca października. 65-latek cierpiał na biegunkę, gorączkę i kaszel. „Oficjalnie zostanie uwzględniony w statystykach jako ofiara koronawirusa. Ale ja wiem lepiej” – napisał w mediach społecznościowych jego syn. Austriackie media podkreślają, że wielu sympatyków Biacsicsa jest przekonanych, że jeden z liderów tego ruchu został celowo otruty.

Dwa tygodnie przed śmiercią Biacsics demonstrował przeciwko obostrzeniom, związanym z pandemią, w stolicy kraju, Wiedniu. We wrześniu na antenie ORF przekonywał, że „na oddziałach intensywnej terapii są głównie zaszczepieni ludzie, jest 67 procent zaszczepionych”. Kiedy reporter zwrócił mu uwagę, że to nieprawda, odparł, że otrzymał w tej sprawie „poufne informacje”.

https://www.msn.com/....ChebikaTunisia

Selekcja naturalna. 

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli wstrzykiwał sobie chlorany o nic dziwnego, że zszedł.

• 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Takich fake newsow byla masa w ostatnim czasie. Pelne trumien kościoły we Wloszech rzekomo zmarłych na covid, to w rzeczywistosci ciala imigrantow ktorzy potopili się u brzegów europy, nie przeszkadzalo to podtrzymywać narracje śmiercionośnego żniwa.

Już o tym niedawno pisałem, ale powtórzę:

Kto rozważnie weryfikuje docierające do niego informacje i korzysta z wiarygodnych źródeł, ten w balona na pewno zrobić się nie da. A to, że faktycznie na niektórych wątpliwych stronach, czy wszelakich "fejsach" i "tłiterach" łączono relacje z epidemii ze zdjęciami trumien z imigrantami w Lampedusie (link), nie zmienia faktu, że podczas pierwszej fali epidemii w niektórych rejonach Włoch rozgrywał się prawdziwy dramat.

Na przykład słynne zdjęcia i filmy z ciężarówkami z trumnami ofiar faktycznie pochodzą z Bergamo (link). Sytuacja tam była naprawdę krytyczna.

W tym 120-tysięcznym mieście podczas pierwszej fali epidemii (wiosna 2020 z maksimum w marcu) na COVID-19 zmarło ok. 3000 osób z 13600 zarażonych (2,5% ludności; śmiertelność CFR = 22%). Uważasz, że to mało? Do tego właśnie doprowadziło początkowe olewanie epidemii.
https://www.theguard...covid-19-errors

Dla porównania, gdyby taką statystykę odnieść do Warszawy, to wyszłoby nam ok. 45000 zgonów.

Tak przy okazji: Witaj po latach.

A co powiecie na to? Byłoby miło...
Zdjęcie

Oby tak było...

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych