Skocz do zawartości

Zdjęcie

Męskość a XXI wiek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
518 odpowiedzi w tym temacie

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

@Daniel.

Fakt, niewprowadzanie ideologii gender (która nie istnieje: jak ktoś twierdzi inaczej, proszę o jakiś dowód...) jest super osiągnięciem. Ogłaszam, że nie wysyłam z swojego nieistniejącego kosmodromu gender-satelit, proszę o oklaski! :D

Jak dla mnie to najważniejsze, że protest przyniósł pozytywny efekt.

A mnie uleganie ludziom o troglodyckich fantamzatach martwi.

No zobacz NTM jacy prymitywni troglodyci z tych Włochów

Ja nikogo nie nazywam prymitywnym troglodytom. Potępiaj grzech, nie grzesznika etc.

@Shay:

Prymitywnym jest osobnik uwazajacy, ze jest cos takiego jak" plec spoleczna"

Problem w tym, że "płeć społeczna" jak najbardziej istnieje, i jest cąłkiem sporo kultur mających więcej jak dwie płcie społeczne. Lokomotywa to nie ejst smok, nie rzucajcie w nią kamieniami :)

Użytkownik NTM edytował ten post 30.06.2015 - 20:17

• 0

McNugget.
  • Tematów: 10
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Straszliwa ideologia gęgę zamienia małe kaczki w gęsi! Piórka w pupie jak się patrzy!

• 1

Legendarny..

King of Nothing, Slave to No One

• Tematów: 187
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ostatnio była afera o to, że bodajże Calvin Klein powiedział, że gej jest takim samym mężczyzna jak każdy inny i powinien ubierać się jak mężczyzna. Czy jest i czy powinien to zależy tylko od niego, ale w sumie nawet mi się podobają te słowa. A swoją droga, trochę tak jak napisał Shay, trzeba umieć odróżniać normalnych homo i biseksualistów, którzy są zwyczajnymi ludźmi, od tych co robią tylko pokazówę w imię wypaczonych ideałów.
  • 2

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

trzeba umieć odróżniać normalnych homo i biseksualistów, którzy są zwyczajnymi ludźmi, od tych co robią tylko pokazówę w imię wypaczonych ideałów.

Czy hetero też będziemy rozróżniali na tych "normalnych" (w garniturze, koszuli, zadbanych mężczyzn w skórzanych butach i krawacie) od tych robiących pokazówkę (sebixów z osiedli w śmierdzących t-shirtach i kaczkoczapkach)?

Bo czy ten pan

style-9-dolce-and-gabbana-fall-2010-coll

i ten pan:

comment_suuL22V23WvQdq8rnAArd6CbEm69VXVT

są w waszej nieomylnej opinii opartej na męskodetekroze i heteromagnesie tak samo męscy? Bo szczerze mówiąc, jakoś ten pierwszy wydaje się byc bardziej samcem alfa niż ten drugi

Użytkownik NTM edytował ten post 30.06.2015 - 20:36

• 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dlaczego niemiarodajne? Bo nie popieraja homopropagandy wciskanej nam niemal butem do gardel?

Bo wyniki takich badań mogą się zupełnie różnić w zależności od użytych danych.

Nie jestem pewien czy to dobrze. Bo wiesz z czego wynika w duzej mierze awersja do osob homoseksualnych w Polsce? Miedzy innymi z napastliwego, nieznoszacego sprzeciwu podejscia osob z takich radykalnych organizacji. Niechec wynika z bombardowania nas niemal codziennie tym tematem, jak gdyby mial on byc bez mala" narodowym" problemem, o ktorym zazarcie co dzien dyskutuje kazdy Polak. Wynika z wylewajacych sie z ekranu telewizora oblechow w skorzanych paskach zamiast bielizny, jadacych na barykadzie parady gejow, zmuszajac nas by nie tylko uznac to, co robia za normalnosc, ale czcic ich decyzje. Zadaja oni, by pozwolic im uczyc nasze dzieci" tolerancji" w szkolach. " Tolerancji" w ich wydaniu oczywiscie. Srodowiska te i przychylne im media szczuja wrecz ludzi, a jednostki czy grupy niegodzace sie na bezwarunkowe przyjecie i gloryfikacje gloszonych przez nich tresci i ideologii najchetniej wypchnelyby poza nawias" nowoczesnego spoleczenstwa".

Ale z której strony jesteśmy bombardowani tym tematem? Jakoś nie widzę, żeby w telewizji gadali o tym 24 godziny na dobę, nie widzę tam też tych oblechów, o których piszesz. No chyba, że szczuciem nazywamy zwykłe mówienie o homoseksualizmie - ale ja uważam, że o takich tematach powinno się mówić, bo tacy ludzie są wśród nas. Tak samo na ulicy - nie wiem jak Ty, ale ja przez 2 lata mieszkania w Krakowie, ani razu nie widziałem dwóch mężczyzn choćby trzymających się za ręce. No więc gdzie jest ten szerzący się homoseksualizm? Do tego bardzo często dzieje się tak, że takie tematy rozpoczynają sami przeciwnicy, tylko po to, żeby napisać jaka to ta druga strona jest zła. Oczywiście, że są tacy, którzy chcieliby zlinczować każdego kto powie, że nie popiera homoseksualizmu, ale są też tacy, którzy będą Cię chcieli zlinczować jeśli powiesz, że homoseksualizm to nic złego.

Też uważam, że wciskanie komuś swojego zdania na siłę jest złe, ale dotyczy to obu stron.

A łącząc dwa tematy, czy waszym zdaniem gej może być męski?

Uważam, że orientacja nie ma wpływu na to czy ktoś jest męski czy nie. Nieraz się zdarza, że gej jest bardziej męski niż niejeden heteroseksualista.

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 30.06.2015 - 21:39

• 0

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wedlug mnie jeden i drugi wyglada smiesznie, chociaz ten czarny na pewno lepiej.

Użytkownik owerfull edytował ten post 30.06.2015 - 21:12

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dla mnie też średnio wyglądają, chociaż szczerze przyznam, że ten z drugiego obrazka na ulicy śmieszy mnie bardziej niż taki w rurkach, ale to dlatego, że po prostu nie mogę powstrzymać śmiechu jak widzę to "kozaczenie" i to myślenie, że jak mam tatuaż i dresy to jestem zabijaka. I prawie zawsze tak ubrany typek idzie jakby miał dwa dywany pod pachami, a wystarczy, że podniesiesz głos i ucieknie szybciej od tego w rurkach.

• 0

McNugget.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To chodzenie jak z dywanami/arbuzami pod pachą to może być atawizm. Dokładnie tak robią sikorki bogatki przy moich kulach tłuszczowych. Kiedy chcą odstraszyć inną sikorę lub mniejszego ptaka (np. modraszkę), podnoszą skrzydła na boki tak, jak to robią dresy. Za to mój samiec nimfy gdy się zaleca robi tak samo. wygląda wtedy na większego*.

*a tak naprawdę jest chucherkiem w porównaniu do przeciętnej nimfy :D

• 0

Cait Sith.
  • Tematów: 159
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sąd Najwyższy USA zalegalizuje homomałżeństwa na poziomie federalnym?

Protestują przeciwko temu dzieci gejowskich par. „Nie mieliśmy dzieciństwa”

"....Protestują przeciwko temu dorosłe dzieci homoseksualnych par. Ich zdaniem małżeństwa osób tej samej płci „szkodzą dzieciom”. Sześcioro mężczyzn i kobiet, wychowanych przez pary tej samej płci, napisało list do Sądu Najwyższego, w którym opisują swoje traumatyczne doświadczenia z dzieciństwa. List ten wywołał duże oburzenie w liberalnych kręgach oraz wśród gejowskich aktywistów.

W ostatnich latach pierwsza grupa dzieci homoseksualnych par (w większości spłodzonych w próbówce), weszła w wiek dorosły. I to, co mają do powiedzenia o swoim dzieciństwie, jest całkowicie sprzeczne z obrazem rysowanym przez homolobby.

„Nie mieliśmy dzieciństwa. Dzieci to nie zabawki, a prawa dzieci są ważniejsze niż zachcianki dorosłych”

- piszą w liście do Sądu Najwyższego. Według nich homoseksualne pary traktują swoje dzieci podobnie do piesków i kotków przygarniętych ze schroniska. Autorzy listu udzielili wywiadu „The Washington Times”, w którym bez ogródek opisują nie tylko brak stabilności w dzieciństwie, ale także „poprawną politycznie” tresurę, której byli poddawani przez swoich rodziców. Ich zdaniem za legalizacją małżeństw homoseksualnych pójdzie „bez wątpienia” legalizacja adopcji dzieci przez gejów. „A na to nie można pozwolić” – twierdzą.

„Dorastałem wraz z bratem w chaotycznym domu. Nasz ojciec co chwila zmieniał kochanków, nigdy nie było wiadomo kto będzie naszym następnym drugim tatą” – opowiada Dawn Stefanowicz. Wtóruje jej Denise Shick, której ojciec był transseksualistą. „Macał mnie, dotykał w miejscach intymnych, nosił moje ubrania i miał ataki zazdrości. Gdy weszłam w wiek dojrzewania i zaczęłam się zamieniać w kobietę, stałam się dokładnie tym, czym on chciał być. To był koszmar”

– mówi Shick.

Robert Oscar Lopez, prawnik i przewodniczący Międzynarodowego instytutu Praw Dzieci miał dwie matki lesbijki i przez całe dzieciństwo nie wiedział czy jest chłopcem czy dziewczynką.

„Byłem potwornie samotny. Żyłem otoczony przez homoseksualistów i gdy próbowałem mówić o swoich wątpliwościach, byłem uciszany” – twierdzi. Kilka lat temu odnalazł swojego biologicznego ojca. „Wtedy moje życie dopiero nabrało sensu” – dodaje. Jego zdaniem dzieci potrzebują matki oraz ojca. „Nie da się oszukać natury i najnowsze badania pokazują, że choć niektóre dzieci wychowane przez homoseksualistów są szczęśliwe, większość cierpi” – zaznacza.

Lopez napisał książkę o swoich doświadczeniach („Córki Jeptatha”), w której obrazuje osobliwą cenzurę stosowaną w rodzinach gejowskich.

„Jedna z dziewczynek, która urodziła się dzięki dawcy spermy i miała dwie matki lesbijki, została przez nie wysyłana do psychologa, gdy odważyła się wspomnieć o normalnej rodzinie” – utrzymuje Lopez. Kolejny mężczyzna wychowywany przez ojca homoseksualistę, zaczął tęsknić za matką w Dzień Matki. Natychmiast został wysłany do psycholog lesbijki, która mu powiedziała, że jest homofobem i kazała mu przeprosić ojca.

„Nie jesteśmy rzeczami, ale tak nas traktowali nasi rodzice. Chcieli mieć dzieci, by zaspokoić swoje egoistyczne potrzeby oraz po to, by udowodnić, że homoseksualizm jest normalny, a gejowskie rodziny takie same jak heteroseksualne. To nieprawda. Nie możemy w tej sprawie dłużej milczeć” – uważa Lopez.
28 kwietnia cała szóstka ma złożyć zeznania przed Sądem Najwyższym, który wysłucha także argumentów strony przeciwnej, organizacji LGBT. Kiedy zapadnie ostateczna decyzja ws. małżeństw homoseksualnych jeszcze nie wiadomo. Jak przyznaje Lopez, będzie to trudna walka. Na tle coraz głośniej krzyczącego homolobby, głoś dzieci skrzywdzonych przez gejowskich rodziców, jest niemal niesłyszalny.

To tyle w temacie adopcji dzieci przez homo nie wiadomo ;) 

• 1

McNugget.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mogłaś dopisać, że to z wPolityce.pl, a to równie wiarygodny portal, co Fronda - nawet tematy te same :P

• 0

Kazuhaki.
  • Tematów: 176
  • Artykułów: 6
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

6 listów? Ile więc dostają ich od dzieci normalnych rodzin?  Wszystkie rodziny "normalne" są wzorowe?

97876448804377349191.jpg

Użytkownik Kazuhaki edytował ten post 30.06.2015 - 22:21

• 3

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czyli w heteroseksualnych rodzinach nie zdarzają się takie przypadki? Ten artykuł to tak naprawdę żaden argument.

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tylko, że tu jest głos dzieciaków, które to przeszły i mówią wprost, że taki model rodziny jest krzywdzący. A jaki problem jest w rodzinie heteroseksualnej? Pijaństwo? Może być w obydwóch modelach. Bieda? Tak samo. Bicie? Również. Tu chodzi po prostu o cały system, wartości, ukształtowanie, posiadanie różnych rodziców - mamy i taty.

Dziecko z pijackiej rodziny też powie, że "pijacka rodzina to straszna rzecz", a nie powie, że "heteroseksualna rodzina to straszna rzecz". To jest co innego.

Ale przynajmniej można się dowiedzieć jak wielu użytkowników chciałoby mieć dwóch tatusiów, czy dwie mamusie. To musi być super uczucie: "słuchaj Tomek, dziś gramy mecz, każdy z Nas przychodzi z tatą".."O! To super, to ja przyjdę ze swoim...a nie czekaj, mam dwie mamy". A córka w rodzinie składającej się z dwóch ojców to już jest w ogóle przegięcie wszystkich granic. I nie ma opcji, że w takim układzie chodzi o coś innego niż po prostu o zboczeństwo tych dwóch panów względem tej córki.

• 2

Cait Sith.
  • Tematów: 159
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli w heteroseksualnych rodzinach nie zdarzają się takie przypadki? Ten artykuł to tak naprawdę żaden argument

Serio?

Zatem gdybyś miał dwóch tatusiów uważałbyś się za całkiem normalne,szczęśliwe dziecko?

"Para pedofilów zapłaciła 8 tys. dol. za chłopczyka, którego adoptowała i wykorzystywała seksualnie, a nawet oddawała innym pedofilom
Potworność tej zbrodni przekracza wszelkie granice ludzkiego rozumu. Dwaj geje pedofile przez osiem lat gwałcili adoptowanego synka, oddawali go innym gejom i jeszcze wmówili dziecku, że jest to normalne."

"Dziecko nie miało jeszcze dwóch tygodni, gdy zboczony Newton dopuścił się pierwszych seksualnych aktów na nim. I rejestrował to kamerą wideo.

Obaj zboczeńcy publicznie pokazywali się z, jak mówili adoptowanym synkiem, udając czułych opiekunów. W rzeczywistości gwałcili chłopca, wozili go do Francji, Niemiec, USA i po Australii. Oddawali go innym pedofilom homoseksualistom. Policja ustaliła, że co najmniej ośmiu mężczyzn gwałciło chłopczyka."

No całkiem normalna rodzinka, co nie Lupus?

• 0

Kazuhaki.
  • Tematów: 176
  • Artykułów: 6
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na 1590 i 750 lat więzienia sąd w Alabamie skazał małżeństwo Ayers. Zwyrodnialcy wykorzystywali seksualnie dziecko będące pod ich opieką

35422653397261270288.jpg

3 lata trwała gehenna 6-letniej dziewczynki. Przez ten czas małżeństwo Ayers gwałciło powierzoną ich opiece małą dziewczynkę. Posunęli się jeszcze dalej – gwałty nagrywali, by później umieszczać je w sieci, bądź wysyłać innym pedofilom. Na szczęście sąd w Alabamie zdawał sobie sprawę z wagi tego ohydztwa. Zwyrodnialców skazał na łączną karę 2340 lat więzienia.

1590 i 750 lat dla odpowiednio Patricii i Matthew Ayers, małżeństwa, które potwornie skrzywdziło malutką dziewczynkę. Zdaje się, że tamtejsze sądy zdają sobie sprawę z powagi sytuacji. – Usłyszeliście maksymalną karę, bo odebraliście temu dziecku dzieciństwo i godność – powiedziała sędzia L. Scott Coogler. – Była to najgorsza sprawa, z jaką miałem kiedykolwiek do czynienia, a pracuję w sądzie od 1998 roku.

Pedofile wszystko nagrywali i fotografowali. Materiały upubliczniali w sieci i rozsyłali innym zboczeńcom. Posunęli się wręcz do tego, że za godziwą zapłatą oferowali im także spotkania z dzieckiem! Na razie nie wiadomo, czy do nich doszło, policja ustala fakty. Prawdopodobnie aresztowań będzie więcej, ale to okaże się po dokładnym sprawdzeniu komputerów należących do  małżeństwa z piekła rodem.

źródło

To też całkiem normalna rodzinka no nie, Cait Sith?

Użytkownik Kazuhaki edytował ten post 30.06.2015 - 22:36

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych