Nazwanie kogoś ignorantem czy trollem to nie jest obraza. Bynajmniej nie większa niż nazywanie nas antyszczepami, foliarzami, itp które jakoś Ci nie przeszkadzają. Po drugie panie delikatny przypomnę Ci tylko, bo chyba masz lekkie problemy z pamięcią(efekt szczepionki?), że sam kilkanaście stron temu próbowałeś wmówić nam, że jesteśmy...o ironio! Płatnymi moskiewskimi trollami.
Jak zwykle kłamiesz i manipulujesz. Nigdzie nie nazwałem żadnego z was płatnym moskiewskim trollem. Nie mam problemów z pamięcią, za to Ty, tak zanurzyłeś się w oparach absurdu że już nie kontrolujesz tego co zmyślasz. Twierdzisz że jest inaczej? proszę o cytat z mojej wypowiedzi w którym nazwałem kogoś z was trollem. Dla ułatwienia dodam że o trollach pisałem na stronie 291 tego tematu. Co do antyszczepów i foliarzy, to tak się dziwnie składa że od kilkunastu stron jedynymi którzy używają tych sformułowań są twoi poplecznicy, którzy narzekają, jak to bardzo są obrażani. Łatwo to można sprawdzić.
Te zaczepki sobie odpuszczę, wszakże nie wstawiłeś tu nawet 1/100 danych/statystyk/informacji
Z których większość jest prezentowana tak aby udowodnić twoje tezy lub po prostu są to fejki.
Przykład tych zgonów w Niemczech dobitnie to obrazuje.
o jak już sobie tak ładnie nas porównałeś do Niemiec, to umknął Ci jeden mały, ale być może najważniejszy szczegół - niemiecka służba zdrowia jest jedną z najlepszych na świecie, Polska służba zdrowia jest jedną z najgorszych w Europie
To by było dobre tłumaczenie gdyby różnica wynosiła kilka czy też kilkanaście procent. Niestety mowa tu o grubo ponad 100% większej umieralności w Polsce. Inną sprawą jest fakt że nie ma jakichś skutecznych procedur medycznych chroniących przed zgonem na skutek covida. Jak pacjent ma zniszczone płuca, to jedyną szansą jest przeszczep. Chyba nie muszę opisywać z czym to się wiąże. I w tym wypadku jakość opieki, nie ma większego znaczenia. Widzę że łapiesz się każdego argumentu aby obronić tezę, której obronić się nie da.
Nie jestem na tym forum od dziś i powinieneś dobrze wiedzieć(i pewnie wiesz), że akurat emocjonalność to jedna z ostatnich rzeczy jakie można mi zarzucić. Tak samo populizm
A Ty czytasz co Ty piszesz?
Mnie tylko przeraża wasza krótkowzroczność. Dziś się cieszysz i popierasz takie rozwiązania, bo akurat jesteś w grupie zaszczepionych. Ale przyjdzie kiedyś taki dzień, że będziesz w tej drugiej, w tej którą będzie się wykluczać ze społeczeństwa. Nikt nie powinien zgodzić się na to, aby dać rządzącym tak daleko idącą władze, że wbrew konstytucji, wbrew prawu robią z ludźmi co chcą. I powinni protestować przeciwko temu jak i niezaszczepieni tak i zaszczepieni. Nic was widzę nie nauczyła sytuacja z zeszłego roku z Marszem Niepodległości i ze strajkiem kobiet. Jak policja urządziła sobie ścieżkę zdrowia i pałowała patriotów/konserwatystów to lewactwo piało z zachwytu i biło brawo. Ostrzegałem wtedy, że dziś się cieszycie, bo nie dotyczy to was, ale jak się zmieni front władzy to jutro wy będziecie płakać. Długo nie trzeba było czekać, przyszły strajki kobiet i dokładnie Ci sami policjanci po cywilu tym razem pałowali tych, którzy chwilę wcześniej cieszyli się z tych metod. Oj, jaki wtedy był płacz. Teraz robicie dokładnie to samo. Dziś się cieszysz, bo niezaszczepiony nie wejdzie do kina, czy restauracji, jutro to może dotknąć kogoś zaszczepionego, ale kogoś kto wziął za mało dawek, bo tak sobie uzna władza. Po jutrze nie będziesz mógł skorzystać z niczego jak nie zagłosujesz na jedyną słuszną partię, bo tak sobie ustanowią...bo kto im zabroni? Prawo? Jakie prawo? Konstytucja? Jaka konstytucja? Ta, której łamanie popieraliście chwilę wcześniej, bo wam to pasowało? Wtedy jak zwykle obudzicie się z ręką w nocniku mądrzy po szkodzie, jak to zwykle bywa u Polaków. Tylko wtedy będzie za późno. I proszę Cię, nie pisz mi, że to nierealny scenariusz, bo jeszcze 2 lata temu byś tak samo napisał o tym, że bez paszportu szczepionkowego nie będziesz mógł wejść do kina. Powiedziałbyś, że jestem płaskoziemcą co wymyśla teorie spiskowe.
Jak inaczej niż "emocjonalnym" i "populistycznym", można nazwać ten tekst?
Nie kompromituj się więcej. To już się robi męczące.
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 12.12.2021 - 11:15