Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Blackhawk.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Canaris, czytając inne wątki często zgadzałem się z Twoimi wypowiedziami, ale tutaj mylisz się dosłownie na każdym polu. Zamknięta siłownia? Poćwicz w domu (na drążku jesteś w stanie zrobić lepszy trening niż na siłowni). Zamknięta biblioteka? Nadrób zaległości z domowej kolekcji. Naprawdę dorosła, sądząc po innych wątkach w miarę wyedukowana osoba, może myśleć że to są realne problemy? Prowokujesz czy specjalnie udajesz głupiego? Ludzie wiadro zimnej wody niektórym się przyda. 

• 3

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

„Około 100 pielęgniarek i ok. 60 lekarzy ze Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie wystąpiło o zasiłek opiekuńczy. W praktyce oznacza to, że z powodu zawieszenia zajęć w szkołach personel medyczny będzie musiał zająć się dziećmi.”

Sorry ale to jest niepoważne. To jak jakaś dezercja. W takim historyczny momencie stchórzyć? Czy żołnierze w wypadku wojny tez pobiorą opiekę nad dziećmi?

No trudno. Taka wielka epidemia i w ogole to szkoły pozamykali to sie nie ma kto dziećmi zająć. Albo rybka albo akwarium. 
Jak widze kolega jest wielkim fanem zamykania i stanów wyjątkowych ale tylko wtedy kiedy mu pasuje..

Ja już to pisałam pod koniec stycznia ale powtórzę jeszcze raz.Oby Ci którzy plują jadem i śmieją się z zagrożenia nie przestali się śmiać na OIOMIE

Spokojna twoja rozczochrana. Nie zachorowałem w trakcie dziesiatków innych medialnych panik ( SARS, ptasia, świńska, ebola i bóg wie co jeszcze) to i teraz mi to nie grozi. 
Poza tym zeby zachorować to trza mieć kontakt z chorym a tego u mnie w szpitalu dziwnym trafem nie uświadczysz.. Ale podobno taka epidemia jest..

Canaris nie lubię minusować ale tego już nie da się czytać.

To nie czytaj. Nikt cie nie zmusza, możesz wrócić do lektury sensacyjnych bzdur które przepowiadają rychła apokalipse w każdej chwili.

Ludzie wiadro zimnej wody niektórym się przyda.

Taa żeby tylko to "wiadro" sie naszym wnukóm jeszcze nie odbijało. 

Użytkownik Canaris edytował ten post 13.03.2020 - 16:11

• -3

MaxaM.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Rudy Gorbert też był takim kozakiem jak Ty.

...zakpił sobie z koronawirusa i epidemii. Francuz na jednej z ostatnich konferencji prasowych w demonstracyjny sposób zażartował sobie z problemu, z którym zmaga się cały świat. Opuszczając salę, ostentacyjnie dotknął po kolei wszystkie mikrofony i z uśmiechem na twarzy wyszedł. Na pewno jeszcze nie wiedział, że sam jest chory. 

https://eurosport.tv...ie,1008888.html

Nie wspominając już o poprzednich osobach tu wspominanych przez innych, które wyśmiewały zagrożenie, a teraz leżą w grobie z powodu koronowirusa.

• 3

Blackhawk.
Reputacja

Napisano

@up. Szacunek za pracę w szpitalu. Nie wiem czy jako lekarz, czy jak podejrzewam ratownik - ogromny szacunek za jedną z najbardziej odpowiedzialnych prac. A skoro pracujesz w takim miejscu to obawiam się, że za niedługo sam zobaczysz w jak dużym błędzie byłeś. Poczytaj sobie relacje z Włoch, tam też była mowa o tym że oddziały są puste, początkowo zastanawiano się po co aż takie przygotowania. W niedługim czasie sale zaczęły się przepełniać, do tego stopnia że teraz wybierają kogo opłaca się ratować. 

Mam  szczerą nadzieję, że to jednak Ty będziesz miał rację i później będziesz triumfował na forum śmiejąc się z "panikarzy". Nikt tutaj nie kibicuje wirusowi. 

Użytkownik Blackhawk edytował ten post 13.03.2020 - 16:19

• 0

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Canaris wytrzeźwiej wreszcie bo chyba już odjechałeś.Piszesz o innych medialnych epidemiach ale chyba nie pamiętasz jakie wtedy było dla nas zagrożenie.Ile wtedy osób zachorowało w Polsce?
Co do reszty Twoich obraźliwych wpisów nagrodzę je minusem.Dużo zdrowia.
Canaris pewnie nie doczytałeś więc specjalnie dla Ciebie:
http://www.wykop.pl/...t-zwykla-grypa/

Użytkownik Magda72 edytował ten post 13.03.2020 - 16:18

• -2

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Boze jakbym czytał Quamliwusa piszacego o chemtrails.. "przebudźcie sięe !!1111 wszyscy zginiemy 111!!!"

No cóż, nic nie poradze na to że niektórzy chcą sie bać.

Jeszcze zeby tylko sie ograniczyli do własnego grona to by było super.. 

• 0

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Canaris przeczytałeś o sytuacji e Bergamo w prywatnym szpitalu który miał dużo lepsze zaopatrzenie w sprzęt i środki ochrony? Wiesz też jestem przeciwnikiem miłościwie nam panujących ale nie kwestionuję ich działań i nie traktuję tego jako zamach na moją wolność.
I jeszcze raz proszę Cię o kulturalną i merytoryczną dyskusję i racjonalne argumenty.

Użytkownik Magda72 edytował ten post 13.03.2020 - 16:35

• -2

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Canaris, że co ty niby tam usiłujesz wyartykułować?
  • 0

Blackhawk.
Reputacja

Napisano

Boze jakbym czytał Quamliwusa piszacego o chemtrails.. "przebudźcie sięe !!1111 wszyscy zginiemy 111!!!"

No cóż, nic nie poradze na to że niektórzy chcą sie bać.

Jeszcze zeby tylko sie ograniczyli do własnego grona to by było super.. 

Proponuję więcej wykrzykników, literówek i 11!1!1 - wtedy Twoja wypowiedź nabierze jeszcze większej wartości merytorycznej. W przeciwieństwie do Ciebie większość osób przytacza rzetelne informacje, natomiast Twoim argumentem jest to że przeszedłeś wszystkie dotychczasowe epidemie. Gratulacje - jesteś w dokładnie tym samym elitarnym gronie co wszyscy na tym forum.

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Canaris skoro pracujesz w szpitalu to chyba zdajesz sobie sprawę że masz większe szanse na zarażenie niż inni. Więc twoja pewność ze nic ci nie grozi jest dziwna.
  • 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Powiedziałem swoje. 
Czyichś kompleksów i chęci dodania pieprzu nudnemu życiu przez kolejną histerie pt "wszyscy umrzemy" nie ma co komentować bo i po co sie zniżać do tego poziomu. 

• 0

Biedronka.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Piątek, 13-tego. Niektórzy są przesądni, inni nie. Nasza pani dyrektor (szpitala) zorganizowała dzisiaj imieniny. Wszystkie "mordy" z administracji miasta, gminy, powiatu (i kto tam jeszcze się napatoczył) składały jej dzisiaj życzenia. Kolejki z kwiatami, kierowniczka kuchni z kateringiem...  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  Dobrze, że miała czas podpisać zamówienie na testy wirusowe.

• 0

Blackhawk.
Reputacja

Napisano

Powiedziałem swoje. 
Czyichś kompleksów i chęci dodania pieprzu nudnemu życiu przez kolejną histerie pt "wszyscy umrzemy" nie ma co komentować bo i po co sie zniżać do tego poziomu. 

Ok, staramy się rozmawiać na temat a Ty nie mogąc znaleźć już nic na poparcie swojego zdania zaczynasz robić wycieczki osobiste. Zdziwiłbyś się, może wiele osób właśnie boi się o swoje życie bo nie jest tak nudne jak zakładasz. W sumie to sam się zaorałeś w tym wątku, nikt nawet nie musiał Ci odpowiadać. Koniec tego offtopu, bo z jednym co napisałeś się zgodzę - szkoda na to czasu. 

• 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ok, staramy się rozmawiać na temat

Można i tak nazwać wzajemne nakręcanie histerii i bagatelizowanie każdego kto ma inne zdanie..

Ty nie mogąc znaleźć już nic na poparcie swojego zdania zaczynasz robić wycieczki osobiste.

Jak rozumiem sprane jak stara tirówka "jak sam zachorujesz to zobaczysz !!!111" którym jestem tu raczony od początku to jakiś wysokiej klasy argument, tak?

Zdziwiłbyś się, może wiele osób właśnie boi się o swoje życie

A czemu miałybm sie dziwić? Biorąc pod uwage panikę jaką sie tu nakręca to i tak nieźle.

W sumie to sam się zaorałeś w tym wątku

Też niezła metoda - jak ktoś ma inne zdanie i nie chce go zmienić to zadrzeć nos i udawać ze sie sam zaorał.. Nie ma nic wspolnego z rzeczywistością ale czasem działa pięknie. 

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do siłowni - w Chungnam w Korei Południowej 92 zachorowania powiązano z pewną siłownią. Od jednego z klientów zaraził się trener i dalej to już poszło.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych