Skocz do zawartości

Zdjęcie

Męskość a XXI wiek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
518 odpowiedzi w tym temacie

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie, tak nie będzie, ale Janusz żyjący na socjalu w warunkach a'la Ferdek Kiepski byłby bardziej szczęśliwy, gdyby żadnych "waginosceptyków" za sąsiadów nie miał. Co innego parę pań. Ale tylko ładnych. Bo brzydkich nie toleruje.

I co w tym dziwnego? Każdy normalny, zdrowy facet wolałby mieć za sąsiadów kilka atrakcyjnych kobiet niż kilka par ładnie wystrojonych chłopaków.

Oj, ludzie się nabijają, że kiedyś pary hetero będą dziwactwem, ale widzę, że to wcale nie musi być nieprawda.

• 2

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No tak, bo to nietolerancja Polaków jest powodem jakości naszego życia. Zobacz jakie to proste - wystarczy, że zaczniemy tolerować homoseksualistów, islamistów, transów i nagle jakość życia się nam poprawi, zarobki wzrosną, służba zdrowia będzie perfekcyjna, itp. Kapitalna sprawa.

Rozumiem też, że cieszysz się naszą nie tolerancja nie tylko do Homoseksualistów ale i do Czarnoskórych, osób niepełnosprawnych obcokrajowców itd.? To takie piękne.

• -1

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Współcześnie - taki facet siada przed komputerem, czy tam innym laptopem i komentuje ubiór, zachowanie i sposób poruszania się innego faceta.

Mam wyjść na ulicę i wszystkich takich o których mowa w temacie: A.Walić maczugą, B.Przebijać mieczami, C.Zastrzelić rewolwerem?

Ależ nie - lepiej go wyzwać na "pojedynek" komputerowy - i czerwonymi strzałkami na jego zdjęciu zaznaczyć:

a. niedostatki ubioru

b. niedostatki fryzury

c. niedostatki postawy

d. niedostatki brzmienia głosu (chociaż po namyśle, to ostatnie to ciężko będzie).

Ale uczciwiej byłoby, gdyby on miał szansę zrobić to samo.

To mniej więcej tak jakby Neandertalczyk w jaskini swojego konkurenta malował bazgroły na ścianie, starożytny Grek pisał poemat obśmiewający jego wady, średniowieczny rycerz wysyłał do niego barda, żeby ten wyśpiewał mu prześmiewczy sonet, a spocony kowboj (bo oni przeważnie spoceni byli).... i tu mi zabrakło pomysłu, co mógłby zrobić kowboj drugiemu kowbojowi zamiast dać mu po mordzie żeby udowodnić, że jest bardziej męski.

Jeżeli wcześniej nie zrozumiałeś o co mi chodzi to nie zrozumiesz i teraz - dlatego powstrzymam się od dalszych wyjaśnień.

pishor
Nie wiem po co wchodzisz w temat, który Ci się nie podoba i jeszcze piszesz, że Ci się nie podoba? Kompletnie bezsensu.

Nie tyle temat mi się nie podoba ile sposób dyskusji i argumentacji. Ale nawet gdyby, to przecież mam chyba prawo cokolwiek w nim napisać? Czy nie?

A oceny pozostaw też innym - być może oni uznają, że jednak coś tam wniosłem do dyskusji?

• 1

McNugget.
  • Tematów: 10
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

I co w tym dziwnego?

To, że jak ktoś w internecie sieje hejtem na homo, to dziwnym trafem tylko na gejów. Jakby kobiety nie istniały albo żyły na którymś z tych księżyców Plutona z nowych zdjęć z New Horizon :P

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rozumiem też, że cieszysz się naszą nie tolerancja nie tylko do Homoseksualistów ale i do Czarnoskórych, osób niepełnosprawnych obcokrajowców itd.? To takie piękne.

Ja tam nie widzę nigdzie nietolerancji do niepełnosprawnych np, wręcz przeciwnie. I nie napisałem, że tolerancja jest zła, tylko napisałem, że WSZECHOBECNA i WOBEC WSZYSTKIEGO. A to znacząca różnica.

Przykładowo:
toleruję obcokrajowców, ale nie toleruję gdy narzucają mi swoje zasady. Nie podoba się w Polsce? Do widzenia.
toleruję homoseksualistów, ale niech swoje fantazje i zboczenia zostawiają w sypialni.

Ostatnio jakiś właśnie obcokrajowiec, który spędził w Polsce 20 lat(!) narzekał jak to jest tu źle i w ogóle niefajnie i że powinniśmy być jak UK. Ale przepraszam, czy ktoś go tu zapraszał? Czy ktoś go tu trzyma na siłę? Czy pod przymusem żył tu 20 lat? Szczyt wszystkiego. Wchodzę komuś do domu i mówię, że mi źle i że w ogóle to on powinien inaczej żyć.

pishor
Kronikarz już Ci wyjaśnił wszystko. Nikt się tu nie śmieje z danej jednostki czy wyśmiewa jakieś zdjęcie uważając siebie za macho. Więc dalej nie wiem o co Ci chodzi?

To, że jak ktoś w internecie sieje hejtem na homo, to dziwnym trafem tylko na gejów. Jakby kobiety nie istniały albo żyły na którymś z tych księżyców Plutona z nowych zdjęć z New Horizon :P

Ale co ma "sianie hejtu na homo" do kobiet? O co Ci w ogóle chodzi? Może miałeś na myśli lesbijki? Bo co ma niepodobanie się gejów do normalnych kobiet? Jeśli chodzi o lesbijki to moje zdanie jest takie same jak co do gejów.

• 0

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przepraszam najmocniej, że uraziłem Twe uczucia. Powiedz mi proszę, jakie powinienem mieć poglądy, aby nie przynosić wstydu sobie i portalowi? I dlaczego powinienem mieć inne? - bardzo mnie to ciekawi.

Wybacz, ale moderator powinien wykazywać się większym poszanowaniem odmienności, większą tolerancją, i - po prostu - większym człowieczeństwem, bo reprezentuje społeczność forum en masse.

Użytkownik Don Corleone edytował ten post 22.07.2015 - 16:40

• -6

McNugget.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale co ma "sianie hejtu na homo" do kobiet?

Że kobiety również bywają homo, ale jakoś nie zdarza mi się czytać tekstów o nich, za to zdarza mi się czytać o "waleniu się w ####", "wychowywaniu dzieci przez gejów" i "facetach ubierających się jak baby". Czyli jakby lesbijki seksu nie uprawiały, nie wychowywały dzieci/nie miały w ogóle takiej możliwości i nie mogły ubrać się w stereotypowo męskie ubrania. Takich przykładów nie ma. To akurat jedna z dziedzin, gdzie kobiety mają szerszy zakres działania (dobór stroju).

(swoją drogą śmiem twierdzić, że ten najczęstszy przykład o, powiedzmy ładnie, penetracji odbytów może wcale nie być aż taki częsty. U żadnej z płci człowieka odbyt nie jest przystosowany do wkładania tam czegokolwiek)

Użytkownik McNugget edytował ten post 22.07.2015 - 17:02

• 1

Piotr_Dark.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

W tym temacie lepiej się nie wypowiadać.

Ja wczoraj popełniłem błąd ,że napisałem co myślę i teraz tego żałuję ...

Wyraziłem własne zdanie , przedstawiłem to w taki sposób jak ja to widzę  i dostałem minusa ..pewnie od jakiegoś "homo" który zamiast się leczyć i walczyć z tą zboczoną choroba siedzi na forum i stara się wszystkim uświadamiać ,że to jest normalne..

Ręce  opadają... 

obraza.gif

Wyrażanie opinii to jedno, ale nie możesz obrażać ludzi o odmiennej seksualności, twierdząc, że są chorzy.

Kronikarz

Użytkownik Kronikarz Przedwiecznych edytował ten post 22.07.2015 - 17:36

• -4

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przepraszam najmocniej, że uraziłem Twe uczucia. Powiedz mi proszę, jakie powinienem mieć poglądy, aby nie przynosić wstydu sobie i portalowi? I dlaczego powinienem mieć inne? - bardzo mnie to ciekawi.

Wybacz, ale moderator powinien wykazywać się większym poszanowaniem odmienności, większą tolerancją, i - po prostu - większym człowieczeństwem, bo reprezentuje społeczność forum en masse.

Nadal nie odpowiedziałeś mi na pytanie DLACZEGO mam mieć takie zdanie jak Ty chcesz? Czekam. Sądzę, że z moim człowieczeństwem jest wszystko ok - nie rozumiesz chyba znaczenia tego słowa albo zwyczajnie prowokujesz. Ja nie reprezentuję żadnego ogółu społeczeństwa czy to realnego czy forumowego, kompletnie coś Ci się pomieszało. Ja tutaj pełnię funkcję nadzorczą i regulującą przestrzeganie Regulaminu forum, a to jakie mam poglądy w danej sprawie, ma się tak do mojej sprawowanej tu funkcji, jak potrzeba zakładania świni siodła.

• 0

McNugget.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

i dostałem minusa ..pewnie od jakiegoś "homo" który zamiast się leczyć i walczyć z tą zboczoną choroba siedzi na forum i stara się wszystkim uświadamiać ,że to jest normalne..

Dostałeś więcej, niż 1 minusa - no to nieźle musi ten ""homo"" się uwijać z zakładaniem kolejnych kont.

O ile się orientuję, to łamanie regulaminu. Czy łamanie zasad jest męskie?

Użytkownik McNugget edytował ten post 22.07.2015 - 17:19

• 0

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A miej sobie poglądy jakie chcesz, ale jeśli jesteś w funkcji publicznej, a taką dla mnie moderator stanowi, to przynajmniej powstrzymaj się od wygłaszania poglądów, które są w gruncie rzeczy nienawistne (czemu służy ten temat, jak nie szerzeniu hate'u? - jedna wielka prowokacja).

Użytkownik Don Corleone edytował ten post 22.07.2015 - 17:24

• -2

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A miej sobie poglądy jakie chcesz, ale jeśli jesteś w funkcji publicznej, a taką dla mnie moderator stanowi, to przynajmniej powstrzymaj się od wygłaszania poglądów, które są w gruncie rzeczy nienawistne (czemu służy ten temat, jak nie szerzeniu hate'u? - jedna wielka prowokacja).

Funkcja publiczna to Policja, a nie moderacja na prywatnym forum. Mam takie samo prawo do wyrażania swoich opinii jak Ty czy ktokolwiek inny. A to, że Ci się one nie podobają, to tylko i wyłącznie Twój problem. Jeśli nie rozumiesz, czemu służy dyskusja, proponuję podpytać kogoś w domu/szkole, może Ci wyjaśni. 

Proszę więcej nie offtopować, piszemy na temat albo wcale. 

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A jaki jest ten temat? "Facet w rurkach się mi nie podoba, jakie jest wasze zdanie?"? Od początku był niekonkretny, to teraz masz wielowątkową dyskusję.

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja tam nie widzę nigdzie nietolerancji do niepełnosprawnych np, wręcz przeciwnie. I nie napisałem, że tolerancja jest zła, tylko napisałem, że WSZECHOBECNA i WOBEC WSZYSTKIEGO. A to znacząca różnica.

Przykładowo:
toleruję obcokrajowców, ale nie toleruję gdy narzucają mi swoje zasady. Nie podoba się w Polsce? Do widzenia.
toleruję homoseksualistów, ale niech swoje fantazje i zboczenia zostawiają w sypialni.

Ostatnio jakiś właśnie obcokrajowiec, który spędził w Polsce 20 lat(!) narzekał jak to jest tu źle i w ogóle niefajnie i że powinniśmy być jak UK. Ale przepraszam, czy ktoś go tu zapraszał? Czy ktoś go tu trzyma na siłę? Czy pod przymusem żył tu 20 lat? Szczyt wszystkiego. Wchodzę komuś do domu i mówię, że mi źle i że w ogóle to on powinien inaczej żyć.

A to przepraszam w Polsce prawo do narzekanie( a jakże to Polskie!) mają tylko Polacy? Zamknijmy się w czterech ścianach tak będzie bezpieczniej i nikt nam nie będzie przeszkadzał.

Jak nie widzisz jak co niektóre jednostki obnoszą co do np. ludzi na wózkach to nic nie poradzę.

Wyraziłem własne zdanie , przedstawiłem to w taki sposób jak ja to widzę  i dostałem minusa ..pewnie od jakiegoś "homo" który zamiast się leczyć i walczyć z tą zboczoną choroba siedzi na forum i stara się wszystkim uświadamiać ,że to jest normalne..

Uwaga, mamy tu najbardziej normalnego z normalnych ludzi żyjących jeszcze na świecie nic tylko pogratulować...

Ręce  opadają...

Smuteczek. Oczywiście zawsze każdy ucieka ale jak już dostanie minusy to wraca się pożalić :< No i jak z tą kastracją jak już jesteś, osobiście byś ją przeprowadził czy jak?

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 22.07.2015 - 18:31

• 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W tym temacie lepiej się nie wypowiadać.

Ja wczoraj popełniłem błąd ,że napisałem co myślę i teraz tego żałuję ...

Wyraziłem własne zdanie , przedstawiłem to w taki sposób jak ja to widzę  i dostałem minusa ..pewnie od jakiegoś "homo" który zamiast się leczyć i walczyć z tą zboczoną choroba siedzi na forum i stara się wszystkim uświadamiać ,że to jest normalne..

Ręce  opadają... 

I te minusy tak bardzo Cię uraziły? Tylko Ty możesz się wypowiadać, a inni nie, bo to już jest naskakiwanie?

Tak właśnie wygląda dyskusja, przyznawanie reputacji też jest jakąś formą wyrażania opinii.

A jak ktoś nie zgadza się z tym, że homoseksualizm to choroba to na pewno sam jest homo? Heteroseksualiści mogą mieć jedyne słuszne poglądy? Ciekawe.

offtop.gif

Kronikarz

Użytkownik Kronikarz Przedwiecznych edytował ten post 22.07.2015 - 18:34

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych