Skocz do zawartości

Zdjęcie

Męskość a XXI wiek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
518 odpowiedzi w tym temacie

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Myślę, że dużo bardziej szkodliwe dla psychiki dziecka będzie zabranie go od rodzica, którego zna i kocha, i umieszczenie go w domu dziecka.

Statystycznie ja i mój pies mamy po 3 nogi, takie badania są niemiarodajne.

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 30.06.2015 - 01:05

• 0

Shay.

Herszt Bandy

• Tematów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dlaczego niemiarodajne? Bo nie popieraja homopropagandy wciskanej nam niemal butem do gardel?

Nie jestem pewien czy to dobrze. Bo wiesz z czego wynika w duzej mierze awersja do osob homoseksualnych w Polsce? Miedzy innymi z napastliwego, nieznoszacego sprzeciwu podejscia osob z takich radykalnych organizacji. Niechec wynika z bombardowania nas niemal codziennie tym tematem, jak gdyby mial on byc bez mala" narodowym" problemem, o ktorym zazarcie co dzien dyskutuje kazdy Polak. Wynika z wylewajacych sie z ekranu telewizora oblechow w skorzanych paskach zamiast bielizny, jadacych na barykadzie parady gejow, zmuszajac nas by nie tylko uznac to, co robia za normalnosc, ale czcic ich decyzje. Zadaja oni, by pozwolic im uczyc nasze dzieci" tolerancji" w szkolach. " Tolerancji" w ich wydaniu oczywiscie. Srodowiska te i przychylne im media szczuja wrecz ludzi, a jednostki czy grupy niegodzace sie na bezwarunkowe przyjecie i gloryfikacje gloszonych przez nich tresci i ideologii najchetniej wypchnelyby poza nawias" nowoczesnego spoleczenstwa".

Ale wiesz, kto traci na tym najbardziej? Zwykli, normalni ludzie zyjacy wsrod nas, ktorzy po prostu sa orientacji homoseksualnej. Nasi rodacy, nasi sasiedzi, byc moze przyjaciele czy krewni, zyjacy jak kazdy z nas, zaslugujacy na szacunek i brak skrepowania. Wiedzacy, ze ich orientacja seksualna to wylacznie ich osobista sprawa, ktora ludzie z poczuciem dobrego smaku zostawiaja za drzwiami wlasnych sypialni czy domostw.

Ludzie, ktorym wyzej opisani radykalowie i oszolomy z platform" parad rownosci" i studiow telewizyjnych przekreslaja szanse na normalne i pelne szacunku oraz akceptacji funkcjonowanie w spoleczenstwie.

Użytkownik Shay edytował ten post 30.06.2015 - 04:08

• 1

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z powyższej wymiany opinii  widać iż wciąż są wśród nas osoby które mając powyżej 15 lat życia nadal nie mają pojęcia co to są podstawowe prawa regulujące zasady współżycia w społeczeństwie, i nie mają pojęcia o tym że mają prawa i obowiązki w związku z tym?. Co jeszcze gorsze to, to uważają się za lepszych niż inne nacje żyjące obecnie na kuli ziemskiej.
Ciekawi mnie w których to obszarach twierdzą że są lepsi?  Może niech przedstawią swoje dossier.  

Czytając powyższe zaczynam się Was bać i zaczynam zadawać sobie pytania:

Czy wychodząc na ulicę, idąc w tak zwane "miasto" mogę nadal czuć bezpieczna?

I nie wiem czy dla niektórych mój  kolor włosów ( mam go od urodzenia) jest odpowiedni, czy moja waga jest okej, a może mój ubiór komuś

się nie spodoba?  i co wtedy? gdy komuś nie spodoba się mój ubiór lub wygląd? czy znajdzie się ktoś kto stanie w mojej obronie?  

może powinnam zwracać się o pomoc zanim wyjdę z domu?

Czy kraj który uważam za swój nadal jestem bezpieczna? czy jest tym w którym jest bezpiecznie i będzie bezpiecznie? Te szukające mnie pytania pojawiły się nie dlatego że jakiś kraj zagraża naszym granicom, że ktoś na nas napadł, ale dlatego że rośnie duża grupa ludzi nietolerancyjnych.

Czy ludzie, młodzi ludzie wiedzą i czy mają świadomość tego, że jesteśmy różni i mamy do tego prawo?. I to że jesteśmy różni nigdy się nie zmieni?

Użytkownik Aidil edytował ten post 30.06.2015 - 07:35

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie przesadzaj, kiedyś było gorzej i tak. Byli skini, punki i inne subkultury. Sam miałem irokeza za łebka i skin z zapalniczką mnie gonił. Pojechanie do innego miasta, gdzie kibicowało się innej drużynie gwarantowało pobiciem. Samemu nawet się nie jeździło, tylko z kolegami, bo nie raz na ulicy zatrzymywali z pytaniem "A Ty komu kibicujesz?". Teraz jeden ma czerwone włosy, drugi idzie w leginsach, jeden słucha rapu, drugi metalu - wszyscy razem siedzą, piją, ćpają i zabawa trwa. Tolerancja się bardzo przesunęła, aż za bardzo. I na ulicach jest dużo bezpieczniej niż kiedyś, nawet cofając tylko kilka lat wstecz.

Za to jak się ubierasz i jaki masz kolor włosów nikt Cię nie zabije. Ja wiem, że Ty wszędzie widzisz Islam, poniżane i bite kobiety, ale spokojnie. Weź głęboki oddech, co najwyżej się z Ciebie pośmieją jak wyjdziesz w jakichś zielonych włosach i w śmiesznych ciuchach i to wszystko.

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja wiem, że Ty wszędzie widzisz Islam, poniżane i bite kobiety, ale spokojnie. Weź głęboki oddech, co najwyżej się z Ciebie pośmieją jak wyjdziesz w jakichś zielonych włosach i w śmiesznych ciuchach i to wszystko.

To że na para ... dla niektórych  jest niepisaną normą manipulowanie wypowiedzią innych dla własnych celów, wyjaśniam że nie wyrażam na to zgody abyś zmieniał treść moich wypowiedzi. 

Nie wyrażam także zgody na to abyś wkładał w mój tekst słowa których nigdy nie napisałam. 

Pocieszyłeś mnie nikt mnie nie zabije ale ośmieszy i znieważy. Jesteś miły - pocieszyłeś mnie.

Użytkownik Aidil edytował ten post 30.06.2015 - 08:12

• 0

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Cały ten problem wyglądu i tolerancji rozbija się o to, że ludzie generalnie oceniają innych tylko po wyglądzie. A że teraz normą jest to, że każdy nosi to, co lubi, to się robią problemy z tolerancja ubraniową. Koleś z drugiego zdjęcia w pierwszym poście wygląda źle, nie dlatego, że nosi rurki, tylko dlatego, że nosi rurki mając nogi jak patyczak. I do tego chyba też szpotawe. Nogi szpotawego patyczaka do obcisłych spodni nie pasują za bardzo. Ale to jego prawo ubierać się tak, a nie inaczej. Ciekawi mnie też czy chętni do wyśmiewania się z cudzego ubioru śmieją się też z niepełnosprawnych? Na przykład czy za beznogim wołają "Kup se trampki!"?
  • 1

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Niechec wynika z bombardowania nas niemal codziennie tym tematem, jak gdyby mial on byc bez mala" narodowym" problemem, o ktorym zazarcie co dzien dyskutuje kazdy Polak.

też mnie irytuje homomania Kościoła, frondy.pl i w szczególności pana Dariusza Oko. bo codziennej aktywności samych gejów to ja nie zauważyłem. To tak jak z tymi atakami poprawności politycznej i gender, częściej się słyszy infantylno-histerycznych tchórzy "poszkodowanych" tym, że ktoś ma inne podejście do życia, niż strofowań w kierunku politycznej poprawności i mitycznego gendera.

Mniej propagandy "tradycjonalistów", więcej obcowania z dyskursem.

Skądinąd, to tak się właśnie dyskutuje o sprawach publicznych w Polsce: przez wiercenie oponentowi dziury w brzuchu, vide upierdliwość organizacji antyaborcyjnych. Odrzucono już kilka, jeden od drugiego głupszego projektów ustaw o całkowitym zakazie aborcji w Polsce a ci dalej swoje.

Juz nie wspominajac, ze statystycznie w takich" rodzinach" najczesciej dochodzi do przemocy i wykorzystywania seksualnego dzieci.

Poproszę o te statystyki. bo mówiąc szczerze, nie spotkałem się z żadnym takim przypadkiem, a właściwie wszystkie (około 20) przypadki "trudnego dzieciństwa", z jakimi się spotkałem, dotyczyły dzieci wychowywanych przez "tradycyjne" rodziny.

Użytkownik NTM edytował ten post 30.06.2015 - 12:34

• 0

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Co do dzieci wychowywanych w rodzinach homoseksualnych to sądzę, że wiecej wycierpią ze strony swouch rówieśników i sąsiadów, niż ze strony tych rodziców. Co do samych rodzin homoseksualnych, to stosowne badania przeprowadzono na University of Texas. Była nawet burza, bo się organizacjom LGBT i innym nie spodobały wyniki. Link: https://en.wikipedia...tructures_Study
  • 0

McNugget.
  • Tematów: 10
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Słowa to nie czyny. Jeśli ktoś nienawidzi czarnych i mówi, że chce ich zabijać, to nie oznacza żeby go wsadzać do więzienia, czy nakładać na niego jakąś inną karę. Dopiero czyn powinien być karalny.

Ludzi, którzy mówią, że chcą zabijać innych nie powinno się karać, racja. Powinno się ich leczyć.

też mnie irytuje homomania Kościoła, frondy.pl i w szczególności pana Dariusza Oko. bo codziennej aktywności samych gejów to ja nie zauważyłem.

Ja znam jednego geja i dwóch biseksualistów. Każdy mieszka dwa województwa ode mnie, a ten pierwszy skończył już liceum i nie wiem, co z nim teraz. To chyba niedużo?

Użytkownik McNugget edytował ten post 30.06.2015 - 14:14

• 0

Shay.

Herszt Bandy

• Tematów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@NTM

Sam nie wierzysz w to, co piszesz.

Nie mam dostepu do komputera, a na telefonie pisze sie tu tragicznie. Nie bede sie wiec rozpisywal.

http://www.psycholog...eksualnych.html

Powyzej pierwszy z brzegu artykul, choc ktos kiedys wysylal mi badania nawet z konca pierwszej dekady XXI wieku, ale nie mam do nich teraz dostepu.

Piszesz o" dyskursie". Mozesz podazac za czym tylko chcesz- ja jednak wybiore fakty.
  • 0

McNugget.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Według badań amerykańskich (Szymanski, 1991) w 15-20% par homoseksualnych dochodzi do aktów przemocy domowej.

A w ilu % dochodzi u par hetero? Ja mam tatę choleryka, czasem jak wraca z pracy to się drze na wszystkich, potem tylko on ma dobry humor. Trzeba by to porównać. Ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia, przemoc domowa akurat mało mnie interesuje.

Dobra, sprawdzam: kliklik "14 proc. Polaków zadeklarowało, że w przeciągu ostatniego roku było świadkiem przemocy w rodzinie." To wcale nie więcej, niż te 15-20%.

Około 500 tys. amerykańskich gejów jest co roku poszkodowanych przez swojego partnera.

Np. szantażem i zerwaniem? :D

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Daniel.

Dziś musisz tolerować wszystko

O przepraszam, ale nietolerancyjni koledzy z forum ani nie wyrwali bana, ani nie mieli wezwania do prokuratory. Homobojówek bijących homofobów tez nie widziałem.  Na czym to "musisz tolerować" polega? Że jakaś część społeczeństwa nazywa faszyzm po imieniu?

Czyli każdy, kto ma nawet jakieś małe 'ale' do LGBT jest katolem faszystą?

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 30.06.2015 - 15:52

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja wiem, że Ty wszędzie widzisz Islam, poniżane i bite kobiety, ale spokojnie. Weź głęboki oddech, co najwyżej się z Ciebie pośmieją jak wyjdziesz w jakichś zielonych włosach i w śmiesznych ciuchach i to wszystko.

To że na para ... dla niektórych  jest niepisaną normą manipulowanie wypowiedzią innych dla własnych celów, wyjaśniam że nie wyrażam na to zgody abyś zmieniał treść moich wypowiedzi. 

Nie wyrażam także zgody na to abyś wkładał w mój tekst słowa których nigdy nie napisałam. 

Pocieszyłeś mnie nikt mnie nie zabije ale ośmieszy i znieważy. Jesteś miły - pocieszyłeś mnie.

Idź na policję jeszcze z tym postem.

Słuchaj skoro wyjdziesz np w zielonych włosach i w jakichś śmiesznych ciuchach, to dlaczego się dziwisz, że ktoś Cię wyśmieje? Wy chyba nie odróżniacie pewnych kwestii. Czy jak wyjdę na dwór i będę szedł na czterech, albo się wił jak wąż to nikt nie ma prawa mnie wyśmiać? Bo jestem wolny i mogę robić co chcę? Nie, to tak nie działa.

• 0

McNugget.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wydaje mu się, że porównując do totalitaryzmu chodziło mu o tych, co chcą eliminować. Nie tylko LGBTQ, kogokolwiek. Wcale nie przesadzam, są osoby, które piszą na przykład "pedały do gazu" (moderatorze, proszę mi wybaczyć), że można leczyć wszelkie skłonności odstrzałem itp. Zabijanie swojego gatunku, to jest dopiero okropne :(

Moim zdaniem jeśli coś przetrwało to albo jest pozostałością po ewolucji (np. u ludzi guzek Darwina na uchu), albo się przydaje i też może być pozostałością, np. u piskląt hoacynów, które posiadają na skrzydle szpon, który pomaga im wspinać się. Sądzę, że u pierwotnych ludzi homoseksualizm mógł działać tak, że był osobnik, który sam nieobarczony koniecznością opieki nad dzieckiem (to zajmuje mnóstwo czasu, środków itp.) czy dostarczania mu jedzenia mógł sam efektywniej poszukiwać jedzenia, a to się przyczyni do polepszenia życia całej grupy. Nie wiem, czy to ma jakieś pokrycie w badaniach.

---

Dziwić się można, ale chamskie komentarze i wyśmiewanie to przesada. Powody do niepokoju byłyby, jakby ktoś ci zagrażał lub podchodził pod "zachowania nieobyczajne" (np. seks w miejscu publicznym), ale zielone włosy akurat nikomu nie szkodzą. Może ktoś skomentuję co rozumiem przez tą nieobyczajność. Dla mnie to jest wszystko to, co powinno się robić samemu albo w parach albo z pomocą. Tak samo dziwnym jest dla mnie seks, defekacja, "zbyt intensywne okazywanie sobie uczuć" publicznie jak i np. udostępnianie swoich zdjęć/nagrań z porodu.

Użytkownik McNugget edytował ten post 30.06.2015 - 15:59

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

11652028_707775942677684_666954026_n.jpg

Tak mi się kojarzy z tym co niektórzy piszą. :D

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych