Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Please log in to reply
5952 replies to this topic

MaxaM.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Te coraz to nowe obostrzenia są śmieszne bo bardzo często nie mają sensu - po cholere mam z dziewczyną na ulicy iść dwa metry od siebie skoro potem cały dzien i całą noc spędzamy w tym samym mieszkaniu i łózku?

Po taką cholerę, aby nie narażać policjantów i nie dodawać im roboty. Każde zbliżenie policjanta jest ryzykiem dla obojga stron.

Wyobrażasz sobie kontrolować wszystkie pary na ulicy czy faktycznie są parą? Jak udowodnisz, że to dziewczyna, a nie koleżanka z pracy? 

Dodatkowo to jest też celowe zniechęcanie ludzi do wyjścia, jeśli nie można iść z partnerem.

Użytkownik MaxaM edytował ten post 05.04.2020 - 17:46

• 1

Blackhawk.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@Blackhawk

Tylko że "savoir vivre", to raczej zbiór pewnych zachowań i dobrych manier. Zalecanym jest stosowanie się do owych zwyczajów, ale ich nieprzestrzeganie nie podlega penalizacji. Wskazanym np. jest używać przy stole widelca i noża, spożywać posiłek w sposób kulturalny, nie mlaskać itp., ale choćbyś nawet jadł gorzej niż świnia w chlewie - nie spotka cię za to odpowiedzialność karna. Za to za nieprzestrzeganie prawa - owszem.

Niestety wszystkie rządowe restrykcje są z owym prawem niezgodne, zatem teoretycznie rzecz ujmując nikt nie musi się do nich stosować. Jeżeli jedynym narzędziem zezwalającym na aż tak daleko idące ograniczenia swobód obywatelskich jest wprowadzenie stanu wyjątkowego, to dopóki nie zostanie on wprowadzony, każda kolejna odsłona cyklu "Restrykcji ciąg dalszy" fundowana przez nasz rząd będzie z punktu widzenia zgodności z prawem zakrawać o śmieszność. A raczej dla wszystkich z nas jasnym jest, dlaczego nie chcą stanu wyjątkowego wprowadzić. Tematu nie będę rozwijał, bo nie chciałbym dostać ostrzeżenia  :szczerb:.

W tej konkretnej sytuacji wydaje mi się jednak, że z perspektywy walki ze wspólnym wrogiem, każdy powinien z własnej nieprzymuszonej woli zastosować się do tych zaleceń. Rozstrzyganie, czy są one zgodne z prawem czy nie, to raczej kwestia - na ten moment - drugorzędna. Nikomu z nas nie stanie się żadna krzywda, jeśli przez jakiś jeszcze czas posiedzimy w domach... Jesteśmy w o tyle komfortowej sytuacji, że uczymy się na błędach innych państw i choć w pewnym stopniu możemy zapobiec rozlewowi tej zarazy.

Masz rację w wielu sprawach, jednak źle odebrałeś moją wypowiedź. Chodziło mi zwyczajnie o to, aby wskazać iż w pewnych sytuacjach wybrane elementy przestają mieć aż tak istotne znaczenie. Tak ma to miejsce z prawem i ustawami które są jego częścią - nawet unia jak rzuciła pierwszy budżet do ratowania (który de facto pochodził z wcześniejszych środków), ogłosiła to w prezentacji z powerpointa, w której było napisane mniej więcej to że teraz rozdajemy bo jest potrzeba, a potem będziemy starali się dostosować do obowiązujących aktów prawnych. 

Użytkownik Blackhawk edytował ten post 05.04.2020 - 19:29

• 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Te coraz to nowe obostrzenia są śmieszne bo bardzo często nie mają sensu - po cholere mam z dziewczyną na ulicy iść dwa metry od siebie skoro potem cały dzien i całą noc spędzamy w tym samym mieszkaniu i łózku?

Po taką cholerę, aby nie narażać policjantów i nie dodawać im roboty. Każde zbliżenie policjanta jest ryzykiem dla obojga stron.

Wyobrażasz sobie kontrolować wszystkie pary na ulicy czy faktycznie są parą? Jak udowodnisz, że to dziewczyna, a nie koleżanka z pracy? 

Dodatkowo to jest też celowe zniechęcanie ludzi do wyjścia, jeśli nie można iść z partnerem.

Co nie zmienia faktu ze to dalej debilizm.

• 0

Blackhawk.
Reputacja

Napisano

Z racji na tematykę forum, trochę na boku jako swojego rodzaju przerywnik napiszę, że obok antyszczepionkowców wyrasta nowy nurt, mówiący o tym iż pandemii nie ma. Tzn. wirus istnieje, ale nie jest on tak zabójczy jak się nam powszechnie mówi. Gra toczy się o coś innego, a mianowicie właśnie na naszych oczach kształtuje się szumnie zapowiadany NEW WORLD ORDER.  Co takie osoby mają na poparcie swoich tez - ano głównie filmiki z yt, jak to w przypadku wymienionej wcześniej grupy. Pokazywane są głównie puste sale szpitalne z miejsc gdzie według mediów powinny być one wypełnione ludźmi. 

Żeby nie było, nie chcę twierdzić że takie osoby w żadnym wypadku nie mają racji bo sam przyznaję że kilka rzeczy jest delikatnie zastanawiających. Np. zastanawiające jest dla mnie to iż jak nigdy mówi się w mediach o masie fake newsów, to chyba drugi obok epidemii najczęściej poruszany obecnie wątek - tak jakby ktoś wiedział że w zaraz pojawi się coraz więcej wątpliwości w sprawie rzeczonej pandemii, a wszystkie tego typu sprawy będą lądowały w budowanym już od kilku tygodni zakątku zwanym fake news. Co Wy o tym myślicie ? strach to w końcu jedno z najbardziej skutecznych narzędzi kontroli, jeśli komuś rzeczywiście zależało na przetasowaniu kart to właśnie przy użyciu tego elementu.

Jak już napisałem, watek rzucam zupełnie luźno, sam obecnie w niego nie wierzę, ale zanim ostatecznie ocenię jakąś sprawę muszę poznać więcej danych/informacji. 

Użytkownik Blackhawk edytował ten post 05.04.2020 - 22:58

• 0

isrin22.
Reputacja

Napisano

Jedyna teoria dotycząca koronawirusa w która jestem w stanie uwierzyć, to jest to że Chiny nie podały prawdziwej ilości zarażonych i zgonów. Może jeszcze to, że wirus nie jest naturalnego pochodzenia i "wydostał się" z jakiegoś laboratorium. A co do tego całego NWO, to w to nie wierzę i zgadzam się z użytkownikiem "Klaus". Na pewno taki wielki, ukryty spisek odkrył by jakiś Kowalski i to jeszcze opisując go w takich szczegółach. Normalnie strach się bać takich zwykłych szaraczków, bo przejrzą każdy spisek ;) A tylu inteligentów pewnie się głowiło nad nim :D

Użytkownik isrin22 edytował ten post 05.04.2020 - 22:30

• 2

Cascco.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Strach to w końcu jedno z najbardziej skutecznych narzędzi kontroli, jeśli komuś rzeczywiście zależało na przetasowaniu kart to właśnie przy użyciu tego elementu.

Strach to "wirus" który rozprzestrzenia się na świecie szybciej niż jakikolwiek inny wirus. Fakt że łatwiej kontrolować wtedy ludzi, ale nie doszukiwałbym się tutaj teorii spiskowych czy innych wielkich planów elit. Po prostu nagle sie pojawiły cwaniaczki którzy chcą wykorzystać sytuację, influencerzy którzy chcą dostać lajki, dziennikarze którzy chcą rozgłosu, ugrupowania które próbóją wcisnąć swoje trzy grosze, politycy którzy myślą o tym jak dorwać więcej mamony itd etc...zwyczajnie tak wyglądał i wygląda nasz świat. 

Łatwiej jest wierzyć że to czyjaś sprawka aniżeli nasza własna i mam tu na mysli społeczeństwo. Kiedyś jak była plaga to oskarżano Bogów czy proporków czasem inne Państwa albo plemiona w zależności od dziejów ludzkości. Teraz też tak jest, błędy ludzkie zostały popełnione a i tak łatwiej jest zwalić wszystko na jakiś Boski Plan albo Elitarny Plan Elitarnych Elit.... nie wiem chyba wtedy się ludziom łatwiej żyje. Może strach znika ?

• 0

ppp.
  • Tematów: 36
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Teorie spiskowe mówią, że bez paszportu medycznego do samolotu nie wsiądziesz a o chip medyczny zadba twój pracodawca.

Cały ten cyrk ma na celu poinformować dokładnie prostych ludzi z kim  podpisują kontrakt. Musimy wszyscy dobrowolnie opowiedzieć się po stronie Sojuszu lub Imperium Dartha Vadera im szybciej to zrobimy tym krócej to potrwa.

Najważniejsza jest nasza wolna wola i nikt nam niczego nie narzuci.

Użytkownik ppp edytował ten post 06.04.2020 - 09:36

• -1

msocha.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak to tylko tu zostawię
https://chnnews.pl/a...po-swiecie.html

Gates zrezygnował z funkcji prezesa w Microsofcie i zaangażował się w firmie produkującej szczepionki.

Użytkownik msocha edytował ten post 06.04.2020 - 09:54

• 1

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak to tylko tu zostawię
https://chnnews.pl/a...po-swiecie.html

Gates zrezygnował z funkcji prezesa w Microsofcie i zaangażował się w firmie produkującej szczepionki.

Przypomne o filmie który podawałem w poście http://www.paranorma...-chin/?p=725542

Układa się w całość?

• 0

Cascco.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No to nie się nie szczep, ja się zaszczepie jak  będzie szczepionka . Takie filmy to typowe filmy nabijające sobie oglądalność i kase z YT , a 80% ogladających to ynteligencja USA gdzie ludzie wierzą w Boga Spaghetti albo Raptojezusa. Równie dobrze można stworzyć film jak Pan Gaben kontroluje nasze portfele na steam i czyści regularnie nasze konta co doprowadza do wydawania pieniędzy na gry komputerowe co z kolegi prowadzi do otyłości bo ludzie siedzą przed komputerem i grają a otyłośc prowadzi do śmierci w ten sposób pan Gaben chce kontrolować liczbę ludzkości na świecie. Geniusz Zła....

Użytkownik Cascco edytował ten post 06.04.2020 - 11:43

• 1

#1286 Gość_NoBody19

Gość_NoBody19.

Napisano

No to nie się nie szczep, ja się zaszczepie jak  będzie szczepionka . Takie filmy to typowe filmy nabijające sobie oglądalność i kase z YT , a 80% ogladających to ynteligencja USA gdzie ludzie wierzą w Boga Spaghetti albo Raptojezusa. Równie dobrze można stworzyć film jak Pan Gaben kontroluje nasze portfele na steam i czyści regularnie nasze konta co doprowadza do wydawania pieniędzy na gry komputerowe co z kolegi prowadzi do otyłości bo ludzie siedzą przed komputerem i grają a otyłośc prowadzi do śmierci w ten sposób pan Gaben chce kontrolować liczbę ludzkości na świecie. Geniusz Zła....

Casco, a po co od razu taka uszczypliwosc plynaca z Twojego tekstu? BrainCollector chcial tylko zaprosic do ogladania filmu(moze konspira, ale w koncu to portal paranormalne.pl, wiec chyba to nie jest niczym nadzwyczajnym? ;)) . Sam osobiscie nie wierze w to, ze to kwestia NWO, bardziej sklanialbym sie w strone teorii doktora Wodarga(mozna znalezc na internecie).

PS.

Granie nie powoduje otylosci, to nadmiar jedzenia i za mala ilosc ruchu do tego prowadzi ;) Rownie dobrze, mozna caly dzien czytac, ogladac telewizje i miec ten sam efekt ;)

Pozdrawiam.

Użytkownik NoBody19 edytował ten post 06.04.2020 - 12:29

• 1

Blackhawk.
Reputacja

Napisano

Oho widzę, że wspomniany ruch wzbiera na sile - zaczęto palić nadajniki 5G w Wielkiej Brytanii. 

https://www.gry-onli...awirusi/zc1da15

A tutaj przykładowy  filmik, który zgodnie z treścią powyższej informacji zapewne zaraz zostanie usunięty:

Użytkownik Blackhawk edytował ten post 06.04.2020 - 13:40

• 0

Cascco.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Casco, a po co od razu taka uszczypliwosc plynaca z Twojego tekstu?

Bo to kolejna osoba wrzucająca kolejne teorie spiskowe które już wszyscy czytali , bo to temat o koronawirusie a nie o Bill Gatesie i jego planach podboju kosmosu i całego wszechświata.

BrainCollector chcial tylko zaprosic do ogladania filmu

Kolejny raz bo poprzednio nikt chyba tego nawet nie skomentował.

Granie nie powoduje otylosci, to nadmiar jedzenia i za mala ilosc ruchu do tego prowadzi ;) Rownie dobrze, mozna caly dzien czytac, ogladac telewizje i miec ten sam efekt ;)

Myślałem że wyraziłem się dostatecznie jasno, nie wiem czy niektórzy nie rozumieją sarkazmu czy go nie widzą.

PS:

Casco

Cascco

Użytkownik Cascco edytował ten post 06.04.2020 - 13:50

• 1

Blackhawk.
Reputacja

Napisano

Kolegę CasCCo pszczoła ugryzła :D ? Spokojnie, nikt tu nikogo nie atakuje, wymieniamy się tylko informacjami.  Myślę że każdy z nas  wątek wrzucony w kilku powyższych postach traktuje z bardzo mocnym przymrużeniem oka, jednak po to chyba jest forum paranormalne, aby móc poruszyć także tego typu temat. 

Użytkownik Blackhawk edytował ten post 06.04.2020 - 14:18

• 0

Cascco.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Oj tam oj tam....

Dzisiaj czytałem że w Nowym Yorku w Zoo Tygrysia została zarażona koronawirusem. W tym samym tekście napisane jest 

''Najnowsze badania chińskich naukowców wykazały, że COVID-19 mogą zarazić się krowy, koty, bizony, psy, kozy, owce, gołębie, a także świnie .''

I teraz rodzi się problem, większość z tych zwierząt to zwierzęta hodowlane. 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych