Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zaginięcie Iwony Wieczorek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

Konrad_GK.
  • Tematów: 126
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

No właśnie. To tylko potwierdza moje przypuszczenia, że jednak z ZS nie jest tak czysto jak Staniq'owi się wydaje. Ta śmierć przypomina mi i to bardzo czasy grasowania tzw. SERYJNEGO SAMOBÓJCY w pierwszych miesiącach/latach po 10.04.10. No i dziwną śmierć Andrzeja Leppera. 

A teraz ciekawostka. Lubię czytać historie na portalu piekielni.pl bo można się pośmiać  :szczerb:  No i dziś czytając strona po stronie trafiłem na coś takiego: http://piekielni.pl/78204 . W historii występuje jako żywo KRZYWY DOMEK (no więc być może, chociaż nie ma tego w historii też idzie o DREAM CLUB). Od razu skojarzyłem z Wieczorek Case. Ja do dziś nie wiedziałem, że w maju 2017 r (wtedy była pisana historia), a więc 7 lat po zaginięciu I.W. w Krzywym był prowadzony casting dzieci. Być może to było wszystko legalne i OK ale z drugiej strony może to być jakaś przykrywka, być może coś związanego z I.W. 

Agencja reklamowa XYZ, bank twarzy, wpisowe xx zł, roczna opłata za „promowanie wizerunku dziecka” xx zł :)

Trochę podejrzanie mi ta agencja reklamowa wygląda... Poza tym to znajome, charakterystyczne miejsce... Ciekawe czy Marcinek Turczyński wiedział o wszystkim a jeśli tak to być może jednak coś jest na rzeczy w Wieczorek Case... 

upomnienie.gif  3.14 pkt. regulaminu

Ostrzegałem, nie działa, więc masz klapsa.

Staniq

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie pisałem, że w Zatoce Sztuki jest czy było czysto. Pisałem tylko, że nie rozumiesz chronologii zdarzeń i poczynań śledczych.

TheToxic.

Faber est quisque suae fortunae

• Tematów: 59
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Konrad bardzo dużo nie rozumie, zwłaszcza ciągu przyczynowo skutkowych. Konrad miesza wszystkie wersje do jednej szuflady i wyjmuje tu na forum tylko te które mu pasują. Osobiście sama jako matka kibicuję mamie Iwony aby jednak sprawa się rozwiązała by móc godnie pochować córkę. Dla rodziców to ważne, bardzo ważne. Ja polecam podcast 5NZ "Gdzie jest Iwona Wieczorek" i przyjrzeć się partnerowi matki, jeśli chodzi o tego osobnika to mam mieszane uczucia.

Konrad_GK.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Mówcie co chcecie ale...

2 osoby już nie żyją (związane z Wieczorek Case). Nie żyje Janusz Szostak a teraz Patryk Kalski. Patryk miał po Sylwku rozmawiać z Maciejem Naskrętem (dziennikarzem z ,,Dziennika Bałtyckiego") o ZS i I.W. Mało tego Kalski miał zagrać w filmie o I.W.! Widać więc, że ktoś z premedytacją eliminuje osoby związane ze sprawą, tak jak seyjny samobójca eliminował po Zamachu Smoleńskim. Nie żyją już 2 osoby mogące coś zdradzić, chlapnąć. Nikt mi nie wmówi, że te 2 śmierci nie są podejrzane. Niewydolność krążeniowo-oddechowa (P. Kalski) czy covid (J. Szostak) to tylko wersja oficjalna dla nas, dla publiki. Dziwna jest np. ta ostatnia fotka Szostaka. Widać na niej ratowniczkę (?) z Pogotowia Ratunkowego (?) ubraną w prawie pełny kostium ochronny p/covid. Prawie - bo oczy są odsałonięte -  nie ma ani gogli ani przyłbicy. Prawdziwa ratowniczka by nie zapomniała o ochronie oczu wchodząc do pokoju osoby zakowidowanej. Poza tym w takim kombinezonie może być KAŻDY - nie koniecznie ratowniczka z P.R. Druga sprawa - kto robił tę fotkę? Janusz, który NIE MIAŁ już ponoć sił, był tak kiepskim stanie z covidem, że aż musiano wezwać Pogotowie? To chyba niemożliwe? Poza tym czemu miałby fotografować właśnie ją i rozkopane koce a nie siebie? Jak nie on to kto? Żona (teraz wdowa)? Przecież nie miałaby głowy do robienia zdjęć mając umierającego męża i wizytę ratowników Pogotowia, które zaraz zabierze męża do szpitala. W takiej chwili ma się inne rzeczy na głowie niż zdjęcia (pakowanie męża do szpitala: piżamy, kosmetyki do golenia się, ręczniki [nomen omen], zbieranie dokumentacji jego medycznej np. z przychodni P.O.Z. itp). No i dlaczego miałaby focić ratowniczkę (?) i rozwalone koce a nie męża po raz ostatni, na pamiątkę? Dlaczego osobie fotografującej tak zależało by pokazać ta kobietę wyraźnie i w całości i by ukryć Janusza? 

Jeśli nawet to był covid to w świetle śmierci Patryka to wg mnie może być zarażenie go specjalnie, z rozmysłem, z premedytacją. Zarażenie C-19 to w dzisiejszych czasach zbrodnia doskonała (nie ma winowajcy, zbrodniarza, można twierdzić, że ofiara się sama od kogoś zraziła, ze to było niechcący a ofiara umiera = jest likwidowana i nikt nie ponosi kary). 

Użytkownik Konrad_GK edytował ten post 06.01.2023 - 23:27

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poza tym w takim kombinezonie może być KAŻDY - nie koniecznie ratowniczka z P.R. 

A może to nie Szostak, tylko ktoś na niego ucharakteryzowany lub podobny? A może ktoś chce, abyś grzebał w mule i nic nie znalazł, a dowody leżały sobie na wierzchu?

Ślady pozostają zawsze, sztuką jest tylko je znaleźć. Zbrodni doskonałej nie ma.

Konrad_GK.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

https://www.pudelek....372128a?fbclid=

I co Wy na to? W filmie kazano aktorowi kopać dół - teraz w ZS też kopią doły. 

A co do śp. Patryka... Jego matka mówi, że widział prawdę. I teraz ciekawe: czy miała  na myśli naprawdę widział (czyli, że był naocznym świadkiem) czy do tego wyrazu trzeba dodać literkę ,,e'' - wiEdział (czyli nie widział oczami ale w jakiś sposób posiadł tę wiedzę, dowiedział się). W każdym razie mógłby sypnąć wiec odwiedził go smoleński seryjny samobójca. Naprawdę ciekawe co by powiedział gdyby dane Mu myło spotkać się z tym dziennikarzem... 

I z innej  beczki. Zacząłem się zastanawiać nad ostatnimi słowami śp. Janusza Szostaka ,,buty, buty, to przez te buty". Przyszło mi do głowy, że ta kłótnia w DC mogła być naprawdę o błahostkę - komuś spodobały się te szpilki i chciał(a) je od I.W. odkupić (wiedział/a, że I.W. nie ma już ani grosza więc chętnie sprzeda by mieć za co wrócić do domu) lub wręcz by oddała je gratis, za darmo. I.W. się nie zgodziła bo nie mogła bo przecież to mamy buty, które musiała jej oddać, najlepiej w nienaruszonym stanie. Wywiązała się awantura i I.W. poszła z buta do domu bo wolała per pedes taki kawał niż sprzedać mamy buty i wrócić np. taxi, Uberem czy SKM-ką. Ta osoba jednak bardzo się napaliła na te buty a najłatwiej zdjąć buty trupowi

Tyle, że nigdy nie słyszałem by ktoś mordował kogoś dla butów... 

1. Dostępność czy raczej niedostępność ich - nie, były powszechnie i łatwo dostępne co widać po tym, że mama I.W. łatwo kupiła identyczne. Więc to nie to. Ten punkt można w/g mnie łatwo skreślić.

2. Cena -  tu już większe pole manewru. Nigdzie nie jest powiedziane ile kosztowały buty, które zwinęła mamie I.W. ani ile te, które jej mama kupiła. Możliwe więc, że to była cena zaporowa, niedostępna dla tej osoby X a że się napaliła to zrobiła wszystko by mieć te szpilki. Jednak jakoś i tu nie jestem przekonany, daję tej możliwości max 10% szans.

Co jeszcze może się tyczyć butów, obuwia? Nie wiem, nic mi do głowy nie przychodzi....

I kolejny pomysł. Wiem, że to zabrzmi absurdalnie ale przecież wszystko działo się w Sopocie, gdzie mieszał i mieszka Donald Tusk i gdzie na molo on przybijał 5-tkę z Putinem po Zamachu Smoleńskim no i było zaledwie 3 miesiące po tej Tragedii. Może więc I.W. coś wiedziała, widziała o Smoleńsku i musiała zniknąć czy zginąć jak tyle osób mających odwiedziny seryjnego samobójcy (np. Michniewicz ale nie Czesio tylko ten dyrektor biura Tuska (Grzegorz), który powiesił się na rurze od odkurzacza, pilot JAKA z dziennikarzami - Muś i inni)...

Użytkownik Konrad_GK edytował ten post 07.01.2023 - 09:15

• 0

TheToxic.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Konrad skończ  politykować bo za chwilę Ty na forum ucichniesz ale na wieki i co oznacza Twój beznadziejny skrót "Wieczorek Case", zastanów się dwa razy zanim coś głupiego odpiszesz.

Konrad_GK.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

TT o ile można się skrótem do Ciebie zwracać - to nie polityka, naprawdę!!!! Chociaż nie ukrywam, żem już właśnie 12 lat zwolennikiem wersji, że Smoleńsk to zamach a nie katastrofa. To co napisałem w poprzednim poście o Tusku i Putinie to nie nawiązanie do polityki, na 100% nie. Tylko taki luźny pomysł, przemyślenia. Można się z nimi zgadzać lub nie - nie obrażę się, to jest przecież dyskusja. Po prostu zauważyłem zbieżność miejsca i czasu z oboma sprawami i tyle. Poza tym gdy mi grozisz BANinicją 30-dniową to jako SMod powinnaś podać, który pkt Regulaminu złamałem. Podaj konkretny pkt i zapis, gdzie jest napisane, iż politykowanie jest na paranormalne.pl zabronione. W zielonym wpisie wyżej nie napisałaś tego.

Odpowiadam też, na Twoje 2-gie pytanie. ,,Wieczorek Case" to o ile nie znasz j. ang. to już wyjaśniam. CASE (czyt. kejs) = po polsku ,,sprawa, przypadek''. No więc całość ,,Wieczorek Case" znaczy ,,sprawa (Iwony) Wieczorek" i w/g  mnie nie jest wcale  to takie beznadziejne. Z naszej tematyki: mówi się przecież np. o ,,Roswell Incident" co znaczy to samo prawie lub ,,incydent z Roswell" i jakoś nie czepiasz się stosowania ang. słówka w tej nazwie, tym wyrażeniu, tym sformułowaniu. 

Ok niech będzie ;) dzięki za wytłumaczenie bo spekulowaliśmy nad Twoją drogą myślenia. Co do politykowania to radzę trochę uważać, jednak jest ona na forum zabroniona ale póki co balansujesz po tej dobrej stronie :szczerb: .

TT.

Edit. 17.21

Konrad Twój post z offtopem poleciał do kosza, jak tak bardzo chcesz warna zarobić to myślę, że w następnym poście pojedziesz po bandzie. Regulamin zabrania polityki punkt 7.13 i nie nie będziesz sobie politykował bo to jest szefowej forum, a nie Twoje i póki ona tak sobie życzy to będziesz tak długo banowany aż zrozumiesz. A jeśli dalej będziesz brnąć w swoje idee to piszę to po raz enty że założę Ci całkowitą blokadę pisania na forum.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 07.01.2023 - 17:25

• 0

Książe Zła.
  • Tematów: 77
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

konradek oni chcą cie uciszyć bo sami są pewnie zamieszani w "wieczorek case", nie daj sobie zamknąć mordy i podążaj tym tropem gdzieś tam jest prawda

• 2

TheToxic.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Iwona Wieczorek wcale nie zaginęła bo pracuje u mnie w firmie, na dowód mogę wam pokazać że jest na liście jako przedstawiciel ludności, a że to zbieżność nazwisk to już nieważne bo pewnie czepiam się o szczegóły :szczerb: .

jako_taki.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Iwona Wieczorek wcale nie zaginęła bo pracuje u mnie w firmie, na dowód mogę wam pokazać że jest na liście jako przedstawiciel ludności, a że to zbieżność nazwisk to już nieważne bo pewnie czepiam się o szczegóły :szczerb: .

...i do tego nie ma regulaminu wątek z d[wulg] nic nie wprowadzający jednak moderatora, a co wolno wojewodzie...

Za to Twój daje jeszcze więcej.Jakbyś się skupił to jednak widziałbyś powiązanie, ale najlepiej odezwać się byle co napisać aby tylko się popisać. Cóż dziś wlepiam upomnienie a za następne wulgaryzmy leci ostrzeżenie. Chamstwa tu nie tolerujemy.

wulgaryzmy.gif

TT.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 08.01.2023 - 18:53

• 2

Konrad_GK.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Moje nowe przemyślenia.

1. Dyjasz mówi, że szperanie w Z.S. i na terenie plaży doń należącej może po prostu się zbiegło z ,,Wieczorek Case" jak ja to nazywam. Hm... Możliwe nawet. Przecież Paweł (wyjaśnienie dla Modów i im pokrewnych: zdrobnienie bo wg mnie ktoś mający coś wspólnego z dragami nie zasługuje na szacunek i zwracanie się doń, mówienie o nim pełnym imieniem) dostał zarzuty posiadania narkotyków (oprócz oczywiście utrudniania śledztwa, zacierania śladów w Wieczorek Case). No więc może gliny szukają tam nie I.W. a dragów? Przecież by schować woreczki strunowe z zawartością wystarczy otwór w podłodze, ścianie, suficie wielkości kratki wentylacyjnej. Może pytali Pawełka gdzie jest magazyn i on powiedział, że gdzieś w budynku Z.S. lub na terenie plaży należącej do Z.S. I stąd poszukiwania wewnątrz budynku i wykopki na plaży. Może ten pies to nie był zwłokowiec a wytresowany by wyczuwać zapach dragów? 
  2. Polecam bardzo blog: https://natropie-iwi...k.blogspot.com/ . Autor propaguje wersję, że na czarno/białym monitoringu i na ,,.bacówcowym"  to 2 różne osoby. Jego argumenty są naprawdę przekonujące. Choćby to, że na czarno/białym nie ma godziny! Godzinę 308  (zmienioną potem na 330) podał Gniazdogłowy! Ciekawe skąd mu przyszła na myśl ta godzina? Wg autora bloga CCTV jest z wcześniejszej godziny (22-ga lub 1-wsza w nocy) bo jest zbyt duży ruch (zbyt dużo ludzi pieszych i aut) jak na 330. Ja się do tego przychylam. A Wy? Jeśli by tak było to możliwe w/g mnie, ze to co się stało z I.W. stało się dużo wcześniej niż się przyjmuje. 

Znowu to samo? Nie potrafisz normalnie postu sklecić, no to leci ostrzeżenie i urlop a w wolnym czasie poczytaj regulamin zwłaszcza punkt 3.14 bo z Caps loka przejście na pogrubienie tekstu  jest słabe. Znudziło mi się poprawianie Twoich postów i jak wrócisz po urlopie, a dalej będziesz Iwonkować, Pawełkować czy pisać jakiekolwiek zdrobnienia, w pierwszym poście jaki napiszesz z automatu blokuję Ci możliwość pisania na forum. Już dawno powinieneś mieć to zrobione ale zawsze sprawa ucichała, tym razem już mam dość.

ostrzezenie.gif

blokada2.gif

TheToxic

Użytkownik TheToxic edytował ten post 09.01.2023 - 17:44

• 0

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2721
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam prośbę do dyskutujących w tym wątku o powstrzymanie się od nadużywania formatowania. Mam tutaj na myśli wielkie litery, wytłuszczanie itp., ogólnie stosowanie się do punktów 3.14 oraz 7.1 regulaminu. Nie zabraniam całkowitego stosowania formatowania swoich wypowiedzi, ale proszę o zachowanie umiaru.

Druga sprawa dotyczy politykowania -- proszę bezwzględnie powstrzymać się od jakikolwiek uwag natury politycznej, jako że na tym forum tego nie toleruję pod żadną postacią. Poprosiłam więc moderatorów, by od tej pory politykowanie w tym wątku było karane ostrzeżeniami oraz banami na 24 lub 48 godzin. 

Dziękuję za uwagę :)

• 0

Konrad_GK.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Źródło: https://www.pudelek....68231289010816a

Skoro Maddie może być u nas to dlaczego I.W. nie może być gdzieś za granicą też żywa? Nie mam na myśli samouprowadzenia tylko tak jak podejrzewa ta Julka - porwanie. W Madeleine Case od samego początku jest zaangażowany InterPol i Scotland Yard, szuka się jej po całym świecie a w Wieczorek Case tylko nasza polska Policja i szuka się tylko w kraju. Sprawa nie jest wcale od 13tu lat nagłośniona na świecie w przeciwieństwie do wyparowania Maddie. Nie rozumiem tego. Wg mnie skoro poszukiwania w Polsce już 13ty rok nie dają rezultatu to trzeba rozszerzyć obszar poszukiwań na zagranicę i cały świat, włączyć IP i SY tak jak u Maddie. 

• 0

soldado.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich serdecznie.

Napiszę to, co kilka lat temu odebrałem.
Pisałem to też na innym forum.

Widziałem Iwonę wleczoną przez 2 mężczyzn, przez wodę.
Widziałem budynek z cegieł jedno piętrowy, bez okien, bez drzwi, taki stan surowy otwarty.
Ci mężczyźni odurzyli Ją, położyli przy ścianie na pierwszym piętrze.
Potem widziałem wodę.
To był jakby rów, były płyty betonowe, a między nimi woda.
Oni umieścili Jej ciało w szczelinie miedzy tymi płytami.
Patrząc na ten budynek, to włożyli ją do wody, między płyty i wetknęli ją z lewej strony.
Ona powtarzała wielokrotnie ,, mam wodę do połowy ud''...
Chyba chodzi o to, że jak wejdziemy w tą szczelinę w wodzie, to będziemy mieć wodę właśnie do połowy ud, a potem musimy sięgnąć w lewo, wyczujemy półkę betonową.
Ona nie wypływa, bo przytwierdzili jej ciało dużymi kamieniami.

Niestety nie wiem, gdzie jest to miejsce, ale jakbym zobaczył milion zdjęć, a na jednym byłoby umieszczone to miejsce, to bym je bezbłędnie poznał....
Odebrałem również to, że z jednej strony nie chce być znaleziona, ze względu na wygląd ciała, ale z drugiej strony odebrałem tą wizje, tak jakby jednak chciała.

Tyle odebrałem kilka lat temu.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych