@Daniel.
Cały czas nurtuje mnie pytanie dla czego nie mogę porównywać liczby zgonów w Niemczech do tych w Polsce. Pytałem już ale nie doczekałem się odpowiedzi. A chodzi mi o ten fragment Twojej wypowiedzi.
Aha to teraz liczbę zgonów z Niemiec odnosisz do liczby zgonów w Polsce? No i jak z wami na poważnie rozmawiać.
Powtarzam się, ale ten tekst dowodzi że dla ciebie oczywiste jest że nie można tego porównywać. Dla czego? Wytłumacz mi to proszę. Bo mam niejasne odczucia, że piszesz tak, gdyż gdybyśmy to przeanalizowali, to wyszło by że szczepionki i restrykcje działają. Niemcy mają poziom wyszczepienia wyższy niż Polacy, o około 20%, a i do restrykcji podchodzą znacznie bardziej rygorystycznie niż Polacy. Efekt. Liczba zgonów covidowych, w przeliczeniu na mieszkańca, jest o ponad połowę niższa niż w Polsce. Piszę to bazując na twoich źródłach z tweetera, podających liczbę dziennych zgonów w Niemczech.
Więc oświeć mnie, w którym momencie się mylę.
Chyba że mam rację i szczepionki +restrykcje, przynoszą wymierne korzyści w postaci mniejszej liczby zgonów.
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 09.12.2021 - 20:32