Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Yebac_to_forum.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Pracujesz na nowy urlop? Odkryj do czego służy przycisk "Raportuj", może będziesz miał mniejsze ciśnienie.

11.6 Decyzje moderatorów o ostrzeżeniach są nieodwracalne i nie podlegają dyskusji w sytuacji naruszenia niniejszego Regulaminu. Dodatkowo spam.

attachicon.gifost.gif

Staniq

Staniq, przepraszam Cię najmocniej, ale nie groź mi bo i tak w [wulg] mam to całe forum. Od czasu kiedy wy weszliście w gacie moderatorów zniechęcacie ludzi i róbcie tak dalej to nie będziecie mieli gdzie te swoje ignoranckie wypociny zamieszczać. Możesz mi dać bana nawet na 500 lat :) Zdrowiej dla moich oczu :)

wulgaryzmy2.gif

To wolny kraj i wolna Twoja wola. Ty wybrałeś. Trzecie ostrzeżenie i urlop. 

Nikt Ci nie grozi. Masz fobię.

Staniq

• -1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ivan Komarenko jeden z największych przeciwników szczepień. Twierdził że szczepionki zawierają szkodliwe substancje niewiadomego pochodzenia. Obecnie siedzi no gdzie...? No oczywiście że w Rosji xD W restauracji ,,Smacznie i kropka"(były mc.Donalds) i popija rosyjską podróbę coca coli niewiadomego pochodzenia xD

Fe3BL0JWIAAJLho.jpg

Jak tam antyszczepy? Dalej nie czujecie że ktoś robił was w konia?

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 12.10.2022 - 12:43

• -1

mr.fisz.

In order to be able to think, you have to risk being offensive.

• Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ivan Komarenko jeden z największych przeciwników szczepień. Twierdził że szczepionki zawierają szkodliwe substancje niewiadomego pochodzenia. Obecnie siedzi no gdzie...? No oczywiście że w Rosji xD W restauracji ,,Smacznie i kropka"(były mc.Donalds) i popija rosyjską podróbę coca coli niewiadomego pochodzenia xD

attachicon.gifFe3BL0JWIAAJLho.jpg

Co ma wspólnego jedno z drugim?

Kto niby nas robił w konia i z jakiego powodu? Wyjaśnij mi proszę.

Ja nadal PO 3 latach nie przyjąłem ani jednej dawki eliksiru, czuje się dobrze, żadnych problemów zdrowotnych, żadnej zadyszki, wiec powiedz mi gdzie i na jakim etapie zostałem zrobiony w konia?

Ja raczej to pytanie mógłbym wam zadać....

Dla mnie osobiście najlepsza wiadomością jest to, ze te osoby które znam i które przyjęły 2-3 dawki do tej pory, już zadeklarowały, ze nigdy więcej tego syfu nie przyjmą. Dziękuję, do widzenia :beer2:

Tak przy okazji, on jest rosjaninem, wiec gdzie ma przebywac? na krainie-u? :szczerb:

• 2

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dla mnie osobiście najlepsza wiadomością jest to, ze te osoby które znam i które przyjęły 2-3 dawki do tej pory, już zadeklarowały, ze nigdy więcej tego syfu nie przyjmą. Dziękuję, do widzenia :beer2:

Anegdoty z życia prywatnego nie są żadnym dowodem na szkodliwość szczepień. Ja przynajmniej udowodniłem materiałem zdjęciowym że jeden z antyszczepów przyjmuje rosyjski specyfik niewiadomego pochodzenia i chwali się tym w mediach społecznościowych.

Ci którzy na waszej niewiedzy zbijają kapitał polityczny i zarabiają na was pieniądze. Nie czujecie się oszukani?

Tak przy okazji, on jest rosjaninem, wiec gdzie ma przebywac? na krainie-u? :szczerb:

Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności jest to że antyszczepionkowcy i anty ukr mają mniejsze lub większe powiązania z Rosją. Nigdy nie wierzyłem w tego typu teorie spiskowe ale tu chyba pierwszy raz uwierzę. :)

• 1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Trolle putina. Pisałem już o tym. W związku z planowaną wojną w Ukrainie, wykorzystali pandemię, aby podzielić zachodnie społeczeństwa. Dzięki ludziom takim jak Ty, odnieśli sukceSS na tym polu. Teraz te same osoby które nie "wierzyły:" w wirusa, powielają karnie propagandę Kremla. Co jaskrawo widać również na tym forum. 

Facebook kilka miesięcy temu usunął kilkadziesiąt takich kont, https://businessinsi...e-konta/83hj94h, i co ciekawe, zauważyłem pewną korelację, pomiędzy tymi działaniami, a tym że nasi antyszczepionkowcy, pamiętający o Wołyniu wolnomyśliciele, jakoś tak trochę umilkli. Za @Danielem to się nawet trochę stęskniłem, ale widać że poblokowane ruskie konta na Twitterze, pozbawiły go źródła nowych niesamowitych dowodów na wielką ściemę Ukraińskich władz, na temat wojny. 

Myślę że to rozjaśnia nieco obraz. Ujmując prościej, daliście się zrolować ruskiej propagandzie. Kropka. 

ps.

Ortografia ortografią. Nazwisko prezydenta federacji rosyjskiej celowo napisałem z małej litery. Również inne nazwy własne, tego faszystowskiego reżimu. 

• 1

mr.fisz.

In order to be able to think, you have to risk being offensive.

• Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności jest to że antyszczepionkowcy i anty ukr mają mniejsze lub większe powiązania z Rosją. Nigdy nie wierzyłem w tego typu teorie spiskowe ale tu chyba pierwszy raz uwierzę. [ :)]

Tak. Jestem tajnym agentem kremla, który zalogował się ponad 10 lat temu na tym forum, żeby teraz trollować ludzi na forum (ilu użytkowników regularnie odwiedza to forum? 7? :szczerb: )  ze nie ma wojny na krainie-U i w ogóle wujek Władzio ze wschodu to spoko gość... :facepalm: :facepalm: :facepalm: weź ty się człowieku delikatnie mówiąc puknij w czoło 5kilowym młotem....  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

Mnie osobiście zastanawia i przeraza jednocześnie jaką trzeba być ameba umysłowa żeby powiązać to, ze nie wziąłem ani jednej dawki eliksiru z tym, ze jestem trollem na usługach kremla i pobieram za to ruble co miesiąc :facepalm:  :facepalm:  wow! 

Co do Ivana, ja go kojarzę tylko dzięki jednemu "przebojowi" który nagrał z 15 lat temu, a jego zdanie na temat covida cenie sobie w takim stopniu jak i Twoje czyli zerowym :beer2:

• 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności jest to że antyszczepionkowcy i anty ukr mają mniejsze lub większe powiązania z Rosją. Nigdy nie wierzyłem w tego typu teorie spiskowe ale tu chyba pierwszy raz uwierzę. [ :)]

Tak. Jestem tajnym agentem kremla, który zalogował się ponad 10 lat temu na tym forum, żeby teraz trollować ludzi na forum (ilu użytkowników regularnie odwiedza to forum? 7? :szczerb: )  ze nie ma wojny na krainie-U i w ogóle wujek Władzio ze wschodu to spoko gość... :facepalm: :facepalm: :facepalm: weź ty się człowieku delikatnie mówiąc puknij w czoło 5kilowym młotem....  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

Porozmawiajmy o amebach i pięciokilowych młotach. 

To nie jest tak że Ty jesteś trollem. Rzecz polega na tym że dałeś się zmanipulować ruskim trollom. I teraz powtarzasz to co gdzieś tam wyczytałeś... jako swoje własne opinie.  Nawet niekoniecznie, czytałeś wpisy ruskiego trolla, ale przeczytałeś opinię człowieka którego znasz, być może osobiście, ale on pod ruskim wpisem podpisał się dwoma rękoma. To jest taka; bańka informacyjna. Na tym polega propaganda. Chodzi o to, aby ludzie uwierzyli że, treści serwowane im przez propagandystów, są ich prywatnymi opiniami. Algorytmy Facebooka, Tweetera czy Youtuba, są świetnym narzędziem do szerzenia propagandy. Jeżeli jakieś treści ci się spodobały, i jakoś to będziesz wyrażał, to algorytm podsunie ci wiele podobnych wpisów.  Na tym to polega. Ja nie twierdzę, że ktokolwiek na tym forum jest ruskim agentem czy trollem. To mało prawdopodobne, gdyż nasze forum, jest zbyt niszowe, aby wzbudzić zainteresowanie ruskiej agentury. Ale naprawdę. Zacznijcie zastanawiać się, skąd czerpiecie  wiedzę, na podstawie  której, kształtujecie "swoje" opinie.  

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 13.10.2022 - 19:49

• 0

cichah2o.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zacznijcie zastanawiać się, skąd czerpiecie  wiedzę, na podstawie  której, kształtujecie "swoje" opinie.  

Wiesz, że to działa także w Twoim przypadku?
Dzisiaj bardzo trudno znaleźć dobre źródło informacji. Propaganda działała i działać będzie w obie strony. Czasami to nawet nie jest propaganda, tylko lenistwo osób, które zamieszczają różne treści w internecie i ich wcześniej nie zweryfikują.

Ja moją opinię staram się budować na oficjalnych informacjach i doświadczeniach moich i ludzi których znam. Patrząc tylko na same decyzje rządzących (w tym wielu profesorów) widać, że coś było i jest nie tak. Było tak w temacie wirusa i jest teraz w temacie wojny.
Nie twierdziłem, że wirusa nie ma i nie twierdzę, że nie ma wojny. Jestem natomiast przeciwny zmuszaniu do szczepień i "ukrainizacji" Polski. Od samego początku tego tematu nie podobało mi się, że sporo osób używa tutaj słowa "antyszczep" i stosuje je do każdego kto się nie zaszczepił, niezależnie od tego co mówi.

Tak na marginesie, lada moment warunki pogodowe na Ukrainie powinny spowodować pauzę w działaniach obu stron. Czy wtedy wirus do nas wróci? O czym będą pisały media?

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie powiedziałem że jesteś ruskim agentem. Ty jesteś tylko pionkiem który dał się zmanipulować ruskim trolom i teraz rozpowszechniasz niesprawdzone informacje. 

Już kilka razy w temacie o wojnie wstawiałem dowody na to że anty Ukr i antyszczep mają jakieś powiązania z Rosją. A to zapomni przetłumaczyć posta, a to ma jakieś powiązania ze służbami i propaganndystami rosyjskimi.(Panasiuk i Olszański) 

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A kto nas zrobił w konia i czym? Nie wziąłem ani jednej dawki, żyje i mam się dobrze. Dwa tygodnie temu kompleksowe badania od krwi, przez cholesterol, po cukier - wszystko w normie. Tak dobrych wyników badań nie miałem nawet w gimnazjum. Spotykałem się z ludźmi chorymi na covida, chodziłem normalnie po świecie, trenowałem, pracowałem i gdzie ja mam się czuć oszukany? Mi to wygląda na swoiste wyparcie, bo to wy zaszczepieni zostaliście zrobieni w wała jak najwięksi frajerzy - wzięliście szczepionki średnio przebadane o czym wspominają sami producenci tego badziewia. Mieliście nie chorować, mieliście nie zarażać, po czym i chorowaliście i zarażaliście i umieraliście na covid mimo przyjętych 2-3-4 dawek. Szczepionki nie chroniły was ani przed chorobą, ani przed jej przebiegiem. Dodatkowo dalej musieliście nosić maseczki i zakładać jakieś elektroniczne paszporty, które dziś każdy ma gdzieś. Czyli podsumowując - wzięliście jakiś średnio przebadany syf, w dodatku dziś już wiadomo, że nie działający na nic na co miał działać, nic wam to nie pomogło, ani nie ułatwiło w życiu, po czym po 3 latach spotykacie się w tym samym miejscu co my niezaszczepieni. I ty jeszcze pytasz czy to my się czujemy zrobieni w wała? Człowieku, zostaliście największymi frajerami w dziejach ludzkości, chyba nikt nigdy tak nie oszukał i nie wykorzystał ludzi na masową skalę jak was zaszczepionych. :D

Jedynie szkoda tych co zostali pośrednio lub bezpośrednio zmuszeni do zaszczepienia. Oczywiście jak zawsze nikt za to nie poniesie żadnej odpowiedzialności. No i tak jak kolega wyżej napisał - u mnie już żaden zaszczepiony nie ma zamiaru brać kolejnych dawek.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 14.10.2022 - 17:43

• 4

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zacznijcie zastanawiać się, skąd czerpiecie  wiedzę, na podstawie  której, kształtujecie "swoje" opinie.  

Wiesz, że to działa także w Twoim przypadku?
Dzisiaj bardzo trudno znaleźć dobre źródło informacji.

To nie prawda że trudno znaleźć dobre źródło informacji. Internet jest pełen rzetelnej wiedzy. Wystarczy zadawać odpowiednie pytania. Chociaż rozumiem że dla niektórych to może być trudne, bo algorytmy serwisów z których korzystamy, podstawiają nam treści, które według nich powinny się nam spodobać. Inną sprawą jest to że trzeba dywersyfikować źródła z których się korzysta.

Czasami to nawet nie jest propaganda, tylko lenistwo osób, które zamieszczają różne treści w internecie i ich wcześniej nie zweryfikują.

Tu się z tobą zgodzę, tylko nie pasuje mi następne zdanie, które napisałeś poniżej. 

Ja moją opinię staram się budować na oficjalnych informacjach i doświadczeniach moich i ludzi których znam. Patrząc tylko na same decyzje rządzących (w tym wielu profesorów) widać, że coś było i jest nie tak.

Jeżeli pisząc o oficjalnych źródłach masz na myśli TV i wypowiedzi polityków, to gratuluję. Pisałeś co ś o weryfikacji?  Inną sprawą jest to że doświadczenia Twoje i innych ludzi których znasz, nie są żadnym wyznacznikiem, pomagającym wyrobić obiektywną opinię.  Z tymi Profesorami z TV też jest różnie. 

Dobrym przykładem jest to śmieszne stowarzyszenie lekarzy polskich. Czy jak się tam zwali.  Same doktory, tyle że grzecznościowe. Bo takim tytułem jest "doktor nauk medycznych". Nijak się ma to do Doktora, który faktycznie zrobił doktorat. Bo doktorem nauk medycznych morze być pielęgniarka fizjoterapeuta, czy też ratownik medyczny. Z całym szacunkiem dla tych zawodów, ale to nie są naukowcy. 

Nie twierdziłem, że wirusa nie ma i nie twierdzę, że nie ma wojny. Jestem natomiast przeciwny zmuszaniu do szczepień i "ukrainizacji" Polski.

To zdanie dowodzi że faktycznie masz problem ze znalezieniem dobrych źródeł informacji. 

Tak na marginesie, lada moment warunki pogodowe na Ukrainie powinny spowodować pauzę w działaniach obu stron. Czy wtedy wirus do nas wróci? O czym będą pisały media?

Raczej nie. Ostatnie sensacje środowisk anty... wiążą się ze zwiększoną ilością zakażeń HIV Małpia grypa, nie cykła, a covid...  no cóż. Obecna mutacja wirusa jest mega zaraźliwa, tyle że mało niebezpieczna. Media będą raczej pisały o węglu i inflacji. Także spokojna twoja rozczochrana. 

@Daniel

Nie wziąłem ani jednej dawki, żyje i mam się dobrze. Dwa tygodnie temu kompleksowe badania od krwi, przez cholesterol, po cukier - wszystko w normie. Tak dobrych wyników badań nie miałem nawet w gimnazjum. Spotykałem się z ludźmi chorymi na covida, chodziłem normalnie po świecie, trenowałem, pracowałem i gdzie ja mam się czuć oszukany?

A ja przyjąłem trzy dawki , żyje i mam się dobrze. Miesiąc temu kompleksowe badania od krwi, przez cholesterol, po cukier - wszystko w normie. Tak dobrych wyników badań nie miałem nawet w podstawówce. . Spotykałem się z ludźmi chorymi na covida, chodziłem normalnie po świecie, trenowałem, pracowałem.

Jedynie szkoda tych co zostali pośrednio lubJedynie szkoda tych co zostali pośrednio lub bezpośrednio zmuszeni do zaszczepienia. 

A czemu szkoda? Jakaś krzywda im się stała? I ciekawi mnie co rozumiesz przez " bezpośrednio zmuszeni do zaszczepienia" Ktoś im na siłę tą szczepionkę podawał? Przywiązywał pasami, i walił eliksir w ramię? Czy co?  :facepalm:  Dawno się nie odzywałeś, ale widzę że nadal w formie.  :szczerb:  :szczerb:  :szczerb:

• -1

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Stawiam, że gdy kacapy przerżną definitywnie wojnę i uciekną z Krymu, Donbabwe i Ługandy to znowu zacznie się panika, że po czwartej dawce każdy będzie trupem, choć wcześniej szury dawały sobie głowę uciąć, że druga dawka zabija.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja przyjąłem trzy dawki , żyje i mam się dobrze. Miesiąc temu kompleksowe badania od krwi, przez cholesterol, po cukier - wszystko w normie. Tak dobrych wyników badań nie miałem nawet w podstawówce. . Spotykałem się z ludźmi chorymi na covida, chodziłem normalnie po świecie, trenowałem, pracowałem.

Mogłeś robić dokładnie to samo nie biorąc żadnych szczepionek. Czyli potwierdziłeś, że zaszczepienie niczego nie zmieniło i nie miało na nic wpływu.

A czemu szkoda? Jakaś krzywda im się stała? I ciekawi mnie co rozumiesz przez " bezpośrednio zmuszeni do zaszczepienia" Ktoś im na siłę tą szczepionkę podawał? Przywiązywał pasami, i walił eliksir w ramię? Czy co?  :facepalm:  Dawno się nie odzywałeś, ale widzę że nadal w formie.  :szczerb:  :szczerb:  :szczerb:

Ano akurat stała się krzywda niejednemu. No jeśli ktoś np miał postawiony warunek, że albo się zaszczepi albo zostanie wyrzucony z pracy, a był np jedynym żywicielem rodziny to został do tego zmuszony. Tak ja wiem, że w twoim wyimaginowanym świecie to nie jest zmuszenie, tylko wybór. Ja miałem to szczęście, że u mnie każdy miał wywalone na te szczepionki i w zasadzie to, że się nie szczepiłem w niczym mi nie utrudniało w życiu, ale była masa ludzi, która bez tego nie mogła normalnie funkcjonować w życiu społecznym. I szkoda, że nikt za to nigdy nie odpowie.

Stawiam, że gdy kacapy przerżną definitywnie wojnę i uciekną z Krymu, Donbabwe i Ługandy to znowu zacznie się panika, że po czwartej dawce każdy będzie trupem, choć wcześniej szury dawały sobie głowę uciąć, że druga dawka zabija.

Jak tam, wszyscy niezaszczepieni już wymarli? Bo nie wiem czy jestem jakimś wyjątkiem xD xD xD

Użytkownik Daniel. edytował ten post 14.10.2022 - 22:07

• 2

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przechorowałam covid dokładnie rok temu.Do tej pory się nie zaszczepiłam.Teraz w mojej pracy wszyscy chorzy na koronkę(zaszczepieni) a ja się trzymam.Mój szef (po 3 dawkach szczepionki) przyznał że chyba się sfrajerzył bo w tym roku już trzeci raz jest chory i za każdym razem coraz gorzej.Wszystkie infekcje potwierdzone testem na covid).
Większość zaszczepionych nigdy się nie przyzna że dali się zmanipulować.
  • 3

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ale czego wy oczekujecie po szwindlu, który był jednym wielkim kłamstwem od samego początku? Całkiem niedawno jedna pani z Pfizera poinformowała oficjalnie, że szpryce nie były badane pod kątem zapobiegania transmisji wirusa. Przez ponad dwa lata wszystkie sprzedajki wciskały ludziom kit, że jak się zaszczepisz, to ochronisz swoją babcię, a jak teraz poszło info, że jednak jej nie ochronisz, to pelikany rżną głupa, że to przecież było wiadome od samego początku. Kabaret to mało powiedziane :D

Ja covidka przeszedłem z miesiąc temu. Zaraziłem się od zaszczepionej rodzinki, trzy osoby łącznie ze mną z temperaturą, kaszlem, bólem głowy, gardła, mięśni i poceniem się. Dodatkowo ojciec miał "dolegliwości węchowo-smakowe". Taki to właśnie ten covid straszny i lepiej znoszony przez zaszczepionych, którzy tak chronią, że zarażają niezaszczepionych - trzy dni na ibuprofenie i tabletkach na gardło, do tego dużo wody, a po trzech dniach zdrów jak ryba. A kto wziął szprycę, to i tak zachorował i i tak miał objawy. Nie moja sprawa, nie mój wybór. Tyle dobrego, że już raczej nie skorzystają z kolejnej promocyjnej dawki, skoro oficjalnie mają to już za sobą   :D

Użytkownik Carrik edytował ten post 15.10.2022 - 06:19

• 4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych