Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Biedronka.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przechorowałam covid dokładnie rok temu.Do tej pory się nie zaszczepiłam.Teraz w mojej pracy wszyscy chorzy na koronkę(zaszczepieni) a ja się trzymam.Mój szef (po 3 dawkach szczepionki) przyznał że chyba się sfrajerzył bo w tym roku już trzeci raz jest chory i za każdym razem coraz gorzej.Wszystkie infekcje potwierdzone testem na covid).
Większość zaszczepionych nigdy się nie przyzna że dali się zmanipulować.

Eh eheheh... Zajmuje się inwentaryzacją w małym szpitalu pod Warszawą. Łażę kilka razy w tygodniu na różne oddziały, więc jestem w znacznym stopniu narażona na spotkanie z wirusem. Zaszczepiłam się 3 razy. Nie chorowałam na covid. Ludzie, z którymi mam bezpośredni kontakt w pracy (wspólna łazienka, pokój socjalny, częsty kontakt) także się szczepili i także chorowali. Nie wiem od czego zależy, że jedni chorują, a inni nie. Społeczność szpitalna jest bardzo podzielona - zarówno stanowisko lekarzy, jak i pielęgniarek.

Użytkownik Biedronka edytował ten post 15.10.2022 - 08:08

• 1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szczepionki były skuteczne w 80% na pierwsze dwie odmiany wirusa. Ograniczały transmisje i zapobiegały ciężkiemu przechodzeniu choroby i to jest udowodnione. Skuteczność szczepionek spadała po pół roku od zaszczepienia i według antyszczepów miało to być dowodem na nieskuteczność szczepień. 

Dokładnie tak samo jest z grypą gdzie co roku powtarzane są szczepienia, tylko że tutaj nikt nie doszukał się największej spiskowej teorii dziejów. 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 15.10.2022 - 07:36

• -2

mr.fisz.

In order to be able to think, you have to risk being offensive.

• Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szczepionki były skuteczne w 80% na pierwsze dwie odmiany wirusa. Ograniczały transmisje i zapobiegały ciężkiemu przechodzeniu choroby i to jest udowodnione. Skuteczność szczepionek spadała po pół roku od zaszczepienia i według antyszczepów miało to być dowodem na nieskuteczność szczepień. 

Dokładnie tak samo jest z grypą gdzie co roku powtarzane są szczepienia, tylko że tutaj nikt nie doszukał się największej spiskowej teorii dziejów. 

Tu jest ta pani o której pisał Carrik.

https://www.youtube....h?v=mnxlxzxoZx0

Zacytuje klasyka:

"Jak tam antyszczepy? Dalej nie czujecie że ktoś robił was w konia?"

:szczerb:

Cala ta konferencja prasowa w Parlamencie Europejskim to jedna wielka porażka ze strony Pfizera.

Załączone grafiki

• Zrzut ekranu (242).png

• 1

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ładnie ucięta wypowiedź w połowie zdania. Ciekawe po co? Aby zmanipulować antyszczepionkowców? Po za tym ona tam nic dziwnego nie powiedziała? Ma ktoś całe nagranie? Bo to wygląda jak manipulacja rodem z Wyborczej lub TVP. 

A w artykule Onetu nie ma ani słowa o szkodliwości szczepionek, tylko o wszczęciu śledztwa z powodu podejrzenia korupcji przy zakupie szczepionek. 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 15.10.2022 - 13:23

• 0

Generał_Daimos.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

SZOKUJĄCE ZEZNANIA WAŻNEJ DYREKTOR Z PFIZERA
Trwa dochodzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie szczepionek i niejasnych konszachtów Ursuli von der Leyen z szefem Pfizera. Albert Bourla nie stawił się na przesłuchanie, ale wysłał na spotkanie z europosłami dyrektor Janine Small.
❗️ Dyrektor Small przedstawiła szokujące zeznania, które falsyfikują całą dotychczasową narrację   proszczepionkową!
Small powiedziała, że Pfizer nie testował szczepionek pod względem zapobiegania transmisji zakażeń! Oznacza to, że propaganda „zaszczep się dla innych” zawsze była kłamstwem.
Oznacza to też, że dopuszczono do powszechnego stosowania preparat nieprzebadany pod względem skuteczności i bezpieczeństwa! W czasie przesłuchania Janine Small przyznała się do tego!
⛔️ Small powiedziała wprost, że firma Pfizer ŚWIADOMIE ZARYZYKOWAŁA wypuszczenie niezbadanego do końca preparatu. Oficjalnie chodziło o to, żeby nadążyć z produkcją swoich szczepionek i móc wyszczepić populację, ale bez wątpienia istotnym czynnikiem była również rywalizacja o rynek z pozostałymi producentami.
⚠️ Zeznania wysoko postawionej dyrektor Pfizera obnażają prawdę o bezdusznych, cynicznych działaniach korporacji farmaceutycznej oraz o bezgranicznej głupocie rządzących eurokratów oraz zamordystów. Wszyscy oni nie bali się ryzykować ZDROWIEM I ŻYCIEM ludzi, byle tylko udawać, że panują nad pandemią koronawirusa.

jak tam pro szczepy?

• -1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Small powiedziała, że Pfizer nie testował szczepionek pod względem zapobiegania transmisji zakażeń! Oznacza to, że propaganda „zaszczep się dla innych” zawsze była kłamstwem.

Nie był testowany bo nie musiała być. Szczepionki były testowane pod względem bezpieczeństwa i zachorowania na pierwszą wersję koronawirusa.  

Oznacza to też, że dopuszczono do powszechnego stosowania preparat nieprzebadany pod względem skuteczności i bezpieczeństwa! W czasie przesłuchania Janine Small przyznała się do tego!

Nie wcale tego nie oznacza. To foliarska nadinterpretacja. To że szczepionki nie były testowane pod względem zapobiegania transmisji zakażeń nie oznacza że nie były testowane pod względem skuteczności i bezpieczeństwa. Jedno z drugiego nie wynika. Nie róbcie z logiki prostytutki.  

jak tam pro szczepy?

U mnie spoko. Siedzę sobie w piwnicy otoczony papierem toaletowym, i z utęsknieniem wyczekuje kolejnej dawki eliksiru. :szczerb:  :szczerb:  :szczerb:  :szczerb:  A jak tam u was antyszczepy? foliowa czapeczka, nie ciśnie w uszy ?  :szczerb:  :szczerb:  :szczerb:  :offtop:

• -2

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Skoro wszyscy z IQ powyżej krawężnika wiedzą już, że szczepionki nie działały ani na transmisje wirusa, ani na przebieg choroby, ani na zaraźliwość...no w zasadzie to nie działały na nic i jak się okazuje producenci tego syfu oraz reżyserowie całej tej śmiesznej pandemii o tym wiedzieli od samego początku - to jak myślicie jaki był/jest prawdziwy powód tego całego cyrku? Jakiś eksperyment społeczny? Czy zwykłe nachapanie się pieniędzy? A może jeszcze coś innego?

Jak sobie człowiek przypomni te paszporty covidowe - żeby wiedzieć kto niezaszczepiony i kogo nie wpuszczać, żeby nie pozarażał zaszczepionych - HAHAHAHAHAHA :rotfl: 

• 4

ppp.
  • Tematów: 36
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ten koronawirus wepchnął nas trochę w Metaverse, szkoły, praca zdalna, lekarz, urzędy online.  Zobaczymy jak to się rozwinie.

https://spatial.io/

Przed pandemią wiele osób nie miało kontaktu z rozszerzoną rzeczywistością, były dostępne na przykład okulary Google, które nie cieszyły się dużą popularnością. Poprzez lockdown  zostaliśmy zmuszeni do zaakceptowania nowej realności i znacznie chętniej godzimy się na naukę czy pracę zdalną.

Użytkownik ppp edytował ten post 18.10.2022 - 21:33

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poprzez lockdown  zostaliśmy zmuszeni do zaakceptowania nowej realności i znacznie chętniej godzimy się na naukę

Co niektórzy z tego tematu wcale nie chcą wierzyć w lewacką naukę wolą patriotyczny chłopski rozum. :)

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 18.10.2022 - 21:46

• 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

o jak myślicie jaki był/jest prawdziwy powód tego całego cyrku? Jakiś eksperyment społeczny? Czy zwykłe nachapanie się pieniędzy? A może jeszcze coś innego?

Jak sobie człowiek przypomni te paszporty covidowe - żeby wiedzieć kto niezaszczepiony i kogo nie wpuszczać, żeby nie pozarażał zaszczepionych - HAHAHAHAHAHA :rotfl:

Nie ma co się oszukiwać, różne wypływy wyrywały swój kawałek tortu pod tytułem pandemia covid19 i grały swoją kartą, aż potencjał nie został wyczerpany.

Natomiast ten kartel pod nazwą pfeizer i Who powienien zostac zaorany za nieodwracalne szkody spowodowane segregacją sanitarną i lockdownami, bo de facto jak przyznała Janinka nie było metodologii transmisji wirusa a całą narracje segregacyjną oparto na modelach komputerowych, a wszystko po to by zajać rynek szczepionkowy jako pierwsi.

• 2

ppp.
  • Tematów: 36
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Dzięki pandemii przygotowana została cała struktura pod Metaverse w szkolnictwie, urzędach i firmach.
To on będzie największym finansowym beneficjentem covid.

Co niektórzy z tego tematu wcale nie chcą wierzyć w lewacką naukę wolą patriotyczny chłopski rozum. :)

Co do tego, dlaczego ludzie nie rozumieją współczesnej nauki, podam przykład:
Od tysiącleci robimy np. zwykłe masło, nauka spieprzyła ten produkt i wypromowała masło-eko.
Ludzie nie rozumieją, czym jest masło ekologiczne, bo takie nie istnieje "w przyrodzie/tradycji" i dlaczego to zwykłe stało się trujące.
Zostaliśmy zalani nauką kiczu i zmiany nazw, jest tylu uczonych i każdy przecież musi coś nowego odkryć, podobnie jak ze współczesną kinematografią z morza kiczu wyszukujemy rzeczy wartościowe.

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 775
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do tego, dlaczego ludzie nie rozumieją współczesnej nauki, podam przykład:

Od tysiącleci robimy np. zwykłe masło, nauka spieprzyła ten produkt i wypromowała masło-eko.

Przez "tysiąclecia" dodawano do masła rzeczy, których w maśle naturalnie nie było. Dodawano, czy to dla smaku, czy to dla poprawy "smarowności", czy to dla przedłużenia życia takowego, czy w końcu dla zwiększenia jego objętości - czyli dla zysku. Tak naprawdę, dodawano to wszystko tylko dla zysku, wmawiając nam, jakie to jest dobre i potrzebne. Jedyne, co było wówczas potrzebne, to była sól, ponieważ umożliwiała dzielenie się tym dobrem (handel) z innymi i to z bardzo daleka. Cała reszta, przypominała dodawanie piasku do zaprawy, aż otrzymany produkt nie przypominał pierwotnego.

Powrót do korzeni w smaku i zawartości nazwano Bio, Eko itp. Nie nazwie się Eko czegoś, co ekologiczne nie jest. Jest zupełnie odwrotnie niż sugerujesz.

Valfare.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tak naprawdę, dodawano to wszystko tylko dla zysku, wmawiając nam, jakie to jest dobre i potrzebne.

Ameryki nie odkryłeś, wszystko się robi dla zysku, czy to chodzi o masło czy o szczepionkę. I w obu przypadkach nadmiernie wmawia się, jakie to dobre i potrzebne. Ja to już tutaj pisałem, ale zaszczepiłem się na covid, bo mnie do tego zmuszono. I miałem covid i przed szczepieniem i po szczepieniu. Nie było dla mnie najmniejszej różnicy w objawach. Zasypano rynek badziewiem, które nie działa i jakoś to trzeba było sprzedać, więc wmówiono ludziom, że to najlepsze rozwiązanie. Na początku mówiąc, że ogranicza w 99% transmisję wirusa, a potem gdy ta teza nie dała się dalej dłużej utrzymywać, że zapobiega ciężkiemu przebiegowi choroby, ale i to nie jest prawdą, bo to zależy w głównej mierze od tego, jaki organizm zmierzy się z chorobą.

Nikt za to kłamstwo nie odpowie, dopóki takie barany, jak ty będą w nie ślepo wierzyć.

• 4

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 775
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tyle, że ja pisałem o dodatkach, które były zupełnie nam niepotrzebne, a które znalazły się w tym produkcie tylko i wyłącznie w wyniku próby "spulchnienia" pierwotnego wyrobu z celu zysku. 

Owszem, co do zysku ogólnie, nie jest to żadne odkrycie. Nikt nic nie robi za darmo, nawet milionerzy, udający jacy to oni są bezinteresowni. Sedno problemu tkwi w tym, jak ten zysk powinien być zdefiniowany i czy jego wysokość jest adekwatna.

Pracodawca chce płacić jak najmniej, zaś pracownik chce dostać dziesięć razy więcej niż ma obecnie. Właściciel sklepu musi mieć zysk 500% na każdym produkcie, itp...

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zasypano rynek badziewiem, które nie działa i jakoś to trzeba było sprzedać, więc wmówiono ludziom, że to najlepsze rozwiązanie.

Jakiś rok temu wstawiałem tu wykresy gdzie w zależności od ilości szczepień w poszczególnych krajach spadała liczba infekci i hospitalizacji, oczywiście antyszczepy to olały, bo gdy widzą niewygodną prawdę to lepiej to przemilczeć.

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 22.10.2022 - 20:57

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych