Po pierwsze, używam oficjalnych danych i wypowiedzi, a nie bredni napisanych przez kogoś, kto po ich napisaniu nawet nie ma ochoty podać źródeł. Po drugie, ja niczego nie wyliczam i używam danych ogólnopolskich i odnoszących się do całego kraju, a nie tylko Siemianowic.
Dlaczego? Dlatego, że obraz Siemianowic nie odzwierciedla skali całego kraju, a jeżeli myślisz inaczej, świadczy to o Twojej ignorancji lub totalnej niewiedzy.
Dodatkowo pomijasz fakt, że wszyscy oficjele wypowiadający się w tym temacie podkreślają, że zmarli zaszczepieni mieli choroby współistniejące.
Ty w ogóle rozumiesz tekst pisany? Wyraźnie Ci napisałem, że nie opieram się na danych z Siemianowic, bo wtedy by się okazało, że zaszczepieni umierają częściej niż niezaszczepieni. Opieram się na OFICJALNYCH DANYCH Z MZ, tych samych co Ty, a to właśnie te dane mówią o tym, że zgony wśród zaszczepionych to 25-30% - to są słowa MINISTRA ZDROWIA NIEDZIELSKIEGO. Nie wiem, przeliterować Ci to mam, żebyś ty w ogóle zrozumiał co ja do Ciebie pisze od dwóch stron? Ty sobie bierzesz dane z MZ licząc od stycznia i Ci wychodzi, że zgony wśród zaszczepionych to 3-4% nie rozumiejąc, że wtedy zaszczepionych była garstka, więc LOGICZNE, że 99% śmierci to byli niezaszczepieni, bo innych ludzi praktycznie nie było. Nie wiem, przeczytaj sobie to 10 razy, zrozum to i wrócimy do rozmowy, bo obecnie to prościej się dogadać z 5cio letnim dzieckiem.
"Moje" statystyki nie są moje, to tak nawiasem, tylko to oficjalne dane, z którymi Ty cały czas próbujesz polemizować za pomocą takich nietrafionych porównań. Zwykła błazenada. Spróbuj te dane podważyć za pomocą oficjalnych danych, czyli pokaż gdzie, kiedy i w jaki sposób popełniono błąd. Dane nieoficjalne, to baje wyssane z palucha u nogi, brednie, które nie mają nic wspólnego z prawdą.
Co chwilę podaje oficjalne dane, to że ty tego nie rozumiesz to nie mój problem. I chyba jako jedyny nie rozumiesz, bo nawet Mariush wyliczył dwie strony temu dokładnie to samo. Czyli, że różnica wynosi około 3x, czyli właśnie te około 30%. Nawet 10 minut temu w polsacie podali oficjalne dane z wczoraj czy dzisiaj, gdzie 25% zgonów to zaszczepieni. Zacznij chłopie myśleć, naprawdę, bo łapiesz się na tak tanie manipulacje, że płaskoziemcy obecnie biją Cię na głowę w pojmowaniu tekstu pisanego.
Czyli kłamiesz Ty, a nie ja i co więcej, trollujesz ten temat w taki sposób od początku. Zachowujesz się zupełnie tak samo, jak Ogarnięty, dla którego oficjalna nauka nie istniała, "bo naukowcy zostali przekupieni przez rządy i kazano im kłamać".
Żenada...
Dramat, po prostu dramat. Weź ty już nie bierz więcej dawek, bo cię konkretnie porobiły te dawki przypominające.
_________
Wedlug oficjalnych danych od kilkunastu dni nie schodzimy ponizej 600 zgonow dziennie a grabarze jakos nie narzekaja na nadmiar pracy i nie widac tej kolumny wojskowej z cialami zmarlych hmm
To tak jak to, że w szpitalach nie ma już miejsc dla pacjentów, a potem z oficjalnych danych wynika, że hospitalizacji w 2020r czy 2021r było mniej niż przed pandemią. Poprzerabiali szpitale, porobili wszędzie oddziały covidowe nie wiadomo po co, przestali leczyć ludzi, w szpitalach leżą rzekomo nawet Ci bezobjawowi i lekko przechodzący, a potem trują tą propagandą, że w szpitalach nie ma miejsc, a nadmiarowych zgonów mamy już chyba z 200 tysięcy i to nie są zgony z powodu covid. Przecież to jest jawne ludobójstwo, dziś nie masz żadnej pomocy, chyba że pójdziesz prywatnie to nawet nikt maseczek nie nosi, albo masz farta i trafisz na normalnego lekarza.
Jak ktoś czyta, obserwuje, a nie siedzi w jaskini propagandy to widzi co się dzieje. Ludzie z udarami czy zawałami czekają po kilka godzin, bo najpierw trzeba zrobić test, inni na SORze po kilka godzin, bo test...ludzie umierają, bo lekarze ich nie leczą, bo test, po szczepionka, bo covid. I testują ile się da, bo za każdego covida dodatkowa kasa. Niektórzy mają po kilka testów dziennie, aż w końcu wyjdzie pozytywny i to są fakty, a nie teorie, ale skąd o tym będą wiedzieć ludzie wierzący w każde słowo jakiegoś psychopaty Horbana czy innego Kraski.
Użytkownik Daniel. edytował ten post 29.12.2021 - 19:37