@up, wychodzi na to, że jak jesteś zwolennikiem obowiązkowych szczepień przeciw covid, to mogę skrótowo nazwać Cię 'szczepem' (tak, wiem że ten termin ma też inne znaczenie, ale dokładnie tak samo jak wiele innych wyrazów).
A poważniej mówiąc, to bronisz terminu, którego jedynym celem jest obraza. W ogóle, termin antyszczepionkowcy w stosunku do ludzi sceptycznych tylko wobec szczepionki przeciwko covid jest nieprecyzyjny, bo bez kontekstu można by wywnioskować, że antyszczepionkowiec to osoba, która nie chce się szczepić na żadną chorobę.
Za 10 lat wszyscy będziemy mądrzejsi, na razie jest to kwestia wyboru [...]
Dziękuję bardzo za taki wybór przed którym stanąłem, gdy bez certyfikatu zaszczepienia odmówiono by mi uczestnictwa w pogrzebie bliskiego członka rodziny (pogrzeb był za granicą więc i prawo było inne niż u nas). Znacie moje podejście do tych szczepionek i dobrze wiecie, że gdyby to była kwestia wyboru, to bym się nie zaszczepił. A jednak się zaszczepiłem i jak dla mnie to wcale nie była dobrowolna decyzja, a przynajmniej nie w takim stopniu w jakim się to tutaj przedstawia.
twierdzącym, że szczepionki zawierają tlenek grafenu (droższy od złota, ale najwyraźniej Big Pharma lubi dokładać do interesu)
Tu już trochę odbiegam od tematu, ale doniesienia o tlenku grafenu dotyczyły co najmniej mikro, a wydaje mi się, że nawet nanocząstek tego związku, więc ile by on nie kosztował, to i tak nie będą to jakieś wielkie pieniądze.
A to, że w skład poszczególnych komponentów komputera wchodzi złoto, to też jest ściema, nie? No bo jeśli wchodzi, to producenci komputerów dokładają do interesu przecież.
Użytkownik Valfare edytował ten post 02.01.2022 - 19:04