Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Please log in to reply
5952 replies to this topic

Kalafiorowa.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Aha, czyli Rosja i Putin wdrażają Wielki Reset, ale my mamy się martwić Wołyniem 43'

Seems legit, bro :-)
Aha, czyli Rosja i Putin wdrażają Wielki Reset, ale my mamy się martwić Wołyniem 43'

Seems legit, bro
  • 1

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2724
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szanowni Państwo, 

proszę prowadzić dyskusję merytoryczną bez wycieczek osobistych. A w szczególności powstrzymać się od mniej lub bardziej bezpośrednich docinków i komentarzy dotyczących moderatorów.

Od teraz kończymy z upomnieniami -- moderatorzy zostali wyraźnie poproszeni o rozdawanie ostrzeżeń. Wyjątkiem mogą być nowicjusze, którym się zdarzy coś chlapnąć bez zastanowienia. Ale mogę chyba domniemywać, że starzy wyjadacze forumowych dyskusji już doskonale wiedzą, co tam w regulaminie VRP piszczy, nieprawdaż? ;)

Bardzo proszę, nie róbmy śmietnika przynajmniej tutaj. 

• 0

TrueGranD.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A kto opłaca Putina? Bo to jego wdrażanie drugiego etapu Wielkiego Resetu, poprzez wywołanie kryzysu żywnościowego i w jego następstwie uchodźczego, zasługuje na solidny przelew.

Ci sami co Macrona, Zełeńskiego i resztę tych pacynek. Akurat Rosja bardzo dobrze wdraża kolejne etapy "great resetu" Klausa Schwaba. Wszak panowie Schwab i Putin odbyli wiele spotkań w ostatnim czasie i zawiązali też ciekawe współprace. Pewnie nawet nie zdajesz sobie sprawy, że to główny bank rosyjski - Sberbank jest jednym z najważniejszych sponsorów WEF-u. Tak samo jak Gates jest największym sponsorem WHO. Ale ja wiem, wiem...to są wszystko tylko przypadki, koincydencja.

[comment_16457262835hHFcSk69DsyNLNfz2wzNP

Co znaczy wdraża kolejne etapy resetu?
W jaki sposób to Rosja jest głównym aktorem resetu?
Niemcy nie miały świadomości, że idzie reset?

Wysłane z mojego NE2213 przy użyciu Tapatalka
  • 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niemcy nie miały świadomości, że idzie reset?

Oczywiście, że Niemcy miały i mają świadomość. Tak jak niemalże każdy kraj na świecie.

W jaki sposób to Rosja jest głównym aktorem resetu?

Jako supermocarstwo ma możliwości największego wpływu na wydarzenia na świecie, podobnie jak USA czy Chiny. Wbrew temu co np twierdzi PanJuzek, że Rosja zniechęca wszystkich do szczepień, bla bla, to np w niektórych miejscach w Rosji po cichu wprowadzane są dokładnie takie same elektroniczne ID jak na zachodzie czy w Chinach. Rosyjski główny bank narodowy jest jednym z największych sponsorów organizacji WEF, czyli organizacji pod rządami Klausa Schwaba, a panowie w niedalekiej przeszłości spotykali się ze sobą wiele razy.

Co znaczy wdraża kolejne etapy resetu?

Samozwańczy "panowie" tego świata zaplanowali wielki reset. Można o tym przeczytać oficjalnie w książce właśnie Klausa Schwaba "great reset", albo np "czwarta rewolucja przemysłowa". Wiele można też wyczytać z Agendy 2030, czy innych różnych dokumentów. Oczywiście wszystko pięknie, ładnie brzmi, czyli wszyscy będziemy eko, będzie zielona planeta, spadnie CO2, będziemy jeść tylko roślinki i sztuczne mięso, wszyscy będą bogaci, bla, bla, bla.

Kilka lat temu prezydent Sri Lanki ogłosił na forum WEF, że do 2025r jego kraj będzie usłany bogactwem dzięki nawiązaniu "współpracy" właśnie z WEF Klausa Schwaba. No to doszli do takiego bogactwa, że obecnie nie stać ich na nic. Rozwalili im gospodarkę, ich wszelkie źródła dochodu, wprowadzili w niewypłacalny dług, aż ostatecznie kraj upadł. Teraz zapewne przyjedzie "wybawiciel", który obieca wyprowadzić ich na prostą w zamian oczywiście za pewne "ustępstwa". Tak mniej więcej będzie to pewnie wyglądało w kolejnych krajach w bliższej i dalszej przyszłości. W końcu cel jest jeden "człowiek nie będzie miał nic i będzie szczęśliwy".

Sztucznie wywoływane pandemie, wojny, kryzysy i tak w kółko, do tego upadek klasy średniej(czyli wszystkich niezależnych), pogłębienie różnic między bogatymi, a biednymi, brak własności i wszystko na wynajem - domy, samochody, sprzęt, produkty, likwidacja gotówki i przejście na pieniądz elektroniczny, cyfrowe ID, itp, itd. A teraz to jest wszystko skrzętnie realizowane, czego oczywiście przykłady mamy od około 3 lat. Elektroniczne przepustki covidowe już nie znikną nigdy, nie łudźmy się...one zostaną tylko odpowiednio zmodyfikowane w przyszłości. :)

Ale nieprzekonanych nie przekonam, a Ci co mają wiedzieć to wiedzą. Może wrócimy do tematu za kilka lat.

Tu co nie co wyjaśnione:
https://prostaekonom...c-wielki-reset/

Także korzystajcie z życia, bo fajnie to już było. :)

Użytkownik Daniel. edytował ten post 28.07.2022 - 01:51

• 2

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Postanowiłem wejść na to forum po latach nieobecności, aż się zdziwiłem, że moje długo nie aktywne konto, nie zostało usunięte. Pozdrawiam wszystkich którzy mnie jeszcze tu pamiętają, zwłaszcza weteranów z czasów gdy na tym forum, nie dowodziła jeszcze Pani Kurczak. Ale do tematu. Trochę się rozczarowałem czytając ten temat, że nadal jest tylu ludzi którzy wierzą w tego zabójczego wirusa, rodem z filmu "28 Days Later". Po tylu aferach, imprezach polityków bez żadnych maseczek, dystansu, za co przeciętny Kowalski zostałby przeczołgany przez system, po dwóch latach szaleństwa gdy covidowe gestapo milicyjne ścigało ludzi za brak maski, i blokowało wejścia do lokali których właściciele mieli takie samo zdanie o dziejącym się cyrku, co ja, itd. Niedzielski zapowiada kolejną falę, znowu wszyscy się zamaskujecie, i pozwolicie obecnej wybitnie antypolskiej władzy, robić z wami co jej się żywnie podoba? ~ 200 tys ludzi zmarło, bo nie otrzymało należytej pomocy od służby zdrowia w czasie srovida, teleporady to chyba przejdą do historii jako obraz nędzy i rozpaczy w naszej służbie zdrowia, do tego wszystkiego doprowadziły pomysły rady medycznej przy premierze ( której obrady nie były protokołowane! ) i ministrowie zdrowia jak Niedzielski, generalnie rządzący. Kto się słucha takich rządzących? Jeżeli w ogóle to co ci ludzie robią można nazwać rządzeniem. Osobiście uważam, że za doprowadzenie do śmierci tylu ludzi odpowiedzialni powinni dostać kary wieloletniego więzienia, nawet dożywocia.  

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli co? Do śmierci doprowadziły tych ludzi maseczki? Rozumiem, że w koronawirusa nie wierzysz, a w grypę już tak?

Życzę zdrowia i szczęścia, niektórzy go nie mieli.

Tak nawiasem, wiara w istnienie rzeczy materialnych nie jest obowiązkowa.

Milosz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Staniq, jak szukasz argumentów dlaczego ja mam, takie a nie inne zdanie, to są nimi głównie wypowiedzi Pana Grzegorza Płaczka, z to się samo komentuje, pisane razem, odsyłam Cię do niego. Pooglądaj sobie to o czym ten człowiek mówi, nie znajdziesz tam teorii spiskowych, płaskoziemstwa i foliarstwa. 

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Staniq, jak szukasz argumentów dlaczego ja mam, takie a nie inne zdanie, to są nimi głównie wypowiedzi Pana Grzegorza Płaczka, z to się samo komentuje, pisane razem, odsyłam Cię do niego. 

O nie przyjacielu, mnie wystarczy raz, po raz drugi sobie tego nie zrobię. 

Argumentów nie szukam, tak mi się samo nasunęło po przeczytaniu Twojego posta, chciałem doprecyzować. Masz pogląd jaki masz.

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Miłosz

to są nimi głównie wypowiedzi Pana Grzegorza Płaczka, z to się samo komentuje, pisane razem, odsyłam Cię do niego. Pooglądaj sobie to o czym ten człowiek mówi, nie znajdziesz tam teorii spiskowych, płaskoziemstwa i foliarstwa.

No nie wiem. Posłuchałem, i folią grubo zalatuje. Zwłaszcza w temacie maseczek. Szacun, że ten pan śle zapytania dotyczące wrażliwych kwestii, do różnych instytucji, bo rządzący faktycznie walą zonka za zonkiem. Ale folia jest. Nawet pomijając fakt że ten pan, żyje właśnie z tego. Fundacja, wszystkie możliwe social media, i masakrycznie dużo pitolenia, o tym gdzie on to kontetntów nie umieszcza i jak można go wspierać.  Wiarygodność 3 na 10. Żeby nie było że mam zamknięty umysł.  :szczerb:

• 0

Milosz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Staniq, jak szukasz argumentów dlaczego ja mam, takie a nie inne zdanie, to są nimi głównie wypowiedzi Pana Grzegorza Płaczka, z to się samo komentuje, pisane razem, odsyłam Cię do niego. 

O nie przyjacielu, mnie wystarczy raz, po raz drugi sobie tego nie zrobię. 

Argumentów nie szukam, tak mi się samo nasunęło po przeczytaniu Twojego posta, chciałem doprecyzować. Masz pogląd jaki masz.

To doprecyzowałem, ja mam takie zdanie jakie mam, ale nie dlatego, że wierzę w nanochipy w szczepionkach sterowane przez 5G. 

@Miłosz

to są nimi głównie wypowiedzi Pana Grzegorza Płaczka, z to się samo komentuje, pisane razem, odsyłam Cię do niego. Pooglądaj sobie to o czym ten człowiek mówi, nie znajdziesz tam teorii spiskowych, płaskoziemstwa i foliarstwa.

No nie wiem. Posłuchałem, i folią grubo zalatuje. Zwłaszcza w temacie maseczek. Szacun, że ten pan śle zapytania dotyczące wrażliwych kwestii, do różnych instytucji, bo rządzący faktycznie walą zonka za zonkiem. Ale folia jest. Nawet pomijając fakt że ten pan, żyje właśnie z tego. Fundacja, wszystkie możliwe social media, i masakrycznie dużo pitolenia, o tym gdzie on to kontetntów nie umieszcza i jak można go wspierać.  Wiarygodność 3 na 10. Żeby nie było że mam zamknięty umysł.  :szczerb:

Ja tam nie widzę, żadnej folii, ten Pan działa tylko w oparciu o odpowiedzi z różnych instytucji na swoje zapytania które wysyła. Życzyłbym sobie, żeby każdy Polak był tak dociekliwy, bo gdyby tak było, nie mielibyśmy takiego cyrku w Polsce, jaki jest obecnie. Wiarygodność ma dużo większą niż twoje 3/10. 

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up

Ten pan był fotografem. W dzisiejszych czasach, to nie jest jakoś wybitnie intratne zajęcie. Dzisiaj, ten pan żyje z cowida. Inaczej mówiąc, zarabia na covidzie sporo kasy. To nie jest społecznik. To biznesmen. A temat covida, jest sprzedawanym przez niego produktem. Tylko tyle, i aż tyle. 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 04.08.2022 - 23:45

• -1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawe ile ta ekipa zarobiła na covidzie. Bo ludzie im sporo kasy wpłacali za gadanie głupot w internecie. Teraz zarabiają na szkalowaniu Ukraińców.
ef8ec3c83e9b553dd920b8af80cd.jpeg
  • 2

Valfare.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@up

Na pewno zarobili mniej niż eksperci z TVNu, handlarze maskami, respiratorami czy tam bronią.

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

^ No ja nie wiem, żerując na niewiedzy innych niektórzy książki wydają trzepiąc na tym kasę. Także widzisz na covidzie antyszczepy też zarabiają miliony.

• 0

Valfare.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

^ No ja nie wiem, żerując na niewiedzy innych niektórzy książki wydają trzepiąc na tym kasę. Także widzisz na covidzie antyszczepy też zarabiają miliony.

Każdy, kto był pierwszy, czy z jednej czy z drugiej strony zarobił. Ale jedni byli wypromowani bardziej, a inni mniej, stąd mój wniosek, że ci, których ja wymieniłem zarobili więcej.

Btw. @Panjuzek, możesz wyjaśnić, dlaczego z logiki robisz prostytutkę? Masz taki nawyk, przyzwyczajenie, czy inaczej nie umiesz? To tak na marginesie w związku z twoją ostatnią 'wypowiedzią'.

Użytkownik Valfare edytował ten post 05.08.2022 - 22:34

• -2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych