Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2022 odpowiedzi w tym temacie

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak mi odpowiesz skąd wiesz, że Rosja kiedykolwiek chciała przejąć Kijów. Ah tak, ukraińska propaganda przecież tak mówiła..najpierw Kijów, potem Warszawa, haha.

• -1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up

Hahaha no masakra jakaś :facepalm:  Ty na prawdę niewiele jarzysz.  Kijów to stolica Ukrainy. Żeby przejąć kontrolę nad jakimś krajem, trzeba zająć stolicę. To dość oczywiste, i jak pokazuje historia skuteczne. Ruscy atakowali kijów. Nie dali rady. To nie jest propaganda tylko fakty. Te informacje pochodzą z różnych źródeł. Wiesz. NATO, ma rozwiniętą sieć informacyjną złożoną z satelitów, jak i z samolotów szpiegowskich. Twoje źródła opierają się jedynie na informacjach pochodzących z rosyjskich farm trolli. Tkwisz chłopie, w masakrycznej bańce informacyjnej. Algorytmy Twittera, czy Facebooka, podsuwają ci treści, jakich się spodziewasz. Posty wyrażające poglądy jakie Ty posiadasz. Dla tego ja, prawie nie korzystam z tego typu mediów. Jedynym wyjątkiem jest messenger, skojarzony z facebookiem. Ale moja aktywność w tym ustrojstwie jest naprawdę znikoma. "Mam na myśli Facebooka, bo z Mesengera korzystam codziennie, w wiadomych celach". Otwórz oczy. Zacznij zdobywać wiedzę z innych źródeł, niż twoje socjalmedia.    :censored:

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chyba nie miałeś do czynienia z tą bladzią. Roszczeniowe, pyskate księżniczki, którym wszystko się należy, bo u nich wojna. Do tego język taki, że nawet patusy spod bloku mogłyby się uczyć. A poza tym Ukraina to największa wylęgarnia Hiva, tyfusa i innych chorób. Kijem bym nie tknął.

A to powiedzieli wam to w tych waszych wolnych(od rozumu) mediach czy sam kiedykolwiek spotkałeś Ukrainkę i tak zachowała się w stosunku do ciebie? 

Jak mi odpowiesz skąd wiesz, że Rosja kiedykolwiek chciała przejąć Kijów. Ah tak, ukraińska propaganda przecież tak mówiła..najpierw Kijów, potem Warszawa, haha.

Nie chcę nic mówić ale nawet zdjęcia satelitarne krążyły po sieci z kolumnami rosyjskiego sprzętu pod Kijowem a nawet na Placu Zamkowym stoi zniszczony rosyjski sprzęt spod Kijowa. Ale to i tak pewnie wszystko sfałszowane przez roszczeniowych Ukraińców. 

przecież tak mówiła..najpierw Kijów, potem Warszawa, haha

Poniżej masz materiał bodajże z grudnia 2021 gdzie w telewizji publicznej tak sobie rosyjscy eksperci rozmawiają o aneksji części terytorium NATO. W grę wczodzą państwa bałtyckie przesmyk suwalski i szwedzka Gotlandia. Tak tak wiemy to ukraińska propaganda.  ;)

https://twitter.com/...819583975034891

Podać jeszcze parę przykładów agresywnych wypowiedzi najwyższych rosyjskich oficjeli w kierunku Polski i krajów bałtyckich? Mam tego wiele. 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 20.07.2022 - 22:28

• 2

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up

Hahaha no masakra jakaś :facepalm:  Ty na prawdę niewiele jarzysz.  Kijów to stolica Ukrainy. Żeby przejąć kontrolę nad jakimś krajem, trzeba zająć stolicę. To dość oczywiste, i jak pokazuje historia skuteczne. Ruscy atakowali kijów. Nie dali rady. To nie jest propaganda tylko fakty. Te informacje pochodzą z różnych źródeł.

To powiedz mi kiedy Rosja zajęła Kijów jak przejęli kontrole nad Krymem? Jeśli Ruskim zależało na wschodnich rejonach to wcale nie musieli przejmować stolicy. I wszystko na to wskazuje, że tak było. Co najwyżej mogli chcieć podmienić władze na prorosyjską i tyle. Przecież w Kijowie toczy się normalne życie, jacyś celebryci jeżdżą tam grać koncerty i się lansować. Raz na dwa tygodnie Rosja spuści tam jakiś zabłąkany pocisk dla większego wow i to wszystko. Gdyby chcieli pozbawić stolicy władzy ukraińskiej to by ten Kijów zrównali z ziemią, a nie podszczypywali jedną rakietą miesięcznie.

Tkwisz chłopie, w masakrycznej bańce informacyjnej. Algorytmy Twittera, czy Facebooka, podsuwają ci treści, jakich się spodziewasz. Posty wyrażające poglądy jakie Ty posiadasz. Dla tego ja, prawie nie korzystam z tego typu mediów. Jedynym wyjątkiem jest messenger, skojarzony z facebookiem.

Bla, bla, bla...jedno i to samo aż do znudzenia. :D ani nie korzystam z fejsbuka, ani od wielu tygodni z twittera. Wojna przestała mnie interesować jakieś dwa miesiące temu jak zobaczyłem, że to covid 2.0 tylko w wydaniu wojennym. Czasem poczytam jakieś nowości jak mi się gdzieś wyświetlą i to wszystko. Ty się przejmujesz wojną i martwisz Ukrainą, a oni żyją u nas jak paniska i mają totalnie gdzieś co się u nich dzieje. To tak jak debilni Polacy bojkotowali jakieś tam Carrefoury czy inne Auchany, a Ukraińcy latali tam na zakupy, hahaha. Wojna się skończy wtedy kiedy wielcy tego świata uznają, że to już ten moment, ot i cała tajemnica.

A to powiedzieli wam to w tych waszych wolnych(od rozumu) mediach czy sam kiedykolwiek spotkałeś Ukrainkę i tak zachowała się w stosunku do ciebie?

Więcej Ukrainek oddałem w ręce policji niż Ukraińców. A o rozumie w twoim przypadku to bym się nie wypowiadał, bo ewidentnie wam nie po drodze.

Nie chcę nic mówić ale nawet zdjęcia satelitarne krążyły po sieci z kolumnami rosyjskiego sprzętu pod Kijowem a nawet na Placu Zamkowym stoi zniszczony rosyjski sprzęt spod Kijowa.

Mowa o tej legendarnej już "kolumnie wozów bojowych i pancernych rozciągającej się na 70km..." bla, bla bla? Która stała miesiąc i nigdzie się nie ruszała? :D

Poniżej masz materiał bodajże z grudnia 2021 gdzie w telewizji publicznej tak sobie rosyjscy eksperci rozmawiają o aneksji części terytorium NATO. W grę wczodzą państwa bałtyckie przesmyk suwalski i szwedzka Gotlandia. Tak tak wiemy to ukraińska propaganda.

Grudzień 2021? Człowieku, te pierdoły to oni z siebie wyrzucają już od czasów jak do gimnazjum chodziłem. Atak nuklearny na Warszawę to ćwiczą z Białorusią już chyba z 10 lat.

Podać jeszcze parę przykładów agresywnych wypowiedzi najwyższych rosyjskich oficjeli w kierunku Polski i krajów bałtyckich? Mam tego wiele.

Znam na pamięć. Nikt oprócz was nie traktuje ich inaczej niż w formie rozrywki(chyba, że taki jest plan panów z ONZ i WEF na kolejne lata, bo też jest to możliwe).

obraza2.gif

3.7 ,3.15 ,7.8 to punkty regulaminu, które regularnie naruszasz.

Konsekwencją tego jest warn, który otrzymujesz teraz.

Staniq

• -2

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Więcej Ukrainek oddałem w ręce policji niż Ukraińców. A o rozumie w twoim przypadku to bym się nie wypowiadał, bo ewidentnie wam nie po drodze.

No brawo! Wzorowy obywatel, po co nam policja kiedy mamy takich prawych obywateli pilnujących porządku. Mam nadzieje że polskich przestępców równie często kapujesz na policji. 

Mowa o tej legendarnej już "kolumnie wozów bojowych i pancernych rozciągającej się na 70km..." bla, bla bla? Która stała miesiąc i nigdzie się nie ruszała? :D

Tak dokładnie o to mi chodzi I do dzisiaj nie wiem co w tym jest takiego zabawnego? Chyba jedynie to że była to źle zaplanowana i przeprowadzona rosyjska ofensywa pod Kijowem.

Grudzień 2021? Człowieku, te pierdoły to oni z siebie wyrzucają już od czasów jak do gimnazjum chodziłem. Atak nuklearny na Warszawę to ćwiczą z Białorusią już chyba z 10 lat.

Aha czyli straszenie zachodu atomem, plany zajęcia krajów bałtyckich, Ukrainy i części terytorium Polski. Szantaże energetyczne krajów które prowadzą politykę nie sprzyjającą Kremlowi, mordowanie i zamykanie opozycji nic nie znaczą a największym obecnie zagrożeniem są pijani Ukraińcy na ulicach. Nie kompromitujcie się bardziej xD

Ty się przejmujesz wojną i martwisz Ukrainą, a oni żyją u nas jak paniska i mają totalnie gdzieś co się u nich dzieje.

Tego też dowiedziałeś się z tych waszych niezależnych mediów czy z plotek od znajomych? 

Tak samo było w czasie pandemii, co drugi znajomy umarł na szczepionke a teraz pozostali znajomi którzy uszli z życiem cierpią z powodu Ukraińców. Fascynujące xD

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 21.07.2022 - 12:12

• 2

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No brawo! Wzorowy obywatel, po co nam policja kiedy mamy takich prawych obywateli pilnujących porządku. Mam nadzieje że polskich przestępców równie często kapujesz na policji.

A nie wpadłeś na to, że mam taką pracę? Oczywiście, że z polską patologią robimy to samo.

Tak dokładnie o to mi chodzi I do dzisiaj nie wiem co w tym jest takiego zabawnego? Chyba jedynie to że była to źle zaplanowana i przeprowadzona rosyjska ofensywa pod Kijowem.

Bo to było zabawne tak samo jak "wszyscy niezaszczepieni umrą w ciągu kilku miesięcy". Ci nie chcieli dojechać do Kijowa, a Ci nie chcą umierać.

Aha czyli straszenie zachodu atomem, plany zajęcia krajów bałtyckich, Ukrainy i części terytorium Polski. Szantaże energetyczne krajów które prowadzą politykę nie sprzyjającą Kremlowi, mordowanie i zamykanie opozycji nic nie znaczą a największym obecnie zagrożeniem są pijani Ukraińcy na ulicach. Nie kompromitujcie się bardziej xD

Ano są, są. Wpuściliśmy kilka milionów dziczy ze wschodu i oni są realnym zagrożeniem dla obywateli. Natomiast jakieś tam wypociny oderwanych od rzeczywistości ruskich propagandystów mogą przestraszyć tylko takich jak wy. Tzn takich co będą mówić, że będą tankować za 15zł, bo lepiej mieć drogie paliwo niż ruskie czołgi pod domem. Zapewne w zimę będziesz siedział w domu w czapce i rękawiczkach, pełen dumy, że to w imię walki z ruskim reżimem.

Swoją drogą jak wam się to w tych waszych mini móżdżkach dopina, że potraficie jednocześnie śmiać się z ruskiej propagandy, wyzywać tych, którzy ją cytują, traktować ją gorzej niż papier toaletowy, a jednocześnie trząść się ze strachu jak tylko wspomną o atomie? To raz ta propaganda to ściek i wyśmiewacie innych, że ją cytują, a innym razem to już rzetelne źródło? Ale w sumie jak sobie przypomnę jakie procesy myślowe zachodziły w waszych głowach podczas pandemii, to jakoś mi się to bardziej spina w całość jednak. :D

Tego też dowiedziałeś się z tych waszych niezależnych mediów czy z plotek od znajomych?

Tak samo było w czasie pandemii, co drugi znajomy umarł na szczepionke a teraz pozostali znajomi którzy uszli z życiem cierpią z powodu Ukraińców. Fascynujące xD

Wyobraź sobie, że ludzie obcują z innymi ludźmi, a nie siedzą tak jak wy pozamykani na forach w internecie. Miałem w ostatnim miesiącu do czynienia pewnie z większą liczbą Ukraińców niż ty od początku wojny.

PS. przeprosiliście już Ukraińców za Wołyń?

• -3

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Ci nie chcieli dojechać do Kijowa,

Chcieli. Tylko że rosyjscy dowódcy wpadli na genialny pomysł żeby natarcie pod Kijowem zorganizować w czasie roztopów z kierunku bagien poleskich gdzie pod kontrolą rosyjską była tylko jedna utwardzona droga. Cały ta 60 kilometrowa kolumna ugrzęzła w miejscu z powodu braku zaopatrzenia. Z tamtego rejonu pochodzi najwięcej zdjęć utopionych rosyjskich pojazdów w bagnistym terenie. Dlatego odpuścili sobie kierunek Kijowski. 

Swoją drogą jak wam się to w tych waszych mini móżdżkach dopina, że potraficie jednocześnie śmiać się z ruskiej propagandy, wyzywać tych, którzy ją cytują, traktować ją gorzej niż papier toaletowy, a jednocześnie trząść się ze strachu jak tylko wspomną o atomie?

Gruzini i Ukraińcy też śmieli się z rosyjskiej propagandy a mają teraz rosyjskie wojsko na swoim terenie. Na szczęście ta wojna pokazała że Rosja jest jednak słaba militarnie i mamy teraz okazje aby pozbyć się tego zagrożenie na jakiś czas. 

Tzn takich co będą mówić, że będą tankować za 15zł, bo lepiej mieć drogie paliwo niż ruskie czołgi pod domem.

Trzeba było powiedzieć Putinowi żeby nie rozpoczynał wojny to miałbyś tanie paliwo. To Rosja rozpętała wojne, to Rosja jest odpowiedzialna za kryzys energetyczny, to Rosja jest odpowiedzialna za migrację nikt inny, także nie szukaj kozła ofiarnego tam gdzie go nie ma. 

Wyobraź sobie, że ludzie obcują z innymi ludźmi, a nie siedzą tak jak wy pozamykani na forach w internecie. Miałem w ostatnim miesiącu do czynienia pewnie z większą liczbą Ukraińców niż ty od początku wojny.

Czyli dokładnie tak samo jak ja.

Przeprosiliście już Rosję za:

-zabory

-rusyfikację

-rzeź Pragi

-zsyłki na Sybir

-Operacja polska NKWD 37-38r 111000 ofiar

-wrzesień 39

- Katyń 22000 ofiar

-za mordowanie polskiej ludności cywilnej przez radziecką partyzantkę 

-za stalinizm

-za komunizm

-mordy na Żołnierzach Wyklętych

-za morderstwa w katowniach NKWD i UB.

Wy dalej nie widzicie że Rosja zrobiła nam 1000 razy więcej krzywd niż Ukraina? Dalej uważacie że Rosja nie jest dla nas zagrożeniem?

• 6

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Daniel

Tzn takich co będą mówić, że będą tankować za 15zł, bo lepiej mieć drogie paliwo niż ruskie czołgi pod domem.

Cena paliwa w Polsce to jeden wielki "scum" polskie rafinerie używają głównie ropy Rosyjskiej, a jej import, rok do roku wzrósł prawie dwukrotnie. Problem polega na tym że ruska ropa kosztuje 50$ za baryłkę. Czyli za cenę paliwa na stacjach, odpowiada nasz rząd, a nie wojna na Ukrainie. Tutaj akurat się z tobą muszę zgodzić, bo mam silne wrażenie że wszystkie państwa wykorzystały tą wojną jako pretekst do zwiększenia ceny paliwa, co daje ogromne wpływy do budżetów, uszczuplonych przez pandemię. historycznie ropa była już znacznie droższa niż teraz ale paliwo nigdy nie było aż tak drogie. W UK teraz kosztuje prawie £2 gdzie w czasach wysokich cen ropy było to około £1,30.

https://www.youtube....rts/6bRvdijVLpA

• -1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ci nie chcieli dojechać do Kijowa,

Chcieli. Tylko że rosyjscy dowódcy wpadli na genialny pomysł żeby natarcie pod Kijowem zorganizować w czasie roztopów z kierunku bagien poleskich gdzie pod kontrolą rosyjską była tylko jedna utwardzona droga. Cały ta 60 kilometrowa kolumna ugrzęzła w miejscu z powodu braku zaopatrzenia. Z tamtego rejonu pochodzi najwięcej zdjęć utopionych rosyjskich pojazdów w bagnistym terenie. Dlatego odpuścili sobie kierunek Kijowski.

Komizmu całej sytuacji dodaje fakt, że rosyjscy dowódcy dostali mapy geodezyjne Ukrainy sprzed 1960 roku. O racjach żywnościowych i apteczkach z lat '80 nie wspomnę.

Kalafiorowa.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Kijów został przez Rosjan zajęty jeszcze w lutym a w marcu ukraińscy uchodźcy odebrali pracę ostatniemu Polakowi. I oczywiście po trzeciej dawce szczepionki wszyscy zmarli i dlatego teraz dostaną czwartą.
W Matrixie spiskowierców rzeczywistość nawet nie próbuje skrzeczeć ...
  • 1

ppp.
  • Tematów: 36
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ludzie są głupsi od małpy. Wychowali się razem przy Breżniewie, służyli razem w wojsku, a teraz strzelają do siebie i niszczą wszystko co żywe.

Powinni podać sobie ręce i olać tych na górze.

Kto wam tak mózgi [...]?

Edycja: D.K.

wulgaryzmy2.gif

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ludzie są głupsi od małpy. Wychowali się razem przy Breżniewie, służyli razem w wojsku, a teraz strzelają do siebie i niszczą wszystko co żywe.

Powinni podać sobie ręce i olać tych na górze.

Kto wam tak mózgi spierdolił?

Tv, radio...wystarczy poczytać nawiedzonych z tego tematu. Najpierw wykupowali papier toaletowy, bo ogłosili pandemię, później z powodu grypy siedzieli w piwnicach w maseczkach i rękawiczkach marnując kilka lat życia sobie, ale też i innym. Gdzie w tym samym czasie normalni ludzie dalej normalnie żyli(na ile to było możliwe) i w efekcie końcowym jesteśmy w tym samym miejscu...później tankowali paliwo do wanien i beczek przez co brakło paliwa na stacjach, a ceny wyskoczyły w kosmos. Teraz ta sama banda spaczonych umysłów rzuciła się na cukier, którego od 3 dni nie mogę kupić, a w necie lata po 7zł za kilo. Tak sobie myślę, że przy tak zidiociałym społeczeństwie to ci rządzący to nawet nie muszą się zbytnio wysilać, żeby wprowadzać te swoje psychopatyczne wizje. Wystarczy tak naprawdę coś tam rzucić w tv i czekać na efekty.

• -1

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

wystarczy poczytać nawiedzonych z tego tematu.

No właśnie was czytam i zastanawiam się jak wy zaliczyliście w szkole taki przedmiot jak historia. Przecież to co wy tu wypisujecie jest toczka w toczkę z alternatywną wersją historii serwowaną w rosyjskim programie nauczania. 

A tu poniżej propagandowa białoruska telewizja dziękuje przyjaciołom z Polski tym od ,,Stop ukrainizacji Polski" i innym konfiarzy :P Znowu was sprzedali :P 

https://twitter.com/...402862411550721

• 0

ppp.
  • Tematów: 36
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Białorusini to najlepszy naród z byłego ZSRR.
Pewnie nie rozumiesz rosyjskiego i dlatego cytujesz link kogoś, kto podobnie jak ty coś tam zrozumiał i robi niepotrzebną gównoburzę.
W audycji, którą linkujesz, rozmowa dotyczy cen w złotówkach, które pojawiły się w regionie lwowskim i chęć nadania praw wyborczych Ukraińcom w Polsce, ma to poprawić notowania PIS. Ekspert w swoim wystąpieniu używa słowa "kolegi deputaty"/koledzy posłowie/ - raczej zwrot grzecznościowy niż stwierdzenie faktu - który błędnie zrozumiany doprowadza do krzyku rozpaczy "Gdzie są polskie służby".
Jeśli chodzi o Ukrainę, to eskalacja tego konfliktu nie jest nikomu potrzebna. Rosja jest na tyle osłabiona, że w najbliższych latach nie będzie stanowić zagrożenia.

Należałoby dążyc do zawarcia pokoju.

Użytkownik ppp edytował ten post 28.07.2022 - 17:36

• -3

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

^Przecież dokładnie to samo co napisałem jest w tłumaczeniu.

Teraz ta sama banda spaczonych umysłów rzuciła się na cukier, którego od 3 dni nie mogę kupić, a w necie lata po 7zł za kilo.

Sam osobiście kupiłem 400kg cukru żeby inni go nie mieli aby zrobić wam na złość. Sprzedaję go teraz po 10zł za kilo i chętnych nie brakuje, no ale sorry tak działa wolny rynek i kapitalizm. 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 28.07.2022 - 21:10

• 2

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych