Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

mr.fisz.

In order to be able to think, you have to risk being offensive.

• Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Magda72

Nie wiem dlaczego wnioskujesz, co mi się marzy. Odniosłam się do postu Daniela, który twierdził, że wprowadzenie obowiązkowych szczepień nie jest możliwe do 2023 r., co jest oczywistą bzdurą.

Pisałam już wcześniej, że każdy normalny człowiek szczepi się po to, by chronić własne życie i zdrowie - możliwość wyjazdu zagranicę to miły dodatek do ochrony zdrowia. Widzę, że was foliarzy strasznie boli to, że normalni ludzie żyją i podróżują normalnie, a wy - niewolnicy własnych obsesji - musicie się liczyć z niedogodnościami w życiu codziennym.

Nie nie nie. To Was! boli to, ze pomimo 3 dawek nic wam to nie daje, jedynie złudne poczucie bezpieczeństwa, a zwłaszcza w Polsce, pomimo tego ze nie jestem zaszczepiony mogę robić co chce i korzystać z tego co chce. Nikt, dzięki Bogu mnie nie szykanuje żeby skorzystać z jakiejś usługi muszę być zaszczepiony. :beer2: To Wam się marzy właśnie taki wariant ostateczny, taka Omega, która "zmiecie" wszystkich niezaszczepionych i z duma będziecie chodzić jacy to wy nie jesteście mądrzy i ynteligentni ze się zaszczepiliście. 

Mogę Ci jedno powiedzieć. Zapomnij o takim scenariuszu :szczerb: :beer2:

• 0

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Magda

Nas nic nie boli bo od dawna żyjemy normalnie Niczego sobie i innym nie musimy udowadniać.

Serio? Ty, wykształcona osoba? Też uważasz że ludzie duszący się z powodu zniszczonych płuc to jakaś fikcja? :facepalm:

Brak mi słów. 
Gdzie to wyczytałeś w moim poście???
Chyba się rozpędziłeś...
Widziałeś na co odpowiedziałam tym postem?
Chyba nie...
(mr.fisz właśnie zacytował post na który odpowiedziałam -to tak dla ułatwienia 😉)
Ooo widzę że nawet mnie zminusowałeś za post którego nie zrozumiałeś.
No cóż.Nic mnie już nie zdziwi...

Użytkownik Magda72 edytował ten post 30.12.2021 - 19:19

• 0

Carrik.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Staniq, coś dla ciebie:

https://sjp.pwn.pl/p...ywac;14909.html

https://www.gazetapr...za-swiatek.html

Nie ucz ojca dzieci robić, bo doskonale wiem, co miałem na myśli, chcąc napisać jedno słowo w jeden sposób, a nie w drugi. A ,,ekspertoza" to używane powszechnie określenie, więc czepiaj się czepiaj, jak trzeba bronić kolegę, który pisać nie umie :D

To drugie słowo (ekspertoza) istnieje chyba tylko w Twoim wymyślonym języku, a "ekspertyza" jest słowem powszechnie znanym.

Słowo pierwsze, które Ty napisałeś błędnie, to "naditerpretować", a powinno być "nadinterpretować".

Widzisz różnicę, czy dalej będziesz się głupio wymądrzać? 

Przez wrodzoną uprzejmość nie wspominam o jeszcze jednym błędzie, powodującym, że zdanie które 

napisałeś w tamtym poście jest bez sensu. Nawet jak poprawisz, to mam na dowód screena.

Staniq

• -2

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Magda

Nas nic nie boli bo od dawna żyjemy normalnie Niczego sobie i innym nie musimy udowadniać.

Serio? Ty, wykształcona osoba? Też uważasz że ludzie duszący się z powodu zniszczonych płuc to jakaś fikcja? :facepalm:

Brak mi słów. 
Gdzie to wyczytałeś w moim poście???
Chyba się rozpędziłeś...
Widziałeś na co odpowiedziałam tym postem?
Chyba nie...

Widziałem na co odpowiedziałaś. Nie wypowiedziałaś tego literalnie, ale wnioski które nasunęły mi się po lekturze twoich postów, wyraziłem w tym tekście. Tak właśnie uważam. Jako doktor nauk medycznych (weterynarz też się zalicza do tego miana) powinnaś załapać o czym pisałem. Chociaż pewności nie mam. Zrozumiałem to o czym pisałaś. Z twojej odpowiedzi wnioskuję że nawet bardziej niż Ty sama. I właśnie za to dałem minusa. Człowiek z wyższym wykształceniem, który bazuje na niesprawdzonych, i niczym nie popartych  fakenewsach  zasługuje na więcej niż łapka w dół. 

@Carrik

co PanJuzek z Rady Medycznej Forum Paranormalne sądzi o potencjalnej "obowiązkowości/przymusowości" szpryc na covidka.

Wtykasz mi błędy, a widzę że nawet nie jesteś w stanie popranie skopiować mojego nicka. :szczerb:  Panjuzek. A nie "PanJuzek". To taka delikatna pułapka dla mniej ogarniętych. Złapałeś się.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 30.12.2021 - 19:59

• 1

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tak tak Staniq, teraz się okazało, że chodzi ci o to, że mi jedną literkę w wyrazie zjadło. Piszę na klawiaturze, więc rzeczywiście bardzo dziwne, że jeden klawisz za słabo nacisnąłem. I porównuj to do PanaJuzka, który wali byki, których nie walą nawet dzieci w podstawówce :D

"Ekspertoza" nie istnieje tylko w moim wymyślonym języku, skoro, jak widać w zamieszczonym przeze mnie artykule red. Stodolaka (pierwszy z brzegu, bo nie wrzucę przecież setki innych :D ), sam autor właśnie tak nazywa swoją rozprawę na temat rządów cwaniaków, którzy myślą, że są tacy mądrzy i wszystkie rozumy pozjadali, a w rzeczywistości jest inaczej. 

Nie wiem, co próbujesz teraz mi udowodnić - chyba tylko to, że boli cię to, że niektórzy mają bogatszy zasób słownictwa niż macie wy :D

Skończ to biadolenie o błędach Panajuzka. Chcesz się czepiać, to czep się merytoryki w jego postach.

Po drugie, słowo "ekspertoza" wymyślono na potrzeby tegoż artykułu i nie występuje ono

w SJP, a tenże słownik jest odnośnikiem poprawnej polszczyzny. Tyle i aż tyle.

Tym samym kończę Twoją dyskusję o ortografii Panajuzka. W przyszłości,

jeżeli będziesz miał z tym problem, użyj przycisku "Raportuj".

Tak nawiasem, bogactwo słownictwa nie polega na wymyślaniu nowych słów.

Staniq

• -1

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Up
Panjuzek

W moich postach?
Regularnie piszę że wierzę w koronkę.Sama ją przechorowałam i też o tym pisałam.
Tak.Nie zaszczepię się.Dlatego że mam troszkę większą wiedzę od Ciebie wiem co piszę o szczepionkach.
Myślę że nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi ,głupio Ci ale brniesz dalej by nie stracić twarzy 😉

Użytkownik Magda72 edytował ten post 30.12.2021 - 20:06

• 0

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Oni masowo nie rozumieją, co ludzie piszą. Widzisz po swojej dyskusji z PanemJuzkiem i po mojej ze Staniqiem. Oni wiedzą lepiej. O nas również, niż my sami. I nie tylko w kwestii covidka. Szkoda czasu na kopanie się z koniem, w dodatku pięcio- albo sześcioosobowym :D

Jak zaraportuję ciebie to zdejmą ci moda? Tak to działa Staniqu? Bo na razie tylko brudzisz moje posty swoimi zielonymi mądrościami. Swoją drogą kolor idealnie pasuje do stanu twojej wiedzy w kwestii, w jakiej się bardzo mądrze wypowiadasz :D Śmieszny jesteś :D

spam.gif

To mnie bardziej śmieszy.

Staniq

A idź w cholerę. Czterdziestolatek ma kolorek i kozaczy, edytując posty dwudziestolatkowi i wlepiając mu upomnienia, bo może. To już nawet nie jest śmieszne - to jest żałosne. Pozdrów żonkę i dzieciaki, na pewno mają w domu na co dzień niezły ubaw z ojca :D

spam2.gif

Nie pamiętam już kiedy miałem czterdzieści, ale wtedy jeszcze nie wiedziałeś nic, poza siku w pieluchę.

Staniq

• -1

mr.fisz.

In order to be able to think, you have to risk being offensive.

• Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Staniq

Zabawne, ze co raz więcej osób dostrzega to na tym forum. Ja to zauważyłem już dobre kilka lat temu i nawet o tym wspominałem w innych tematach. Ja Was (Staniq, Wszystko, Zaciekawiony) nazwałem trzech muszkieterów tego forum. Jeśli spojrzymy na 90% tematów na tym forum to Wy zawsze jesteście pierwsi na posterunku. Ja mam wrażenie, ze macie ustawione powiadomienia, jeśli pojawi się jakiś nowy temat to Wy stajecie na baczność i idziecie głosić swoja nowinę.... Ja się nie dziwie Carrikowi, ze tak reaguje. 

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak tak Staniq, teraz się okazało, że chodzi ci o to, że mi jedną literkę w wyrazie zjadło. Piszę na klawiaturze, więc rzeczywiście bardzo dziwne, że jeden klawisz za słabo nacisnąłem. I porównuj to do PanaJuzka, który wali byki, których nie walą nawet dzieci w podstawówce :D

Walę byki. To fakt. A dzieci w podstawówce walą większe. Czasem zdarza mi się wpisać cyfrę zamiast litery. I to niekoniecznie na klawiaturze. mimo to skończyłem technikum ze średnią ocen 4.5 a matura z polskiego... wiadomo.  Mierna pisemny. Bardzo dobry, ustny. I taka ciekawostka. Pisałem już o tym parę lat temu. Na pisemnym zrobiłem 5 ortów. Nauczyciele zwołali komisję i zaliczyli moją pracę ze względy na "wartość merytoryczną" 

Temat brzmiał:

Czy książka może nauczyć miłości i szacunku do innego człowieka, rozpatrz na wybranych przykładach literackich" 

Napisałem że tak, a książka (w sumie pięcioksiąg) której użyłem to był Nekroskop,  Braiana  Lumleja. Pewnie nie czytałeś. Dlatego streszczę. Saga o wampirach, gdzie głównym bohaterem jest koleś, który ma dar rozmawiania ze zmarłymi. 

W sumie często spotykałem się z opiniami, że jeżeli ktoś dużo czyta  to ortów nie wali. Bzdura. Przeczytałem kilka tysięcy książek. Tylko w tym roku było ich pięć. A muszę powiedzieć że uważam iż przez ostatnią dekadę praktycznie nie czytam. Praca rodzina Itd. 

Myślę że wytykanie mi błędów ortograficznych, sprowadzane do czynnika niwelującego merytorykę mojej wypowiedzi, jest co najmniej słabe. O ile nie żałosne.

W sumie wygląda to tak, jak by jakiś [wulg] w sporze z rówieśnikiem powiedział "nie bo ty. i masz w ryj" A potem tą groźbę uskutecznił. :facepalm: Słabe to i miałkie.  

@Magda72

Tak.Nie zaszczepię się.Dlatego że mam troszkę większą wiedzę od Ciebie wiem co piszę o szczepionkach.

Myślę że nie wiesz. Wykształcenie to jedno, a mądrość to zupełnie inna sprawa. Nie znasz mnie. I nie wiesz jaką wiedzą posiadam. Nawet w tym prostym aspekcie tej konwersacji, posługujesz się argumentami  z.... ehhh dopisz sobie sama. 

@Carrik

Oni masowo nie rozumieją, co ludzie piszą. Widzisz po swojej dyskusji z PanemJuzkiem i po mojej ze Staniqiem. Oni wiedzą lepiej. O nas również, niż my sami. I nie tylko w kwestii covidka. Szkoda czasu na kopanie się z koniem, w dodatku pięcio- albo sześcioosobowym :D

Panemjuzkiem. Czego nie zrozumiałeś? To dość trywialne jest. 

Neologizmy słów wulgarnych są również zabronione.

wulgaryzmy2.gif

TT.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 31.12.2021 - 19:31

• 1

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Bez kitu Staniq, takiego chama i prostaka dawno nie widziałem :D Wywalone mam na te warny, możesz mi dać zaraz komplet. Żadna ujma, że wręcza je stary patafian odreagowujący sobie za ich pomocą codzienne szorowanie kibli na pół etatu (bo drugie pół przesiadujesz tutaj) :D

spam2.gif

Czegoś nie rozumiesz z regulaminu?

Staniq

• -1

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Panjuzek
To Ty zacząłeś tę dyskusję pisząc że z racji wyższego wykształcenia powinnam się zaszczepić (!😁!)
Nie odwracaj kota ogonem.
Kończę ten temat bo szkoda mojego czasu na powtarzanie i tłumaczenie w kółko tego samego.

Udanego Sylwestra i wszystkiego dobrego w nadchodzącym roku.
  • 0

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ty przynajmniej użerasz się z analfabetą, a nie z chamem i prostakiem z kolorkiem :D

obraza2.gif

Lądujesz na urlopie, skoro tylko poprawnie inwektywy potrafisz pisać.

Staniq

A (...) staruchu xD Miłego Sylwka ludziska (a Radzie Medycznej tego żeby zmądrzała :D )

• -2

Valfare.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Staniq, to jest w sumie śmieszne, ale nie wiem, czy zwróciłeś uwagę na fakt, że masz stronę poprzeplataną wypowiedziami @PanJuzek i @Carrik, ale jakoś dziwnym trafem tylko jeden z nich dostaje zielone noty, pomimo tego, że obydwaj nie wnoszą nic do tego tematu.

Nie muszę, ale odpowiem. On pierwszy rozpoczął czepialstwo o błędy Panajuzka. Na zwróconą uwagę zareagował tak jak widać. Dałem mu upust na trzy posty, choć powinienem po drugim dać mu upomnienie. Nie pochylam się na merytoryką, ale jawne spamowanie jest nagradzane, a Carrik później tylko brnął głębiej, posuwając się nawet do obrazy i nie porównuj tego do szurów, antyszczepów, covidowców i plandemian. Wszyscy wiemy, w którym momencie jest przegięcie (tak się rymło).

Jemu wisi? Mnie bardziej.

Staniq

Nie ma lepiej przebadanej szczepionki w całej historii szczepień. Przestańcie bredzić o nieprzebadanym preparacie.

Na jakiej podstawie wysnułeś takie stwierdzenie? Z szczepionką AstraZeneca na przykład było wiele problemów i co jakiś czas była wycofywana z niektórych krajów ze względu na NOPy, a jakoś nie słyszałem o tym, żeby ją usprawnili.

Na temat długotrwałych komplikacji po szczepiennych, nie wiemy nic. I dobrze. Bo to może zapowiadać że takich efektów nie ma.

Takie 'może zapowiadać' mnie nie przekonuje. Jak już pisałem, ja już miałem covid, jeśli będą się z tym wiązać jakieś długoterminowe skutki, to trudno, ale nic na to nie wskazuje. Po co mam sobie jeszcze dokładać ryzyko związane ze skutkami zaszczepienia?

• 0

Cascco.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Magda

​Moja wiedza i wykształcenie z zakresu weterynarii narzuca moją nieufność w stosunku do obecnych szczepionek na covid.

Dlaczego ? Wytłumacz.

Ja na narty chodzę na sąsiednią górkę a na biegówki do Mazowieckiego Parku Krajobrazowego.Polska przyroda jest taka piękna.Polecam sprawdzić osobiście

Ja za troglodytów dostałam ostrzeżenie.Mam nadzieję że foliarz zostanie podobnie nagrodzony

Niczego nie wnosisz takimi postami w tej dyskusji. Czysto egoistyczne posty "ja" "my" "ja"....to dobrze że "ty". Dodaj coś więćej, Daniel przynajmniej coś zawsze poda, jakieś dane czy fake newsy.  Takie pisanie to chęć wywołania dodatkowych emocji  w dyskusji kręcących się wokół Ciebie.

@mr.fisz

o, ze pomimo 3 dawek nic wam to nie daje, jedynie złudne poczucie bezpieczeństwa, a zwłaszcza w Polsce, pomimo tego ze nie jestem zaszczepiony mogę robić co chce i korzystać z tego co chce.

Nic nie boli. jesteś w błędzie co było wytłumaczone tu wiele razy i nie mam zamiaru się powtarzać. Przed czym dokładnie chronią szczepionki  jest szeroko dostępną wiedzą. A co do robienia i korzystania z czego się chce to nie...nie możesz, są ograniczenia i w większości miejsach takie jak siłownia są przestrzegane.

Ja Was (Staniq, Wszystko, Zaciekawiony) nazwałem trzech muszkieterów tego forum. Jeśli spojrzymy na 90% tematów na tym forum to Wy zawsze jesteście pierwsi na posterunku. Ja mam wrażenie, ze macie ustawione powiadomienia, jeśli pojawi się jakiś nowy temat to Wy stajecie na baczność i idziecie głosić swoja nowinę.... Ja się nie dziwie Carrikowi, ze tak reaguje.

Przynajmniej nie podają faktów wyssanych z palca. To jest jakaś zbrodnia ?

Użytkownik Cascco edytował ten post 30.12.2021 - 23:01

• 0

Valfare.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Moja wiedza i wykształcenie z zakresu weterynarii narzuca moją nieufność w stosunku do obecnych szczepionek na covid.

Jako biotechnolog mam podobny stosunek do tych szczepionek. Ciekawe, jakim wykształceniem może się pochwalić reszta biorąca udział w dyskusji, skoro już zeszliśmy na ten temat.

A co do robienia i korzystania z czego się chce to nie...nie możesz, są ograniczenia i w większości miejsach takie jak siłownia są przestrzegane.

To, że w siłowni, do której chodzisz przestrzega się restrykcji nie znaczy, że jest tak we wszystkich siłowniach. Nie znajdziesz branży, w której nie byłoby placówek, w których przymyka się oko na obowiązujące restrykcje. Mieszkam w stosunkowo małej miejscowości i nie mam najmniejszych problemów, żeby korzystać ze wszystkich usług tak samo jak przed pandemią.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości oraz 0 użytkowników anonimowych