Up@
Antyszczepionkowcy już dawno odkryli to miejsce, aby za pomocą fałszywych wpisów zmienić obraz NOP'ów. Niektórzy nawet się tym chwalili w sieci, uważając to za doskonały w swojej formie dowcip.
Poproszę w takim razie o źródło tych doniesień, bo na moje oko jako Rada Medyczna Forum Paranormalne będziecie dyskredytować wszystko, co negatywne na temat szczepień i działań podejmowanych w związku z covidkiem.
VAERS jest pasywnym systemem raportowania, co oznacza, że osoby indywidualne mogą wypełnić raport, który trafi do bazy danych, ale sam wpis w VAERS nie jest jednoznaczny ze stwierdzeniem, że rzeczywiście szczepionka spowodowała dany problem. To wyłącznie baza danych, która jest analizowana przez ekspertów z CDC i FDA pod kątem wyszukiwania problemów, które mogły zostać spowodowane przez szczepionki. Gdy specjaliści natrafią w VAERS na takie potencjalne sygnały, podlegają one dalszej analizie.
Ja nie mam fejsa, aby w nim grzebać w poszukiwaniu dowodów na grupach antyszczepów. Takie wpisy pokazał mi koleś, który się nie szczepi, ale nie neguje wyboru innych i nie szerzy głupawych teorii. Należy do takiej grupy na fejsie, ale do końca się z nimi nie identyfikuje.
Takie wpisy były tam około 5-6 miesięcy temu. Podałem to jako przykład bezrozumnego sabotażu. Jak trafię na coś takiego, to zrobię screena, ale bez identyfikatora, bo szanuję prywatność innych, tyle, że bez identyfikatora, dla Ciebie to będzie fejk. Sam więc rozumiesz...