Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Please log in to reply
5952 replies to this topic

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zgony kowidowe w czterodawkowym izraelu:

image.png

Tak dla równowagi dla tego wykresu, z którego w kontekście szczepień nic konkretnego nie wynika.

1. "The numbers show that while only approximately 12 percent of Israelis over 60 are either unvaccinated or partially vaccinated, together they account for 43 percent of COVID deaths in their age group in the previous month." (źródło)

W Izraelu w grupie wiekowej 60+, zaszczepionej w pełni (min. 2 dawki) w 88%, zgony zaszczepionych w styczniu stanowiły 57% ogółu. Zatem za pozostałe 43% zgonów odpowiadała grupa 12% niezaszczepionych/niepełno zaszczepionych. Wynika z tego, że niezaszczepieni/niepełno zaszczepieni na COVID-19 umierali w styczniu (0.43/0.12)/(0.57/0.88) = 5.53 razy częściej niż zaszczepieni.

2. I coś dla porównania z naszego podwórka.

W Polsce w grupie wiekowej 60+ zaszczepionej w pełni (min. 2 dawki) w 82% zgony zaszczepionych w styczniu stanowiły 27% ogółu. Zatem za pozostałe 73% zgonów odpowiadała grupa 18% niezaszczepionych/niepełno zaszczepionych. Wynika z tego, że niezaszczepieni/niepełno zaszczepieni na COVID-19 umierali w styczniu (0.73/0.18)/(0.27/0.82) = 12.31 razy częściej niż zaszczepieni.

• 0

Kalafiorowa.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Biedrona2xx

Ale na co chcecie czekać? Szczepionki ratują życie tu i teraz nie trzeba na nic czekać. Chyba, że ma się impregnat na głowie i woli się wierzyć w ogólnoświatowy spisek nieznanych sił, który ma doprowadzić do zniewolenia całej ludzkości, ze szczególnym uwzględnieniem zaimpregnowanych plandemian.

Ile ty chcesz czekać? 5,10, 15 a może 20 lat jest ci potrzebne, aby stwierdzić, że wszyscy zaszczepieni zmarli a twoja spiskowa teoria się sprawdziła?

A może od razu 40 lat, wtedy będziesz miał pewność, że wszyscy zaszczepieni 60-latkowie zmarli - oczywiście bez chorób współistniejących, wyłącznie na szczepionkę.

• -5

Szerakles.
  • Tematów: 2
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

A ja mówię tak ...
Z trollami się nie dyskutuje . Wszyscy za szczepionkami to trole  korporacji .
Ja się nie szczepiłem a się czuje bardzo dobrze .

Pandemia Korono świrusa istnieje jedynie w waszych umysłach ........
 Ja zachowuje się tak jak by pandemii nie było i czuje sie dobrze  :P

obraza2.gif
Nie używaj takiego słownictwa i określeń typu troll
Wszystko.

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widać pomału odwilż. Jeszcze tylko nasi muszą nieco zmądrzeć...

Jakbyście nie zauważyli u nas w Polsce od dobrego roku nie ma praktycznie żadnych obostrzeń i praktycznie nikt nie przestrzega zasad sanitarnych. Także to my wyprzedziliśmy zachód pod tym względem. 

• 2

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale na co chcecie czekać? Szczepionki ratują życie tu i teraz nie trzeba na nic czekać. Chyba, że ma się impregnat na głowie i woli się wierzyć w ogólnoświatowy spisek nieznanych sił, który ma doprowadzić do zniewolenia całej ludzkości, ze szczególnym uwzględnieniem zaimpregnowanych plandemian.

To jest dobra odpowiedź na to co napisałaś:
https://twitter.com/...sC49c376aspAAAA

Nie wiem czy się śmiać z otumanienia tych ludzi czy jednak płakać? Bo to jest niby śmieszne, ale i przerażające. Zapomniał jeszcze dodać, że gdyby nie ta szczepionka to już by nie żył tak jak wszyscy niezaszczepieni.

Jakbyście nie zauważyli u nas w Polsce od dobrego roku nie ma praktycznie żadnych obostrzeń i praktycznie nikt nie przestrzega zasad sanitarnych. Także to my wyprzedziliśmy zachód pod tym względem.

No i dziwnym trafem nie wyginęliśmy...cud? A tak swoją drogą to jednak są pewne obostrzenia, w dodatku bardzo szkodliwe, np - nauka zdalna dla dzieci(za całą pandemie mamy prawie najdłuższą naukę zdalną w całej Europie). Kwarantanny, czyli bezprawne więzienie w domach zdrowych ludzi(niedawno było to ponad 1mln obywateli), patrole zomowców w galeriach handlowych i wystawianie mandatów - ostatnio pisałem z koleżanką z zamordystycznych Niemiec i nawet ona była w szoku, że nas ścigają po galeriach i mandaty wystawiają. Do tego te 30% limitu dla niezaszczepionych, niby jest, niby nie, ale jednak wystarczy, że kierownikiem placówki jest Kalafiorowa albo StatystycznyPolak, no i wtedy musisz okazać paszport covidowy, co jest oczywiście nie zgodne z jakimkolwiek prawem. Wiadomo, najgorzej nie jest, ale mamy też z czego się wycofywać.

EDIT: A i bym zapomniał - obowiązek szczepień dla medyków od marca.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 07.02.2022 - 23:26

• 4

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ale jednak wystarczy, że kierownikiem placówki jest Kalafiorowa albo StatystycznyPolak, no i wtedy musisz okazać paszport covidowy, co jest oczywiście nie zgodne z jakimkolwiek prawem.

To są pojedyncze obostrzenia wprowadzane przez prywaciarzy, tych samych prywaciarzy których bronicie przed lockdownem.

• 1

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Daniel.

Nie, no świetna odpowiedź. 20-paro letni dzban dziwi się, że Covid, co do zasady nie zabija młodych. 

Nie dziwię się, że te wszystkie Sebixy i Danexy wkurzają się, że z powodu zagrożenia życia ludzi 60+ utrudnia się życie pięknym i nieśmiertelnym 20-letnim. W końcu bez starych na karku mogliby cały dzień grać na konsoli i jeść pizzę i kebsy.

obraza2.gif

TT.

• -7

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

To są pojedyncze obostrzenia wprowadzane przez prywaciarzy, tych samych prywaciarzy których bronicie przed lockdownem.

I tak i nie. Bo tak jak napisałem - jak się trafi prywaciarz o poglądach takich jak ty to paszporty covidowe będzie sprawdzał. Przecież ludzie są różni - będzie policjant, który z wystawionym jęzorem leci do galerii łapać terrorystów bez maseczek, a będzie też policjant, który z auta nosa nie wychyli zdając notatkę, że wszyscy mieli maseczki.

Fajnie to zrobili w niektórych miastach we Włoszech - ludzie niezaszczepieni wraz z zaszczepionymi zebrali się wspólnie na rynku, rozłożyli własne stoliki, przynieśli/kupili sobie jedzenie i picie i w grupie kilkuset osób zrobili sobie piknik na świeżym powietrzu dosłownie na wprost restauracji sprawdzających paszporty covidowe - które to stały puste. I tak powinno się walczyć z zamordystami - skoro knajpą rządzą tacy ludzie to niech upadają i tyle. Nie wiem jak ograniczonym umysłowo przedsiębiorcą trzeba być, żeby wykonywać posłusznie rozkazy władzy doprowadzając tym samym do upadku swojej działalności. No nie pojmuje tego po prostu.
_______

@Daniel.

Nie, no świetna odpowiedź. 20-paro letni dzban dziwi się, że Covid, co do zasady nie zabija młodych.

obraza2.gif
Wszystko.

Ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości tutaj co do stronniczości moderatorów? Wszystko to taki typowy(...) który wlepia ludziom mandaty za brak maseczek, a sam z kolegami łazi bez, bo on może. Jak nikomu innemu należy Ci się strzał w twarz za to co tu wyczyniasz.

Ta coraz większa agresja i hipokryzja covidian świadczy o tym, że pandemia zwija żagle. Czym bliżej końca tym będą sączyć większy jad, biedni, sfrustrowani zamordyści, którzy się poszczepili i zostali z tym jak Himilsbach z angielskim. Pieczenie czterech liter musi być niesamowite. :D

Użytkownik Daniel. edytował ten post 09.02.2022 - 08:30

• 7

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Cyrk się dalej zwija. Nauczyciele i służby mundurowe jednak nie będą mieli obowiązku skorzystania z eliksiru nieśmiertelności. Ciekawe, dlaczego się cofnęli? Może dlatego że w obydwu środowiskach tupnięto nogą i głośno powiedziano (p)osłom, że w takim razie wolą wylecieć z pracy i znaleźć ją gdzie indziej niż brać udział w dobrowolnym przymuszanym eksperymencie? ;)

https://www.prawo.pl...wne,512201.html

_______

@Daniel.

obraza2.gif
Wszystko.

Ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości tutaj co do stronniczości moderatorów? Wszystko to taki typowy(...) który wlepia ludziom mandaty za brak maseczek, a sam z kolegami łazi bez, bo on może. Jak nikomu innemu należy Ci się strzał w twarz za to co tu wyczyniasz.

Ta coraz większa agresja i hipokryzja covidian świadczy o tym, że pandemia zwija żagle. Czym bliżej końca tym będą sączyć większy jad, biedni, sfrustrowani zamordyści, którzy się poszczepili i zostali z tym jak Himilsbach z angielskim. Pieczenie czterech liter musi być niesamowite. :D

Typowa Rada Medyczna Forum Paranormalne. Szanowna moderacja poleciała po szpryce i chce być lepsza, a nie gorsza, od tych, którzy nie ruszyli po wiadome dobrodziejstwo i non stop lecą podwójne standardy. Jak ich "przeciwników" wyzywa się od dzbanów, to nie ma problemu, ale jak ich koledzy są nazywani trollami, to już korzystają z posiadania modów i warny lecą aż miło. To nie jest ból [wulg] - to jest hipokryzja i wykorzystywanie pozycji na forum. Na forum, ale zawsze wykorzystywanie. Takimi zagrywkami je już do końca zeszmaciliście i taka prawda. Niby dyskusja, a notoryczne nadziewanie się na dziadersów i ich humorki i widzimisię. Sobie wlepcie po trzy warny i odpocznijcie, bo żałosne to to może i było jakiś czas temu, ale teraz to to już jest tylko komiczne. Serio wam współczuję, bo musicie mieć bardzo smutne życie. Może naczelny polski reumatolog-epidemiolog Fiałek pisał o was? Może to wy, a nie "antyszczepy" mieliście trudne dzieciństwo, lano was pasem po gołej [wulg] w czasie libacji waszych starych i teraz się to uzewnętrznia? :D

Za wulgarne słownictwo nie przewiduję taryfy ulgowej. I chociaż moje osobiste poglądy na temat wirusa są zupełnie inne to radzę uspokoić emocje bo zaczynasz mieszać osobiste wycieczki z chamstwem. Co za dużo to nie zdrowo. 

wulgaryzmy2.gif

To jest Twoje drugie ostrzeżenie, trzecie wiąże się z urlopem ale z racji tego, że zaczynasz atakować personalnie moderację, każdy następny Twój post naruszający nasze prywatne sprawy będzie ode mnie z nagrodą, a co za tym idzie, że zostanie Twoje konto zablokowane na pisanie na tym forum.

TT.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 09.02.2022 - 16:39

• 3

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Spokojnie, sprawa jest rozpatrywana. Nie szalejcie tutaj. Warny dostajecie przeważnie wy, bo najczęściej łamiecie regulamin, jesteście agresywni, obrażacie ludzi.
  • 0

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Rozpatrywana? Nie rozśmieszaj mnie. Kalafiorek za swoje obelgi ma już chyba najwięcej minusów w tym temacie (trzy plusiki od twoich kolegów z RM), a sprawa jest rozpatrywana xD Gdyby druga strona napisała o kimś per "dzban" (a nie, przecież już tak było!), to warnik wleciałby w kilka minut. Przyznaj, że nie tykacie waszych pandemicznych ziomali i tyle. Po co się dalej kompromitować? Sami pokazujecie, nieomylni moderatorzy, jak segregacja wygląda w praktyce. Ktoś myśli jak my? Super, polać mu, nagrodzić plusikiem! Z kimś się nie zgadzamy? Wlepić warna, dać minusa i noł problemo. Śmieszni jesteście :)

offtop.gif

Od skarg i zażaleń służy opcja pw. 

TT.

• 2

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Daniel.

A dlaczego tak cię oburzyło moje określenie zacytowanego przez ciebie Twitterowicza? 

offtop.gif

TT.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 09.02.2022 - 16:23

• -2

TheToxic.

Faber est quisque suae fortunae

• Tematów: 59
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pan Carrik poszedł właśnie na urlop ponieważ nie stosował się do zielonego komunikatu napisanego wyżej, jednocześnie stwierdzam, że moje prywatne poglądy na temat szczepionek oraz koronawirusa nie mają nic wspólnego z nakładaniem kar. Kary, bany, blokady pisania czy zawieszenia konta są tylko i wyłącznie konsekwencją waszych czynów, a zazwyczaj łamania regulaminu. Czepianie się moderacji i wylewania wiadra pomyj są oczywiście nie na miejscu i tutaj będę konsekwentna pomimo iż mam zupełnie inne zdanie niż moi koledzy po fachu. Od tego komunikatu każdy post naruszający nasze życie prywatne będzie ode mnie równał się z blokadą pisania. Niech adwersarze dobrze się zastanowią czy chcą napisać post. 

P.S

Przepraszam za usunięte posty, trochę musiałam tu posprzątać. Przepraszam Daniela który napisał post w trakcie gdy ja pisałam swój i go usunęłam.

mr.fisz.

In order to be able to think, you have to risk being offensive.

• Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A post polubił ten sam moderator, który dal mi upomnienie za użycie tego samego słowa :szczerb:

:beer2:

Staniq staczasz się, oj staczasz...

offtop.gif

TT.

Nie bardzo rozumiem fiszu, o czym piszesz. Wyślij mi linka do postu o który Ci chodzi,

bo tego postu Daniela nie plusowałem, ani nie minusowałem chyba. Cofnę się i poszukam, ale raczej nie.

Staniq

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Daniel

Co do agresji i hipokryzji, to ciężko wam dorównać. Przejrzyj sobie obiektywnie, ostatnie kilkanaście stron tego tematu. Chociaż na obiektywizm raczej nie liczę. A to że pandemia zwija żagle, pisałem już kilka miesięcy temu. Żadna nowość. I nie jest to wasza zasługa, ani efekt stosowania absurdalnych recept na jej zakończenie, które to wielokrotnie tutaj opisywałeś, tylko naturalny proces który musiał się w końcu wydarzyć. Tak samo jak w przypadku większości chorób wirusowych. Żadna w tym wasza zasługa.

Chociaż ten tekst, który zacytowałem powyżej , dobitnie świadczy o tym, kogo i co tak naprawdę piecze :szczerb:

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 09.02.2022 - 18:48

• -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych