Byłem kilka dni nieaktywny... szkoda, bo taki ciekawy temat, a tu praktycznie wszystko już zostało powiedziane .
Nic dodać, nic ująć do wcześniejszych wypowiedzi. To, co środowiska lewicowe próbują osiągnąć w USA, to istne szaleństwo, a niestety całkiem przyzwoicie im to sianie chaosu wychodzi. Ciekaw jestem, jaki byłby przekaz medialny, gdyby Floyd był białym, naćpanym kryminalistą zabitym przez czarnego policjanta? Najpewniej byśmy o tym nawet nie usłyszeli; biały, heteroseksualny ćpun, jakich miliony na tym świecie zginął z ręki przykładnego stróża prawa, o czym tu w ogóle mówić? Ewentualnie, gdyby jakimś cudem komuś udało się taką hipotetyczną sytuację nagłośnić, zaraz mielibyśmy akcję #blackcopslivesmatter i koniec.
Osobiście uważam, że rozpowszechnianie poglądów radykalnie-lewicowych i tworzenie partii politycznych w oparciu o nie, winno być konstytucyjnie zakazane. Z tego też względu sądzę, że artykuł 13 Konstytucji o ograniczeniu pluralizmu politycznego powinien zostać jak najszybciej poszerzony. Jeszcze kilka lat temu lewica była zwyczajnie śmieszna, potem stała się żałosna, ale teraz jest po prostu niebezpieczna. Tego już naprawdę nie powinno się bagatelizować.
Przyzwalanie przedstawicielom lewicy na piastowanie stanowisk kreujących jakiekolwiek struktury życia publicznego powiązane z funkcjonowaniem państwa jest strzałem z broni palnej w kolano, a to samo przyzwolenie nadane przedstawicielom zradykalizowanej lewicy jest strzałem z armaty prosto w łeb. To właśnie ona jest powodem tej tzw. "nienawiści", o której jej przedstawiciele krzyczą najgłośniej, a której szukają wszędzie dookoła, tylko nie tam, gdzie powinni - u siebie samych.Tutaj nie ma już nawet miejsca na polemikę, radykalna lewica nosi znamiona faszyzmu, nazizmu i komunizmu razem wziętych, jest zagrożeniem dla zdrowej psychicznie większości świata, dlatego też powinna zostać zniszczona. Koniec kropka.
Za podobne wypowiedzi karano już tutaj ostrzeżeniami, więc gotów jestem też przyjąć je "na klatę". Niestety - patrząc na to co się dzieje, ciężko odnieść inne wnioski, niż te. Ten świat jest już wystarczająco upośledzony, a nowotwór złośliwy o nazwie lewica dobija i unicestwia resztki godności ludzkiej, które jeszcze gdzieś tam pewnie istnieją. Ktoś tutaj wcześniej zamieścił filmik ukazujący białą parę całującą obuwie czarnoskórym. Ktoś inny stwierdził (oczywiście bardzo słusznie), że to idioci... oprócz bycia idiotami, prawdopodobnie są to naiwni, łatwowierni ludzie, których należy chronić przed ciężką chorobą psychiczną o nazwie: zradykalizowana lewica. Jej skutki niebawem będą (moim zdaniem już są) znacznie bardziej poważne, niż lizanie butów murzynom...
PS. https://twitter.com/...6966016/photo/1
W takich strojach wystąpili wczoraj piłkarze Eintrachtu Frankfurt w meczu pucharowym z Bayernem Monachium. Urocze, prawda?