Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Valfare.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@up, wychodzi na to, że jak jesteś zwolennikiem obowiązkowych szczepień przeciw covid, to mogę skrótowo nazwać Cię 'szczepem' (tak, wiem że ten termin ma też inne znaczenie, ale dokładnie tak samo jak wiele innych wyrazów).

A poważniej mówiąc, to bronisz terminu, którego jedynym celem jest obraza. W ogóle, termin antyszczepionkowcy w stosunku do ludzi sceptycznych tylko wobec szczepionki przeciwko covid jest nieprecyzyjny, bo bez kontekstu można by wywnioskować, że antyszczepionkowiec to osoba, która nie chce się szczepić na żadną chorobę.

Za 10 lat wszyscy będziemy mądrzejsi, na razie jest to kwestia wyboru [...]

Dziękuję bardzo za taki wybór przed którym stanąłem, gdy bez certyfikatu zaszczepienia odmówiono by mi uczestnictwa w pogrzebie bliskiego członka rodziny (pogrzeb był za granicą więc i prawo było inne niż u nas). Znacie moje podejście do tych szczepionek i dobrze wiecie, że gdyby to była kwestia wyboru, to bym się nie zaszczepił. A jednak się zaszczepiłem i jak dla mnie to wcale nie była dobrowolna decyzja, a przynajmniej nie w takim stopniu w jakim się to tutaj przedstawia.

twierdzącym, że szczepionki zawierają tlenek grafenu (droższy od złota, ale najwyraźniej Big Pharma lubi dokładać do interesu)

Tu już trochę odbiegam od tematu, ale doniesienia o tlenku grafenu dotyczyły co najmniej mikro, a wydaje mi się, że nawet nanocząstek tego związku, więc ile by on nie kosztował, to i tak nie będą to jakieś wielkie pieniądze.

A to, że w skład poszczególnych komponentów komputera wchodzi złoto, to też jest ściema, nie? No bo jeśli wchodzi, to producenci komputerów dokładają do interesu przecież.

Użytkownik Valfare edytował ten post 02.01.2022 - 19:04

• 0

Kalafiorowa.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@up

Trzeba być konsekwentnym, zatem "proszczepy". Nie wiem, co w tym określeniu jest obraźliwego, podobnie, jak nie obraża mnie często stosowany "covidianin", choć zdaję sobie sprawę, że zamysłem osób posługujących się tym określeniem jest deprecjacja interlokutora.

A co do "przymusu", którego doświadczyłeś to rozumiem, że nie należysz do skrajnego skrzydła antyszczepionkowców, wierzących, że szczepionki zabijają, bo przecież nie ryzykowałbyś własnego życia tylko po to by pojechać na pogrzeb, gdybyś głęboko wierzył, że szczepienie sprawi, że następnym pogrzebem może być twój własny.

• 0

Valfare.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

bo przecież nie ryzykowałbyś własnego życia tylko po to by pojechać na pogrzeb, gdybyś głęboko wierzył, że szczepienie sprawi, że następnym pogrzebem może być twój własny.

Ryzykowałbym i z mojego punktu widzenia zaryzykowałem, bo dla mnie w życiu są ważniejsze rzeczy niż to, żeby przeżyć jak najdłużej.

• 0

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

No to jesteś żywym dowodem, że szczepionki nie zabijają.

• 0

Valfare.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Poczekaj jeszcze te 10 lat, o których pisałaś, to się dowiemy.

Szczepionki mRNA są badane już od dawna, ale od dawna są też badane koronawirusy. Dlaczego więc z góry stwierdza się, że jedno w dłuższej perspektywie nie wiąże się z oddalonymi w czasie konsekwencjami zdrowotnymi, a drugie już tak?

Nawet gdyby przyjąć, że wszystkie szczepionki przeciw covid zostały skonstruowane w dobrej wierze, to i tak nie można wykluczyć, że nie popełniono błędu, podobnego do tego, gdy do obiegu wprowadzono taki na przykład talidomid.

Użytkownik Valfare edytował ten post 02.01.2022 - 19:32

• 3

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Za 10 lat to już będą mogły być choroby współistniejące.

• 0

Valfare.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A te choroby współistniejące to w kontekście szczepionki na covid, czy samego covid?

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

https://twitter.com/...676072686833673
"Francuski minister zdrowia Olivier Véran na łamach "Le Journal du Dimanche" ogłosił skrócenie ważności paszportu szczepionkowego z siedmiu do czterech miesięcy od 15 lutego 2022 r.

Warunkiem jego przedłużenia będzie przyjęcie dawki przypominającej szczepionki przeciw COVID-19."

Czyli kolejna teoria spiskowa "foliarzy" okazała się prawdą. Jak nie weźmiesz kolejnej dawki co 3-4 miesiące to będziesz antyszczepem wykluczonym ze społeczeństwa. Fajnie tak, nie? Mieć subskrypcje na prawa obywatelskie uzależnione od szczepionek Big Pharmy.

Jak myślicie...sekta covidowa w końcu się ogarnie i powie dość, czy będą się tak szczepić już zawsze i na tej podstawie korzystać z restauracji, itp? Mówiąc wprost - postawią się czy będą żyć uzależnieni od kolejnych dawek szczepionki?

A tak patrząc na to:
https://pbs.twimg.co...jpg&name=medium
To się nie dziwie tej frustracji zaszczepionych, bo takiego dymania to świat jeszcze nie widział chyba. :D

A skoro ograniczamy prawa niezaszczepionym to ja jestem za:
-zakaz testowania niezaszczepionych
-zakaz noszenia maseczek przez niezaszczepionych
-zakaz wysyłania na kwarantanne niezaszczepionych
-zakaz lockdownów dla niezaszczepionych
i najważniejsze - zakaz szczepionek dla niezaszczepionych!

Niech cierpią dranie!

EDIT:
Tu jeszcze taki filmik odnośnie zakazów i petard, bo też się ten wątek przewijał:
https://twitter.com/...634290611535878

Tak zadziałał zakaz strzelania petardami wprowadzony przez burmistrza Neapolu. Gorzej niż na wojnie, nawet my się chowamy. :D Piękny widok, szkoda że nie potrafią się tak postawić w kwestii zamordyzmu sanitarnego.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 02.01.2022 - 20:23

• 2

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Valfare

W sensie samych chorób. Słyszałam, że mają większą śmiertelność niż Covid, nie mówiąc już o szczepionkach.

• 0

Valfare.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@up A ja słyszałem, że w Krakowie żyje smok.

Pewnie, za 10 lat mogę już nie żyć, może mnie dopaść zarówno jakaś choroba jak i pędzący znienacka samochód osobowy. Ale za ten czas będzie już niezaprzeczalna pewność, że jeśli szczepionki na covid do tej pory nie wywołały poważniejszych skutków ubocznych, to nie ma w nich nic złego. Na razie jednak nie ma tych 10 lat, więc pozwól mi być sceptycznym co do tej szczepionki.

• 0

mr.fisz.

In order to be able to think, you have to risk being offensive.

• Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Daniel

Ten komentarz podsumowuje wszystko

Zrzut ekranu (230).png

:beer2:

wulgaryzmy.gif

Ale wulgów nie tolerujemy nawet w cytatach.

Staniq

• 1

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Valfare

A ja sądzę, że za 10 lat i tak znajdzie się pełno takich, którzy będą twierdzić, że Big Pharma sfałszowała wyniki badań a szczepionka jest zabójcza. Na foliarski beton nie ma mocnych.

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I są obowiązkowe i z powodu ich nie przyjęcia jesteś wykluczony ze społeczeństwa? To, że porównujesz to do grypy samo pokazuje, że te szczepienia nie mają prawa być obowiązkowe, bo musieliby się ludzie obowiązkowo szczepić kilka razy w roku co rok.

No tylko gdyby porównać grypę i covid to wychodzi czarno na białym że śmiertelność z powodu covida a także zaraźliwość jest znacznie, ale to znacznie większa.

Czyli kolejna teoria spiskowa "foliarzy" okazała się prawdą. Jak nie weźmiesz kolejnej dawki co 3-4 miesiące to będziesz antyszczepem wykluczonym ze społeczeństwa. Fajnie tak, nie? Mieć subskrypcje na prawa obywatelskie uzależnione od szczepionek Big Pharmy.

Jak wyżej 

EDIT:
Tu jeszcze taki filmik odnośnie zakazów i petard, bo też się ten wątek przewijał:
https://twitter.com/...634290611535878

Tak zadziałał zakaz strzelania petardami wprowadzony przez burmistrza Neapolu. Gorzej niż na wojnie, nawet my się chowamy. :D Piękny widok, szkoda że nie potrafią się tak postawić w kwestii zamordyzmu sanitarnego.

Kolejny wątek w tym temacie... petardy. Pisałeś już o nazistach i o komuniźmie pełnym wolności ale petard nie spodziewałem się. 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 02.01.2022 - 23:02

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W zeszłym roku znani antyszczepcie zapowiadali, że zaszczepieni umrą w ciągu 6 miesięcy. No i tak wyglądam na ulicę, gdzie te stosy trupów...

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No tylko gdyby porównać grypę i covid to wychodzi czarno na białym że śmiertelność z powodu covida a także zaraźliwość jest znacznie, ale to znacznie większa.

W mojej grupie wiekowej i tu i tu jest niemal zerowa. Poza tym covid nie jest aż tak straszną zarazą, żeby się szczepić co 3 miesiące niezliczoną ilością szczepionek.

Jak wyżej

No, ciekawe czy półtora roku temu też zakładałeś, że będziesz musiał się szczepić co 3 miechy, żeby wejść do knajpy, naaaa peeeewno. :)) Tylko duma teraz nie pozwoli się przyznać do tego jak jest naprawdę. Ja doskonale pamiętam jaka wtedy była narracja osób szczepiących się, pamiętam też do czego miał służyć paszport covidowy i na ile miał zostać wprowadzony. A teraz ciężko wybrnąć z tego bagna w które się weszło...

Kolejny wątek w tym temacie... petardy. Pisałeś już o nazistach i o komuniźmie pełnym wolności ale petard nie spodziewałem się.

Po pierwsze wątek petard już był poruszany, bo między innymi takie obostrzenia covidowe zostały wprowadzone w niektórych państwach. Po drugie no jak ty dalej nie widzisz w obecnej sytuacji żadnej zbieżności z nazizmem czy komunizmem to nie dziwie się, że jesteś chętny na kolejne dawki nie działającej szczepionki.

_____

W zeszłym roku znani antyszczepcie zapowiadali, że zaszczepieni umrą w ciągu 6 miesięcy. No i tak wyglądam na ulicę, gdzie te stosy trupów...

Leżą obok stosów trupów ludzi padających na ulicach z powodu covid.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 03.01.2022 - 01:01

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych