O żesz ty orzeszku arachidowy... przecież teraz JA! Reflektory proszę... nie tam, tu -- na mnie! No! Żeby mi to było przedostatni raz!
Następną półkę w naszym zabytkowym sejfie wyprodukowanym przez niecenionego Franza Jaegera z Berlina zajmuje statuetka Złotego Szaraka dla
NAJLEPSZEGO MODERATORA.

Jak pewnie doskonale Państwo wiecie, to niewdzięczna rola, bo nikt nie lubi policjantów, stróżów prawa i porządku, czyli także i moderacji... no chyba, że moderator daje się lubić i doskonale realizuje swoje zadania. I bez wątpienia z takim przypadkiem mamy właśnie do czynienia w tej konkretnej kategorii. Czyli krótko mówiąc wybrali Państwo najgorszego z najlepszych... najlepszego z najgorszych..., a nie wdawajmy się w niepotrzebne językowe łamańce. Całe nasze grono moderatorskie jest najlepsze, więc trzeba było wybrać tych absolutnie najlepszych z najlepszych.
I co my tutaj więc mamy?
Otóż trzecie miejsce zajął Edward IV Groźny zdobywając łącznie 9 punktów. Drugie miejsce należy do TheToxic, która otrzymała 24 punkty, natomiast w tym roku statuetka Złotego Szaraka dla
NAJLEPSZEGO MODERATORA dzięki zdobyciu aż 35 punktów trafia w ręce
WSZYSTKO!

Tak jest, teraz można trzaskać dłońmi do woli, bo cała trójka zasłużyła bez wątpienia na rzęsiste brawa!
Momencik, momencik -- to jeszcze nie wszystko. Korzystając z nadarzającej się okazji uprzejmie informuję wszystkich Państwa, że z uwagi na pewne zaszłości Wszystko od tego momentu przestaje być moderatorem.