No tak, zaszczepili się ale ja nie wiem czy ty specjalnie pomijasz fakty czy naprawde czytasz tylko to co ci pasuje do dyskusji. Rozprzestrzenia się Omikron na którego większość szczepionek nie działa, stąd zamknięte granice i duża ostrożnośc bo o tym szczepie nie za dużo wiemy. Tylko tyle że bardzo łatwo się nim zarazić
Ahh, no tak, nowy wariant...najpierw szczepionki nie działały, bo pojawiła się delta, teraz nie działają, bo pojawił się Omicron. Ten Omicron który charakteryzuje się "drapaniem w gardle". Nie no, wam na bank wszczepili jakieś chipy, bo wam rozum odebrało. Ile wariantów nie wymyślą, ile fal i dawek szczepionki to wy to łykniecie, niesamowite! To się nadaje na dobry eksperyment psychologiczny, wyniki mogą być absolutnie ciekawe!
I nie pokonają, prawdopodobnie nie pokonamy tego wirusa szybko przez takich ludzi jak ty.
Mówisz? Kurde też właśnie myślałem, że te szczepionki u tych 90% ludzi nie działają z powodu tych 10% szurów. Kurcze, co teraz...ludzie to są strasznie nieodpowiedzialni, ja np przestałem jeść słodycze, żeby sąsiad cukrzycy nie złapał.
Nas też nie przekonasz bo nie za bardzo wiem do czego. Jeżeli mam wybierać między słuchaniem , ekspertów z zakresu wirusologii/biologii/medycyny, lekarzy wszelkiej specjalizacji , WHO , a teoriami spiskowymi które powstały na kolanie oraz ludzi którzy myślą że są mądrzejsi od tych poprzednich to dla mnie oczywisty wybór słuchać tych pierwszych.
No słuchaj, słuchaj, tych niezależnych ekspertów, gdzie każdy z nich ma powiązania z koncernami farmaceutycznymi, a to synek pracuje w Pfizerze, a to sam ma udziały, a to Moderna go sponsoruje, itp. Oni są na pewno wiarygodni i warto ich słuchać! Wszakże w ciągu ostatniego roku okłamali was zaszczepionych jakieś kilkanaście razy, średnio około 2 razy w miesiącu robią was w wała, więc uważam że jak najbardziej są wiarygodni i tym razem na pewno mają rację!
Myślę że nie powinieneś tak pisać nawet jeśli to był sarkazm.
A ja myślę, że to samo pisaliście jeszcze niedawno gdy się mówiło o przymusie, wykluczeniu i obozach. Pisaliście to samo i mówiliście, że to śmieszne teorie spiskowe. Problem w tym, że te teorie stały się rzeczywistością i w zasadzie biorąc pod uwagę, że wszystkie się spełniły to w sumie do rozstrzeliwania niezaszczepionych już tylko jeden krok. Ale spokojnie, chętnych nie braknie do wykonania rozkazu.
Argumentujesz w bardzo przesadny i wyimaginowany sposób. Mamy dopiero 2 dawki + 3 przypominająca. Jak będzie 4 też wezmę. Maseczki nawet po Pandemii pewnie jeszcze będą obowiązywać przez jakiś czas, testy i lockdowny i kwarantanny też. Dopóki jest Pandemia to tak będzie nie wiem po co wypisujesz coś tak oczywistego i traktujesz te rzeczy jakby miało już ich nie być. Nikt nie wspominał o tym że po szczepieniach wrócimy do normalności. Fakt jest taki ze NIGDY już nie wrócimy do stanu sprzed Pandemii. I z tym trzeba się oswajać.
Ale człowieku weź sobie czwartą dawkę, nawet piątą i dziesiątą, ja mam to kompletnie gdzieś, tylko przestańcie zmuszać innych ludzi do brania tego syfu skoro nie chcą, czy to tak wiele? Jak dla mnie to może wam rząd nawet płacić 5 tysięcy za każdą dawkę, ba, nawet i 10 tysięcy tylko dajcie spokój innym, którzy nie chcą się szczepić. Po drugie ten fakt, że już nigdy nie wrócimy do normalności to dotyczy chyba tylko was zaszczepionych, bo ja żyje normalnie od roku - zero maseczek, dystansu, normalnie pracuje, spotykam się znajomymi, za chwilę lecę na trening i w sumie to jak nie pisze w tym temacie to nawet zapominam, że w ogóle jest jakaś pandemia. Wy sobie żyjcie w swojej nowej normalności, a my sobie żyjemy po staremu i git.
Jeżeli tak jest to nie wiem po co dyskutujesz , skoro jesteś taki zadowolony i szczęśliwy to co chcesz wnieść ? W twoim postach wylewa się żal i złość a teraz jest ci zabawnie. Zdecyduj się.
Chcę wnieść aby jak najmniej osób zdecydowało się na ten eksperymentalny preparat, za który nikt nie bierze odpowiedzialności. Bo czym więcej ludzi się zaszczepi tym będziemy bardziej oddalać się od normalności. Dziś jako niezaszczepiony mogę sobie żyć względnie normalnie, bo jest nas ponad 15 milionów, ale jak ogłupią 95% ludzi to te 5% niezaszczepionych już wtedy nic nie ugra. Na szczęście coraz więcej ludzi otwiera oczy i widzi o co w tym cyrku chodzi. Z tego co widzę trzecią dawkę wzięło na razie raptem 15% ludzi, czyli coraz mniej chętnych do tej zabawy. Choć te 15% to i tak wynik przerażający.
Obyś nie musiał , naprawdę.
Odczepcie się od niezaszczepionych to nie będę musiał. Poskłada mnie covid to mnie poskłada, to jest mój wybór, równie dobrze mogę dzisiaj zginąć w wypadku jadąc na siłownie. Mam z tego powodu nie wsiadać do auta? Nie wychodzić z domu? Wy w strachu przed chorobą przestaliście żyć. Ale dajcie żyć tym, którzy wybrali życie, a nie wegetacje na rozkaz Pfizera.
Do normalności nie ale będę pewniejszy ze to świństwo mnie nie zniszczy jeśli je załapię, tak jak wielu moich znajomych. Niektórych z nich już nie zobaczę.
Dlatego w szpitalach 40% to zaszczepieni dwiema dawkami, a w niektórych krajach większość w szpitalach to zaszczepieni trzema dawkami. Ale próbujcie dalej, dwie dawki nie zadziałały, trzy dawki nie zadziałały, to może cztery zadziałają. Was albo uzależnili od tych szczepionek, albo wam coś wstrzyknęli, innej opcji nie ma. Żyjecie w alternatywnej rzeczywistości po prostu. W tym czasie u nas imprezy na kilkanaście tysięcy ludzi bez maseczek, mecze na kilkadziesiąt tysięcy ludzi bez maseczek i wszyscy żyją i nic się nie stało.
A tak swoją drogą, wczoraj na protestach lextvn wirusa nie było? Bo ci sami, którzy chcą zamykać ludzi w domach i pałować za brak maseczek wczoraj się świetnie bawili jak gdyby nigdy nic. Rozumiem, że w tej nagłej, arcyważnej sprawie wirus sobie odpoczął? Tak jak rok temu podczas marszów aborcjonistów? Robią z wami co chcą, traktują gorzej niż bydło, gdy sami normalnie żyją, a wy jeszcze za to dziękujecie i prosicie o więcej.