Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Carrik.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wybitna analiza moich wypowiedzi, pięćdziesięcioletni PanieJuzku. Ciekawi mnie tylko, co ona wnosi do tematu największej pandemii w historii ludzkości? I pokaż mi dokładnie, gdzie ta agresja z mojej strony, bo równie dobrze mogę stwierdzić, że przypisywanie mi "dysonansu poznawczego" jest taką samą agresją :D

W sumie to mam dysonans poznawczy - zastanawiam się, czy jako wielbiący wolność dyskutujemy tutaj z ludźmi o przeciwnych poglądach, czy z pewnymi istotami podobnymi do ludzi, które miały kiedyś z nami ludźmi wspólnego przodka. Pewnie jako światłe umysły wiecie, o czym piszę. Muszę jeszcze przez jakiś czas na okrętkę, bo nie chcę trzeciego warna za obrazę Rady Medycznej dostać, a dwa, które mam, już niedługo mi się skończą :D

Użytkownik Carrik edytował ten post 14.12.2021 - 18:55

• -1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Patrzcie do czego między innymi wy doprowadziliście:
https://twitter.com/...760787539079168

Ministerstwo zdrowia(!) ocenia prawo na podstawie tego co dzieje się na dyskotekach(!), żeby obronić swoje bezprawne zapędy. Dwa razy sprawdzałem czy to nie jest fejkowe konto, ale niestety nie, to jest prawda. Ten kraj stał się krajem nawet nie z dykty, my po prostu nie mamy już państwa. Sądy wydają wyroki albo tak jak sobie zażyczy rząd, albo na złość pisowi, w zależności kto orzeka i tak np Kraśko jeździ sobie 6 lat bez prawka, które dwa razy zresztą już mu odebrano wcześniej i jedyne co go za to spotyka to śmieszna grzywna. Minister śmierci Niedziele ustala sobie prawo na podstawie rozporządzeń, konferencji prasowych, albo co lepsze wpisów na twitterze. Policja, która powinna stać na straży prawa, ten bezprawny bełkot wykonuje stając się tym samym, nazwijmy to wprost - przestępcami w mundurach, którzy tłumaczą się, że "oni nie chcą, ale taki dostali rozkaz". W Ministerstwie zwykły ochroniarz, czy nawet nie ochroniarz a portier stosuje naruszenie nietykalności posła i każe mu opuścić lokal, chociaż ten poseł wedle prawa może przeprowadzić swoją interwencje poselską - przyjeżdża policja i robi za sekretarkę Niedzielskiego tłumacząc czemu go nie ma i na pytanie czy znają punkt prawny dotyczący interwencji poselskiej policjant odpowiada "no tak nie do końca". Policjanci wlepiają bezprawne mandaty, a później przegrywają sprawy w sądach. Nielegalnie zamyka się przedsiębiorstwa na podstawie jakiś śmiesznych rozporządzeń bez stanu wyjątkowego. Nielegalnie zamyka się ludzi w domach na jakichś bezprawnych kwarantannach ogłoszonych przez SMS. Kto mieszka w Polsce, ten się w cyrku nie śmieje. W zależności jak trafisz możesz zostać uniewinniony jeżdżąc autem będąc nawalonym, a jednocześnie możesz trafić do aresztu za to, że wyszedłeś z własnego domu, bo ktoś Ci kazał w nim nielegalnie przebywać. Teraz np nie wejdziesz do galerii jak nie pokażesz cieciowi czy jesteś zaszczepiony, gdzie w tym momencie złamanych jest tyle przepisów prawnych, że to się w pale nie mieści - po pierwsze nikt nie może mieć wglądu do twojej karty medycznej, po drugie łamanie RODO, po trzecie łamanie praw pacjenta, po czwarte złamanie konstytucji i najlepsze jest to, że przyjedzie policja i jeszcze Tobie wlepi mandat, albo Cię siłowo wyciągną na zewnątrz. Ja nie rozumiem jak ktoś może to popierać niezależnie czy jest zaszczepiony czy nie, naprawdę. Niech już ten Putin najedzie na te Ukrainę i niech się ten cyrk skończy, bo się człowiekowi odechciewa.

Aaaa jeszcze o najlepszym zapomniałem - prokurator generalny i minister sprawiedliwości sam w wywiadzie potwierdza, że to jest niezgodne z prawem i konstytucją, ale nic z tym nie robi. Dodatkowo Rzecznik Praw Obywatelski mówi dokładnie to samo, ale co dodaje na koniec? Żeby zmienić prawo, aby to stało się legalne! Nikt nawet nie ukrywa, że to bezprawne, a i tak każdy bierze w tym udział. Nie mamy państwa i tyle.
polityka.gif
nie wchodź tak głęboko w politykę
Wszystko

Użytkownik Wszystko edytował ten post 15.12.2021 - 08:07

• 3

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja tak jeszcze w temacie sportowców. 

Sportowcy wydają się nam być  bardzo silnymi, wręcz niezniszczalnymi osobami. Wielu kierowców rajdowych, żużlowców, rugbystów, a nawet piłkarzy zmarło w najmniej oczekiwanym momencie. Jednak jak się okazuje mają swój słaby punkt i wcale nie jest to pięta Achillesa. Często zdarza się, że nagła śmierć sportowca spowodowana jest wrodzonymi wadami serca.

„To na pewno nie przez doping”
Od razu gdy świat obiegła wiadomość o tragicznej śmierci Kamili Skolimowskiej, na forach internetowych pojawiły się komentarze, że jedną z przyczyn może być stosowanie środków dopingujących. „W przypadku Kamili nie ma o tym mowy” – zapewnia dr Marek Prorok, lekarz Polskiego Związku Lekkiej Atletyki.

„Ona była gorącą zwolenniczką czystej rywalizacji i daleka od przyjęcia czegokolwiek, co wzbudzało najmniejsze podejrzenia. Poza tym lekkoatleci, a zwłaszcza Ci z konkurencji rzutowych, są przepuszczani przez drobne sito, mają bardzo częste kontrole antydopingowe. Niewielkie są też możliwości zatuszowania tak zwanego koksu środkami maskującymi. Skolimowska przeszła w karierze setki takich badań i zawsze była czysta”.

Dlaczego więc sportowcy umierają?
Nagłe zgony wśród sportowców w 92-98% przypadków są spowodowane groźnymi zaburzeniami rytmu serca.Lekarz sportowy

W statystykach przeważają biegacze długodystansowi, prawdopodobnie dlatego, że jest to masowo uprawiana dziedzina sportu, nie tylko przez ludzi młodych.

Śmierć sportowca jest najczęściej śmiercią nagłą. Uważa się, że wysiłek fizyczny prowokuje groźne dla życia arytmie serca. Około 90% nagłych zgonów wystąpiło w czasie zawodów, treningu lub bezpośrednio po nim, najczęściej między godziną 15 a 21, w okresie od sierpnia do stycznia, co odpowiada okresowi zawodów.

Stopień zagrożenia zależy nie tyle od rodzaju uprawianej dyscypliny, co od wieku zawodnika.

Nagła śmierć u młodych sportowców poniżej 35. roku życia u około 80% przypadków jest następstwem zaburzeń rytmu serca, w niewykrytych wrodzonych lub dziedzicznie uwarunkowanych nieprawidłowościach w sercu, które prowadzą do groźnych arytmii.

Mechanizm, który doprowadza do nagłej śmierci nie do końca jest poznany. Bezpośrednią przyczyną są groźne zaburzenia rytmu jak np. migotanie komór, nagłe zatrzymanie czynności serca, ale zanim się one pojawią, musi zaistnieć wiele powiązanych ze sobą zjawisk.

Charakterystyczna jest dezorganizacja włókien. Mimo, że zwiększa się masa mięśnia, proporcjonalnie do tego nie przybywa naczyń wieńcowych. Dlatego w sytuacji ekstremalnych wysiłków dochodzi do powstania obszarów gorzej ukrwionych, a w konsekwencji do wystąpienia groźnych zaburzeń rytmu serca. Podczas silnego stresu i w emocjach towarzyszących współzawodnictwu, wzrasta adrenalina, wzrasta też ciśnienie tętnicze i zapotrzebowanie na tlen, czemu towarzyszy skurcz naczyń, utrata potasu i magnezu. Te i inne czynniki mogą usposabiać do wystąpienia migotania komór.

Zazwyczaj nic nie zapowiada dramatu, nie występują żadne incydenty zwiastujące śmierć. Są jednak pewne objawy kliniczne na podstawie których można podejrzewać zagrożenie, jest to m.in. szmer skurczowy nasilający się w czasie kucania, czy epizody omdlenia w dzieciństwie. U 90% osób stwierdza się nieprawidłowy zapis EKG, a dzięki badaniu kardiograficznemu lekarz może postawić prawidłowa diagnozę.

To nie tylko serce
Drugą przyczyną nagłych zgonów w tej grupie wiekowej są wrodzone nieprawidłowości naczyń wieńcowych, co Czy badania sportowe są właściwe?wśród włoskich sportowców powoduje około 25% nagłych zgonów.

W grupie starszych sportowców, powyżej 35. roku życia, główną przyczyną nagłego zgonu jest np. miażdżyca tętnic wieńcowych.

Dotyczy to najczęściej biegaczy długodystansowych i maratończyków, osób powyżej 35., a nawet 40. roku życia, u których mimo świetnej kondycji fizycznej występują już zmiany miażdżycowe w naczyniach. Pojawiające się w czasie treningu bóle zamostkowe, zawroty głowy czy uczucie duszności są często lekceważone. Wynika to z nieświadomości, a także z przyzwyczajenia do pokonywania trudności i chęci osiągnięcia sukcesu.

W przebadanych 84 przypadkach nagłej śmierci u trenujących sportowców głównymi przyczynami nagłych zgonów były u co drugiej osoby nieprawidłowości w budowie serca i naczyń, a także choroba niedokrwienna.

W grupie starszych sportowców, uprawiających takie dyscypliny jak piłka nożna, biegi długie, czy tenis, najczęstszą przyczyną śmierci była choroba niedokrwienna serca (u 80 procent badanych).

Aby zapobiegać ewentualnym tragicznym wydarzeniom należy systematycznie odwiedzać Poradnię Sportową, która rzetelnie przeprowadzi badania, wyda orzeczenia sportowo-lekarskie oraz zapewni bogaty zestaw dodatkowych badań diagnostycznych (zwłaszcza wydolnościowych).

https://etermed.pl/d...towcy-umieraja/

@Daniel zacytuję tego tweeta, który cię tak oburzył.

Jeżeli Konstytucji i przepisów innych ustaw nie łamie obecna w Polsce od wielu lat selekcja na dyskotekach, czy w klubach tanecznych to na pewno nie łamie ich też weryfikacja unijnych certyfikatów.

I mam pytanie w związku z tym. Czy zakaz wejścia na dyskotekę w sportowym obuwiu, łamie konstytucję czy nie. Jakie jest twoje zdanie w tym, temacie?  :szczerb:

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 14.12.2021 - 19:02

• -3

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

590 osób umrze na COVID

Internauci: uuu, straszenie, pewnie zmarli na cokolwiek innego, byli tacy starzy że mogli umrzeć na grypę bo inne choroby wirusowe wywołują śmierć a SARS nie

1 osoba umrze i media ie podadzą na co

Internauci: śmiercionka, pewnie szczepiony, to podejrzane że nie podają informacji o statusie szczepienia, jakby to było samobójstwo to przecież od razu by podali...

• 3

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

590 osób umrze na COVID

Internauci: uuu, straszenie, pewnie zmarli na cokolwiek innego, byli tacy starzy że mogli umrzeć na grypę bo inne choroby wirusowe wywołują śmierć a SARS nie

590 osób umrze z COVID(nie na, tylko z)
covidianie: uuu, straszne, zamykajmy kraj, gospodarkę, ludzi w domach, noś maseczki, dezynfekuj się, niezaszczepieni do obozów, szpitale stoją, trupy na ulicach

Każdego dnia umierało/umiera w Polsce z różnych przyczyn około 1000 osób
covidianie:

• -1

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wybitna analiza moich wypowiedzi, pięćdziesięcioletni PanieJuzku. Ciekawi mnie tylko, co ona wnosi do tematu największej pandemii w historii ludzkości? I pokaż mi dokładnie, gdzie ta agresja z mojej strony, bo równie dobrze mogę stwierdzić, że przypisywanie mi "dysonansu poznawczego" jest taką samą agresją :D

Cytowałem twoje wypowiedzi osrołku. Problemy z rozumieniem słowa pisanego? A przypisywanie ci dysonansu nie jest agresją tylko stwierdzeniem faktu. I nic nie możesz z tym zrobić :szczerb:
 A i nie @PanieJuzku tylko @Paniejuzku. Ten nick został specjalnie tak skonstruowany, aby wytykać takich zadufanych w sobie frajerów, jak ty.

obraza.gif

nie używaj inwektyw
Wszystko

Użytkownik Wszystko edytował ten post 14.12.2021 - 19:52

• -1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Parę miesięcy temu czytałem wywód, którego autor przekonywał, że odsetek wszystkich zgonów, który przypada na COVID jest tak mały, że nie ma co reagować i dopiero jak przekroczy 1000 zgonów dziennie to jest sytuacja godna zmian higienicznych...

Ej, to może zdejmijmy zapory drogowe z zakrętów, bo ginących codziennie w wypadkach jest tak mało... Normalnie garstka ludzi, 5 tysięcy na rok. No po co wydawać te miliony na oświetlenie przejść.

• 2

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Lepiej od razu wystrzelać wszystkich niezaszczepionych i na pewno będziecie mieli wtedy koniec pandemii, a z ulic magicznie znikną stosy trupów :D

Użytkownik Carrik edytował ten post 14.12.2021 - 19:16

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Panjuzek:

A i nie @PanieJuzku tylko @Paniejuzku. Ten nick został specjalnie tak skonstruowany, aby wytykać takich zadufanych w sobie frajerów jak ty.

Również Panjuzek w odpowiedzi na nazwanie kogoś "ignorantem/trollicą:

Jak widzę obrażanie swoich adwersarzy przestało być nagradzane ostrzeżeniami. Ale ja nie o tym.

Zaciekawiony:

Ej, to może zdejmijmy zapory drogowe z zakrętów, bo ginących codziennie w wypadkach jest tak mało... Normalnie garstka ludzi, 5 tysięcy na rok. No po co wydawać te miliony na oświetlenie przejść.

Ej to może zlikwidujmy samochody i wszelkiej maści pojazdy mechaniczne? A dodatkowo w ramach bezpieczeństwa obowiązkowe certyfikaty dla osób homo, którzy mają potwierdzić, że nie są roznosicielami wirusa hiv. To jest garstka ludzi, normalnie kilka tysięcy może.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 14.12.2021 - 19:22

• 0

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

I teraz obserwujmy, czy dwaj członkowie Rady Medycznej postąpią tak, jak pełniona przez nich funkcja nakazuje, i nagrodzą swojego kolegę za nazwanie jego adwersarza ,,frajerem" :D Co prawda obecne kursy wskazują na co innego, ale świat jest pełen niespodzianek :D

No no, upomnienie - przewidywalne. Ja bym od razu dostał warnika :D

I dostaniesz, jak nie przestaniesz walić offtop'a.

Staniq

• -1

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Panjuzek:

A i nie @PanieJuzku tylko @Paniejuzku. Ten nick został specjalnie tak skonstruowany, aby wytykać takich zadufanych w sobie frajerów jak ty.

Również Panjuzek w odpowiedzi na nazwanie kogoś "ignorantem/trollicą:

Mam taki talent, że potrafię rozmawiać z różnymi ludźmi. Czy to będzie menel czy profesor, jestem w stanie dostosować moje wypowiedzi, do poziomu rozmówcy.  Zwróć łaskawie uwagę, że z  @Carrik rozmawiam odrobinę inaczej niż z Tobą.  Tak czy inaczej. Nazwanie jakiejkolwiek kobiety trollicą, jest delikatnie mówiąc niesmaczne. W sumie, to w każdym inny temacie dostałbyś czerwoną beleczkę. Jak widać w tym, można sobie pozwolić na więcej. Więc również się nie krępuję. :szczerb: 

Korzystając z okazji, ponowię pytanie.

Jakie masz zdanie na temat obuwia sportowego na dyskotece?  Właściciel takiego przybytku może dyskryminować ludzi czy nie? Jaka jest Twoja opinia?

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zwróć łaskawie uwagę, że z  @Carrik rozmawiam odrobinę inaczej niż z Tobą.  Tak czy inaczej. Nazwanie jakiejkolwiek kobiety trollicą, jest delikatnie mówiąc niesmaczne. W sumie, to w każdym inny temacie dostałbyś czerwoną beleczkę. Jak widać w tym, można sobie pozwolić na więcej. Więc również się nie krępuję. :szczerb:

Nazwanie kobiety trollicą jest niesmaczne, a nazwanie kogoś frajerem już smaczne jest? Poza tym jak mówisz, że to dostosowanie poziomu, to ja go dostosowałem do kalafiorowej. I to i tak bardzo subtelnie, bo gdybym chciał ją nazwać adekwatnie do reprezentowanego przez nią tutaj poziomu, to już bym miał bana. Swoją drogą widzę, że segregacje to ty masz głęboko zakorzenioną.

Jakie masz zdanie na temat obuwia sportowego na dyskotece?  Właściciel takiego przybytku może dyskryminować ludzi czy nie? Jaka jest Twoja opinia?

Ty naprawdę poważnie? Porównujesz to do obowiązkowych odgórnie narzuconych przez państwo bezprawnych rozporządzeń dotyczących aspektu medycznego jakim jest szczepionka? Może mnie zapytaj czy zgodne z konstytucją jest nie wpuszczenie do restauracji osoby z zespołem downa nakazane odgórnie przez ministerstwo zdrowia?

2) art. 1 Protokołu nr 12 do Konwencji w brzmieniu:
“Art. 1. 1. Korzystanie z każdego prawa ustanowionego przez prawo powinno
być zapewnione bez dyskryminacji wynikającej z takich powodów, jak płeć,
rasa, kolor skóry, język, religia, przekonania polityczne lub inne, pochodzenie
narodowe lub społeczne, przynależność do mniejszości narodowej, majątek,
urodzenie lub z jakichkolwiek innych przyczyn

“Art. 21 1. Zakazana jest wszelka dyskryminacja w szczególności ze względu
na płeć, rasę, kolor skóry, pochodzenie etniczne lub społeczne, cechy
genetyczne, język, religię lub przekonania, poglądy polityczne lub wszelkie
inne poglądy, przynależność do mniejszości narodowej, majątek, urodzenie,
niepełnosprawność, wiek lub orientację seksualną.”

8.)art. 39. Konstytucji RP w brzmieniu:
“Art. 39. Nikt nie może być poddany eksperymentom naukowym, w tym
medycznym, bez dobrowolnie wyrażonej zgody.”;

Użytkownik Daniel. edytował ten post 14.12.2021 - 20:12

• 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ty naprawdę poważnie? Porównujesz to do obowiązkowych odgórnie narzuconych przez państwo bezprawnych rozporządzeń dotyczących aspektu medycznego jakim jest szczepionka? Może mnie zapytaj czy zgodne z konstytucją jest nie wpuszczenie do restauracji osoby z zespołem downa nakazane odgórnie przez ministerstwo zdrowia?

Ja tak poważnie.

Nikt nie zakazuje wstępu do restauracji, osobom z zespołem Downa.

To podłe, że używasz to, co jest problem wielu ludzi, jako podstawę swoich fantazji. Ludzie z zespołem Downa nie mogą nikogo zarazić swoją przypadłością, na którą nie mieli absolutnie żadnego wpływu. Z drugiej strony rzecz biorąc, swoją wrażliwością, każdy z nich, mógłby obdarzyć 500 takich danielów jak ty.

To przykre jak bardzo głęboko trzeba sięgnąć, aby odbić się od dna, do którego płynęło się pełnymi energii idiotycznymi argumentami. 

Jak dla mnie, twój ostatni post, dyskwalifikuje cię, jako równorzędnego rozmówcę. 

PS.

Celowo użyłem małe litery, tam gdzie ze względów grzecznościowych powinny być duże.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 14.12.2021 - 20:30

• -1

Valfare.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Oczywiście, że może - to jego prywatna własność i tak samo jak ja mam prawo nie wpuścić cię do swojego domu, tak samo właściciel dyskoteki ma też prawo ograniczyć wstęp ludziom, którzy mu nie pasują np. ze względu na ubiór. Albo taki właściciel drukarni ma prawo odmówić wydruku plakatów, które mu się nie podobają, co zresztą zostało udowodnione przez sąd.

Mam taki talent, że potrafię rozmawiać z różnymi ludźmi. Czy to będzie menel czy profesor, jestem w stanie dostosować moje wypowiedzi, do poziomu rozmówcy.  Zwróć łaskawie uwagę, że z  @Carrik rozmawiam odrobinę inaczej niż z Tobą.  Tak czy inaczej. Nazwanie jakiejkolwiek kobiety trollicą, jest delikatnie mówiąc niesmaczne. W sumie, to w każdym inny temacie dostałbyś czerwoną beleczkę. Jak widać w tym, można sobie pozwolić na więcej. Więc również się nie krępuję.

Dostosować, to ty swoich wypowiedzi nie potrafisz do zasad poprawnej polszczyzny, a ty piszesz o rozmowach z profesorami... Z twoich wypowiedzi bije ostatnio taka arogancja, że aż smutno się to czyta.

• 2

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Czy plandemianie dysponują statystykami mówiącymi ile osób, które ponoć zmarły na skutek szczepionki miało choroby współistniejące?

Bo w przypadku zgonów na Covid stanowczo domagają się takich danych, więc zakładam, że są konsekwentni.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości oraz 0 użytkowników anonimowych