A to że pandemia zwija żagle, pisałem już kilka miesięcy temu. Żadna nowość. I nie jest to wasza zasługa, ani efekt stosowania absurdalnych recept na jej zakończenie, które to wielokrotnie tutaj opisywałeś, tylko naturalny proces który musiał się w końcu wydarzyć. Tak samo jak w przypadku większości chorób wirusowych. Żadna w tym wasza zasługa.
Wiesz co, nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek pisał, że koniec pandemii to jest nasza zasługa. Raczej wielokrotnie powtarzałem, że pandemia się zawija, bo takie poszły rozkazy od kierowników tego cyrku. Już po wywiadzie z Gatesem, gdzie powiedział, że w tym roku kończymy pandemie, napisałem że za chwilę zacznie się wycofywanie z wszystkiego i jak widać potwierdziło się. Jedynie co to można snuć teorie dlaczego tak nagle wszystko się kończy i jedną z nich może być to, że bunt społeczny okazał się większy niż przewidywali. Ale to jest tylko teoria i to taka dla pokrzepienia serc. Natomiast to akurat wy przypisujecie sobie zakończenie pandemii, sugerując jakoby to między innymi dzięki szczepionkom mamy obecnie to co mamy, czyli wycofywanie się z pandemicznego cyrku. Jak zwykle u ciebie wszystko do góry nogami.
Czy mam się tłumaczyć z tego komu daję plusy, a komu minusy? Ty się nie tłumaczysz raczej. Daj sobie spokój z tym płaczem. Zapytaj kolegów, którzy dają minusy za każdy post, jeżeli tylko nie zgadza się z ich opinią, czy robią to, bo się staczają, czy toczą. Tym samym kończę dyskusję o tym wątku.
Staniq
Nie, żebym był adwokatem kolegi, ale chodzi zapewne o to, że dałeś mu ostrzeżenie/upomnienie za wyzwisko, a Kalafiorowej za te same, bądź podobne określenie dałeś lajka. Żeby Ci lepiej zobrazować co zrobiłeś to posłużę się takim o to przykładem - wyobraź sobie, że jesteś ochroniarzem w markecie i jakiś gościu ukradł kawę, Ty go złapałeś i ukarałeś za to. Ale 3 godziny później dokładnie to samo zrobiła twoja koleżanka, też zawinęła kawę, a ty z racji tego, że to twoja koleżanka to nie dość, że jej nie ukarałeś to jeszcze jej przybiłeś piątkę. Wiesz co by się stało z takim ochroniarzem przyłapanym na gorącym uczynku? Przy dobrych wiatrach zostałby zwolniony za porozumieniem stron. Ty zostałeś tutaj właśnie na czymś takim przyłapany i jeszcze strugasz jakiegoś kozaka.
Moim zdaniem(wiem, że mało kogo one interesuje) Ty i Wszystko za to co wyczyniacie w tym temacie powinniście mieć automatycznie odebrane możliwości moderowania i powinniście winni być zdegradowani do roli zwykłego użytkownika. Nie może być tak, że u władzy(władza nad społecznością forum) są ludzie, którzy banują/wynagradzają użytkowników na zasadzie koleżeństwa czy własnych upodobań. Prawda jest taka, że nie daliście żadnego upomnienia/ostrzeżenia Kalafiorowej tylko dlatego, że gada to samo co wy. Uważam, że takie coś nie powinno mieć miejsca nawet na forum internetowym. TheToxic np mimo tego, że ma zapewne podobne zdanie do mojego co do pandemii to jak zasłużyłem to dała mi upomnienie.
Oczywiście zdaje sobie sprawę, że nic z tego nie wyniknie, bo każdy wie jak wygląda władza na poszczególnych szczeblach. Na jakąś refleksje też nie liczę z waszej strony, bo już pokazaliście, że żadne przemyślenia was nie dotyczą. Mam jedynie nadzieje, że wszyscy użytkownicy udzielający się w tym temacie, oraz Ci którzy go obserwują, nie zapomną wam tego co robiliście.
Użytkownik Daniel. edytował ten post 09.02.2022 - 22:55