Aktualnie nie wiadomo czy był zaszczepoiony czy nie, I co było wynikiem zapalenia mięśnia sercowego. Skąd wiesz że np nie brał antybiotyków któe to wywołały ? Wrzucasz wszystko do 1 wora.
To tylko przykład jeden z wielu, a takich jest kilka codziennie. Dziennikarze, sportowcy, piloci, uczniowie, zwykli ludzie...młodzi, wysportowani, zdrowi. Oczywiście, że wcześniej też umierali, ale nie w takich ilościach...
I co w związku z tym bo nie wiem. Zobacz statystyki zgonów na 1 dzień, wczoraj zmarło tam 16 osób, a u nas ? Blisko 800. Szerzysz propagandę.
Jaką propagandę szerzę? Skoro jest u nich tak super, to po co zamykają cały kraj? Z powodu 16 zgonów wszystko zamknęli?
To jest bardzo mało jak na szczyt 4 fali. U nas jest po 18 tysięcy zakażeń dziennie.
Ale u nich nigdy nie było więcej, nawet jak nie mieli obostrzeń nie było tak dużo jak teraz, gdzie wyszczepili 90% ludzi, wprowadzili obostrzenia, pozamykali wszystko, wybudowali obozy dla niezaszczepionych, itp. Jakieś wytłumaczenie?
U nas tego nie będzie co Państwo to inne zasady. Czemu patrzysz na inne kraje i to jak one walczą z Pandemią a nie na nas, co chcesz przez to udowodnić , że są bardziej lub mnie skuteczni ? Dam sobie rękę uciąć że to zwykła kontrola czy ktoś jest zaszczepiony czy nie, nie będzie żadnych polowań....gra słów.
Dlatego, że nasz rząd prawie wszystko małpuje od zachodu tylko z opóźnieniem. Ogólnie jest grupa państw która robi jedno i to samo, tylko w różnym czasie i o różnej intensywności niezależnie od liczby zakażonych, od liczby zaszczepionych czy zgonów.
Biorąć pod uwagę liczby zgonów i zachorowań to nie, nie żyjemy normalnie.
Jak się wszystkim przyklepuje covid, żeby mieć hajs to nie dziwne, że mamy tyle zgonów covidowych. Sam w to nie wierzyłem dopóki się nie przekonałem - kumpla mama dostała udaru, testowali ją tyle razy aż wytesowali w końcu pozytywny - cyk od razu oddział covidowy. Koleżanki babcia - problemy z sercem, oddział kardiologiczny - testowanie do u..brudzonej śmierci aż wyszedł pozytywny - oddział covidowy(oczywiście córka nie wyraziła zgody) i cyk potem zgon i mamy covid, covid, covid...przecież nawet nasz minister śmierci Niedziele przyznał, że u nas te zgony raportuje się "nieco inaczej". U nas to w ogóle ktoś jeszcze umiera na grypę? Albo na zapalenie płuc?
Na pewno pomoże przetrwać bez stresu zwierzętom w ten dzień i na pewno nie będzie wypadków z petardami w ten dzień. Naprawdę wszystko przypisujesz Pandemii? Jak ktoś zgubi buta to też przypiszesz to obostrzeżeniom ?
Dlatego, że to było wydane wraz z obostrzeniami c19? A zwierzęta sobie poradzą przez te 20min raz w roku. W burze żyją to kilka minut strzelania petardami im nie zaszkodzi. Znowu Niemcy będą z zazdrością patrzeć jak się u nas strzela - i bardzo dobrze.
Jak ten twój świat się nazywa ? Podaj mi nazwę poszukam w książkach fantasty, bardzo mnie zaciekawił. Niektóre miasta już wprowadziły zakaz jazdy silnikami spalinowanymi typu Diesli. I nie ma to związku z Pandemią.
Ty go nie musisz szukać w księgach fantasy, wystarczy książka Klausa Schwaba - czwarta rewolucja przemysłowa. Albo jak wolisz coś z fantastyki to zobacz "Rok1984", tylko że na dzień dzisiejszy to nie fantastyka, a dokument, a raczej instruktaż wprowadzany w życie.
Widzę że nie jesteś jeszcze żonaty.
Współczuję.
Weźcie jakieś te swoje argumenty wymyślcie lepsze, bo się czuje jakbym z dziećmi z gimnazjum rozmawiał. Ah, no tak, nie wymyślicie lepszych, bo taka jest rzeczywistość, my podajemy fakty po prostu.
Ale zawsze możesz mi odpowiedzieć na pytanie:
https://pbs.twimg.co...=jpg&name=small
Sikam ze śmiechu patrząc na tych poszczepionych naiwniaków na zachodzie. Przyjąć 2 czy 3 dawki szczepionki, żeby: nosić maseczki, robić testy, siedzieć na kwarantannie, mieć zamknięty cały kraj na święta - hahahahahahaha. W ogóle mi was nie żal, w ogóle. Normalni ludzie to po takim zrobieniu w wała to by poszli i obalili rząd. To chyba największy przekręt w historii na obywatelach. Ja nie pamiętam kiedy ktoś został tak obrzydliwie oszukany. Mnie śmieszy.
Użytkownik Daniel. edytował ten post 22.12.2021 - 17:09