Szanowni Państwo!
Jak pewnie z pewnym zaskoczeniem widzieliście, przez długi czas po zakończeniu głosowania w Złotych Szarakach nic się nie działo. Brak ogłoszenia o terminie gali, samej gali też nie ma i nie ma... Niestety to moja wina -- w połowie lutego złamałam rękę. Od tamtej pory mam zagipsowaną po sam czubek palców. I nie byłoby w tym nic szczególnego, gdyby nie to, że trafiło na tę ważniejszą rękę. Mam więc problem z pisaniem na klawiaturze, a operowanie myszką (drugą dłonią) to istny koszmar. Niestety, mimo szczerych chęci nie jestem w stanie zorganizować gali w tym roku. Nawet mimo tego, że nasi wspaniali konferansjerzy w zasadzie to chcieli sami ją poprowadzić wyręczając mnie prawie we wszystkim -- ale niestety nie jest to możliwe, muszę bowiem i tak sporo rzeczy na bieżąco robić sama. A nie jestem w stanie.
Podsumowując ten przydługi wstęp -- w tym roku niestety gala się nie odbędzie, za co przepraszam. I solennie obiecuję na początku przyszłego roku patrzeć pod nogi i nie plątać się po ciemku po śliskim... Zamiast gali będzie tylko zwyczajne ogłoszenie wyników i rozdanie nagród.
Pora na konkrety, czyli oto oficjalne wyniki Złotych Szaraków, edycja 2020:
Najlepszy moderator
- Staniq - 3 punkty
- Wszystko - 5 punktów
A statuetkę dla najlepszego moderatora otrzymuje...
Najwyższa kultura wypowiedzi
- Endinajla - 4 punkty
- Mariush - 9 punktów
A statuetkę za najwyższą kulturę wypowiedzi otrzymuje...
Największy wkład w forum
- Kwarki_i_Kwanty - 6 punktów
- Panjuzek - 6 punktów
A statuetkę za największy wkład w forum otrzymuje...
Najciekawsze posty
- Wszystko - 3 punkty
- Panjuzek - 3 punkty
A statuetkę dla najlepszego sceptyka otrzymuje...
Najlepszy sceptyk
- Mariush - 5 punktów
- Panjuzek - 8 punktów
A statuetkę dla najlepszego sceptyka otrzymuje...
Złoty Szarak Publiczności
- Panjuzek - 6 punktów
- Daniel. - 6 punktów
A statuetkę Złotego Szaraka Publiczności otrzymuje...
Szczekająca firanka
- Adam Douglas - 2 punkty
- Preacher - 3 punkty
A statuetkę Szczekającej firanki otrzymuje...
Kategorie Najlepszy Redaktor/Tłumacz, Najlepszy debiut, Najlepszy newsman oraz Najlepszy zwolennik zostały pominięte z uwagi na brak minimum 5 głosów (w tych kategoriach padł z reguły jeden głos lub w ogóle zero).
Chciałam złożyć najserdeczniejsze gratulacje zwycięzcom (ze szczególnym podkreśleniem noxiliego, który zgarnął trzy nagrody!) i wszystkim "na pudle" oraz podziękować głosującym!
Na koniec ponownie przepraszam wszystkich rozczarowanych brakiem gali i obiecuję powrót do obowiązujących standardów już w kolejnej edycji!