Temat w glownej mierze adresowany do forumowych pan. Krociutko - popieracie aborcję czy nie jesli tak to czemu jesli nie tp czemu zapraszam do dyskusji.
Od razu zaznaczam aby nie mieszac polityki do tego watku z wiadomych wzgledow
Pozdrawiam
Napisano 25.10.2020 - 19:21
W tym temacie króciutko się nie da. Czym innym jest aborcja bo tak, a czym innym aborcja przeprowadzona z ważnego powodu medycznego. Zresztą ciężko powiedzieć co jest ok. w przypadku aborcji na życzenie, bo tutaj również w grę wchodzi wiele różnych zmiennych, które taką aborcję mogą usprawiedliwiać, lub dyskredytować. Czyli na dzień dobry mogę stwierdzić że źle sformułowałeś pytanie. Bo na pytanie zadane w ten sposób nie da się konkretnie odpowiedzieć.
Napisano 26.10.2020 - 12:15
Osobiście popieram prawo do aborcji, ale nie na zasadzie "minęło 5 miesięcy i już jednak nie chcę mieć dziecka". Aborcja na życzenie do max. 7 tygodnia mogłaby jak dla mnie być możliwa. W krajach europejskich aborcja na życzenie jest bardzo powszechna, a we Francji nawet do 12 tygodnia (co jest dla mnie trochę przesadą). Po 7 tygodniu aborcja mogłaby zostać wykonana w przypadkach takich jak gwałt, źle rozwijający się płód, zagrożenie życia osoby brzemiennej, czy jej zła sytuacja ekonomiczna. Nie każdy może mieć tyle szczęścia co większość z nas i wychowywać się w choćby przyzwoitych warunkach z kochającymi rodzicami. Dom dziecka także nie jest niczym specjalnie przyjemnym dla dzieci.
Napisano 26.10.2020 - 12:35
TheToxic - nie zapomnij o kominie
Mam wulgarną maseczkę, nie pokażę niestety bo musiałabym sama siebie zbanować. Ale oczywiście #stopcovid będzie zachowane. Maseczka, żel odkażający z alkoholem, rękawiczki i rower. O 20.15 mam zajęcia z trenerem online więc nie zabawię na centrum długo. Myślę że na 19.00 będę w domu, bo od 19.00 rusza spacer z siostrami więc ominę to i pojadę już do domu.
Napisano 26.10.2020 - 12:58
Temat w glownej mierze adresowany do forumowych pan.
A dlaczego do pań? temat a właściwie zagadnienie dotyczy w równej mierze także mężczyzn.
Popierałam, popieram i będę popierać aborcję, tym bardziej że istnieje całkowity brak dostępu do edukacji seksualnej dzieci i młodzieży, po to by były wstanie stosować skuteczną antykoncepcję, ponieważ zabronione są także tabletki 72 po.
Napisano 26.10.2020 - 19:01
Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 26.10.2020 - 19:01
Napisano 26.10.2020 - 21:07
Dziś już dwa rozjechania patologii. Blokują miasta, ludzie nie mogą wrócić do domów, karetki nie mają przejazdów. Powiem krótko, można protestować jak podczas BLM w USA, a można jak na Białorusi. Polska wybrała drogę USA i to się źle skończy. Dziś pojawiło się rozporządzenie, że 28go października na ulice wyjdzie żandarmeria wojskowa niby pod pretekstem pomocy dla policji w walce z COVID19.
https://www.sadistic...ki-vt527711.htm
Polecam się przyjrzeć szczególnie tutaj:
https://twitter.com/...6LAPk_TEKwrAfN8
Kogo my tam mamy? Odpowiedzcie sobie sami co wam te obrazki przypominają, te niebieskie i fioletowe włosy w obdartych ciuchach. Nie trzeba być geniuszem, żeby widzieć kto tam jest, kto robi burdy, kto znalazł kolejny pretekst, żeby wiadomo co pchać dalej na wschód z zachodniej zgniłej Europy i co wszystkim narzucić. Nie poszło z BLM u nas, bo nie ma murzynów, ale wybrano bardzo czuły punkt - granie na emocjach kobiet. Tam 70% jest zmanipulowana i idzie w amoku, doprowadzicie do wojny domowej.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych