Skocz do zawartości

Zdjęcie

Męskość a XXI wiek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
518 odpowiedzi w tym temacie

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie chciałbym mieć rodziców homo, ale wydaje mi się, że większym problemem w przypadku wychowania dzieci nie będą rodzice, a środowisko, które nie do końca toleruje takie coś i to chyba wszędzie na świecie. Mam tu na myśli głównie środowisko w szkole, ale nie tylko w niej.

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wy chyba nie odróżniacie pewnych kwestii. Czy jak wyjdę na dwór i będę szedł na czterech, albo się wił jak wąż to nikt nie ma prawa mnie wyśmiać? Bo jestem wolny i mogę robić co chcę? 

To jest Twoje dossier ? 

Można by mnożyć przykłady osób oraz instytucji państwowych a także kościelnych w których pracują ludzie którzy mają zaburzenia osobowości i nie powinni sprasowywać opieki nad dziećmi, ale jak widać pisze się o jednej grupie a o drugiej panuje podejrzana cisza. Czym spowodowana? 

Użytkownik Aidil edytował ten post 01.07.2015 - 06:23

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

@owerfull

problemem w przypadku wychowania dzieci nie będą rodzice, a środowisko, które nie do końca toleruje takie coś i to chyba wszędzie na świecie.

czyli nie tolerujesz rodzin homo, bo są szkodliwe, a są szkodliwe, bo są nietolerowane?

Genialne.

Ad.wykorzystywania dzieci: te argumenty te są śmieszne w ustach osób, które są przeciw małżeństwo homo: większość sprawców molestowania dzieci to ich krewni (brat, siostra, ojciec, mama, ojczym, macocha etc.). Nie wynika to z jakiejś wyższe patologiczności w rodzinie, tylko z tego, że osoba molestująca dzieci najłatwiejszy dostęp do ofiary ma właśnie w domu. Innym czynnikiem powodującym, że większość ofiar to bliscy sprawców jest to, że ci sprawcy dosyć często są nie do końca normalni (alkoholicy o mózgach "przeżartych wódą" czyli mających już objawy uszkodzenia od alkoholu, osoby z ciężkimi kompleksami spowodowanymi jakimś problem w obrębie seksualności etc., a także często sami byli ofiarami pedofilii w dzieciństwie: to co, profilaktycznie zabraniamy poszkodowanym przez zboczeńców wychowywać dzieci, bo są w grupie ryzyka?).

nie można także porównywać rodzin homoseksualnych ze schematu "rodzic biologiczny dziecka + jego kochanek" z ogółem rodzin hetero, tylko z rodzinami hetero ze schematu "jeden rodzic biologiczny + jego nowy partner (ojczym, macocha)". Zwyczajnie nie porównuje się samochodu i konia :facepalm: po prostu nie gwałćcie statystyki.

@Daniel.

A córka w rodzinie składającej się z dwóch ojców to już jest w ogóle przegięcie wszystkich granic. I nie ma opcji, że w takim układzie chodzi o coś innego niż po prostu o zboczeństwo tych dwóch panów względem tej córki.

Tak, bo geje to nic tylko molestują dziewczynki. A heteroseksualni mężczyźni chłopców.

:facepalm:

Użytkownik NTM edytował ten post 01.07.2015 - 10:30

• 4

McNugget.
  • Tematów: 10
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Weźcie przestańcie powoływać się w tym temacie na wPolityce, prawica.net i podobne portale, bo to aż wstyd, żeby je mieszań w kwestie psychologiczne, psychiatryczne, socjologiczne, seksuologiczne itp. Wiarygodne jak newsy od pani z warzywniaka :facepalm:

• 1

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

czyli nie tolerujesz rodzin homo, bo są szkodliwe, a są szkodliwe, bo są nietolerowane?

Genialne.

Co za typ. Czytaj to co piszę ze zrozumieniem i nie stosuj własnych interpretacji. Takich rodzin w Polsce są tysiące i szczerze mówiąc mam to w *****. Napisałem że szkodliwi nie są sami rodzice, a środowisko, które praktycznie na całym świecie tego nie akceptuje. Ja nie chciałbym być w takiej rodzinie, bo wychowałem się w innej, więc jestem już do tego przyzwyczajony.

wulgaryzmy2.gif

Kronikarz

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

NTM

Chętnie bym wszedł z Tobą w głębszą dyskusję, ale widzę, że nie bardzo z Tobą da się normalnie dyskutować. Jesteś takim Urgonem2, taki ironiczny śmieszek, który myśli, że jak wszystkich dookoła obraża to jest zabawny. Sorry, ale jak dwóch facetów chce wychowywać małą dziewczynkę to nie jest to normalne i tyle. Nawet jak samotny ojciec zostaje z córką to bardzo często w sprawach kobiecych zwraca się o pomoc do ciotki/babci/specjalisty.

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

jak dwóch facetów chce wychowywać małą dziewczynkę to nie jest to normalne i tyle

A nie jest normalne, bo...?

Chętnie bym wszedł z Tobą w głębszą dyskusję, ale widzę, że nie bardzo z Tobą da się normalnie dyskutować.

Da się. Wystarczy nie rzucać głupich hasełek, a formułować argumenty.

• 0

PWU.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W czasach Ludwika XIV styl był mało męski.

Użytkownik Paweł Łapiński edytował ten post 01.07.2015 - 16:46

• 0

McNugget.
  • Tematów: 10
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem lepiej będzie jak rzeczywiście będzie M+M+syn, ale nie z powodów seksualnych. Po prostu taka dziewczynka może nie mieć się do kogo zwrócić w sprawach dojrzewania - widzieliście na YouTube filmik "Co mężczyźni wiedzą o okresie" czy jakoś tak? Co z doborem odpowiedniej bielizny itp.? Ja bym się czuł trochę tak, jakby wychowywała mnie para kotów - no są fajne, ale co wiedzą o byciu człowiekiem?

A co do wzorców moim zdaniem nie ma problemu, jeśli jest duża rodzina, a rodzice są innych charakterów. Mnie jako dziecko często zostawiano pod opiekę babci i cioci, bawiłem się z dziećmi znajomych rodziców, ogólnie dużo przebywałem z dorosłymi o różnych charakterach. U mnie w domu to mama jest wrażliwa i przyjazna, a w domu znajomej (rodzice się rozwiedli) to właśnie matka była tą "krzykliwą".

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

NTM nawet McNugget, który stoi po "Twojej stronie barykady" twierdzi, ze lepiej pasuje M+M+syn. Jak naprawdę nie widzisz nic nienormalnego w wychowywaniu małej dziewczynki przez dwóch facetów, to co ja Ci poradzę?

A tak w ogóle to temat jest o męskości, więc ja kończę ten offtop, nie będę rozmawiał o tak oczywistych sprawach zresztą. Chcą osoby homo żyć ze sobą, niech żyją, ale nigdy nie powinny wychowywać dzieci. Jest to chore, nienormalne i mam nadzieje, że za mojego życia nigdy czegoś takiego w Polsce nie będzie.

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dodatkowo przypadki par hetero gdzie oboje z rodziców gwałcą swoich podopiecznych to mniej niż promil. W przypadku par homo to ogół.

Dowodziki?

Uważasz że jest inaczej? 

• 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chcą osoby homo żyć ze sobą, niech żyją, ale nigdy nie powinny wychowywać dzieci. Jest to chore, nienormalne i mam nadzieje, że za mojego życia nigdy czegoś takiego w Polsce nie będzie.

Już jest, w Polsce są homoseksualiści, którzy wychowują swoje biologiczne dzieci.

Może by tak przenieść tę dyskusję do innego tematu żeby offtopu nie było, np. tu: www.paranormalne.pl/topic/24733-mity-homopropagandy/

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 01.07.2015 - 20:33

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

@Daniel.

Jak naprawdę nie widzisz nic nienormalnego w wychowywaniu małej dziewczynki przez dwóch facetów, to co ja Ci poradzę?

Wredny NTM, nie opiera się na "wszyscy wiedzo", tylko na jakichś badaniach, źródłach, statystykach i to prowadzonych zgodnie ze sztuką, a nie "pod tezę"... :( i, dodatkowo, nie myśli tak jak "wszyscy"... :(

@pan_juzek

Uważasz że jest inaczej?

No ja np. uważam, że ogól par homo nie gwałci swoich podopiecznych. Rzekłbym, że w kilku krajach znalazłby się paragraf na twierdzenie przeciwne.

Użytkownik NTM edytował ten post 01.07.2015 - 21:10

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@pan_juzek

Uważasz że jest inaczej?

No ja np. uważam, że ogól par homo nie gwałci swoich podopiecznych. Rzekłbym, że w kilku krajach znalazłby się paragraf na twierdzenie przeciwne.

Panie opierający się na źródłach statystykach i badaniach. Znowu nie zrozumiał pan pytania.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dodatkowo przypadki par hetero gdzie oboje z rodziców gwałcą swoich podopiecznych to mniej niż promil. W przypadku par homo to ogół.

Dowodziki?

Uważasz że jest inaczej? 

masz dowody że jest właśnie tak? Dla przypomnienia - jeden przypadek z Hiszpanii to nie "ogół takich par".

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych