Skocz do zawartości

Zdjęcie

Męskość a XXI wiek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
518 odpowiedzi w tym temacie

McNugget.
  • Tematów: 10
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mnie też. Widziałem taki fajny komiks na ten temat - o tym, że jak weszły prawa wyborcze dla kobiet, to przecież nie dali ich też zwierzętom ;)

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Słuchaj skoro wyjdziesz np w zielonych włosach i w jakichś śmiesznych ciuchach, to dlaczego się dziwisz, że ktoś Cię wyśmieje? Wy chyba nie odróżniacie pewnych kwestii. Czy jak wyjdę na dwór i będę szedł na czterech, albo się wił jak wąż to nikt nie ma prawa mnie wyśmiać? Bo jestem wolny i mogę robić co chcę? Nie, to tak nie działa.

Śmiać się z ubrania mogą. Ale nie z noszącego je człowieka. Jest różnica między "twoje ubranie jest niemęskie" a "jesteś ciota".

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Słuchaj skoro wyjdziesz np w zielonych włosach i w jakichś śmiesznych ciuchach, to dlaczego się dziwisz, że ktoś Cię wyśmieje?

skoro piszesz andruty jak ze skryptu agitatora "tradycjonalisty", to się dziwisz, że okrslają te poglądy zaściankiem i troglodyctwem?

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale czy ja gdzieś napisałem, że się dziwie? Nawet kilka postów temu wspomniałem, że się bardzo cieszę, że mam staroświeckie poglądy.

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

że mam staroświeckie poglądy.

Nie nazwałbym tego "poglądami", i nie "staroświeckie", a prymitywne i troglodydzkie.*

*mam nadzieję, że się rozumiemy co tu chcę powiedzieć?

• -1

Shay.

Herszt Bandy

• Tematów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Prymitywnym jest osobnik uwazajacy, ze jest cos takiego jak" plec spoleczna" i nie akceptuje tego, iz inni moga uwazac, ze mezczyzna powinien wygladac jak mezczyzna a kobieta jak kobieta i ze smieszy ich odejscie od tych norm.

A jesli jakis na przyklad mezczyzna ubiera sukienki i twierdzi, ze ma na imie Ania to jest to powazne zaburzenje psychiczne, a nie przyczynek do tego, by osobe chora wykorzystywac i pokazywac jako" wzor" dla osiagniecia wlasnych celow. To dopiero jest zascianek.
  • 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Shay

Więc czym są te normy wyglądu i zachowania, jeśli nie gender? Sukienka nie jest zapisana w genach. "Męskość" to pewna tradycja nie będąca koniecznością.

• 2

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"20 czerwca bieżącego roku w Rzymie odbyła się demonstracja pod nazwą "Family day", która zebrała według różnych szacunków od kilkuset tysięcy do nawet miliona ludzi. Zgromadzeni tam ludzie protestowali m.in. przeciwko deprawacji i seksualizacji dzieci, przeciwko propagowaniu w publicznych szkołach różnych dewiacji seksualnych a także w obronie normalnej rodziny."

"Jak się okazało protest ten odniósł znaczny sukces. Włoski minister oświaty spotkał się dwa dni temu z włoskimi parlamentarzystami, którzy brali udział w demonstracji i zapewnił ich, że ideologia gender nigdy nie wejdzie do programu nauczania w szkołach. Obrońcy tradycyjnej rodziny jednak nie byli w pełni usatysfakcjonowani. Domagają się oni wciąż wzmocnienia przez państwo roli rodziny w wychowaniu dzieci i nie dopuszczania do nauczania bez ich zgody ideologi, która byłaby sprzeczna z tradycyjną wizją małżeństwa i rodziny."

Więcej na: http://zmianynaziemi...-wloskich-szkol

No zobacz NTM jacy prymitywni troglodyci z tych Włochów, widać, że faszyzm mają w genach. A tak serio, to fajnie, że w końcu ludzie się budzą i chcą normalności.

• 0

McNugget.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Obrońcy tradycyjnej rodziny jednak nie byli w pełni usatysfakcjonowani

Oni w ogóle są zadowoleni, kiedykolwiek?

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Obrońcy tradycyjnej rodziny jednak nie byli w pełni usatysfakcjonowani

Oni w ogóle są zadowoleni, kiedykolwiek?

Oni? To Ty nie jesteś z tradycyjnej rodziny?

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Domagają się oni wciąż wzmocnienia przez państwo roli rodziny w wychowaniu dzieci

Chcą zamknąć sierocińce i zabrać dzieci samotnym rodzicom?

• 1

McNugget.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jestem, rodzice są poślubieni od 26 lat, do tego mam rodzeństwo (1) i zwierzątka. A co?

"Obrońcy tradycyjnej rodziny" z Włoch to coś jak nasz "Marsz dla życia i rodziny". Polecam ich Facebooka oraz kanał pytapl i odcinek "Rodzinna pyta". Nie chodzi mi o tych gości z kanału, tylko o sam marsz. Tam każdy protestuje przeciwko czemuś innemu :D

----

Zaciekawiony, podejrzewam, że chodzi o ograniczenie roli placówek edukacyjnych w wychowaniu i kształtowaniu postaw. Jak masz fajnych rodziców to spoko. Ale jak nawpychają dziecku do głowy jakichś bzdur, że np. jakaś określona niepełnosprawność to kara od Boga, a nie wynik negatywnych mutacji, albo że cała genetyka jako nauka to w ogóle złoGMOałtyzm i klonowanie ludzi - to kto to ma prostować, jak nie edukacja? Lepiej, żeby się dowiedziało w szkole/od rodzica (ale prawdziwych informacji!), a nie szukało samo na necie. Ja szukałem i wiem, jak to się kończy :P

Użytkownik McNugget edytował ten post 30.06.2015 - 20:00

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie to najważniejsze, że protest przyniósł pozytywny efekt.

A łącząc dwa tematy, czy waszym zdaniem gej może być męski?

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nawet bardzo. Dla gejów tym co ich podnieca są męskie cechy płciowe - umięśniona klata, czasem zarost itp. Stąd chcąc się podobać innym gejom często dbają oni o muskulaturę i ogółem o wygląd.

• 1

McNugget.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No pewnie. A dwóch to już do kwadratu :D

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych