Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przenosiny na Invision Power Board

• Zamknięty Temat jest zamknięty
355 odpowiedzi w tym temacie

vcore.
  • Tematów: 26
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Eurycide , po częsci ma to zwiazek aczkolwiek nie bezpośrednio - czy Nie masz nic Przeciwko istnieniu nieoficialnego kanałowi IRC - vrp , i tego ze Reklamowany jest on w mojej sygnaturce ?

Dołączona grafika
Czym jest to "google.com" jakies boty googlowe ? bo pamietam ze majac swoje forum tez mialem czasem goscia w postaci "google Bot" tyle ze tu smiesznie ze wyglada jak user :) jakby IPB bylo na to przygotowane - mysle ze te boty analizuja treśc zeby potem wstawic do wyszukiwarki :)

reaper.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam problem z dostaniem się do działu Download. Przed przenosinami na IPB mogłem tam zaglądać, czyli jestem na poziomie drugim. Nie wiem dlaczego teraz nie mogę, czyżby zasady się zmieniły???

Jequon.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Robiąc mały off-top napiszę, że mi się zmiana podoba, forum zostało sporo "odbajerzone" a to wielki plus.
Proponował bym jeszcze zaostrzyć troszkę zasady odnośnie sygnatur i awatarów. Wiem że w regulaminie o tym jest, ale niezbyt jest to respektowane. Rozumiem również, że teraz cały Team tego forum ma ważniejsze sprawy, ale napisałem to aby w wolnych chwilach ktoś rzucił na to okiem, bo niektóre rzeczy troszkę przeszkadzają w czytaniu i są zbyt duże, a przecież głównym powodem zmian było zwiększenie szybkości działania.
Bez urazy Jamochłonik, ale chodzi między innymi o Ciebie. Ktoś z tyloma postami co Ty powinien respektować regulamin, z samego szacunku dla osób czytających i dla Teamu.

vcore.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

//edit zmieniłem sygnaturke mysle ze teraz nie przeszkadza

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do sygnatur to max wysokosc 80px, to bedzie respektowane z cala surowoscia juz niedlugo. Wazny jest tez rozmiar pliku (podany w regulaminie) i nie ma tu znaczenia gdzie hostowana jest sygnatura, ale jesli np. 10 osob na stronie ma sygnatury po 60kb kazda, to nie musze mowic, ze laczna waga grafik z sygnatur przekroczy pol mega na 1 podstronie tematu.

Co do kanalu IRC, nie mam nic przeciwko choc raczej wciaz bedzie to kanal nieoficjalny.

Co do dzialu download, to faktycznie uprawnienia nie zostaly jeszcze nadane.

Aktualnie trwaja prace nad portalem

vcore.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Myśle ze te 3px sygnaturze u mnie nie przeszkadza
Eurycide ja tak z ciekawosci zbadałem wielkosci kilku animowanych dygnatur na forum to były wielkosci od 200kB do ponad 700 (!)

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I te osoby dostana po warnie na dzien dobry, zreszta twoja sygnatura wciaz ma nieregulaminowy rozmiar i wage.

- powstał portal

vcore.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ok usunełem obrazek
a co do avatara przy wgrywaniu pisze tylko "rozmiar avatara wgrywanego z twojego komputera nie moze przekroczyc 12kB" a jesli np. uploaduje Avatar na iny serwer a tu tylko linkuje ? czy takze 12KB ?

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mi osobiście zmiana bardzo się nie podoba. Jestem świadom tego, że jest to pewnie kwestia przyzwyczajenia... Ale forum jest takie nieklimatyczne teraz, straciło urok i jakiś swój styl. Jest brzydkie, niespójne, jakieś takie proste i nieczytelne. Wygląda dużo gorzej, zarówno portal jak i forum... A szkoda... Teraz wpadam rzadko, i tak bedzie pewnie jeszcze przez miesiac lub dwa, i trudniej bedzie mi sie przyzwyczaić, ale ogólnie czuję niesmak. No i nie ma cashu :(

vcore.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja wlasnie tak myśle , Eurycide a moze by tak przyciemnić Troszkę kolorystyke ?

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mi się podoba tak jak jest teraz :)

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie jest duzo lepiej niz sobie wyobrazalem przed zmiana, a to ze nie ma cashu to bardzo dobrze, na co to komu.

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przyciski beda jeszcze zmienione (w stylu ciemnym) na ciemniejsze, zeby tak nie kontrastowaly. Pracuje nad nimi Snear.

Ja zmienie jeszcze logo (w stylu ciemnym).

Bedzie zmieniony dzial downloadu nieco, a wszystkie zdjecia ze starego albumu zostana przeniesione na forum do wydzielonych subkategorii. Pracy jeszcze sporo :)

Snear.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przyciski wczoraj zacząłem zmieniać jednak nie zdążyłem wszystkich... narazie mam wszystkie duże (Odpowiedź, Nowy Temat itp) teraz jeszcze zostaly małe (Karta, Raport itd) ;)

vcore.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Eurycide a czy jest mozliwosc by na liscie tematów pod nazwa Autora Tematu widniała data jego powstania ? to sie mi często przydaje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych