Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Carrik.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nietrafione porównanie, bo w prawie drogowym są odpowiednie punkty i kwoty za dane naruszenia uwzględniające przedziały przekroczeń. Poza tym interwencje są rejestrowane i widać, ile i za co. A podczas wywiadu u lekarza to pacjent mówi, co mu dolega. Lekarz to weryfikuje, podstawia objawy do chorób objawiających się tymi objawami i stosuje leczenie odpowiednie dla danej choroby. Nie widzę związku w tych porównaniach. Przychodzi pacjent, mówi że ma gorączkę, boli go głowa, łamie go w kościach, a w dodatku smak i węch mu szwankuje i raczej jasne, że to najprawdopodobniej covid. Po 1,5 roku grzania tym tematem każdy amator by ocenił na podstawie relacji chorego, że ma covida. Oczywiście objawowego :)

Użytkownik Carrik edytował ten post 29.11.2021 - 16:12

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W moim przykładzie z policją nie było rejestrowania prędkości urządzeniem. Gliniarz na oko ocenił prędkość.
Problem z covidem jest taki, że jego objawy są bardzo różne i podobne do innych chorób. Wymienia się prawie wszystko: bóle głowy, gardła, gorączkę, biegunkę.
Czytałeś kiedyś raporty z badań klinicznych? Chyba nie. Tu masz przykład badań w przypadku raka https://www.sarcoma....ualna220408.pdf

Kryteria włączenia:

Rozpoznanie histopatologiczne chłoniaka: − Grudkowego (FL) (G1, 2, 3a) − Strefy brzeżnej węzłowego (MZL) lub pozawęzłowego (MALT) − Z małych limfocytów B (SLL) (zajęcie szpiku <30%) − Limfoplazmocytowego (LPL) / makroglobulinemii Waldenströma (WM) − Chorzy uprzednio nie leczeni − U chorych uprzednio obserwowanych bez leczenia biopsja materiału diagnostycznego nie może być wykonana dawniej niż przed 6 m-cami − Wiek ≥ 18 − Stan sprawności (ECOG/WHO) ≤ 2 − Wskazania do chemioterapii; − Progresja choroby w okresie ostatnich 2 m-cy − Objawy uciskowe lub inne zależne od masy nowotworowej − Cytopenia z powodu zajęcia szpiku (oprócz CLL) lub śledziony − Objawy systemowe (gorączka > 38oC nie spowodowana infekcją, poty nocne, utrata wagi > 10% / 6 m-cy) − Stan klinicznego zaawansowania (wg Ann Arbor) CS II-IV oraz CS I jeżeli występuje zmiana masywna (największy wymiar > 7 cm) lub jeżeli radioterapia nie jest optymalnym postępowaniem w opinii lekarza prowadzącego − Obecność zmian(y) mierzalnych(ej) − Podpisany formularz świadomej zgody chorego.
  • 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szkoda, że w szpitalach nie podają chorym tej amantadyny. Jednego dnia by rozdali każdemu takie tablety, a już drugiego dnia wielu z nich można by wypisać do domu. Byśmy tym pokazali światu, jak Polska szybko poradziła sobie z problemem.
Ci durni lekarze wolą się męczyć, dostawiać kolejne łóżka, robić ponad siły, zamiast wyleczyć ludzi najłatwiejszą metodą.

Co prawda to ironia, ale chyba powoli zaczynasz łączyć kropki, brawo! Jeszcze trochę i może dotrze do Ciebie fakt, że nikomu tam "na górze" absolutnie nie zależy, aby obecny stan rzeczy się skończył, ba..wszystkim to jest na rękę. Lekarze albo nie leczą, albo leczą przez telefon(no chyba, że ciapatych na granicy to wtedy wiadomo, bezpośrednio), dodatkowo biorą horrendalne sumy pieniędzy za dyżury covidowe. Mniej robią - więcej zarabiają. Nie wspominam już o politykach, Ci sobie zafundowali niemal władze absolutną, a to wszystko rękami zwykłych obywateli. Nie trzeba było ludziom odbierać wolności pod przymusem karabinu, zrobili to tak, że ludzie sami im tę wolność oddali. O celebrytach i innych tam nie wspominam, połowa to idioci, inni przytulili ładne granty za propagandę i tak cyrk się kręci.

Adam Małysz - jedna z twarzy "ostatniej prostej" też chyba zaczyna łączyć kropki powoli, bo wczoraj był oburzony na wizji, dlaczego ich testują skoro obiecali, że jak się zaszczepią to skończą się testy i wróci normalność. Jedno jest w tym tylko smutne - oni faktycznie w to uwierzyli, a nie że dali się przekupić.
________

Jestem zdrowy a mam 17 dni przymusowego zwolnienia, pensję 80%, wkurzonego pracodawcę i opłatę za żłobek do którego córka nie chodzi. A wszystko przez to że żona złapała wirusa, była osłabiona i dzisiaj wróciła do pracy...

To jest to o czym pisałem kilka stron wcześniej - zaszczepiony nauczyciel idzie na test, bo się źle czuje, wychodzi pozytywny i wysyła na zdalne nauczanie zdrowe dzieci. Rodzice mają dość.

Moja rada - absolutnie nie zgłaszać się na żadne testy, jak lekarka nie chce leczyć normalnie to podziękować, zgłosić się do innej - o dziwo są lekarze, którzy chcą leczyć. Ja wszystkim znajomym powtarzam, żeby ręka boska ich broniła, żeby mnie podać, że mieli ze mną kontakt czy coś. Nie mam zamiaru siedzieć w areszcie domowym jako zdrowa osoba.

Wszystko

A zatem spośród 1518 osób, które wyszły z gabinetu Włodzimierza Bodnara z receptą na amantadynę, tylko 806 miało kiedykolwiek test na COVID-19, a tylko w przypadku 608 z nich test dał wynik pozytywny. To znacznie mniej niż połowa, a przecież część z tych osób test wykonało dopiero po wizycie u dr. Bodnara.

Niech będzie, że wyleczył i 30% pacjentów, to i tak lepszy wynik niż po tych szczepionkach, a przynajmniej dziwnie tajemniczo osoby leczone amantadyną czy innymi lekami nie umierają z najnowszego powodu, czyli: "nagle2021".
_________

Szwecja wymiera:
https://pbs.twimg.co...jpg&name=medium

Amantadyna nie działa, szczepienia pomagają wrócić Niemcom na ostatnią prostą:
https://pbs.twimg.co...=jpg&name=large
_____

W 2020r tak mieliśmy zapchaną służbę zdrowia, że:
-mieliśmy 2 miliony mniej hospitalizacji niż w 2019r.
dodatkowo pozbyliśmy się zapalenia płuc:
-150 tys MNIEJ pacjentów z rozpoznaniem zapalenia płuc
-10tys mniej respiratoroterapii/wentylacji
https://pbs.twimg.co...png&name=medium

Jeszcze kilka miesięcy kolejnych ciekawych danych, zainteresowania ludzi, którzy chcą dociec prawdy, a się okaże, że w ogóle żadnego covida nie było. :D :D

Użytkownik Daniel. edytował ten post 29.11.2021 - 20:43

• 4

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W moim przykładzie z policją nie było rejestrowania prędkości urządzeniem. Gliniarz na oko ocenił prędkość.
Problem z covidem jest taki, że jego objawy są bardzo różne i podobne do innych chorób. Wymienia się prawie wszystko: bóle głowy, gardła, gorączkę, biegunkę.
Czytałeś kiedyś raporty z badań klinicznych? Chyba nie. Tu masz przykład badań w przypadku raka https://www.sarcoma....ualna220408.pdf

Kryteria włączenia:

Rozpoznanie histopatologiczne chłoniaka: − Grudkowego (FL) (G1, 2, 3a) − Strefy brzeżnej węzłowego (MZL) lub pozawęzłowego (MALT) − Z małych limfocytów B (SLL) (zajęcie szpiku <30%) − Limfoplazmocytowego (LPL) / makroglobulinemii Waldenströma (WM) − Chorzy uprzednio nie leczeni − U chorych uprzednio obserwowanych bez leczenia biopsja materiału diagnostycznego nie może być wykonana dawniej niż przed 6 m-cami − Wiek ≥ 18 − Stan sprawności (ECOG/WHO) ≤ 2 − Wskazania do chemioterapii; − Progresja choroby w okresie ostatnich 2 m-cy − Objawy uciskowe lub inne zależne od masy nowotworowej − Cytopenia z powodu zajęcia szpiku (oprócz CLL) lub śledziony − Objawy systemowe (gorączka > 38oC nie spowodowana infekcją, poty nocne, utrata wagi > 10% / 6 m-cy) − Stan klinicznego zaawansowania (wg Ann Arbor) CS II-IV oraz CS I jeżeli występuje zmiana masywna (największy wymiar > 7 cm) lub jeżeli radioterapia nie jest optymalnym postępowaniem w opinii lekarza prowadzącego − Obecność zmian(y) mierzalnych(ej) − Podpisany formularz świadomej zgody chorego.

Nie czytałem, bo nie interesuję się medycyną, a jak się interesuję, to na własny, dodatkowo hipochondryczny, użytek.

Każda choroba ma typowe objawy, które pojawiają się u większości chorych z większym lub mniejszym natężeniem i nigdy nie jest tak, że chory na świnkę zacznie np. pluć krwią i mieć przekrwione oczy. Covid również ma typowe objawy i gwarantuję ci, że nie trafi się jakiś zakażony, któremu trzecia ręka wyrośnie i ocenią to jako nowy objaw C-19. 

A u chorych na raka w zauważalnym stadium pojawia się właśnie przytoczona w przypadku chłoniaka  znaczna utrata wagi. I oczywiście objawy typowe w zależności od tego, co zostało zaatakowane.

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Covid nie ma typowych objawób, tylko bardzo różne, podobne do innych chorób. Covid wywoływany jest przez koronawisusa, a inne koronawirusy wywołują część przeziębień. Dlatego częstym objawem jest ból gardła. Ale teź u niektórych może być biegunka. A ta może mieć różne przyczyny np zatrucie. Wielu lekarzy mówiło oo tym,że trudno rozpoznać covida po objawach.
https://www.centrumr...-a-inne-choroby
Masz i nie zaklinaj rzeczywistości
  • 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do tej amantadyny, to znowu powielacie twitterowe bzdury, i naciągacie fakty jak gumę do gaci. To nie prawda że nikt tego nie bada a Bodnar jest ostatnim sprawiedliwym wśród lekarzy.

Amantadyna jako lek na COVID-19 - badania trwają

Badanie kliniczne dotyczące zastosowania amantadyny w leczeniu COVID-19 ruszyło w kwietniu tego roku. Projekt otrzymał 6,5 mln zł dofinansowania z Agencji Badań Medycznych. Jego liderem został Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny Nr 4 w Lublinie. W badania zaangażowały się także ośrodki z Lublina, Warszawy, Rzeszowa, Grudziądza, Wyszkowa oraz Kalwarii Zebrzydowskiej. - Dotychczas kilkudziesięciu pacjentów wzięło udział w badaniu klinicznym. Docelowo powinno liczyć ono 200 uczestników, ale myślę, że do opracowania wstępnych analiz wystarczające będzie około 100 osób – zaznaczył w rozmowie z PAP prof. Konrad Rejdak.

Podkreślił, że w tym programie każdy zakażony pacjent otrzymuje lek, ale w różnych fazach choroby. - Przede wszystkim oceniany jest wpływ terapii na powikłania ze strony układu nerwowego, co stanowi o jego innowacyjności – dodał.

https://www.medonet.pl/koronawirus-pytania-i-odpowiedzi/leczenie-koronawirusa,amantadyna-na-covid-19--badania-w-toku--co-juz-wiadomo-,artykul,45566103.html

Wygląda na to, że nikt nie przekreślił tego leku, jako skutecznego remedium na covid a badania mające określić czy działa, a jeżeli tak, to jak należy go stosować... Trwają w najlepsze. W tym świetle wychodzi na to że Bodnar próbuje zarobić parę cebulionów, przeprowadzając "eksperyment medyczny" z Amantadyną. Bo inaczej tego nie można nazwać. 

@Daniel

W 2020r tak mieliśmy zapchaną służbę zdrowia, że:

-mieliśmy 2 miliony mniej hospitalizacji niż w 2019r.

Nie ośmieszaj się jeden z twoich przyklaskiwaczy, już próbował to wykazać.  Miał ponoć pisać oficjalne maile, itd. Gdybyś ogarniał o czym się pisze w tym temacie, nie powielałbyś tych bzdur. Twitter to nie jest dobre źródło. Kazdy może tam napisać cokolwiek chce, a Ty łykasz wszystko jak pelikan.  

• -4

Ryśko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie ośmieszaj się jeden z twoich przyklaskiwaczy, już próbował to wykazać.  Miał ponoć pisać oficjalne maile, itd. Gdybyś ogarniał o czym się pisze w tym temacie, nie powielałbyś tych bzdur. Twitter to nie jest dobre źródło. Kazdy może tam napisać cokolwiek chce, a Ty łykasz wszystko jak pelikan.

Człowieku, powściągnij konia. Znasz ty się w ogóle na statystyce? Bo na czytaniu danych na pewno nie. Uwaliłeś sobie, że w danych, które przedstawiłem nie ma hospitalizacji coviowych, napisałem ci o kodzie U00-U99, który pojawił się w marcu 2020 w wymienionych raportach i który prawdopodobnie był do nich używany. I dla ciebie geniuszu nieposkromiony, przesyłam numer zgłoszenia ZG00782833. Niestety jak widzisz, urząd nie odpisuję na dniach, ale człowieku mierny jak twoje ego, uwierz mi, że nie masz racji i nawet mnie zachęciłeś żeby wysłać przypominajkę. Szykuj tyłek, bo upadek twojego ego będzie tak bolesny, że prawdopodobnie skończysz z maścią na ból tyłka(jeżeli już jej nie używasz). Także człowieczku, naucz się troszkę o statystyce, o tym jak takie raporty są przygotowywane i jak np. zobaczysz raport hospitalizacje 2020 i jak nie będzie w tym giga opisie informacji (nie uwzględniono hospitalizacji COVID), to może zrozumiesz, ale to może być dla ciebie za cieżkie.

1, 2, 3.. czekam na twój płacz i kolejne przemądrzanie się na temat, na który masz 0 wiedzy. 

• 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Człowieku, powściągnij konia. Znasz ty się w ogóle na statystyce? Bo na czytaniu danych na pewno nie. Uwaliłeś sobie, że w danych, które przedstawiłem nie ma hospitalizacji coviowych, napisałem ci o kodzie U00-U99, który pojawił się w marcu 2020 w wymienionych raportach i który prawdopodobnie był do nich używany

W statystykach które linkowałeś nie mógł być używany, gdyż porównywały one rok do roku hospitalizacje z określonych powodów określonych kodem ICD-10 

Po pierwsze w 2019 roku tego kodu określającego Covid nie było gdyż Covida W Polsce NIE BYŁO. A w 2020 został wprowadzony emergency kod covidowy który obejmuje:

Emergency use ICD codes for COVID-19 disease outbreak
Since the beginning of the pandemic and in response to member state requests, the classification and terminologies unit has been progressively activating emergency codes for COVID-19 in ICD-10 and ICD-11 after consultation with the relevant committees and reference groups of the WHO Family of International Classifications (WHO-FIC) Network.

February 2020 Emergency codes were activated for COVID-19:​

– confirmed diagnosis of COVID-19 ​
– clinical or epidemiological diagnosis (suspected or probable) of COVID-19​
April 2020 International guidelines for certification and classification (coding) of COVID-19 as cause of death were published in 7 languages. ​

September 2020 A set of additional codes upon request by member states were activated to be able to document or flag conditions that occur in the context of COVID-19. In particular the need for disambiguation between acute disease, late effects or lengthy course led to the neutral formulation “post-covid”. This term does not pre-empt any etiopathological links, and leaves space for linking any condition to a preceding acute COVID.

– Personal history of COVID-19 ​
– Post COVID-19 condition ​
– Multisystem inflammatory syndrome associated with COVID-19 ​
​January 2021 A set of additional codes were activated for:

– Immunization to prevent COVID-19
– Adverse reaction to a COVID-19 vaccine.

To że zgony z powodu covida dostały specjalny kod, nie znaczy że ten kod jest zastosowany w ogólnych statystykach porównawczych ICD-10. 

Tak swoją szosą. Odpisali ci na to twoje pytanie, które rzekomo wysłałeś mailem? Odgrażałeś się się że mi coś udowodnisz. Jak tam, masz coś? 

Wiesz z drugiej strony rzecz biorąc. Ja nie mogę wykazać czegoś co nie istnieje, ale skoro w tych statystykach, na które się powoływałeś, uwzględnione są hospitalizacje z powodu Cowida, to na pewno to znajdziesz. Chyba że ja mam rację.   

Co do reszty Twojej wypowiedzi. Mam grubą skórę i możesz sobie jęczeć, jaki to ja nieogrnięty jestem. Udowodnij że masz rację. Bo jak na razie z waszej strony (nie tylko twojej) to słychać tylko ujadanie ciułały z problemami psychicznymi.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 29.11.2021 - 20:31

• -3

Ryśko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W statystykach które linkowałeś nie mógł być używany, gdyż porównywały one rok do roku hospitalizacje z określonych powodów określonych kodem ICD-10

Po pierwsze w 2019 roku tego kodu określającego Covid nie było gdyż Covida W Polsce NIE BYŁO. A w 2020 został wprowadzony emergency kod covidowy który obejmuje:

Tu pokazujesz, że nic nie wiesz. Ja pojawiłby się nowy kod, to uwaga - miałbyś 0%. Poza tym raporty masz miesiąc do miesiąca poprzedniego(widać jak je przejrzałes).

Znowu kończę, bo serio szkoda strzępić klawiaturę na pyszałka, który myśli, że wie, a nic nie wie.

Znalazłem fajne cytaty, które świetnie opisują takie człowieka jak ty:

„Mędrzec wątpi, głupiec wie na pewno. I w tym ich siła.“

Andrzej Majewski

ty wszystko wiesz na pewno, także 100%.

„Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko.“
Anatole France

wypisz wymaluj ty

I jeszcze pysznisz się w tej głupocie, pisząc, że masz rację. Jeszcze jakbyś się znał, a i tak myślisz, że masz rację i wszędzie to pokazujesz. No po prostu jesteś hitem tej strony. 

Jak kilka stron temu napisałeś "chińską" polszczyzną posta. Użytkownik prosi o przeredagowanie, bo nic nie wiadomo a ty na to "napiszę prostszym języki" - u mnie szkole to na takich ludzi mówiło się klaun.

koniec z mojej strony na ten moment, bo szkoda mi mojej klawiatury na tłumaczenie komuś wszystkowiędzącemu.

upomnienie.gif

Gdybyś skończył na "pyszałku", poszło by dalej, a tak za całą resztę na razie upominam.

Staniq

• 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Up@

Czyli brak argumentów nadrabiasz wycieczkami osobistym.

Brawo.  :facepalm:

@edit.

W sumie to nawet zabawne :szczerb:  :szczerb:  :szczerb:

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 29.11.2021 - 20:44

• 0

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

I jeszcze pysznisz się w tej głupocie, pisząc, że masz rację. Jeszcze jakbyś się znał, a i tak myślisz, że masz rację i wszędzie to pokazujesz. No po prostu jesteś hitem tej strony. 
Jak kilka stron temu napisałeś "chińską" polszczyzną posta. Użytkownik prosi o przeredagowanie, bo nic nie wiadomo a ty na to "napiszę prostszym języki" - u mnie szkole to na takich ludzi mówiło się klaun.
koniec z mojej strony na ten moment, bo szkoda mi mojej klawiatury na tłumaczenie komuś wszystkowiędzącemu.

Ryśko
"wszystkowiędzącym" zrobiłeś mi dzień 😂
Co do amantadyny.
Brali ją moi rodzice.Mama przeszła dość ciężko z obustronnym zapaleniem płuc.Tata po trzech dniach zdrowy za to rozwinął się u niego pełnoobjawowy Parkinson.
  • 2

Ryśko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@up

hehe, spoko, pisałem szybko i jakoś tak wyszło :)

A tak serio, tak to jest jak dwóch analfabetów pisze ze sobą  :>

Użytkownik Ryśko edytował ten post 29.11.2021 - 20:58

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wygląda na to, że nikt nie przekreślił tego leku, jako skutecznego remedium na covid a badania mające określić czy działa, a jeżeli tak, to jak należy go stosować... Trwają w najlepsze. W tym świetle wychodzi na to że Bodnar próbuje zarobić parę cebulionów, przeprowadzając "eksperyment medyczny" z Amantadyną. Bo inaczej tego nie można nazwać.

No patrz Ty, amantadyne będą teraz badać i testować 10 lat, ale szczepionkę na Omricona(czy jak to się tam nazywa) Pfizer zapowiedział już za 3 miesiące, tyle samo zajęło im stworzenie pierwszej szczepionki na c-19. Cuda.

Nie ośmieszaj się jeden z twoich przyklaskiwaczy, już próbował to wykazać.

Po pierwsze dane nie są z twittera, tylko z oficjalnych źródeł, które sam sobie możesz sprawdzić. Na twitterze zostały co najwyżej przedstawione przez życzliwą osobę, której chciało się cokolwiek sprawdzić. Natomiast co do ośmieszania się, to wrzuć tutaj chociaż 1/10 danych, statystyk czy informacji co ja i wtedy dopiero coś komuś zarzucaj.

Kto by pomyślał, że ten pan będzie jednym z ostatnich w polityce walczących o normalność:
https://twitter.com/...366726477025287

Teraz pytanie, czy przypadkiem prezydent nie ma mocy, aby zablokować np ustawę o obowiązku szczepień czy ich weryfikacji?

Niemcy potrzebowały 2 dni, żeby wycofać się z pomysłu 3G dla kierowców zawodowych. Już żadne "green passy" nie obowiązują. Podobno Włosi postąpili podobnie, ale tu potwierdzenia oficjalnego nie mam. Ale to tylko pokazuje, że wszystko jest w rękach obywateli. To nie politycy dostarczają jedzenie do sklepów, tylko kierowcy, wystarczyło się zbuntować i poluzowali.

Jeszcze powiem jak to wygląda w Austrii. Akurat mój tata był tam w zeszłym tygodniu, czyli jak już wprowadzili segregację sanitarną. No i przyjeżdża z towarem na magazyn, żeby go rozładowali i gościu pyta właśnie o ten green pass. Mój tata mówi, że nie ma żadnej przepustki, bo jest niezaszczepiony. No więc facet na to odpowiada, że w takim razie go nie wpuści do rozładunku. Więc mój tata odpowiedział krótko "no to mnie nie wpuszczaj, mi łaski nie zrobisz, ja mogę nawet zaraz wrócić z tym towarem na bazę". Chwila namysłu, gościu gdzieś poszedł, wraca za 3 minuty, daje mojemu tacie patyczek i mówi, żeby sobie zrobił wymaz. Wziął mój tata to, włożył do nosa może na 1cm, a może nawet nie, oddał mu, minęło kolejne 3 minuty, przyszedł facet i mówi "dobra wjeżdżaj na rozładunek". Jedna taka dostawa to kilkadziesiąt tysięcy zł, przerwy w dostawie, straty dla firmy, odszkodowania, itp. Kto będzie za to się narażał? Dlatego straszą, straszą i nic więcej, bo wiedzą, że nic więcej zrobić nie mogą. No, ale znajdzie się jeden z drugim co się wystraszy i podjedzie się zaszczepić czy zrobić jakiś oficjalny wymaz.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 29.11.2021 - 21:04

• 4

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up

hehe, spoko, pisałem szybko i jakoś tak wyszło :)

A tak serio, tak to jest jak dwóch analfabetów pisze ze sobą  :>

Spoko. Tylko jak ja walnę babola, to się wszyscy spuszczacie, że "łolaboga" nie ma z kim gadać bo literki przestawił. Ale w drugą stronę, to :"hehe, nie używam tego słowa zbyt często, albo jakoś tak wyszło" Takie tam podwójne standardy. Żałośni jesteście. 

@Daniel

No patrz Ty, amantadyne będą teraz badać i testować 10 lat, ale szczepionkę na Omricona(czy jak to się tam nazywa) Pfizer zapowiedział już za 3 miesiące, tyle samo zajęło im stworzenie pierwszej szczepionki na c-19. Cuda.

No.  Cuda niewidy. Niesamowite co? Na tweeterze jeszcze o tym nie pisali?

A piszą tam jak wyglądają badania kliniczne i na czy polegają?

Słuchaj dalej ruskich trolli na Tweecie i Facebooku a zimą będziesz w białych skarpetkach i sandałach chodził.  :szczerb:

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 29.11.2021 - 21:16

• -1

Ryśko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Spoko. Tylko jak ja walnę babola, to się wszyscy spuszczacie, że "łolaboga" nie ma z kim gadać bo literki przestawił. Ale w drugą stronę, to :"hehe, nie używam tego słowa zbyt często, albo jakoś tak wyszło" Takie tam podwójne standardy. Żałośni jesteście.

Panjuzek, a gdzie ja ci coś kiedyś takiego wypomniałem? Jak dobrze pamiętam, to nigdy ;) 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych