@Daniel.
Dziś musisz tolerować wszystko
O przepraszam, ale nietolerancyjni koledzy z forum ani nie wyrwali bana, ani nie mieli wezwania do prokuratory. Homobojówek bijących homofobów tez nie widziałem. Na czym to "musisz tolerować" polega? Że jakaś część społeczeństwa nazywa faszyzm po imieniu?
Jedyna tolerancja, do jakiej się w Polsce zmusza, to tolerancja religijna. Spróbuj jeden z drugim wypowiedzieć się o katolikach w stylu "zakazu pedałowania", czy napisać gdzieś w necie że "wszyscy katolicy to..." i zamiast trzech kropek wstawić coś w stylu ;'zboczeńców". Zarzut obrazy uczuć religijnych murowany.
No ja nie jestem wierzącym, ale jak piszesz, że katolicy to zboczeńcy no to jednak jakiś tam powód do zarzutów mają, bo to straszne uogólnienie. Co innego jak napiszesz "nie wierzę w to co piszę Biblia, dla mnie to bajka, a Jezus nie istniał" i ktoś to uważa za obrazę to już przesada.
Natomiast jakbym powiedział w publicznej tv, że uważam, że Konczita powinna się leczyć to przecież by mnie na drugi dzień zamknęli, a już na pewno zlinczowali, poza tym nie mam ochoty oglądać dwóch liżących się facetów na ulicy, nie chcę, żeby dwóch facetów tworzyło rodzinę, a co gorsza jeszcze adoptowali dzieci. Obecnie w Polsce jeszcze do tego nie doszło, ale wszystko zmierza w tym kierunku idąc do nas z zachodu.
Może i jestem zacofany w swoich poglądach, ale jestem z tego dumny. Nie chcę być tolerancyjny wobec takich odchyleń i mam nadzieję, że nigdy te poglądy mi się nie zmienią. Mam też nadzieję, że nie dożyje czasów, gdzie para facet-kobieta będzie dziwactwem. Pewien kabaret to fajnie przedstawił, jeszcze kilka lat i w marketach będziesz miał wc: dla inwalidów, dla mężczyzn, dla kobiet, dla mężczyzn co były kobietami, dla kobiet co były mężczyznami, dla kobiet, które jeszcze nie wiedzą czy są już mężczyznami, itp, itd.
Skoro tolerujemy i zaczynamy akceptować zboczenia to tylko czekać aż następni zboczeńcy zaczną się domagać swoich praw.