Napisano 09.03.2020 - 21:06
Kolejne 100+ ofiar we Włoszech Z dobrych info wydaje się, że Korea i Chiny opanowały sytuację - wzrost śmiertelności i nowych zachorowań jest niewielki.
Napisano 09.03.2020 - 21:13
Ktoś chętny zarobić 17k zł?
https://www.spidersw...nicy-hvivo.html
Użytkownik MaxaM edytował ten post 09.03.2020 - 21:14
Napisano 09.03.2020 - 21:28
@Konrad
Zanim napiszesz, że czegoś się nie robi, dobrze by było sprawdzić. W Lombardii odwołano msze święte a ostatnio też uroczystości pogrzebowe. Tak zdecydowała archidiecezja za zgodą Watykanu. U nas na razie nie ma łańcuchów transmisji.
Napisano 09.03.2020 - 21:34
Ja nie wiem. Ale wpadł mi ostatnio pewien numer patentu. Jest na tym forum kilka osób, które lepiej to ogarną niż ja. Źródeł jest kilka, i nie za bardzo potrafię je ocenić.
A chodzi o ten numer. US-Patent. 10130701. Wszędzie piszą że ten patent obejmuje koronawirusa. Ale może czegoś nie rozumiem.
Tutaj jeden z linków.
https://patents.goog...US10130701B2/en
ps.
Przypomnę jeszcze o EVENT 201 o którym pisałem i który też jest co najmniej dziwny
http://www.centerfor...y.org/event201/
Data wydarzenia:
Friday, October 18, 2019
8:45 a.m. – 12:30 p.m.
The Pierre hotel
New York, NY
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 09.03.2020 - 21:42
Napisano 09.03.2020 - 21:43
AVE...
Policja dostała zestawy ochronne i polecenie badania wyrywkowego kierowców i innych podejrzanych pod kątem koronawirusa. W skład zestawu wchodzi maseczka papierowa (w praktyce żadna ochrona) i jedna rękawiczka lateksowa. Na dwie ich nie stać. Oryginalnie ten zestaw był do ochrony w razie zatrzymania kogoś chorego na AIDS...
Naszła mnie też jedna taka spiskowa myśl: koronawirus to jest coś, co ZUS może chcieć rozprzestrzenić pośród populacji. Ba, każde państwo w Europie Zachodniej nie miałoby nic przeciwko drobnej pandemii koronawirusa. Dlaczego? Ano dlatego, że ta choroba zagraża głównie osobom starszym i poważnie chorym. Społeczeństwa krajów zachodnich się starzeją, u nas z powodu ilości emerytów system może się załamać w 10-20 lat, zwłaszcza jak medycyna dalej będzie szła do przodu. Rządom byłoby na rękę rozprzestrzenić tego wirusa i pozbyć się nadmiaru osób starszych i ciężko chorych...
Użytkownik Urgon edytował ten post 09.03.2020 - 21:44
Napisano 09.03.2020 - 22:07
Napisano 09.03.2020 - 22:12
U nas to rozważali na Uniwersytecie Ekonomicznym. Zwłaszcza, że Europa się starzeje, jest przeludnienie i w przyszłości będziemy musieli pracować na niebywałą liczbę emerytów i rencistów.
Napisano 09.03.2020 - 22:16
We Włoszech dalsze restrykcje. Dekretem zostały zawieszone wszystkie rozgrywki sportowe.
Napisano 09.03.2020 - 22:18
AVE...
Co do broni biologicznej, to w teorii można zaprojektować wirusa, który zaatakuje posiadaczy konkretnych genów. Mogą to być geny kodujące kolor skóry, włosów, pochodzenie etniczne czy określone choroby genetyczne. Jednak problemem z taką bronią jest kwestia mutacji - wirus mający zabić np. wszystkich semitow wg. genomu może zmutować i zabić wszystkich aryjczyków czy azjatów. Dwa, ciężko byłoby utrzymać coś takiego w tajemnicy...
Pewną przerażającą lekko myślą jest fakt, jak łatwo da się coś takiego zrobić. Bodaj dwa lata temu jeden koleś wynajął laboratorium biochemiczne na godziny i stworzył dla siebie spersonalizowaną terapię genową eliminującą nietolerancję laktozy (taka terapia używa retrowirusa by dodać potrzebne geny do genomu pacjenta). Co, jeśli gdzieś się trafi jakiś genialny socjopata, który stworzy odmianę wścieklizny skrzyżowanej z grypą, by się rozniosła drogą kropelkową?
Użytkownik Urgon edytował ten post 09.03.2020 - 22:20
Napisano 09.03.2020 - 22:21
AVE...
Co do broni biologicznej, to w teorii można zaprojektować wirusa, który zaatakuje posiadaczy konkretnych genów. Mogą to być geny kodujące kolor skóry, włosów, pochodzenie etniczne czy określone choroby genetyczne. Jednak problemem z taką bronią jest kwestia mutacji - wirus mający zabić np. wszystkich semitow wg. genomu może zmutować i zabić wszystkich aryjczyków czy azjatów. Dwa, ciężko byłoby utrzymać coś takiego w tajemnicy...
Pewną przerażającą lekko myślą jest fakt, jak łatwo da się coś takiego zrobić. Bodaj dwa lata temu jeden koleś wynajął laboratorium biochemiczne na godziny i stworzył dla siebie spersonalizowaną terapię genową eliminującą nietolerancję laktozy. Co, jeśli gdzieś się trafi jakiś genialny socjopata, który stworzy odmianę wścieklizny skrzyżowanej z grypą, by się rozniosła drogą kropelkową?
Napisano 09.03.2020 - 22:39
Napisano 09.03.2020 - 22:49
O kurcze, czegoś takiego to się nie spodziewałem. Całe Włochy objęte czerwoną strefą. Cały kraj! Przecież to będzie zapaść gospodarcza. Co tam się musi dziać, skoro podjęto taką decyzję.
https://wiadomosci.w...87160184731265a
0 użytkowników, 9 gości oraz 0 użytkowników anonimowych