Z racji na tematykę forum, trochę na boku jako swojego rodzaju przerywnik napiszę, że obok antyszczepionkowców wyrasta nowy nurt, mówiący o tym iż pandemii nie ma. Tzn. wirus istnieje, ale nie jest on tak zabójczy jak się nam powszechnie mówi. Gra toczy się o coś innego, a mianowicie właśnie na naszych oczach kształtuje się szumnie zapowiadany NEW WORLD ORDER. Co takie osoby mają na poparcie swoich tez - ano głównie filmiki z yt, jak to w przypadku wymienionej wcześniej grupy. Pokazywane są głównie puste sale szpitalne z miejsc gdzie według mediów powinny być one wypełnione ludźmi.
Żeby nie było, nie chcę twierdzić że takie osoby w żadnym wypadku nie mają racji bo sam przyznaję że kilka rzeczy jest delikatnie zastanawiających. Np. zastanawiające jest dla mnie to iż jak nigdy mówi się w mediach o masie fake newsów, to chyba drugi obok epidemii najczęściej poruszany obecnie wątek - tak jakby ktoś wiedział że w zaraz pojawi się coraz więcej wątpliwości w sprawie rzeczonej pandemii, a wszystkie tego typu sprawy będą lądowały w budowanym już od kilku tygodni zakątku zwanym fake news. Co Wy o tym myślicie ? strach to w końcu jedno z najbardziej skutecznych narzędzi kontroli, jeśli komuś rzeczywiście zależało na przetasowaniu kart to właśnie przy użyciu tego elementu.
Jak już napisałem, watek rzucam zupełnie luźno, sam obecnie w niego nie wierzę, ale zanim ostatecznie ocenię jakąś sprawę muszę poznać więcej danych/informacji.
Użytkownik Blackhawk edytował ten post 05.04.2020 - 22:58