Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Sami sobie będą winni jak się pozarażają , tak samo sam sobie będziesz winny gdy się zarazisz i wylądujesz w szpitalu, tylko dlaczego ja zaszczepiony mam płacić w podatkach za leczenie tych którzy są teraz ignorantami.

Może z takiego samego powodu jak przypadku wszystkich innych potrzebujących opieki medycznej ze swojej/nie swojej winy. Zdradze ci pewną tajemnice - niezaszczepieni też płacą podatki.

• 1

Cascco.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Może z takiego samego powodu jak przypadku wszystkich innych potrzebujących opieki medycznej ze swojej/nie swojej winy. Zdradze ci pewną tajemnice - niezaszczepieni też płacą podatki.

Tylko że tutaj masz możliwość się ochronić przed czasem bo podają ci szczepionkę za darmo w dodatku pod nos a nie że COVID wyskakuje z krzaków i kopie cię w pośladki mówiąc "akuku, zaskoczyłem cię, teraz zasuwaj do szpitala". Choć mi się wydaje że nawet w takiego COVIDA  co kopie ludzi w pośladki byście nie uwierzyli.

@Daniel

Mnie zawsze dziwi logika covidianina. Taki covidianin boi się jednej osoby bez maseczki i chce zabronić kilku zdrowym ludziom korzystać z siłowni, a nie przeszkadza mu lewacki spęd, gdzie jeden na drugim stoi obok siebie kilkanaście tysięcy ludzi.

Nie boi się, wiele osób nie nosi maseczek i jakoś nikt nie ucieka. Nikt nie chce nikomu zabronić chodzenia na siłownię, znowu to robisz, znowu przypisujesz innym coś co ustalił rząd, jesteś tak zaślepiony nienawiścią i opętany teorią spiskową że przypisujesz decyzje rządu normalnym Kowalskim. Do siłowni można chodzić, są ograniczenia i tyle. A moim mieście akurat chodzi tyle osób na te siłownie że nawet nie ma tych 30% miejsc zajętych....No nie, nie przeszkadza mi taki spęd bo na nim nie jestem , zwyczajnie go nie popieram i tyle.

@Patruszew

Ty to nie ogół społeczeństwa.

Pisał o sobie więc masło maślane, stwierdziłaś/eś fakt.

Ale dzieci normalnie nie funkcjonują...rośnie pokolenia psychopatów, młodych ludzi z bardzo poważnymi problemami psychologicznymi. Dzieci, które półtora roku przesiedziały w domach bez kontaktu z rówieśnikami. Rodzice wykończeni przerzuceniem na nich wszystkich obowiązków związanych z pomocą w nauczaniu, zapewnieniem infrastruktury do nauki zdalnej, biorący zwolnienia, zawalający prace i siedzący potem po godzinach, bo zadowolona pani nauczycielka odwaliła po łebkach. Kto tego nie przerabia praktycznie to nie czuje tematu... Poczytaj statystyki ile jest samobójstw przez ostatnie lata pandemii wśród młodocianych...

Nie tylko wśród młodzieży, pretensje można mieć tylko do rządu za brak odpowiedniego przygotowania w walce z skutkami Pandemii oraz za błędne decyzje w czasie jej trwania. Rozliczać będzie ich, niestety, historia i tylko ona. Nie mamy wystarczającej ilości sprzętu medycznego i lekarzy a co dopiero psychoterapeutów. Jednak jest w tym malutki postęp, tak sądze, już teraz ludzie zdają sobie sprawe jak ważny jest stan psychiczny nie tylko fizyczny, ludzie zaczynają o niego dbać bardziej niż to widzimy. Co za tym idzie, jest szansa że w końcu ludzie uświadomią sobie jak bardzo jest ważny stan psychiczny w naszym społeczeństwie.

Wiesz, że funkcje mózgowe osłabiają się i degenerują gdy nie ma socjalnej więzi między rówieśnikami, spotkań w realu, itp ? Tak samo jak u osób starszych. Lekarze psychiatrzy biją na alarm ale są olewani. Ten temat wyjdzie dopiero gdy cześć z nich wejdzie w dorosłe życie z takimi problemami, ale w Guanolandzie o takich rzeczach się nie mówi, nie myśli długofalowo, bo "ja nie mam problemu". Może mniej narcyzmu i więcej spojrzenia dalej poza czubek własnego ja.

No i teraz nie wiem do kogo się odnosisz z tym narcyzmem bo za te błędy zapłacić powinien każdy kto olał ten temat. Czyli jakieś 80% Polaków, pracodawców, nauczycielek, rodziców, rząd, zwykłych ludzi, kierowców autobusów, media....internet....dużo by wymieniać. Ja nadrabiałem socjal w grach MMO, grach socjalnych. Pytanie jakie się powinno zadać, to co robić z dziećmi które siedzą w domu tak aby nie miały takich problemów.

Dzisiaj napisali że każdy z nas załapie Omikron , kwestia czasu. Wszyscy antysceptycy i przeciwnicy szczepionek zapewne z niecierpliwością zacierają ręcę.

Użytkownik Cascco edytował ten post 21.12.2021 - 14:20

• 0

Valfare.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Cascco

Tylko że tutaj masz możliwość się ochronić przed czasem bo podają ci szczepionkę za darmo[...]

Nie ma nic za darmo. Równie dobrze możesz napisać, że te wszystkie 500+ i inne dodatki, rodziny też za darmo dostają.

Fakt jest taki ze NIGDY już nie wrócimy do stanu sprzed Pandemii.

Z takim nastawieniem jak Twoje, to na pewno nie wrócimy.

Żyjemy w tym samym Państwie więc płacisz ty i ja. Z tym że ja dam sobie rękę i głowe uciąć że nie trafię pod respirator, ty jednak możesz trafić[...]

Żebyś się jeszcze nie zdziwił.

@Panjuzek

O ile zakaz wstępu do lasu, to istne kuriozum, to jednak jakakolwiek maska na paszczy, w sklepie, autobusie,  czy innym miejscu charakteryzującym się małą przestrzenią, i dużą liczbą osób, chcących w jakiś sposób funkcjonować w tej przestrzeni, ma sens. [...]
Pewności nie mam. Ale jakoś wydaje mi się że tego typu pomysły mieli rządzący politycy, jakiś czas temu. W sumie jakieś dwa lata temu., może półtora. Te trzy przykłady to oczywiste brednie. Tyle że politycy nie mają kwalifikacji w kwestii wirusologii. Gdzieś tam obiło mi się o uszy, że nikt w rządzie nie słucha ekspertów.

Rząd czerpie sobie pomysły od Rady Medycznej (tej prawdziwej) i wybiera te restrykcje, które mu akurat pasują. Gdyby słuchali wszystkich zaleceń, np. takiego Horbana, to mielibyśmy tu drugą Austrię. Oto fragment wywiadu z nim, w którym wyraźnie widać, że nie miał nic przeciwko zamykaniu lasów:

To może warto rozważyć wariant, w którym maseczki zostałyby utrzymane jedynie w największych miastach?

Horban - Rozważamy taką opcję. Ma ona jednak słabe strony. Pamięta pan, w pierwszej fali zamknięte zostały m.in. lasy, ale parki już nie. Wszyscy więc tabunami ruszyli do parków. Obawiamy się, że podobnie może być z mniejszymi ośrodkami, a jednak maseczka, w dużych zagęszczeniach ludności, również na świeżym powietrzu, chroni przed rozprzestrzenianiem się wirusa.

https://www.polsatne...dza-znakomicie/

Użytkownik Valfare edytował ten post 21.12.2021 - 15:22

• 0

Cascco.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie ma nic za darmo. Równie dobrze możesz napisać, że te wszystkie 500+ i inne dodatki, rodziny też za darmo dostają.

Nie zauważyłem zebym musiał płacić za szczepionkę, Państwo jest kupiło z naszych podatków ale podatki płaci każdy. Gruba przesada ten twój komentarz.

Z takim nastawieniem jak Twoje, to na pewno nie wrócimy.

Raczej nie doczytałeś dalszych postów, wróć i doczytaj, potem możesz odpisywać jak już zaznajomisz się z dalszym ciągiem. 

Żebyś się jeszcze nie zdziwił.

No zdziwie się, wyśle ci swoj szeroko otwarte oczy ze zdziwienia.

Co do Omikrona 

Wariant Omikron zaniepokoił naukowców, ponieważ ma aż 50 różnych mutacji
Po raz pierwszy został wykryty w południowej Afryce, 16 grudnia stwierdzono jego obecność w Polsce
Na razie niewiele wiadomo o tym, czy jest groźniejszy od wariantu Delta
Z pierwszych doniesień lekarzy wynika, że zakażenie Omikronem daje łagodne objawy

Moim zdaniem, ten wariant nie będzie jakoś groźniejszy od poprzednich.

• 2

Kalafiorowa.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Cascco

Szczepionki zostały ufundowane m.in. ze składek plandemian, trzeba to jasno powiedzieć 

• -1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak już wszyscy się zaszczepią, to następnie nasili się cenzura i całkiem możliwe, że publiczne wyrażanie poglądów podobnych do moich będzie już za rok stanowić wykroczenie.

Nie ma takiej siły, żebym się zaszczepił tym syfem. Nie zadziałają na mnie prośby, groźby, szantaże, obowiązek, przymus i co oni sobie tam jeszcze nie wymyślą. W mojej pracy nie ma nawet tematu szczepień, certyfikatów, ani maseczek, kompletnie ten temat nie istnieje i wątpię by się to zmieniło, ze względu na rodzaj wykonywanej pracy. Mnie nawet nie ma kto skontrolować czy jestem szczepiony czy nie, poza tym są takie braki kadrowe, że jakby odeszło nas kilku to nawet jakby wszyscy z biura nas zastąpili to i tak by brakło(a wiadomo, że oni tak pracować nie będą). A u mnie nie zaszczepionych jest spokojnie z 40% pracowników. ALE gdyby nawet ten temat się pojawił i musiałbym się zwolnić to nie ma sprawy. Są takie miejsca pracy, gdzie tych paszportów nie będą sprawdzać i wymagać nigdy(myślę mimo wszystko, że moja praca też jest takim miejscem). A już w wersji najgorszej, gdzie nie mógłbym pracować to spoko, mam mieszkanie, mam samochód, nie mam ani złotówki kredytu i mam oszczędności, które pozwolą mi spokojnie nie pracować(legalnie) baaardzo długo. Chyba, że przyjdą mnie zaszczepić razem z policją albo wojskiem, ale wtedy i tak będę się bronił wszystkimi dostępnymi legalnymi i nielegalnymi środkami, więc finalnie będą musieli mnie po prostu zastrzelić. :D Wiem, że takich ludzi jak ja jest sporo, myślę, że z tych 45% niezaszczepionych te 10-20% nie zgodzi się na to nigdy. Co pokazują też przykłady z niektórych państw - w Australii próbowali już chyba wszystkiego, włącznie z obozami, a i tak dalej te 20-30% nie wzięło szczepionki.
_____

Casco

Tylko że tutaj masz możliwość się ochronić przed czasem bo podają ci szczepionkę za darmo w dodatku pod nos a nie że COVID wyskakuje z krzaków i kopie cię w pośladki mówiąc "akuku, zaskoczyłem cię, teraz zasuwaj do szpitala". Choć mi się wydaje że nawet w takiego COVIDA  co kopie ludzi w pośladki byście nie uwierzyli.

Podają szczepionkę, która została stworzona na kolanie w kilka miesięcy, jest nieprzebadana, wciąż jest w fazie eksperymentu medycznego, nikt nie bierze za nią odpowiedzialności, ostatnio AstraZeneca i Pfizer ogłosiły, że JUŻ WIEDZĄ skąd te NOPy się brały, czyli sami potwierdzają, że nie znają do końca wszystkich skutków ubocznych tych szczepionek, dodatkowo poprosiły FDA o ukrycie dokumentów na 55 lat, ponadto szczepionki nie hamują transmisji wirusa, kraje najbardziej wyszczepione biją rekordy zakażeń, szczepionka nie gwarantuje też lekkiego przebiegu choroby, ani nie chroni przed zgonem(30% zgonów u nas w ostatnim czasie to zaszczepieni DWIEMA DAWKAMI). Podsumowując mam możliwość wzięcia szczepionki, która zbytnio nie działa, a która sama w sobie może być dla mnie niebezpieczna. Podziękuje.

Nie zauważyłem zebym musiał płacić za szczepionkę, Państwo jest kupiło z naszych podatków ale podatki płaci każdy. Gruba przesada ten twój komentarz.

A to tylko pokazuje jak bardzo oderwany jesteś od rzeczywistości w której żyjesz. Na 500+ też nie płacisz, nie? Ani na NFZ, ani na wojsko, ani na policje, no bo raczej nie zauważyłeś, żebyś na nich płacił, co? Z tymi podatkami to jakieś masło maślane. To są nasze pieniądze. Ja ze swoich podatków płace na Twoje szczepionki, Twoje zaszczepienie i na Twoją hospitalizacje. Tak samo płace na leczenie alkoholika, narkomana i palacza, a sam tego syfu nie ruszam i co mam zrobić? Więc teksty o tym, że niezaszczepieni powinni płacić sami za swoje leczenie to jest jakiś absurd. Ja wpłaciłem na NFZ pewnie już kilkanaście, albo kilkadziesiąt tysięcy w swoim życiu, a nie mogę się doprosić o głupie badanie krwi i muszę iść prywatnie i płacić kolejne pieniądze.

• 0

Cascco.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A to tylko pokazuje jak bardzo oderwany jesteś od rzeczywistości w której żyjesz. Na 500+ też nie płacisz, nie? Ani na NFZ, ani na wojsko, ani na policje, no bo raczej nie zauważyłeś, żebyś na nich płacił, co?

A ty przeczytałeś tylko początek zdania czy umyslnie ignorujesz dalszą treść ?

Z tymi podatkami to jakieś masło maślane. To są nasze pieniądze. Ja ze swoich podatków płace na Twoje szczepionki, Twoje zaszczepienie i na Twoją hospitalizacje.

Nie wiem jak ci dziękować.

Więc teksty o tym, że niezaszczepieni powinni płacić sami za swoje leczenie to jest jakiś absurd.

Gdzie to napisałem, po raz enty wstawiasz mi coś czego nie pisałem.

a nie mogę się doprosić o głupie badanie krwi i muszę iść prywatnie i płacić kolejne pieniądze.

W to akurat nie uwierzę.

Użytkownik Cascco edytował ten post 21.12.2021 - 21:05

• 0

mr.fisz.

In order to be able to think, you have to risk being offensive.

• Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niestety stało się.

Wczoraj dostałem wiadomość od brata

Jak co tydzień z kolegami umawiają się pokopać w piłkę na hali.

Podczas gry, jeden z nich źle się poczuł i zszedł do szatni

Co się okazało, ból w nodze i ogólne osłabienie, wymioty

Kiedy w końcu sprawdzono co u niego, leżał na podłodze, nieprzytomny i cały siny.

Próbowano go reanimować, ale bez szans....

Dawid, lat 42, nauczyciel wf-u, mąż, ojciec 2 dzieci...

Prawdopodobna przyczyna zgonu: zator płucny...

Niecałe 2 tygodnie temu przyjął 3! dawkę...

Bez komentarza. Jutro pogrzeb.

Powiem Wam tylko tyle. Od dzisiaj zmieniam nastawienie do całej tej "pandemii" i będę namawiał każdego żeby tego syfu nie przyjmował!!

Dziękuje, do widzenia, dobranoc.

• 2

Ufo1312.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A Jak pisalem na ten temat to mnie zescie zminusowali, coz jak to czesto mawiam: wam sie oczy otworza, gdy Mi sie zamkna...

Do autora wyzej: moje najszczersze komdolencje, miejmy nadzieje ze jego śmierć nie pojdzie na darmo i wiecej osob przejrzy na oczy...
  • 0

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@mr.fisz

Ekspresowo ten pogrzeb, czyżby Dawid był muzułmaninem?

• -1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I rozumiem że sekcja zwłok wykazała że to z powodu szczepionki, czy tylko tak wam się wydaje?
  • 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I rozumiem że sekcja zwłok wykazała że to z powodu szczepionki, czy tylko tak wam się wydaje?

Teraz wszyscy umierają na "nagle". Lepiej brzmi niż "od szczepionki"? To sobie możesz wybrać, która wersja Ci lepiej pasuje. :)

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli światowy spisek i reptilianie. nie zaskoczyłeś mnie, spodziewałem się takiej odpowiedzi. 

Mój znajomy latem też umarł nagle w wieku 33 lat, pikawa mu wysiadła a nie był szczepiony. Czy według was to też wina szczepionki na covid? 

Czy według was gdy niezaszepiony umrze nagle np na zawał lub tętniaka to jest to śmieć naturalna a gdy umrze ktoś zaszczepiony na zawał lub tętniaka to wina szczepionki? 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 21.12.2021 - 23:10

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

https://www.se.pl/wi...-sFjL-49Z9.html

Ajj, lecimy szybciutko. Może jak zaczną "nagle" umierać coraz sławniejsi, młodzi, wysportowani, zdrowi ludzie, to ludzie się otrząsną...czy raczej nie?
______

Szybki przegląd jak zachód wrócił do normalności:
https://twitter.com/...380666528129029
"Zamknięte kluby nocne i bary. W hotelach negatywny wynik testu obowiązkowy dla wszystkich. Nakaz pracy z domu. Spotkania w noc sylwestrową maksymalnie w gronie 10 osób na świeżym powietrzu.

W kraju w pełni zaszczepione jest 89,1% populacji."
________

https://twitter.com/...382420695203846
"Prywatne spotkania ograniczone do 10 osób, również dla zaszczepionych. Zamknięte kluby nocne i dyskoteki. W Sylwestra zakaz sprzedaży fajerwerków oraz zakaz zgromadzeń.

W kraju w pełni zaszczepione jest 69,8% populacji."
_______

https://twitter.com/...324497310830592
"Australia zgłasza 4 565 nowych przypadków zakażeń SARS-CoV2. Najwięcej od początku pandemii.

W kraju 93,9% populacji w wieku powyżej 16 lat przyjęło przynajmniej jedną dawkę szczepionki, a w pełni zaszczepione jest 90,6% populacji."

https://twitter.com/...272410648555526
"W Austrii planują zatrudniać ludzi, którzy "będą polować na osoby odmawiające szczepień".

Do pracy w tym zawodzie zatrudniani będą wyłącznie obywatele Austrii. Kandydaci muszą być zaszczepieni albo posiadać status ozdrowieńca."

Jak to się kiedyś nazywało? Szmalcownicy? Kapo?
________

Dwa dni temu pisałem o Holandii - całkowity lockdown, zaszczepionych 87%, Dania tak samo się zamyka, również 87% zaszczepionych. Nowe obostrzenia poda też niebawem Boris Johnson. Tak właśnie zachód wrócił do normalności po wyszczepieniu. :D Tymczasem Polska, Ukraina, Bułgaria, itp zaszczepieni po 30-50% i bawimy się i żyjemy normalnie, haha. Ale nie żal mi w ogóle tego zlewaczałego zachodu. Mają mentalność niewolników to niech będą traktowani jak niewolnicy.

Swoją drogą podoba mi się to obostrzenie z Niemiec - "zakaz kupowania petard w sylwestra" - to ewidentnie pomoże pokonać wirusa. Coś czuję, że w niedługim czasie do walki z wirusem dojdą takie obostrzenia jak - zakaz jazdy autami spalinowymi, zakaz palenia węglem, zakaz jedzenia mięsa, zakaz używania słowa "murzyn", zakaz używania gotówki, itp, itd. A potem to już jak w Chinach - cyfrowy pieniądz, punkty społeczne i spowiadanie się gdzie idziesz, po co, ile wydasz pieniędzy, na co, itp. :))

Użytkownik Daniel. edytował ten post 22.12.2021 - 02:03

• 2

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"A potem to już jak w Chinach - cyfrowy pieniądz, punkty społeczne i spowiadanie się gdzie idziesz, po co, ile wydasz pieniędzy, na co, itp. :))"

Jest taki koleś, który mówi, że Polska powinna stworzyć sojusz militarny z Chinami. Co niektórzy mają w w głowach, żeby coś takiego proponować.

Od stycznia ma być możliwość przyjmowania nowej szczepionki novavax, wyproduwanej zgodnie ze starymi metodami.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych