Kluski ślunskie bym zjadł. Bo pyszne są.
Napisano 01.03.2020 - 21:07
SPECTRA CARMEN!
Napisano 01.03.2020 - 21:19
Zanim przejdziemy do ogłoszenia zwycięzcy – chciałbym poprosić wszystkich państwa o chwilę uwagi. Otóż kategorią, którą teraz nagrodzimy jest najlepszy newsman. A zastanówmy się – czym jest news? Z angielskiego wiemy, że news to „nowe”, w sensie że dwa nowe lub pięć nowe – liczba mnoga to się fachowo nazywa. Więc taki newsman to niejako „nowe mężczyzna”. Debiutant, ktoś powie. Ale nie do końca, bo przecież mamy już osobną kategorię „najlepszego debiutu”, która przecież była no przed chwilą dosłownie. Więc czym jest ten newsman? Albo i kim? Yyyy… Czy może… yyy… to znaczy…
(zerkam na prompter. Nijak mnie nie poratuje - jego wyświetlacz jest ciemny jak noc lub sumienie polityka. No tak, nowy i już się zepsuł. Oczywiście - znak jakości „Ku”)
Ku jak ku…
Kurza twarz.
Przy okazji – czy mówiłem już, że fantastycznie dziś wyglądasz, D.K.? Tak? To mówię drugi raz, gdyż to zawsze prawda.
No dobrze! Angielski zostawmy Amerykanom a filozofię – filologom. My przejdźmy do tego, po co tu wszyscy tak właściwie się zebraliśmy. Oto wyniki w kategorii najlepszy newsman!
Miejsce trzecie, a więc wciąż na podeście zajmuje Staniq! Oklaski!
Miejsce drugie, a więc tym bardziej podes… podium zajmuje, czy też może zajmują… Kwarki_i_Kwanty! Brawa!
(zerkam na prompter. Ożył. Rychło w czas. Od spodu wypełzują na niego świecące się na pomarańczowo litery „natomiast w tym roku statuetka Złotego Szaraka dla NAJLEPSZEGO MODERATORA dzięki zdobyciu…” Staram się, by moje opadanie rąk było jedynie delikatnie zauważalne. Nowoczesna technika, promptery... pfff…)
A miejsce pierwsze przypada w tym roku… no dobra, ale jaki to nick? Bo ja tu mam tylko „nick”. I nie wiem jaki a na prompter oczywiście nie można liczyć, zawiesił się na zdaniu „A na cholerę komu tyle UFO w Maroku?”
O, podają mi kartkę. Czytać, nie czytać, nie wiem, sam już zgłupiałem. Ale co tam, raz się żyje. Czytam.
„Nick to nick, kretynie”.
LOL. No przecież wiem, że nie imię albo nazwisko, głupi nie jestem. Ale jaki? D.K., co tak stoisz i patrzysz? I robisz facepalmę? No dobra, niech będzie – zwycięzcą zostaje Nick!
Sami sobie zdecydujcie czyj. LOL.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych