Zwróć łaskawie uwagę, że z @Carrik rozmawiam odrobinę inaczej niż z Tobą. Tak czy inaczej. Nazwanie jakiejkolwiek kobiety trollicą, jest delikatnie mówiąc niesmaczne. W sumie, to w każdym inny temacie dostałbyś czerwoną beleczkę. Jak widać w tym, można sobie pozwolić na więcej. Więc również się nie krępuję.
Nazwanie kobiety trollicą jest niesmaczne, a nazwanie kogoś frajerem już smaczne jest? Poza tym jak mówisz, że to dostosowanie poziomu, to ja go dostosowałem do kalafiorowej. I to i tak bardzo subtelnie, bo gdybym chciał ją nazwać adekwatnie do reprezentowanego przez nią tutaj poziomu, to już bym miał bana. Swoją drogą widzę, że segregacje to ty masz głęboko zakorzenioną.
Jakie masz zdanie na temat obuwia sportowego na dyskotece? Właściciel takiego przybytku może dyskryminować ludzi czy nie? Jaka jest Twoja opinia?
Ty naprawdę poważnie? Porównujesz to do obowiązkowych odgórnie narzuconych przez państwo bezprawnych rozporządzeń dotyczących aspektu medycznego jakim jest szczepionka? Może mnie zapytaj czy zgodne z konstytucją jest nie wpuszczenie do restauracji osoby z zespołem downa nakazane odgórnie przez ministerstwo zdrowia?
2) art. 1 Protokołu nr 12 do Konwencji w brzmieniu:
“Art. 1. 1. Korzystanie z każdego prawa ustanowionego przez prawo powinno
być zapewnione bez dyskryminacji wynikającej z takich powodów, jak płeć,
rasa, kolor skóry, język, religia, przekonania polityczne lub inne, pochodzenie
narodowe lub społeczne, przynależność do mniejszości narodowej, majątek,
urodzenie lub z jakichkolwiek innych przyczyn
“Art. 21 1. Zakazana jest wszelka dyskryminacja w szczególności ze względu
na płeć, rasę, kolor skóry, pochodzenie etniczne lub społeczne, cechy
genetyczne, język, religię lub przekonania, poglądy polityczne lub wszelkie
inne poglądy, przynależność do mniejszości narodowej, majątek, urodzenie,
niepełnosprawność, wiek lub orientację seksualną.”
8.)art. 39. Konstytucji RP w brzmieniu: