Skocz do zawartości

Zdjęcie

Męskość a XXI wiek

• Please log in to reply
518 replies to this topic

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo prawdziwemu mężczyźnie czoło się świeci od łoju...

Co znaczy być prawdziwym mężczyzną?  jakie są kryteria do spełnienia?  czy są do uniesienia przez statystycznego przedstawiciela tej płci? 

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ee... nie załapałaś ironii.

• 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Między utrzymywaniem czystości a malowaniem oczków to jest spory dystans, nie sądzisz? Facetowi przystoi  malować na sobie tylko barwy wojenne :).

• 4

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Samiec alfa wzór i kalka.  Każdy ma prawo poddać coś krytyce, byle by ta krytyka była konstruktywna. Każdy jest tym kim jest ( odwołuje się do płci).
Co chcesz zaproponować? Jaką masz wizję świata męskiego oprócz krytyki dla samej krytyki?  
Wolność słowa a może wolność która pozwala być ci sobą? realizować ci siebie - chociażby dlatego że życie bywa tak krótkie ?

Do mnie to pytanie jest?

Bo jeśli tak, to odpowiem w ten sposób - średnio mnie obchodzi jak kto się ubiera, ale niech facet ubrany jak kobieta nie oczekuje, że będzie przez innych facetów traktowany jak facet. Jego ubiór, jego sprawa, mnie nic do tego, ale niech taka osoba nie wymaga, że będzie traktowana w ten sposób. Nikomu przecież też tutaj nie zabraniam być kim chce. To nie jest nietolerancja, po prostu pewne rzeczy facetowi nawet nie przystoją.

Ubiór nie był i nie jest miara męskości.  Ubiór zmienia się co sezon przykro jak zmienia się przy okazji pojecie męskości. Czym ze ono jest? oby nie było tylko pojęciem.

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co znaczy być prawdziwym mężczyzną?  jakie są kryteria do spełnienia?  czy są do uniesienia przez statystycznego przedstawiciela tej płci? 

To znaczy - odpowiedzialny, grzeczny, uprzejmy, stanowczy, dzielny, odważny, szarmancki, zadbany, inteligentny, doświadczony. Niewielu facetów spełnia te kryteria, podobnie jak nie ma wielu prawdziwych kobiet. Ale po co to pytanie?

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co chcesz zaproponować? Jaką masz wizję świata męskiego oprócz krytyki dla samej krytyki? 
Wolność słowa a może wolność która pozwala być ci sobą? realizować ci siebie - chociażby dlatego że życie bywa tak krótkie ?

Ja krytykuje to co mi się nie podoba, a w kontekście tego filmu nie podoba mi się sposób bycia tego chłopaczka. Mężczyzna to jednak powinien być mężczyzna powinie zarabiać pieniądze, dać oparcie kobiecie, być zaradnym potrafić coś zrobić w domu a nie przejmować się tym że mu lakier na paznokciach pęka i kiedy będzie promocja na fluid w Rossmannie . no sorry gregory

Ok prawda powinien dbać o siebie, ale nie znaczy to że ma bb cream sobie nakładać...

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 21.09.2016 - 19:24

• 2

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Między utrzymywaniem czystości a malowaniem oczków to jest spory dystans, nie sądzisz? Facetowi przystoi  malować na sobie tylko barwy wojenne :).

Dokładnie to samo powiedziałem koleżance kilka dni temu, gdy mi ten film pokazała z tym malowaniem. Dodam jeszcze, że z wielkim zniesmaczeniem mi go pokazała łapiąc się sama za głowę.

• 1

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

PS .Przemyślałem i przyznam się że jest pewna sytacja gdy mam "malowane oczy".Żona śmieje się ze mnie jak wracam nieraz z gaszenia pożaru gdy na akcji jest tyle sadzy że mam bardzo czarne rzęsy  i brwi(tak naprawdę całą twarz mam poczerniałą i poszarzałą od sadzy i popiołu). Mydło łatwo usuwa bród ze skóry a z rzęs i brwi już niekoniecznie i tak zostaję jej "malowanym strażakiem".

PS 2 Górnicy maja podobnie :).

• 1

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nic nie wiecie co ten człowiek robi oprócz tego co przedstawił ten filmik. 

Wzorzec męskości w tym kraju różni się znacznie od wzorca poza jego granicami i na tym zostawiam te dywagacje. 

• 0

szczyglis.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wzorzec męskości w tym kraju różni się znacznie od wzorca poza jego granicami i na tym zostawiam te dywagacje. 

Nic mnie nie obchodzi co on w życiu robi (i wolę nie wiedzieć), ale to co pokazał na filmie pozwala na wysnucie pewnych sugestii.

A czym dla Ciebie jest wzorzec męskości? Bo prosisz tutaj o merytoryczne odpowiedzi, a sama nie napisałaś tego czym dla Ciebie taki wzorzec jest.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 21.09.2016 - 19:30

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

.Przemyślałem i przyznam się że jest pewna sytacja gdy mam "malowane oczy"

Ja też przyznaję się że ze dwa razy używałem jakiegoś pudru, jak dostałem w zęby i z limem wstydziłem się wyjść z domu :szczerb:

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 21.09.2016 - 19:34

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nic mnie nie obchodzi co on w życiu robi (i wolę nie wiedzieć), ale to co pokazał na filmie pozwala na wysnucie pewnych sugestii.

A czym dla Ciebie jest wzorzec męskości? Bo prosisz tutaj o merytoryczne odpowiedzi, a sama nie napisałaś tego czym dla Ciebie taki wzorzec jest.

Do czegoś się odwołujesz, coś ci przeszkadza u pobratymców chcę to poznać. Ten temat jest prawie że manifestem więc panowie ... wasz ruch. 

• 0

szczyglis.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Do czegoś się odwołujesz, coś ci przeszkadza u pobratymców chcę to poznać. Ten temat jest prawie że manifestem więc panowie ... wasz ruch.

Jakbym zrozumiał o co pytasz, to bym odpowiedział. Niestety bez zrozumienia Twojego pytania nie ma na to szans.

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Do wszystkich.

Nie dajcie się sprowokować Aidil, to jest feministka z krwi i kości.

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Do wszystkich.

Do wszystkich.

Zabrzmiało jak odezwa ... heh

Łatwiej jest zaatakować niż odpowiedzieć?  Jestem z krwi i kości ^^, podobnie jak ty.  W czym rzecz?
Co nazywasz prowokacją? 

Użytkownik Aidil edytował ten post 21.09.2016 - 20:01

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych