Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Kalafiorowa.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@up

Czyli ludzie w wieku większości z naszych rodziców.

Kto by się tam przejmował zgredami, no nie?

• 1

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Co udowodniło nam MZ? Zaszczepieni też chorują i też (ło mój Boże) umierają. Taka to pandemia niezaszczepionych.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

https://mobile.twitt...622880134254595
Jak to jest z tą śmiertelnością? Znowu okazuje się, że statystyki przemawiają przeciwko antyszczepionkowcom.

Jak dla mnie to te statystyki przemawiają na korzyść "antyszczepionkowców". Na 500 zgonów 100 to zaszczepieni, czyli 1/5. A przypominam, że pierwotnie ta szczepionka miała chronić przed zachorowaniem, a później miała mieć 100%(!!!) skuteczność przed hospitalizacją i zgonami. Tu dowód:
https://pbs.twimg.co...ng&name=900x900

Czyli ponad 100 osób wzięło dwie czy tam trzy dawki szczepionki po to, żeby łagodnie przejść chorobę, a skończyli w trumnie. Kolejny argument, żeby się nie szczepić. A jeszcze dodajmy, że to dane MZ, więc wcale się nie zdziwię jak troszkę tam odjęto, żeby skandalu nie było. :) 

No i szkoda, że nie podali wieku osób zmarłych niezaszczepionych. Pewnie okazałoby się, że są nieco starsi niż 65 letni zaszczepieni i mógłby być mały problem. Z grzeczności pominę już, że zmniejszyli swoją szansę na zgon z powodu c19 ledwie o 1/5, a pewnie kilkukrotnie zwiększyli szansę na zgon z powodu udaru/wylewu/zawału/zatoru, etc.

EDIT:

Czytam teraz komentarze pod tym co wrzucił Wszystko. Połowa wpisów, że "ciekawe ilu faktycznie było zaszczepionych, a ilu kupiło certyfikat". No po prostu nie wierzę, idioci już znaleźli sobie kolejny debilny argument nie do podważenia, no bo weź teraz udowodnij czy kupili czy nie. My z tego nigdy nie wyjdziemy, bo około 50% ludności jest ograniczona umysłowo. Ten cyrk będzie trwał już do końca naszych dni.

A tu jeszcze w formie tabelki z ostatnich tygodni:

Z oficjalnych danych 44% zakażonych to zaszczepieni i to biorąc pod uwagę dane z MZ. To teraz poproszę jeden sensowny argument za segregacją sanitarną, skoro w zakażeniach jest niemal 50/50. Ja wam podam jaki jest argument - zamordyzm i nie ma żadnego innego argumentu z logicznego i medycznego punktu widzenia dla wprowadzenia paszportów covidowych.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 30.11.2021 - 19:07

• 5

cichah2o.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jak to jest z tą śmiertelnością? Znowu okazuje się, że statystyki przemawiają przeciwko antyszczepionkowcom.

Hmm ja tu widzę, że ponad 26% dzisiejszych zgonów to zaszczepieni. Dziwne, że nie podali ile wśród niezaszczepionych miało choroby współistniejące i jaka była ich średnia wieku.. czyżby celowo tak to przedstawili?

• 3

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Przecież już od drugiej fali tego nie robią, żeby nie wychodziło, że umierają głównie 60-latkowie wzwyż. Nie podają wieku, mogą gadać co chcą. Proste.

Użytkownik Carrik edytował ten post 30.11.2021 - 19:07

• 1

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

4/5 zmarłych to niezaszczepieni a foliarze obwieszczają sukces  :>

W tym tempie do wiosny będziemy mieli zaszczepione 75% obywateli. Oczywiście tych żyjących.

• 0

mr.fisz.

In order to be able to think, you have to risk being offensive.

• Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

:facepalm:

Teraz to już strzeliliście sobie w kolano i to konkretnie!

Kilka dni temu, kolega (po 2 dawkach, czeka na 3) zapytał mnie dlaczego nie chce się zaszczepić, odpowiedziałem mu, jako główny powód "szczepionka nie przerywa transmisji wirusa, więc co mi z takiej szczepionki, skoro i tak mogę się zarazić i zarażać..." a on mi na to, że "ale nie trafisz do szpitala..."

Jak mu pokażę te dane to szczękę będzie zbierał z podłogi godzinami.

526 ofiar

386 niezaszczepione

109 zaszczepione z chorobami współistniejącymi

386 + 109 = 495 czyli brakuje 31 osób

tak! 31 osób zaszczepionych zmarło na covida!!!! to jest dramat!

Nie raz pisaliście, ze szczepionka chroni przed ciężkim przebiegiem choroby, jako mocny argument do tego żeby się zaszczepić, a wychodzi na to, ze nie chroni to jeszcze co 5ta ofiara "covidka" to właśnie osoba zaszczepiona... Dramat

Dajcie sobie spokój z tymi szczepionkami :facepalm:

Użytkownik mr.fisz edytował ten post 30.11.2021 - 20:07

• 3

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Daniel

Jak dla mnie to te statystyki przemawiają na korzyść "antyszczepionkowców". Na 500 zgonów 100 to zaszczepieni, czyli 1/5. A przypominam, że pierwotnie ta szczepionka miała chronić przed zachorowaniem, a później miała mieć 100%(!!!) skuteczność przed hospitalizacją i zgonami. Tu dowód:

Żadne rzetelne źródło nigdy nie podało by, 100% skuteczności. W medycynie na 100% pewne jest jedynie to że wszyscy umrzemy. Dla tego nie warto wierzyć tweetowi. 

@Carrik

Przecież już od drugiej fali tego nie robią, żeby nie wychodziło, że umierają głównie 60-latkowie wzwyż. Nie podają wieku, mogą gadać co chcą. Proste.

Przecież całkiem niedawno spierałeś się z @Mariuszem. 

No, umierają, tabunami. W moim przedziale wiekowym odsetek ich udziału w zgonach nie wynosi nawet 0,3% :D

Jak nie umierają głównie 80-latkowie, skoro w tabelce, którą wstawiłeś, największy odsetek śmierci stanowią właśnie siedemdziesięcio- i osiemdziesięciolatkowie? Prosty wykres, a masz problemy z czytaniem?

To w odpowiedzi na 

nPAPwmt.png

A teraz piszesz że w statystykach wieku nie podają. 

@cichah2o

Hmm ja tu widzę, że ponad 26% dzisiejszych zgonów to zaszczepieni. Dziwne, że nie podali ile wśród niezaszczepionych miało choroby współistniejące i jaka była ich średnia wieku.. czyżby celowo tak to przedstawili?

Na ostatnich kilku stronach były podawane różne statystyki z których wynika że wśród zaszczepionych umierają głównie ludzie starsi, i chorzy na choroby współistniejące. Co do niezaszczepionych to różnie bywa. Wiek nie jest jakimś głównym kryterium. 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 30.11.2021 - 19:59

• 1

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W dziennych raportach nie podają, profesurze PanieJuzku. Czytanie ze zrozumieniem. Skoro dyskutujemy na jeden temat, to na jeden temat, a nie na milion innych, a ty wyskakujesz z innym z czapy.
  • -1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No i co z tego panie Chihuahua. Cały czas rozmawiamy na jeden temat. To wszystko jest powiązane. 

@Down

:facepalm:

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 30.11.2021 - 20:21

• -3

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To, że się czepiasz, nie odnosząc się do tematu. Piszę o dziennych zgonach, a ty podajesz tabelkę z rocznymi zgonami. Majstersztyk dyskusji na temat.

Naucz się czytać, a nie prezentujesz taki właśnie poziom, a potem wrzucasz ikonkę facepalma w odpowiedzi na twoją wykazaną empirycznie umiejętność czytania ze zrozumieniem. Umiejętność co najmniej konkretnie szwankującą.

• 0

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@mr.fisz

Każdy normalny człowiek przyjmuje szczepionkę (dowolną), w celu ochrony własnego życia i zdrowia, ale cieszę się, że tak wielu foliarzy to altruiści i od szczepionki oczekują tego, że przerwie transmisję wirusa i nie będą mogli zarażać innych. 

Te 4/5 niezaszczepionych trupów to niepokojąca informacja. Ale nie zapominajmy, że po śmiercionce to zaszczepieni padają na ulicach, jak muchy i trzeba do nich wzywać ciężarówki z Bergamo.

• -1

shark__.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Plus jest taki że zawsze będziecie leżeć z zaszczepionymi

http://zozsiemianowice.pl/?p=2788

Załączone grafiki

• IMG-20211130-WA0039.jpg

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Żadne rzetelne źródło nigdy nie podało by, 100% skuteczności. W medycynie na 100% pewne jest jedynie to że wszyscy umrzemy. Dla tego nie warto wierzyć tweetowi.

Człowieku to jest wpis z ministerstwa zdrowia, a nie żaden tweeterowy wymysł. Problem w tym, że ten wpis, który na stronie widniał jeszcze dwa tygodnie temu, został już skasowany. Chyba, że ministerstwo zdrowia to niezbyt rzetelne źródło? Ładnie się zaplątałeś teraz. :)

Masz tutaj wersje "zaktualizowaną":
https://szczepienia....sie-zaszczepic/

Teraz jest tylko "skuteczność szczepionki przed objawami" zamiast poprzedniego "skuteczność szczepionki przed hospitalizacją i zgonami".

Jakbyś się miał doczepić, że to jednak nie z ministerstwa zdrowia, to kilkanaście stron temu wstawiałem wypowiedź Niedzielskiego, który napisał dokładnie to samo co tutaj podałem.

EDIT:
A jakbyś jeszcze chciał napisać, że nic takiego nie było, tylko ktoś sobie wymyślił, to tutaj masz archiwalny wpis, który ktoś ładnie zapisał:
https://web.archive....sie-zaszczepic/

Myślisz, że takie usuwanie wpisów "ekspertów" przekona do szczepienia niezdecydowanych? Hmm...

Użytkownik Daniel. edytował ten post 30.11.2021 - 23:01

• 0

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@shark_

To plagiat z #4411.

Ale nie bój się, niekaralny  :>

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2