restrykcje nie działają i widać to nawet na naszym przykładzie.
Nie działają bo ich nie przestrzegamy.
Kolejna fala zaczęła wygaszać się sama, zanim wprowadzono jakiekolwiek obostrzenia
Nic mi o tym nie wiadomo, jeżeli zachorowalność jest nadal wysoka to nie wygasza. Przed nami sylwester i święta, w styczniu zachorowalność znowu wzrośnie ? Dlaczego ? Patrz wyżej.
Paszporty covidowe to farsa, nie mają nic wspólnego z wirusem i pandemią, są narzędziem polityczno-ekonomicznym i naprawdę nie trzeba być orłem inteligencji, żeby to zauważyć.
Nigdzie o tym nie pisałem. Z tym się zgodze.
No patrz, a na zachodzie zaszczepionych po 80%, obostrzenia, restrykcje, zamykanie ludzi w domach, maseczki nawet we własnej sypialni i każdy kraj po kolei notuje rekordy zakażeń.
Jeżeli jesteś w stanie zweryfikować te dane z realnego punktu widzenia to brawo ty... myślę ze skoro o "orłach inteligencji" wspomniałeś to chyba warto zwrócić uwagę na fakt że tam jest tak samo jak u nas. Czyli farsa w przestrzeganiu zasad, jedyny kraj który to robi to Tajwan. Od początku ostre restrykcje , poczytaj o danych. Ponadto, co kraj to obyczaj , inne skupiska ludzi, inna dieta, wszystko inne. Aby wogle to porównać trzeba wziąść pod uwagę wiele czynników takich jak np Ogniska zachorowań, opieka medyczna, wiek w jakim chorują, gęstość skupisk mieszkań, gdzie dochodzi do zakażeń, dlaczego a to tylko zalążek góry lodowej, nie ma czasu na takie porównania, każdy kraj musi walczyć z wirusem na swój sposób biorąc pod uwagę swoją sytuację i czynniki w jakich ludzie mieszkają i żyją. To że sobie cośtam wprowadzili nie znaczy ze przestrzegają, tak jak u nas. Chyba ze jesteś w stanie udowodnić że wszyscy wszystko tam przestrzegają.
Trochę się to do twojej teorii nie klei. Trupy w Szwecji, czy poszczególnych stanach USA leżą już na ulicach? Na Białorusi też? A w Bułgarii? Może w krajach Afrykańskich wyszczepionych po 3% społeczeństwa? Gdzie te trupy na ulicach?
Pisałem o Indiach a co do Afryki. "Część naukowców jest zdania, że średnia wieku na kontynencie - 20 lat wobec 43 lat w Europie Zachodniej, a także niski stopień urbanizacji i życie prowadzone na zewnątrz być może oszczędziło do tej pory Afryce bardziej śmiertelnych skutków koronawirusa. Trwają też badania, czy mogą być inne wyjaśnienia sytuacji stosunkowo niskiego wskaźnika zachorowalności na tym kontynencie, w tym przyczyny genetyczne lub narażenie na inne schorzenia." Jak wspomniałem, wiele czynników ma wpłw na rozwój choroby, tam ludzie nie żyją w miastach jak my, nie jeżdzą sobie autobusami czy nie chodzą do supermarketów na taką skale jak my. USA jest bogate i radzi sobie z opieką nad chorymi, ale zobacz jaka tam jest duża aglomeracja i jaka zachorowalność przez to i ile zgonów. Możesz zamknąć oczy i przyjąć bliskowzroczne fakty albo otworzyć i spojrzeć dalej niż zwykła teoria która nie ma poparcia...NWO....
Tam gdzie kraje są dobrze zorganizowane i bogate to te kraje są w stanie walczyć z skutkami pandemii, my radzimy sobie jako tako bo jesteśmy jako tako sobie jakimśtam Państwem średnio bogatym.
Poza tym, nie napisałem że ludzie na ulicach umieraliby z powodu COVID. Po prostu skoro COVID tak mocno atakuje płuca ze potrzebna jest izolacja i tlenoterapia to nie byłoby miejsc w szpitalach dla ludzi z zawałami czy innymi krytycznymi chorobami. Babcia dostaje zawału na ulicy a karetki nie ma bo mają w kolecje 100 wezwań. Po to masz restrykcje, szczepionki i inne cuda aby odciążyć system opieki medycznej tak aby poradził sobie z COVID i mógł jakoś leczyć ludzi na inne schorzenia. Nie wiem jak bardzo trzeba być zaslepionym teoriami spiskowymi aby nie widzieć takich podstaw. A to że wielu wpływowych ludzi próbuje coś z tego ugryźć dla siebie i upolitycznia sprawy to nic nowego, w starożytności już tak robili. Patrz np Aztekowie, składali ofiary i wykorzystywali zaćmienie by kontrolować lud, naprawdę uważasz że wszyscy w to wierzyli, ci co to wymyslili pewnie przez to mogli kontrolować ludzi, już wtedy wykorzystywali niewiedzę na swoją korzyść i tak samo jest teraz. Im dłużej Pandemia trwa tym dłużej będzie wykorzystywana do egoistycznych celów jednostek rządzących. A będzie trwała bo ludzie wolą wierzyć w teorie spiskowe zamiast się zaszczepić dzięki czemu skróci się czas pandemii.
Dlatego jak potwierdzono skuteczność Amantadyny i ludziom zaczęła masowo pomagać
Nie potwierdzono , masz jakieś stare dane. Badania zakończyły się dawno nad Amantadyną. Opublikowali to 1 grudnia a 10 grudnia wprowadzili poprawki i przeprosili za błędy, przeczytaj sobie. Stwierdzili że Amantadynę badano wiele razy i jak dotąd nie wykazano jej efektywności w leczeniu COVID-19. A zatem polecenie go, mówienie, że jest lekiem rekomendowanym w leczeniu COVID-19, jest nieprawdą. Informacje na ten temat znajdziesz wszedzie wpisz byle jako hasło o Amantadynie. Najlepiej jak wejdzie na źródło czyli Communications Biology. Nie wiem skąd masz informacje ze zaczęła masowo pomagać.....
Wiesz dlaczego ludzie bardzo chcą wierzyć w teorie ? Bo łatwiej jest wtedy to wszystko przyjąć na klatę..łatwiej się żyje jakośtak lżej bo wiesz że niby znasz odpowiedź na wszystkie pytania i zawsze można kogoś innego oskarżyć za swój brak odpowiedzialności. Dlatego ludzie wolą wierzyć w coś innego....ostatnio na grupie fb pewna pani wstawiła mi dowód na to ze szczepionki zabijają ludzi, dowód to była mieszanina zdjęć, imiona i nazwiska i data śmierci. Oczywiście powpisywałem sobie te imiona i nazwiska...był hokeista który zmarł w 2016 r a nie tak jak na zdjęciu w 2021r. Była nawet pan który na zdjęciu w rzekomym dowodzie miał wpisaną datę na 2022r....rece opadają.
Ciężko jest patrzeć jak świat wokół nas się wali, że nie mamy kontroli nad wszystkim. Dopiero wtedy zdajesz sobie sprawę jak kruchy jesteś. Katastrofy zawsze wydają się odległe i takie jakieś nieosiągalne dla nas. Ktoś inny się z tym mierzy gdzieś daleko. Dopóki nie jest w naszym mieście pod naszymi drzwiami. Wtedy zdajesz sobie sprawę że jednak nie masz kontroli nad wszystkim.Ludzie wtedy się grzebią pod kocem nienawiści, agresji , złości i żalu. Trzeba to gdzies ukierunkować. Bo na siebie nie, prawda ?
Użytkownik Cascco edytował ten post 17.12.2021 - 01:28