Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2022 odpowiedzi w tym temacie

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

:facepalm: Nie napisałem, że to żart? Sorki, zapomniałem... Przyjacielu, wiem o tym, że to nie to samo.

A co to? Trolować sobie nie można?  :szczerb:  Mieliśmy ostatnio "coming out" Więc sobie pozwoliłem. :) Bez obrazy Brachu.  ;p  

A co do tematu. Miałem dzisiaj grubszą dyskusję, z kolesiem co to w cowida nie wierzy. (za to wierzy w chemitrailsy i płaską ziemię.), i twierdzi że tajemne siły "depopulują"  uśmiercając szczepionką. 

I taka ciekawostka. Głównym tematem, było to czy wojna w Ukrainie to to "wojna" czy "specjalna operacja wojskowa". Serio. Koleś Anglik. Fan Dawida Icke.. :facepalm:  Gdy zwróciłem mu uwagę że że, mówi dokładnie tak jak Kreml sobie tego życzy, stwierdził że nie mam dowodów na to że w Ukrainie toczy się wojna, bo media kłamią.   :facepalm:  A wszystkim zarządza USA bo to największe zło. Generalnie... powielał ruską propagandę w pełnej szerokości. To ten sam o którym pisałem w temacie Cowida (o ile ktoś pamięta.)  Również tam pisałem o farmach ruskich trolli, opłacanych przez ruski rząd, które to  sieją dezinformację, między innymi, na temat covida. Wtedy sam miałem wątpliwości, bo nie widziałem celu takich działań. Wojna w Ukrainie rozjaśniła wiele kwestii. 

ps.

Czasem spotykam się z dyskusjami czy powinno się mówić : "na" czy może raczej "w" Ukrainie.  Z tego co się orientuję, obie formy są poprawne. Tyle że forma "na"  Ukrainie, "na" sklepie, "na" mieście, to są "rusycyzmy", i pewnie dla tego, w ostatnich czasach kładzie się nacisk na bardziej polską odmianę. 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 31.08.2022 - 20:30

• 1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

mówi dokładnie tak jak Kreml sobie tego życzy, stwierdził że nie mam dowodów na to że w Ukrainie toczy się wojna, bo media kłamią.

Daleko nie trzeba szukać, wystarczy przejżeć polskiego Twittera. Foliarze wypisują że na Ukrainie nie ma żadnej wojny bo Ukraińcy jeżdż na Ukrainę odwiedzać rodziny a do nas przyjechali tylko po to żeby za darmo jeździć autobusami. Tych głupot czasem nie da się w żaden sposób skomentować, myślałem że nic głupszego od chemtrailsów nie ma w internecie, ale ta wojna uświadomiła mi to jak bardzo się myliłem...

I taka mała dygresja. W latach 90 w czasie gdy internet dopiero raczkował mówiono nam że internet to przyszłość, niewyczerpane źródło wiedzy i informacji teraz po 20 latach twierdzę że internet to wylęgarnia głupoty i naiwniaków takich że się pale nie mieści. 

Kiedyś jak byłeś naiwny i niepełnosprytny, wiedziała o tym tylko twoja rodzina i znajomi, a teraz dzielą się tą głupotą z całym światem. 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 31.08.2022 - 21:05

• 3

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Foliarze wypisują że na Ukrainie nie ma żadnej wojny bo Ukraińcy jeżdż na Ukrainę odwiedzać rodziny a do nas przyjechali tylko po to żeby za darmo jeździć autobusami.

Grubiej jest. Koleś. Na dowód, że wojna w Ukrainie to mistyfikacja. Powiedział że jak Boris Johnoson, odwiedził  Yorkshire, to był ubrany w mundur wojskowy,

SEI_116077287-e1658594155405-780x470.jpg

a jak pojechał do Kijowa. To już w garniturze. 

z28593093IH,Brytyjski-premier-Boris-John

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 31.08.2022 - 22:02

• 2

Kalafiorowa.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Foliarze, czy też szerzej spiskowiercy, wierzą że żadnej wojny nie ma a kryzys paliwowy i żywnościowy jest cool dopóki nikt im nie każe nosić maseczki. Co najwyżej zimą w domu będą nosić kalesony i podwójne skarpetki, czyli dyby niczym się nie różniące od kagańca.
  • 1

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W rocznice napaści Niemiec na Polskę kiedy to zostaliśmy sami, Ministerstwo Sił Zbrojnych Ukrainy opublikowało film z podzienkowaniami za polską pomoc humanitarną i militarną na swoim profilu twitterowym. Tweet ma 15tyś polubień i ciągle ta liczba rośnie

https://twitter.com/...309566836957188

Aż się wzruszyłem. 

Nawet w tym klipie ukraińcy reklamują polski sprzęt wojskowy. Jeszcze wczoraj wypuścili reportaż (już kolejny z resztą) na temat zajebistości polskich Krabów, a rząd chce zaprzestać ich produkcji w 2026 roku. 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 01.09.2022 - 16:39

• 2

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolejna ciekawostka, jeden z rosyjskich trolli zapomniał przetłumaczyć post który dostał od centrali. Taki tam wypadek przy pracy :)

FbvInSzWAAAhGt3.jpg

• 2

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Załamał się front rosyjski na wschód o Charkowa i na północ od Izium. Ukraińcy w ciągu 48 godzin odbili ok 20 wsi kilka miast i miasteczek. Ukraiński blitzkrieg zbliża się do miasta Kupiańsk strategicznego węzła komunikacyjnego. kilka rosyjskich batalionów prawdopodobnie dostanie się do okrązenia. 

Wychodzi na to że ofensywa pod Chersoniem miała odwrócić uwagę od ofensywy pod charkowem. Ostatniej doby zabito i wzięto do niewoli ok 1000 rosyjskich żołnierzy zniszczono i zajęto ok 150 pojazdów wroga. 

https://youtu.be/nrkKXzQOKGk?t=8

Jako ciekawostka to byłe polskie czołgi stanowią trzon tej operacji.

Miasto Bałakilia 20tyś mieszkańców, zajęte w marcu przez Rosję wróciło do Ukrainy.

FcJH96iWQAAuHRZ.jpg

Inne mniejsze miejscowości.

FcI-kyXXgAAVcVZ.jpg

• 1

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pewnie teraz w mediach niewiele będzie się o tym mówić, Bo Królowa Elżbieta II zmarła dzisiaj. :<

Mam nadzieję, że spiskowcy nie wykorzystają tego smutnego faktu, dla udowodnienia że wojna w Ukrainie to tylko medialna ściema. Chociaż raczej w tym wypadku powoli zatracam wiarę w człowieka. 

• 1

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Panjuzek

Spiskowiercy doskonale wiedzą, że zmiennokształtna Elżbieta wcale nie umarła  ;p

A tych bredni o fake war nawet nie warto komentować.

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A tych bredni o fake war nawet nie warto komentować.

No tak się żyje w naszej Polsce.

FcERzdCWIAMmz_a.jpg

Trzecia doba a ukraińska ofensywa wcale nie zwolniła, powoli zbliża się do Izium. Nawet rosyjskie źródła to potwierdzają, grafika z propagandówki rosyjskiej na telegramie.  

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 09.09.2022 - 21:35

• 1

cichah2o.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Według wstępnych informacji do miasta Izium wkroczyły ukraińskie siły zbrojne - podaje "The Kyiv Post".

Ciekawe co mają dalej w planach, czy na Ługańsk czy może najpierw Krym..

edit, znalazłem taki plan :)

a6qrqmA_700bwp.webp

Użytkownik cichah2o edytował ten post 09.09.2022 - 21:56

• 1

cichah2o.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ukraińcom udało się odbić miasto Izium.

W ciągu ostatnich 4 dni Rosjanie stracili więcej terytorium niż zajęli przez ostatnie 3 miesiące.

• 1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No to za chwilę zamkną kocioł z 20 tys. ruskich żołdaków i wytłuką ich jak pluskwy.

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wytłuką ich bo drugą armia świata ucieka w popłochu potykając się o własne nogi, oddają te tereny bez walki. Z Izjium wycofują się wąskim gardłem na wschód.
Nie wiem co tam musiało się stać ale takiej klęski armia rosyjska nie poniosła od II wojny światowej.
Zostawiają masę sprzętu w nienaruszonym stanie, zapasy paliwa i amunicji a rus żołnierze oddają się do niewoli bez walki. Jakiś cyrk tam się dzieje.
  • 1

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Dla szurów to dziwna wojna, bo Rosjanie zamiast wygrać z palcem w nosie zaczynają oddychać rękawami.

A swoją drogą to chciałabym się dowiedzieć od spiskowierców, czy ludzie na tej wojnie giną w dziwny sposób, czy tak jak na normalnej? I w ogóle co jest dziwnego w wojnie prowadzonej przy pomocy artylerii, czołgów i samolotów?

Może któryś, taki nie do końca jeszcze odklejony, odpowie?

• 0

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych