Skocz do zawartości

Zdjęcie

Męskość a XXI wiek

• Please log in to reply
518 replies to this topic

Betty Boop 666.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja nie wiem skad to sie wzielo, taki trend, moda czy jak to tam nazwac ale takie ***** w rurkach to po prostu homoseksualisci ktorzy albo juz o tym wiedza albo jeszcze  nie. no bo jak to inaczej wytlumaczc zeby facet tak wygladal?

wulgaryzmy.gif

Alis

Użytkownik Alis edytował ten post 06.09.2016 - 18:13

• -2

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co myślisz o takim stroju i o tym facecie
http://encyklopedia....IV;3934340.html
  • 1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Każdy może ubierać się jak chce, męskość ma wiele twarzy.

• 0

Glow!.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może nie powinnam... Ale co jest męskiego w Szpaku? Oprócz tego,że ma zarost? Bo nie do końca wiadomo co ma w gaciach. Ubiór ubiorem,każdy ma jakiś tam styl,ten Szpak akurat więcej chyba z damskiej szafy korzysta,ale malowane paznokcie? Serio? On akurat jest pół na pół. Pół baba,pół facet. ******

http://www.demoty.pl...rurkach-68260/2

wulgaryzmy.gif

Alis 

Użytkownik Alis edytował ten post 06.09.2016 - 18:52

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może nie powinnam... Ale co jest męskiego w Szpaku?

A czy męskość da się zdefiniować? Równie męski jest pan Marian Kowalski jak i Michał Szpak różnica jest w tym jak kto ją eksponuje.

Ubiór ubiorem,każdy ma jakiś tam styl,ten Szpak akurat więcej chyba z damskiej szafy korzysta,ale malowane paznokcie? Serio? On akurat jest pół na pół. Pół baba,pół facet. Cipeusz.

A gdy kobieta ubiera krawat i kapelusz który wywodzą się z męskiej garderoby to jest ona babo chłopem?

kobieta_w_krawacie5.jpg

Bo nie do końca wiadomo co ma w gaciach.

Nie zawsze to co ma w gaciach definiuje jego płeć psychiczną. Mówię tu o transseksualistach.

• 1

dziewięć.

Apprentice

• Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Szpak chyba sam określa się jako metroseksualnego, więc świadomie i z własnego wyboru ubiera się wbrew temu co uznawane jest w modzie przez większość za męskie. Prawdopodobnie, bo w tym się dobrze czuje. Osobiście wiem, że czucie się dobrze w ubraniach jest ważne. Niestety wg mnie jego strój niewiele ma wspólnego z tym co on ma w gaciach. Akurat ubiór na to nie ma wpływu.

Nie jestem jakoś strasznie liberalna, ale akurat uważam, że nie powinno się oceniać na podstawie ubioru ani czyjejś męskości ani czyjejś kobiecości.

To co jest uznawane za męskie czy kobiece w modzie jest względne i zależy od wielu czynników: aktualnej mody i czasu (jak zauważył Wszystko), ale też od środowiska.

Męskość z biologicznego punktu widzenia raczej jest określana na podstawie ogólnej budowy ciała, a nie stroju i ta zależna jest od ilości produkowanego testosteronu. Z tym, że w tym przypadku uznanie kogoś mało męskim nie zawsze jest pejoratywne. Delikatny mężczyzna, który nie jest napakowanym bysiem z kwadratową szczęką, pomimo, że nie należy do grupy najbardziej męskich osobników, na pewno jest bardziej atrakcyjną opcją dla wielu współczesnych kobiet.

No i jest też męskość charakteru. Ta również jest zależna od środowiska, w którym się obracamy i jedni śród bloków wyrosną w przekonaniu, że prawdziwy mężczyzna to samiec alfa, co przewodzi osiedlowemu stadu, ma mocną głowę co udowadnia piciem każdego wieczoru, ma też honor, który łatwo urazić i uważa, że jego obowiązkiem jest go bronić poprzez spuszczenie manta każdemu kto krzywo spojrzy. No i oczywiście ma wiele samic wokół, z którymi się nie wiąże, ale ja zalicza i też potrafi im nieźle przyłożyć.

Dla innych męskość charakteru to odpowiedzialność za własne postępowanie, uczciwość, wierność w szeroko rozumianym znaczeniu, honor, ale i poczucie humoru połączone z dystansem do siebie. Także świadomość własnych celów i dążenie do ich osiągnięcia. Chociaż pewnie tak naprawdę można to nazwać dojrzałością, a więc i w wersji damskiej moglibyśmy tak scharakteryzować kobiecość.

Ja bardziej przychylam się do tego drugiego opisu męskiego/kobiecego charakteru.

Użytkownik dziewięć edytował ten post 06.09.2016 - 18:50

• 1

Glow!.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

'A czy męskość da się zdefiniować? Równie męski jest pan Marian Kowalski jak i Michał Szpak różnica jest w tym jak kto ją eksponuje.'

A w jaki sposób Szpak eksponuje swoją męskość? Pomalowanymi paznokciami? Patrząc na jego idealnie zrobione włosy trudno nie odnieść wrażenia,że w łazience koczuje dłużej niż przeciętna kobieta. Nie ma jednej definicji męskości,każdy ma swoją. I ja mogę wypowiadać się tylko za siebie. Nic nie zmieni faktu,że dla mnie to cipeusz. Jestem staroświecka,facet ma wyglądać jak facet a nie jak baba z wąsem.

'A gdy kobieta ubiera krawat i kapelusz który wywodzą się z męskiej garderoby to jest ona babo chłopem?'

Nie ma nic złego w inspiracji w obu przypadkach. Można bawić się modą,ale są pewne granice. Powtórzę,że jestem staroświecka. Ja nie zapuszczam się do męskiego działu w celu szukania nawet tej wcześniej wspomnianej inspiracji. Mam inny obraz kobiety w głowie. Dla mnie kobieta powinna być sensualna,delikatna i właśnie kobieca:).

'Nie zawsze to co ma w gaciach definiuje jego płeć psychiczną. Mówię tu o transseksualistach.'

Powtórzę raz jeszcze,że jestem staroświecka i dla mnie transseksualista jest albo facetem w peruce,albo babą z wąsem.

No już tak mam,nic z tym nie zrobię. Rozumiem,że może mam poglądy kontrowersyjne...

Użytkownik Glow! edytował ten post 06.09.2016 - 19:15

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A czemu niby ma eksponować męskość? Ma nosić przezroczyste majtki?

Patrząc na jego idealnie zrobione włosy trudno nie odnieść wrażenia,że w łazience koczuje dłużej niż przeciętna kobieta.

No tak, bo prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym że jest niechlujem...

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 06.09.2016 - 20:01

• 1

Glow!.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A czemu niby ma eksponować męskość? Ma nosić przezroczyste majtki?

Patrząc na jego idealnie zrobione włosy trudno nie odnieść wrażenia,że w łazience koczuje dłużej niż przeciętna kobieta.

No tak, bo prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym że jest niechlujem...

Nie musi być niechlujem,ale jak facet spędza więcej czasu w łazience niż kobieta...

Z tymi przezroczystymi majtami też fajna opcja,człowiek by wiedział co bierze  ;p . To tylko dżołk.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Myślę, że jedną z cech męskości jest zapewnienie bezpieczeństwa kobiecie. Nie wiem przed czym Szpak może uchronić kobietę, chyba przed brudem spod paznokci.

Jakby mi ktoś powiedział "pokaż całkowite przeciwieństwo męskości" to wstawiłbym właśnie zdjęcie Szpaka. :D

• 2

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co sądzicie o nowej modzie na noszenie torebek? Widzę coraz więcej facetów nosi takie małe torebki, przeważnie ze znaczkami znanych firm typu nike, puma.

Kiedyś facet z torbą to był przeważnie listonosz albo jakiś elektryk ,mechanik, co w torbie nosił narzędzia do roboty.

• 0

dziewięć.

Apprentice

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A co sądzicie o nowej modzie na noszenie torebek? Widzę coraz więcej facetów nosi takie małe torebki, przeważnie ze znaczkami znanych firm typu nike, puma.

Kiedyś facet z torbą to był przeważnie listonosz albo jakiś elektryk ,mechanik, co w torbie nosił narzędzia do roboty.

Mnie się to osobiście nie podoba, tzn. torebki damskie noszone przez facetów, bo typowo męskie torby, takie duże są nawet ok. Takie o np. https://www.clipzine...er-Bags-For-Men Właściwie to całkiem przystojne.

Poza tym wyznaję zasadę, że dopóki zakrywane jest co trzeba i nie zmuszą się nikogo do ubierania tak samo, to powinno się mieć możliwość zakładania co się chce. No bo w sumie co komu do tego.

Użytkownik dziewięć edytował ten post 06.09.2016 - 20:39

• 1

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja ostatnio na paradzie byłem z taką torebką.

Women-Knitted-font-b-Straw-b-font-bag-fo

nie no, nie mogę dłużej trollować wracam do prawactwa.

• 0

Glow!.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Myślę, że jedną z cech męskości jest zapewnienie bezpieczeństwa kobiecie. Nie wiem przed czym Szpak może uchronić kobietę, chyba przed brudem spod paznokci.

Jakby mi ktoś powiedział "pokaż całkowite przeciwieństwo męskości" to wstawiłbym właśnie zdjęcie Szpaka. :D

O,to to! Akurat tak się złożyło,że reklamuje lakiery do paznokci.  Może legginsy też,albo rajtki :D

Ja ostatnio na paradzie byłem z taką torebką.

Women-Knitted-font-b-Straw-b-font-bag-fo

nie no, nie mogę dłużej trollować wracam do prawactwa.

Stylowa,taka bardziej na plażę ;)

Załączone grafiki

• michal-szpak-pt-05.jpg

• 0

Urgon.
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

A fuj! Paskudztwo! Ta kamizelka z jeansu tak pasuje do tych rajstop jak chomąto do świni. A i okulary się gryzą z resztą...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych