Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Please log in to reply
5952 replies to this topic

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Valfare

A po co miałbym tego w ogóle szukać? To nie ma żadnego związku z tematem. Przyczyna - skutek. Szczepienie na covid

No nie. Nie jest to takie proste. Skoro liczba zgonów na to schorzenie, jakoś specjalnie się nie zmieniła, i dotyka to głównie nadal tej samej grupy, a jedyną zmienną jest przyjęcie szczepionki, to nie . Tak to nie działa. 

Nie zostały spełnione, a zostały zmienione, uproszczone w sposób, który zmniejsza bezpieczeństwo tych szczepionek.

Ok. Może czegoś nie wiem więc oświeć mnie. Co konkretnie zostało zmienione, i jaki to ma wpływ, na bezpieczeństwo stosowania szczepionki. Tylko nie wal takimi frazesami jak @Generał_Daimos czy tam @CG Artist że jest to wielka tajemnica wiary. A nie wróć. Napisał że:

Dokładne statystyki są zatajane i dobrze o tym chłopaszku wiesz

Chociaż w sumie na jedno wychodzi. 

No i to "dłórzej", z kim ja w ogóle rozmawiam... Tłumacz to sobie dysleksją, ale ja mam no to prostsze wytłumaczenie.

No i tutaj dalsza konwersacja staje pod znakiem zapytania. Bo o ile to "dłórzej' niewiele mówi o mnie, to ta wypowiedź bardzo negatywnie świadczy o Tobie. Nie będę Ci tłumaczył, i tak byś nie zrozumiał. 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 06.11.2022 - 17:01

• -1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Lepiej niech ludzie umierają zaraza się niesie, a my będziemy badać. Tak to sobie wyobrażasz?

I zobacz geniuszu - zaraza po wprowadzeniu szczepionek dalej się niosła i ludzie dalej umierali, bo ta twoja ukochana szczepionka ani nie zatrzymywała transmisji wirusa, ani nie gwarantowała łagodnego przejścia choroby, ani nie chroniła przed śmiercią. A dodatkowo ludzie obciążyli się innym ryzykiem, np zapaleniem mięśnia sercowego jak we wspomnianym artykule. Czyli szczepionka nie dała żadnych korzyści, a podniosła ryzyko innych poważnych schorzeń. Ty naprawdę musisz być opłacony, albo ograniczony - podobnie jak ten StatystycznyPolak(choć tutaj nick dobrany idealnie), żeby dalej bronić tego syfu. W moim otoczeniu już nawet najbardziej zagorzali fani szczepionek, którzy jeszcze rok temu byli w stanie nie podać ręki niezaszczepionemu, dziś mówią kategorycznie - że nigdy więcej żadnej szczepionki na covid.

znacznie dłórzej niż nad

Ogólnie nie lubię się czepiać błędów ortograficznych, ale po prostu stworzyłeś taką kombinacje tego słowa, że nawet analfabeta byłby zawstydzony.

• 2

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A dodatkowo ludzie obciążyli się innym ryzykiem, np zapaleniem mięśnia sercowego jak we wspomnianym artykule.

To ile było przypadków tego schorzenia w ostatnim roku, a ile w latach przed pandemią. Jakiś konkret proszę. 

Ogólnie nie lubię się czepiać błędów ortograficznych, ale po prostu stworzyłeś taką kombinacje tego słowa, że nawet analfabeta byłby zawstydzony.

Analfabeta, nie miałby z tym najmniejszego problemu. W końcu jest analfabetą. Co innego... prostak. 

Analfabetyzm (gr. ἀναλφάβητος nieznający liter) – w rozumieniu popularnym brak umiejętności pisania i czytania oraz wykonywania czterech podstawowych działań matematycznych u osób dorosłych, tj. według kryteriów UNESCO – powyżej 15. roku życia. Osoby nieposiadające takich umiejętności nazywane są „analfabetami”. 

Naprawdę, nie chce mi się tego tłumaczyć po raz kolejny. Te wasze przycinki świadczą bardziej o was, niż o mnie. Ale jak komuś argumentów brakuje, to najłatwiej zaatakować personalnie.  Słabe to i miałkie. 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 07.11.2022 - 21:04

• -1

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I zobacz geniuszu - zaraza po wprowadzeniu szczepionek dalej się niosła i ludzie dalej umierali, bo ta twoja ukochana szczepionka ani nie zatrzymywała transmisji wirusa, ani nie gwarantowała łagodnego przejścia choroby, ani nie chroniła przed śmiercią. A dodatkowo ludzie obciążyli się innym ryzykiem, np zapaleniem mięśnia sercowego jak we wspomnianym artykule. Czyli szczepionka nie dała żadnych korzyści, a podniosła ryzyko innych poważnych schorzeń. Ty naprawdę musisz być opłacony, albo ograniczony

"Nie dała żadnych korzyści". No jasne... Napisz jeszcze, że była mniej skuteczna niż placebo. Będzie jeszcze bardziej "dramatycznie".
Od braku 100% ochrony przed zachorowaniem, czy transmisją do braku jakichkolwiek korzyści ze stosowania szczepionki droga jeszcze daleka, a Ty najwyraźniej udajesz, że nie ma tu żadnej różnicy. Nie będę dociekał, czy ktoś Ci za te dyrdymały płaci, ale ja na miejscu Twoich potencjalnych mocodawców za takie prymitywne próby manipulacji nie zapłaciłbym ani grosza.

Ciekawy artykuł dotyczący powyższych kwestii tutaj.

• 0

Yebac_to_forum.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Panjuzek, @Mariush

Czemu usilnie bronicie czegoś co już dawno zostało obalone? Już serio dość tych kłamstw, które do niczego nie prowadzą, a tylko utrudniają wam przyznanie się do błędu i winy wmawianie ludziom, że te szpryce są aja. Przez takie osoby jak wy ludzie mogą ucierpieć zdrowotnie, a nawet zabrać się przedwcześnie na drugą stronę przez te magiczne eliksiry. Przyjęliście strzał, rozumiem to, pewnie srogo żałujecie czytając coraz to nowe publikacje jakie wychodzą nt, tego wałku stulecia, ale nie możecie się już oficjalnie na forum przyznać do błędu bo wyjdziecie na skończonych idiotów. Jeśli dalej będziecie wypisywać te bzdury to ja nie mam wątpliwości, że ktoś z góry was opłaca. Ciekawi mnie czy sumienie was nie rusza? jak śpicie w nocy? Nierząd teraz sprzedaje miliony szpryc bo nikt się już szczepić nie chce. Przez takich ludzi jak wy wydymali polaków z kasy na truciznę. Założę się, że wyłazicie z domów w maskach bo informacjach, że szpryce nie były pod żadnym kątem testowane i nie działają LOL

• 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Panjuzek, @Mariush

Czemu usilnie bronicie czegoś co już dawno zostało obalone?

Gdzie zostało obalone? W filmiku na YouTubie, czy w poście na Facebooku?
Pokaż mi te ważkie argumenty, najlepiej w postaci twardych danych statystycznych, które negują to, co tu prezentuję (np. dane z powyżej linkowanego artykułu). Masz jakieś dane potwierdzające, że, jak to Daniel napisał, "szczepionka nie dała żadnych korzyści"? Proszę konkrety, nie bzdety.
  • 1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chłopie czego ty od nich oczekujesz? Oni po za przeczytaniem clickbaitowego nagłówka i wstawieniu zmanipulowanego filmiku z internetu nie podali tu ani razu żadnych statystyk, badań czy wykresów. To samo jest w temacie o wojnie, nawet do Wikipedii nie chce im się zajrzeć a ty wymagasz od nich żeby podali ci jakieś badania. Zapomnij...

A i bym zapomniał o ich koronnym argumencie typu: mój wujek/kolega/kochanek/pani sklepowa przyjęli dwie dawki a teraz nie żyją/są w stanie ciężkim, nie polecam tego syfu... xD

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 09.11.2022 - 17:53

• -2

ppp.
  • Tematów: 36
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Pranie mózgu w wykonaniu polityków i mediów sprawiło, że ludzie są rozczarowani.
Miała być cudowna szczepionka, która uratuje świat przed straszną zarazą, a wyszło tak sobie.
Dlatego krytyka jest jak najbardziej uzasadniona, niezależnie od wartości medycznej samej szczepionki.

• 2

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Miała być cudowna szczepionka, która uratuje świat przed straszną zarazą,

W magię szczepionki wierzyli tylko delikwenci w foliowych czapkach, na pustych łbach. Szczepienia to nie magia. Od początku było wiadomo ze aby uzyskać zamierzony efekt, trzeba wyszczepić ponad 85% społeczeństwa w bardzo krótkim czasie. To jeden z najważniejszych elementów epidemiologii i poziom wyszczepienia jest najważniejszym czynnikiem gwarantującym skuteczność każdej szczepionki. KAŻDEJ!!! 

Przykład Odra. 

Ilu ludzi dzisiaj żyje dzięki szczepionce, jest niemożliwe do określenia. I tak jest w przypadku każdej szczepionki. Ktoś mądry kiedyś powiedział że:" szczepionki są ofiarami własnej skuteczności" Ale wy wolicie biadolić jak to szczepionki "zabijajo ło panie szczypawka to śmierć w płynie."  Prawda jest taka że NOPY to zaledwie jakieś 0,05% wszystkich iniekcji. A większość z tego to bóle w miejscu podania lub gorączka.. Zaledwie kilka procent z tego 0,05% to zgony! To nawet nie jest promil. Macie inne dane? Dawać albo się zamknąć. 

Ale co ja tu będę strzępił ryja, folia na łbie ogranicza funkcje mózgu. 

Czemu usilnie bronicie czegoś co już dawno zostało obalone?

@Ogarnięty to powtarzał, w co drugim poście, w temacie o chemitrails. Przypadek?

Edit 

Na dokładkę. Chyba każdy się ze mną zgodzi, że wirus "ospy prawdziwej", to chyba jeden najbardziej śmiercionośnych wirusów. I historia szczepień od niego się właśnie zaczyna. Nawet sama nazwa "szczepienie" wzięła się stąd, że pierwsze szczepionki, właśnie na ospę prawdziwą, wyglądały tak że wszczepiało się pod skórę, ropę z pęcherzy na skórze, od krów chorych na ospę krowiankę. 

Dzisiaj ta choroba została wyeliminowana z populacji ludzkiej, dzięki szczepionkom. Szczepionka na ospę prawdziwą ma skuteczność ponad 90 do 100|%. Takie są widełki. szczepienia na ospę, są najstarszymi szczepieniami, doprowadzonymi do perfekcji pod względem badań, już wiele dekad temu. 

Poniżej Polska kronika filmowa. Z czasów powszechnej propagandy sukcesu, gdy okazało się że w jednym Polskim mieście, zdarzyło się kilka przypadków ospy. 

https://youtu.be/FGx3vBrB50I

Dzięki tym działaniu, zdusili problem w zarodku. Dobrze że @Daniela i @Valfare nie było wtedy na świecie. No i internetu nie było. Więc idioci nie mieli prawa głosu. 

I jeszcze taki dodatek.

https://youtu.be/x3Jv_S9ZepY

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 11.11.2022 - 22:52

• -2

Yebac_to_forum.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

https://rumble.com/v...-lektor-pl.html

• -2

ppp.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

COVID zapoczątkował pogłębiający się kryzys. Korporacje zwalniają pracowników na niespotykaną dotąd skalę, małe i średnie przedsiębiorstwa upadają, jeśli ten proces się nie zatrzyma, większość  skończy na dochodzie gwarantowanym. Jak mówili niektórzy politycy, świat po COVID już nigdy nie będzie taki sam.

• 2

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up

Zgadzam się w pełni z tym co napisałeś. Fakt. Po Covidzie ekonomia jest w proszku. Wydarzyło się wiele tragedii finansowych, wielu ludzi popadło w biedę, A ponad 5 milionów ludzi zmarło na skutek zakażenia tym wirusem. W sumie, można było nic nie robić. Zmarło by może, zamiast pięciu, to pięćdziesiąt milionów ludzi, ale ekonomia miała by się dobrze. Szczególny wzrost odniosła by branża pogrzebowa, i pokrewne. Ważne żeby kasa się zgadzała. 

Ale co racja to racja. Świat już nie będzie taki sam.  I nie miał takiego zamiaru. Chodzę po ziemi już prawie pół wieku. Zmiany jakich byłem świadkiem, są tak ogromne, że ciężko to czasem rozumem objąć. Wiele z tego o czym pisał Lem w latach osiemdziesiątych, nie dość że stało się faktem, to jeszcze wiele przerosło to co wyobrażał sobie ten wielki futurysta. Świat zmienia się cały czas. Ostatnio populacja ludzka przekroczyła barierę ośmiu miliardów. Czyli za mojego życia, wzrosła dwukrotnie. Pamiętam jeszcze ruski komunizm w Polsce, brałem udział w demonstracjach o wykopanie ruskiego wojska z terenów Polski. mój pierwszy komputer to był ZX spektrum oparty na 8śmio bitowym procesorze, i pamięci operacyjnej na poziomie 48 KILO-bajtów. Świat się zmienia.

Jedyne co się nie zmienia, to strach ludzi przed czymś czego z różnych względów nie potrafią zrozumieć. Gdy zaczęto stosować pierwsze szczepienia na ospę prawdziwą, tacy jak Ty twierdzili że po tych szczepionkach, zaszczepionym wyrosną krowie elementy, na różnych częściach ciała. Dzisiaj szury, opierają pojmowanie nauki, na podstawie wypowiedzi polityków i dziennikarzy. Taka już jest ludzka natura. Przynajmniej to się nie zmienia. Zawsze na ziemi żyło więcej głupców, niż ludzi mądrych. 

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

https://rumble.com/v...-lektor-pl.html

Wow... dziękujemy że nas oświeciłeś. Dzieki Tobie dowiedziałem się że przed pandemią nikt nagle nie umierał na zawały i zakrzepy.

• 0

ppp.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Panjuzek

Co mają ruscy, zx spektrum i krowa do pandemi? Gdzieś błądzisz jak obłąkany.

Istnieje dość prosta zależność między lockdownem a kryzysem. Wiele innych dodatkowych wydatków związanych z COVID  spowodowało załamanie koniunktury.

Teraz każde pierdnięcie na rynkach zmienia się w tragedię i przekłada na masowe zwolnienia.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

COVID zapoczątkował pogłębiający się kryzys. Korporacje zwalniają pracowników na niespotykaną dotąd skalę, małe i średnie przedsiębiorstwa upadają, jeśli ten proces się nie zatrzyma, większość  skończy na dochodzie gwarantowanym. Jak mówili niektórzy politycy, świat po COVID już nigdy nie będzie taki sam.

I tak i nie. Zgadzam się, że upadają średnie firmy i przedsiębiorcy bankrutują - i taki był jeden z celów tego cyrku, czyli pozbycie się klasy średniej, która jest niezależna od władzy, a to jest rządzącym bardzo nie na rękę. Z drugiej jednak strony wciąż brakuje pracowników, każdy tylko szuka rąk do pracy. I to jest ciekawe, bo myślałem, że kryzys spowoduje bezrobocie, a tymczasem jest odwrotnie.

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych