Dzień dobry,
Skłaniam się ku rozpoczęciu pisania książki, której pomysł chodzi mi po głowie od kilku lat. Motywem przewodnim będą własne doświadczenia związane z dzikimi okresami mojego życia, lecz wzbogacone o niecodzienne, fantastyczne wręcz i tajemnicze rzeczy. Piszę tutaj o tym gdyż mam pewien kłopot z określeniem kim jest główny bohater i mam nadzieję, że pomożecie mi wybrać 🙃. Główny bohater po jakimś czasie dostrzega w sobie coś dziwnego, najprościej mówiąc, słyszy siebie, swoje myśli w radiu, internecie, telewizji. Przerabia to jako swoistą schizofrenie i pokonuje ta barierę, gdyż z każdym dziwnym zdarzeniem coraz szybciej, dochodzi do wniosku, że to wpływanie na elektronikę, te rozmowy z własnym mózgiem, za pośrednictwem filmików na youtubie, czy dialogów w grach stanowią łańcuch, który trzyma go na uwięzi i pokazuje innym, otaczającym go ludziom, jego myśli i odczucia - tak wiecie, aby inni byli świadomi tego co się w jego głowie dzieje, aby nie zrobił nic głupiego. Zauważa to i zaczyna się uczyć wpływać na te zjawiska, odpowiednio się nastrajając emocjonalnie. Itd, itp. i teraz moje pytanie kim według was byłby trzymany na takim "złotym łańcuchu" bohater? Starożytnym kosmita trzymanym w ludzkim więzieniu, śmiercią schwytana, bóstwem, błędem w matriksie, sztuczna inteligencją, dusza, artefaktem - mam nadzieję, że wykładam to tak fenomenalnej i otwartej publiczności, że pokażecie i pozwolicie mi wybrać jak najbardziej fenomenalny zarys głównego bohatera. Z góry dziękuję