Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Valfare.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Od stycznia ma być możliwość przyjmowania nowej szczepionki novavax, wyproduwanej zgodnie ze starymi metodami.

Tylko jaki jest sens to brać? Chyba tylko taki, żeby ominąć restrykcje, bo te szczepionki działają tak samo jak te na grypę, czyli w praktyce nie działają. Zanim stworzy się odpowiednią szczepionkę na grypę lub na koronę, to zwykle powstaje nowy szczep, na który trzeba tworzyć nowe szczepionki. I tak w kółko.  Na tego typu choroby zakaźne, cykliczne szczepienie się po kilka razy w roku, to tylko proszenie się o to, żeby w którymś momencie otrzymać szczepionkę i jednocześnie zakazić się tym wirusem.

Jak już tak bardzo się chcecie szczepić, to przedtem zróbcie sobie przynajmniej jakieś testy na tą koronę. Na pewno da Wam to więcej niż wypełnienie tego bezwartościowego świstka przed szczepieniem.

Użytkownik Valfare edytował ten post 22.12.2021 - 08:36

• 1

Cascco.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ajj, lecimy szybciutko. Może jak zaczną "nagle" umierać coraz sławniejsi, młodzi, wysportowani, zdrowi ludzie, to ludzie się otrząsną...czy raczej nie?

Aktualnie nie wiadomo czy był zaszczepoiony czy nie, I co było wynikiem zapalenia mięśnia sercowego. Skąd wiesz że np nie brał antybiotyków któe to wywołały ? Wrzucasz wszystko do 1 wora.

W kraju w pełni zaszczepione jest 89,1% populacji."

I co w związku z tym bo nie wiem. Zobacz statystyki zgonów na 1 dzień, wczoraj zmarło tam 16 osób, a u nas ? Blisko 800. Szerzysz propagandę.

"Australia zgłasza 4 565 nowych przypadków zakażeń SARS-CoV2. Najwięcej od początku pandemii.

W kraju 93,9% populacji w wieku powyżej 16 lat przyjęło przynajmniej jedną dawkę szczepionki, a w pełni zaszczepione jest 90,6% populacji."

To jest bardzo mało jak na szczyt 4 fali. U nas jest po 18 tysięcy zakażeń dziennie.

"W Austrii planują zatrudniać ludzi, którzy "będą polować na osoby odmawiające szczepień".

Do pracy w tym zawodzie zatrudniani będą wyłącznie obywatele Austrii. Kandydaci muszą być zaszczepieni albo posiadać status ozdrowieńca."

Jak to się kiedyś nazywało? Szmalcownicy? Kapo?

U nas tego nie będzie co Państwo to inne zasady. Czemu patrzysz na inne kraje i to jak one walczą z Pandemią a nie na nas, co chcesz przez to udowodnić , że są bardziej lub mnie skuteczni ? Dam sobie rękę uciąć że to zwykła kontrola czy ktoś jest zaszczepiony czy nie, nie będzie żadnych polowań....gra słów.

Dwa dni temu pisałem o Holandii - całkowity lockdown, zaszczepionych 87%, Dania tak samo się zamyka, również 87% zaszczepionych. Nowe obostrzenia poda też niebawem Boris Johnson. Tak właśnie zachód wrócił do normalności po wyszczepieniu. :D Tymczasem Polska, Ukraina, Bułgaria, itp zaszczepieni po 30-50% i bawimy się i żyjemy normalnie, haha.

Biorąć pod uwagę liczby zgonów i zachorowań to nie, nie żyjemy normalnie. 

Swoją drogą podoba mi się to obostrzenie z Niemiec - "zakaz kupowania petard w sylwestra" - to ewidentnie pomoże pokonać wirusa.

Na pewno pomoże przetrwać bez stresu zwierzętom w ten dzień i na pewno nie będzie wypadków z petardami w ten dzień. Naprawdę wszystko przypisujesz Pandemii? Jak ktoś zgubi buta to też przypiszesz to obostrzeżeniom ?

to ewidentnie pomoże pokonać wirusa. Coś czuję, że w niedługim czasie do walki z wirusem dojdą takie obostrzenia jak - zakaz jazdy autami spalinowymi

Jak ten twój świat się nazywa ? Podaj mi nazwę poszukam w książkach fantasty, bardzo mnie zaciekawił. Niektóre miasta już wprowadziły zakaz jazdy silnikami spalinowanymi typu Diesli. I nie ma to związku z Pandemią.

A potem to już jak w Chinach - cyfrowy pieniądz

Jest już u nas czyt Bitcoiny i inne tego typu waluty.

punkty społeczne i spowiadanie się gdzie idziesz, po co, ile wydasz pieniędzy, na co, itp. :))

Widzę że nie jesteś jeszcze żonaty.

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aktualnie nie wiadomo czy był zaszczepoiony czy nie, I co było wynikiem zapalenia mięśnia sercowego. Skąd wiesz że np nie brał antybiotyków któe to wywołały ? Wrzucasz wszystko do 1 wora.

To tylko przykład jeden z wielu, a takich jest kilka codziennie. Dziennikarze, sportowcy, piloci, uczniowie, zwykli ludzie...młodzi, wysportowani, zdrowi. Oczywiście, że wcześniej też umierali, ale nie w takich ilościach...

I co w związku z tym bo nie wiem. Zobacz statystyki zgonów na 1 dzień, wczoraj zmarło tam 16 osób, a u nas ? Blisko 800. Szerzysz propagandę.

Jaką propagandę szerzę? :D Skoro jest u nich tak super, to po co zamykają cały kraj? Z powodu 16 zgonów wszystko zamknęli? :D

To jest bardzo mało jak na szczyt 4 fali. U nas jest po 18 tysięcy zakażeń dziennie.

Ale u nich nigdy nie było więcej, nawet jak nie mieli obostrzeń nie było tak dużo jak teraz, gdzie wyszczepili 90% ludzi, wprowadzili obostrzenia, pozamykali wszystko, wybudowali obozy dla niezaszczepionych, itp. Jakieś wytłumaczenie? :D

U nas tego nie będzie co Państwo to inne zasady. Czemu patrzysz na inne kraje i to jak one walczą z Pandemią a nie na nas, co chcesz przez to udowodnić , że są bardziej lub mnie skuteczni ? Dam sobie rękę uciąć że to zwykła kontrola czy ktoś jest zaszczepiony czy nie, nie będzie żadnych polowań....gra słów.

Dlatego, że nasz rząd prawie wszystko małpuje od zachodu tylko z opóźnieniem. Ogólnie jest grupa państw która robi jedno i to samo, tylko w różnym czasie i o różnej intensywności niezależnie od liczby zakażonych, od liczby zaszczepionych czy zgonów.

Biorąć pod uwagę liczby zgonów i zachorowań to nie, nie żyjemy normalnie.

Jak się wszystkim przyklepuje covid, żeby mieć hajs to nie dziwne, że mamy tyle zgonów covidowych. Sam w to nie wierzyłem dopóki się nie przekonałem - kumpla mama dostała udaru, testowali ją tyle razy aż wytesowali w końcu pozytywny - cyk od razu oddział covidowy. Koleżanki babcia - problemy z sercem, oddział kardiologiczny - testowanie do u..brudzonej śmierci aż wyszedł pozytywny - oddział covidowy(oczywiście córka nie wyraziła zgody) i cyk potem zgon i mamy covid, covid, covid...przecież nawet nasz minister śmierci Niedziele przyznał, że u nas te zgony raportuje się "nieco inaczej". U nas to w ogóle ktoś jeszcze umiera na grypę? Albo na zapalenie płuc?

Na pewno pomoże przetrwać bez stresu zwierzętom w ten dzień i na pewno nie będzie wypadków z petardami w ten dzień. Naprawdę wszystko przypisujesz Pandemii? Jak ktoś zgubi buta to też przypiszesz to obostrzeżeniom ?

Dlatego, że to było wydane wraz z obostrzeniami c19? A zwierzęta sobie poradzą przez te 20min raz w roku. W burze żyją to kilka minut strzelania petardami im nie zaszkodzi. Znowu Niemcy będą z zazdrością patrzeć jak się u nas strzela - i bardzo dobrze. :)

Jak ten twój świat się nazywa ? Podaj mi nazwę poszukam w książkach fantasty, bardzo mnie zaciekawił. Niektóre miasta już wprowadziły zakaz jazdy silnikami spalinowanymi typu Diesli. I nie ma to związku z Pandemią.

Ty go nie musisz szukać w księgach fantasy, wystarczy książka Klausa Schwaba - czwarta rewolucja przemysłowa. Albo jak wolisz coś z fantastyki to zobacz "Rok1984", tylko że na dzień dzisiejszy to nie fantastyka, a dokument, a raczej instruktaż wprowadzany w życie. :)

Widzę że nie jesteś jeszcze żonaty.

Współczuję.

Weźcie jakieś te swoje argumenty wymyślcie lepsze, bo się czuje jakbym z dziećmi z gimnazjum rozmawiał. Ah, no tak, nie wymyślicie lepszych, bo taka jest rzeczywistość, my podajemy fakty po prostu.

Ale zawsze możesz mi odpowiedzieć na pytanie:
https://pbs.twimg.co...=jpg&name=small

Sikam ze śmiechu patrząc na tych poszczepionych naiwniaków na zachodzie. Przyjąć 2 czy 3 dawki szczepionki, żeby: nosić maseczki, robić testy, siedzieć na kwarantannie, mieć zamknięty cały kraj na święta - hahahahahahaha. W ogóle mi was nie żal, w ogóle. Normalni ludzie to po takim zrobieniu w wała to by poszli i obalili rząd. To chyba największy przekręt w historii na obywatelach. Ja nie pamiętam kiedy ktoś został tak obrzydliwie oszukany. Mnie śmieszy. :D :D

Użytkownik Daniel. edytował ten post 22.12.2021 - 17:09

• 1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Boże jaka Quintusowa retoryka, jakbym czytał temat o chemtrailsach.
  • 3

Cascco.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To tylko przykład jeden z wielu, a takich jest kilka codziennie. Dziennikarze, sportowcy, piloci, uczniowie, zwykli ludzie...młodzi, wysportowani, zdrowi. Oczywiście, że wcześniej też umierali, ale nie w takich ilościach...

Od zawsze były takie newsy , zwyczajnie ich nie czytałeś, teraz zwracasz na nie uwagę z powodu Pandemii, wcześniej się scrollowało dalej.

Jaką propagandę szerzę? :D Skoro jest u nich tak super, to po co zamykają cały kraj? Z powodu 16 zgonów wszystko zamknęli? :D

Z powodu ostrożności , nowych mutacji. 

Ale u nich nigdy nie było więcej, nawet jak nie mieli obostrzeń nie było tak dużo jak teraz, gdzie wyszczepili 90% ludzi, wprowadzili obostrzenia, pozamykali wszystko, wybudowali obozy dla niezaszczepionych, itp. Jakieś wytłumaczenie? :D

Patrz wyżej.

Dlatego, że nasz rząd prawie wszystko małpuje od zachodu tylko z opóźnieniem. Ogólnie jest grupa państw która robi jedno i to samo, tylko w różnym czasie i o różnej intensywności niezależnie od liczby zakażonych, od liczby zaszczepionych czy zgonów.

U nas to nie przejdzie bo akurat połowa Polski się nie szczepiła, wyjdą na ulice i będzie bunt, proste. Założe się że nawet zaszczepieni wyjdą na ulice, a ci co nie wyjdą także będą twierdzieć że to przesada w tym i ja. Jestem za proponowaniem i nakłanianiem ale nie zmuszaniem. Nie chcą to nie.

Jak się wszystkim przyklepuje covid, żeby mieć hajs to nie dziwne, że mamy tyle zgonów covidowych.

Nie zaprzeczam, błędy są popełniane czasem umyślnie.

U nas to w ogóle ktoś jeszcze umiera na grypę? Albo na zapalenie płuc?

Tak  , tak samo jak w wypadkach . Na Pomorzu doszło do sytuacji gdzie co drugi sklep/firma/zakład/ każda restauracje szuka pracowników bo ich nie ma. Częściowo przez socjale ale też przez to że umarli. Nowi nie przychodzą. Brakuje ludzi do pracy , z tego co widzę ten problem rozszerza się na inne części Polski.

Dlatego, że to było wydane wraz z obostrzeniami c19? A zwierzęta sobie poradzą przez te 20min raz w roku.

Poradzą? No pewnie, tak samo jak 5 latek na plaży Omaha. Poziom stresu takiego pupila jest tak wysoki że niektóre starsze psy nie przeżyją następnych dni.

W burze żyją to kilka minut strzelania petardami im nie zaszkodzi.

To nie jest to samo, nie dość że brakuje ci rozsądku to jeszcze wiedzy na takie tematy, nie znasz się to się nie wypowiadaj. Dawno nie słyszałem gorszej bzdury.

Ty go nie musisz szukać w księgach fantasy, wystarczy książka Klausa Schwaba - czwarta rewolucja przemysłowa. Albo jak wolisz coś z fantastyki to zobacz "Rok1984", tylko że na dzień dzisiejszy to nie fantastyka, a dokument, a raczej instruktaż wprowadzany w życie. :)

Teorie spiskowe to też fantastyka .

Weźcie jakieś te swoje argumenty wymyślcie lepsze, bo się czuje jakbym z dziećmi z gimnazjum rozmawiał. Ah, no tak, nie wymyślicie lepszych, bo taka jest rzeczywistość, my podajemy fakty po prostu.

Ty podajesz tweety jakiegoś gościa który uważa że wrzuca prawdziwe informacje. 

Sikam ze śmiechu patrząc na tych poszczepionych naiwniaków na zachodzie. Przyjąć 2 czy 3 dawki szczepionki, żeby: nosić maseczki, robić testy, siedzieć na kwarantannie, mieć zamknięty cały kraj na święta - hahahahahahaha. W ogóle mi was nie żal, w ogóle. Normalni ludzie to po takim zrobieniu w wała to by poszli i obalili rząd. To chyba największy przekręt w historii na obywatelach. Ja nie pamiętam kiedy ktoś został tak obrzydliwie oszukany. Mnie śmieszy. :D :D

Ale nam jest dobrze, nie wiem czemu zakładasz że źle. Ja za to widzę Ciebie i jak mi ktoś zada pytanie "kiedy ostatni raz widziałeś kogoś kto został tak obrzydliwie oszukany" to wskażę Ciebie. Cieszymy się że możesz się pośmiać, tak samo jak rodzic patrzy na swoje 4 letnie dziecko które trzyma historię trzech świnek i się cieszy. 

• 4

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dwa dni temu pisałem o Holandii - całkowity lockdown, zaszczepionych 87%, Dania tak samo się zamyka, również 87% zaszczepionych. Nowe obostrzenia poda też niebawem Boris Johnson. Tak właśnie zachód wrócił do normalności po wyszczepieniu. :D Tymczasem Polska, Ukraina, Bułgaria, itp zaszczepieni po 30-50% i bawimy się i żyjemy normalnie, haha. Ale nie żal mi w ogóle tego zlewaczałego zachodu. Mają mentalność niewolników to niech będą traktowani jak niewolnicy.

No tak, zabawa u nas przednia. Dziś tylko 775 zgonów z powodu COVID-19. Przy ok. 1100 zgonach dziennie ze wszelkich powodów z czasów przed  pandemią to tyle, co nic. Normalnie normalna normalność...

Cóż, najwyraźniej na tym zlewaczałym zachodzie, wbrew wszelkim pozorom i stereotypom, bardziej cenią sobie ludzkie zdrowie i życie niż u nas.

• 3

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No tak, zabawa u nas przednia. Dziś tylko 775 zgonów z powodu COVID-19. Przy ok. 1100 zgonach dziennie ze wszelkich powodów z czasów przed przed pandemią to tyle, co nic. Normalnie normalna normalność...

Tą ilością zgonów szło by obdzielić jakieś dwadzieścia krajów. 

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A tu takie ciekawe zestawienie

siemianowice-slaskie-hospitalizacja-covi

• 4

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Już ktoś wrzucał tu skan takiego pisma z miesiąc temu, też z tego szpitala. Specjalistą nie jestem ale coś mi tu śmierdzi fejkiem. Antyszczepy uwzieły się na ten konkretny szpital i akurat w nim statystyki pasują do ich tezy. Niech popytają w innych szpitalach tak dla porównania. 

Daniel wrzuca dane z zachodu tylko te które mu pasują. Nie uwzględnia tego że na zachodzie w większości krajów gdzie zaszczepione jest 70-80% ludzi, na covid umiera max ok. 150 osób dziennie. U nas 500-700.

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 22.12.2021 - 22:50

• -1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Daniel wrzuca dane z zachodu tylko te które mu pasują. Nie uwzględnia tego że na zachodzie w większości krajów gdzie zaszczepione jest 70-80% ludzi, na covid umiera max ok. 150 osób dziennie. U nas 500-700.

Przecież wyżej pisałem na ten temat. Po pierwsze skoro na zachodzie jest tak super i nikt nie umiera to po co zamykają całe państwa? Po drugie u nas już nie umiera się na nic innego tylko na c19, więc i liczby takie.

Boże jaka Quintusowa retoryka, jakbym czytał temat o chemtrailsach.

Zgadzam się, niczym się od niego nie różnicie.

Pamięta ktoś jeszcze filmiki z ludźmi z Chin padającymi na ulicach z powodu c19? :D Wstyd się przyznać, ale sam się na to złapałem wtedy. Dziś jakieś 15 milionów Polaków żyje normalnie jakby pandemii nie było i tak żyjemy sobie od kilku miesięcy, może od roku. I ciężarówki nas nie wywożą i trupów na ulicach nie ma i szpitale niezawalone, a i nawet większość z nas w ogóle choćby kataru nie miało. A już nie mówię o takich krajach jak Ukraina, Białoruś, Rumunia, czy kraje Afrykańskie. A przypominam(!!) mamy do czynienia z dużo groźniejszą Deltą( :D), dlatego szczepionki nie działają tak jak miały działać( :D). No to skoro groźniejsza delta nic nam nie zrobiła, to z powodu słabszej odmiany Chińczyki padały jak muchy na ulicach wtedy? Ładnie sobie tę pandemię wyreżyserowali, od początku do końca. Zaszczepieni już się do błędu nigdy nie przyznają, ktoś dobrze powiedział - oni już nie mają odwrotu, muszą w to brnąć. Jest jakaś tam garstka, dosłownie garsteczka ludzi, którzy mówią, że zostali oszukani, że zaszczepili się i inaczej to miało wyglądać, że żadnej kolejnej dawki już nie wezmą, ale to wciąż malutki odsetek.

Czekamy na kolejne rewelacje z covidowego świata, covidianie czekają obgryzając paznokcie czy przeżyją tą straszliwą zarazę, jakiej świat nie widział, czekają na nowe fale, warianty i nowe szczepionki. Ja też czekam na te rewelacje, żeby znowu pośmiać się z naiwniaków i znowu powytykać hipokryzje, kłamstwa i manipulacje. Wiem, że żadnego zaszczepionego nie przekonam, ale uświadamiać trzeba(a nuż jakiś niezdecydowany czyta).

A jak tam przygotowania do świąt i sylwestra u zaszczepionych na zachodzie? Świąteczne zakupy? Rodzinne spotkania? Świąteczne jarmarki i zabawy sylwestrowe? Aaaa, zapomniałem, pozamykali was w domach :lol :lol to w nagrodę za posłuszne wyszczepienie się niemal w 100%. U mnie natomiast zakupy w galeriach, wśród ludzi bez maseczek, potem może jakiś jarmark, w święta duże rodzinne spotkanie na sali w plus/minus 30 osób, a na koniec pewnie jakaś imprezka w sylwestra. Czyli mówiąc wprost - normalnie, jak przed pandemią i to normalność bez szczepionek! :szczerb: :> 

Ale nie traćcie nadziei, jeszcze tylko kilka dawek szczepionki, kilka fal i wariantów i przyjdzie upragniona ostatnia prosta...tym razem to już na pewno.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 23.12.2021 - 00:02

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

" A już nie mówię o takich krajach jak Ukraina, Białoruś, Rumunia, czy kraje Afrykańskie"

Jeszcze Korea Północna. Tam nie ma jeszcze żadnego przypadku covida.
Zabawne jest podawanie Białorusi jako dobrego przykładu.Łukaszenka sprowadza ludzi z bliskiego wschodu i zmusza ich do przekraczania granicy z Polską. Obywatele Białorusi są prześladowani za działalność opozycyjną i wsadzani na wiele lat do więzień. Dziennikarze niezależni są zamykani. A ty podajesz przykład Białorusi, jako kraju radzącego sobie z pandemią. Według was polskie władze nie podają rzeczywistych statystyk covidowych, a reżim Białoruski podaje prawdziwe dane? Masz większe zaufanie do Łukaszenki niż do polskich władz?

A odnośnie Afryki:

"W Kenii gubernator Nairobi Mike Sonko włączył do paczek z żywnością dla biednych butelki z koniakiem. Powoływał się przy tym na fałszywe badania, pochodzące rzekomo ze Światowej Organizacji Zdrowia, jakoby alkohol miał chronić przed COVID-19.
• W Tanzanii przez długi okres czasu utrzymywano, że przypadki COVID-19 są na niezmiennym poziomie. Było to o tyle zaskakujące, że w tym samym czasie sąsiad Tanzanii, o wiele mniejsza Kenia, zgłosił bardzo duży wzrost zakażonych koronawirusem. Okazało się, że Tanzania przestała wysyłać dane o przypadkach COVID-19 do Światowej Organizacji Zdrowia. Co więcej, tamtejszy prezydent John Magufuli ogłosił, że kraj ma być wolny od koronawirusa, co zostało potwierdzone przez premiera tego kraju. Akcja była na tyle dobrze przygotowana, że w mediach tanzańskich pojawiły się fałszywe artykuły podkreślające rzekome pochwały Banku Światowego dla reakcji Tanzanii na pandemię."

https://www.umcs.pl/...ews,105161.chtm
  • 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A jak tam przygotowania do świąt i sylwestra u zaszczepionych na zachodzie? Świąteczne zakupy? Rodzinne spotkania? Świąteczne jarmarki i zabawy sylwestrowe? Aaaa, zapomniałem, pozamykali was w domach :lol :lol to w nagrodę za posłuszne wyszczepienie się niemal w 100%.

To w końcu piszesz o Polsce czy zachodzie? Już wszystko ci się plącze i myli. Mieszasz tyle wątków w tym temacie że nie wiadomo o co chodzi. Zaparz sobie melisy, usiądź w fotelu włącz sobie jakieś wiadomości z Mediów Narodowych lub Marcina Role i odpręż sie. Odpoczynek od tego tematu dobrze ci zrobi. 

• -1

cichah2o.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Wywiad z niedzielskim w rmf, wczoraj, na 775 zgonów 250 to osoby zaszczepione. I minister zgrabnie wtrącą, że niezaszczepieni stanowią w tym gronie ponad 75%.. a rzeczywiście jest to 68%, no ale to tylko nieistotne klamstewko, wcale nie ma wpływu na sytuacje i nic nie sugeruje...

BTW widzieliście dzisiejsza wypowiedz horbana, co to nasz spec znowu wymyślił.

Zabraknie miejsc na stadionach dla zakazonych - bedzie ich milion. Chce też aby niezaszczepieni płacili wiekszą składkę zdrowotną.

Obaj wróżą początek piatej fali na koniec stycznia.

Użytkownik cichah2o edytował ten post 23.12.2021 - 11:49

• 0

mr.fisz.

In order to be able to think, you have to risk being offensive.

• Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Daniel

Nie, oni czekają na wariant Omega, ten ostateczny, final boss, który wykończy wszystkich niezaszczepionych, a oni będą dumni z siebie z poczuciem mega bezpieczeństwa bo im się nic nie stanie, bo są chronieni przez szczepionki...

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia :beer2:

Użytkownik mr.fisz edytował ten post 23.12.2021 - 18:24

• 1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A jak tam przygotowania do świąt i sylwestra u zaszczepionych na zachodzie? Świąteczne zakupy? Rodzinne spotkania? Świąteczne jarmarki i zabawy sylwestrowe? Aaaa, zapomniałem, pozamykali was w domach :lol :lol to w nagrodę za posłuszne wyszczepienie się niemal w 100%. U mnie natomiast zakupy w galeriach, wśród ludzi bez maseczek, potem może jakiś jarmark, w święta duże rodzinne spotkanie na sali w plus/minus 30 osób, a na koniec pewnie jakaś imprezka w sylwestra. Czyli mówiąc wprost - normalnie, jak przed pandemią i to normalność bez szczepionek! :szczerb: :> 

Ale nie traćcie nadziei, jeszcze tylko kilka dawek szczepionki, kilka fal i wariantów i przyjdzie upragniona ostatnia prosta...tym razem to już na pewno.

A dziękuję. U mnie wszystko w porządku. Sklepy i galerie pootwierane, nikt nie kontroluje ludzi w kwestii maseczek ale raczej rzadko widać w sklepie kogoś bez niej. Rozsądny człowiek zdaje sobie sprawę że maseczki nie szkodzą, ale ograniczają transmisję wirusa. Co do sklepów to wyjątek stanowią sklepy Polskie, w których gdy wchodzę w masce na twarzy, to wielu ludzi się na mnie krzywo patrzy.  Święta i sylwester mam zaplanowane jak co roku. Bez szaleństw, ale i bez ograniczania się w jakikolwiek sposób. Na siłownię chodzę 3 razy w tygodniu, nie ma żadnych limitów, ot jedynie trzeba sprzęt psiknąć i wytrzeć ręczniczkiem po użyciu. Większość to robi, chociaż nikt nikogo nie przymusza. wczoraj przyjąłem trzecią dawkę. Nic mnie nie boli czuję się normalnie. Za chwilę idę po ostatnie sprawunki świąteczne, i tu Cię zaskoczę. Nikt nikogo w domu nie zamyka. 

I jeszcze taka ciekawostka. wczoraj w UK było 140 zgonów z powodu koronki przy populacji ponad 67 milionów. Natomiast w Polsce przy populacji 37,5 miliona zmarło wczoraj 775 osób. 

Podsumowując… Baw się dobrze. wierz sobie we wszystko co tam chcesz. Pamiętaj tylko ze to  nie jest tak że gdy zamkniesz oczy to Cię nie będzie widać. Polska jest w ścisłej czołówce w ilości zgonów na mieszkańca. Porównując inne kraje wyraźnie widać korelację ilości zgonów do poziomu wyszczepienia. I  nie są to wyniki, które pasują do waszej narracji. 

Tak więc mogę powiedzieć że wracam do normalności. Tak jak większość mieszkańców UK. Natomiast dzięki takim jak Ty, w Polsce umrze jeszcze wiele tysięcy ludzi, którzy mogli by żyć. Twierdzicie że szczepionki  są mega niebezpieczne. Ilu ludzi zmarło na skutek NOP w ostatnim tygodniu na całym świecie? 100? 500? Ilu? I jak to porównasz do liczby zgonów na covid w samej tylko Polsce. Otwórz oczy chłopie. 

Edit. 

Tak mi przyszło do głowy. Czy znacie jakąkolwiek szczepionkę, która działa w stu procentach, po jednej dawce? 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 23.12.2021 - 17:06

• -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych