Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Please log in to reply
2022 replies to this topic

Carrik.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zagadka na dziś:
Jak nazywa się osoby, które z jednej strony wytykają lekarzom, że wypowiadają się na temat chorób, nie mając stosownego doktoratu, a z drugiej mądrzą się w konktekście radiacji, zawodowo segregując paczki albo siedząc na kasie? Podpowiedź: pierwsza litera tego słowa to "h".

Jodki potasów nic wam nie dadzą, bo takowych prewencyjnie się nie bierze. Jak pojawi się grzybek, to wtedy łykajcie, ale nic wam to nie da. Proponuję zająć się własnymi życiami, chyba że ich nie macie.

• 0

ppp.
  • Tematów: 36
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Up

Ty rozdajesz tu prawa do wypowiedzi, czy tylko rżniesz głupa.

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nikt prewencyjnie nie bierze jodku potasu i nie pije lugoli.

Od początku dystrybucja tabletek z jodkiem ma na celu przygotowanie nas na ewentualną awarię elektrowni w Zaporożu, bo Rosjanie perfidnie zrobili sobie w niej bazę wojskową a Ukraińcy nie wiedzą jak wykurzyć stamtąd kacapów tak żeby nie uszkodzić elektrowni. 

Pojawia się też zagrożenie w momencie gdy Ukraińcy znowu będą odnośić spektakularne sukcesu na froncie, Rosjanie w desperacji mogą wysadzić elektrownie w ramach odwetu i oskarżyć o to Ukraińców.

I ot cała teoria spiskowa na temat jodku potasu.

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 15.10.2022 - 07:52

• 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zagadka na dziś:
Jak nazywa się osoby, które z jednej strony wytykają lekarzom, że wypowiadają się na temat chorób, nie mając stosownego doktoratu, a z drugiej mądrzą się w konktekście radiacji, zawodowo segregując paczki albo siedząc na kasie? Podpowiedź: pierwsza litera tego słowa to "h".

To hedoniści, a dokładniej hedoniści etyczni. Nie posądzam Cię, że miałeś inne słowo na myśli...   :szczerb:

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Staniq

Ja stawiam na hunwejbina, bo to co omyłkowo miał na myśli @Carrik jest tak oto zdefiniowane w Wikipedii:

H. może się przejawiać na wiele sposobów, np.: wymyślanie rozmaitych teorii, które w pokrętny sposób tłumaczą stosowanie różnych norm moralnych przy różnych sytuacjach (np. głoszenie, że zabijanie dzieci wroga w czasie wojny jest dobre dlatego, że wróg ten popełnił wcześniej zbrodnię mordując nasze dzieci).

Wypisz, wymaluj pasuje do ukrofobów, którzy zamiast bejsbola używają Wołynia.

• 1

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A zauważyliście co mówią ukrofoby? 

Rosja zaatakowała państwo i naród który nie istnieje, ale boimy się że ten niesitniejący naród zdominuje Polaków i zacznie nas mordować, a tak w ogóle to nie ma żadnej wojny która jest sprowokowana przez USA, a ruscy w ogóle są spoko bo nie lubią gejów. 

• 1

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Ja zauważyłam, że bełkot o "dziwnej wojnie"  rozpoczął się wtedy, gdy Rosja zaczęła dostawać zadyszki na froncie i nasi milusińscy zorientowali się, że łykając jak pelikany mainstreamowy przekaz o drugiej armii świata, przez lata byli robieni w bambuko.

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak swoją drogą to my wszyscy byliśmy robieni w bambuko tą drugą armią świata. Od 89 zbroiliśmy się na konflikt z Rosją a teraz druga armia świata dostaje baty od jakiegoś biedniejszego skorumpowanego kraju w Europie. 

• 0

cichah2o.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A zauważyliście co mówią ukrofoby? 

Rosja zaatakowała państwo i naród który nie istnieje, ale boimy się że ten niesitniejący naród zdominuje Polaków i zacznie nas mordować, a tak w ogóle to nie ma żadnej wojny która jest sprowokowana przez USA, a ruscy w ogóle są spoko bo nie lubią gejów. 

Ja zauważyłam, że bełkot o "dziwnej wojnie"  rozpoczął się wtedy, gdy Rosja zaczęła dostawać zadyszki na froncie i nasi milusińscy zorientowali się, że łykając jak pelikany mainstreamowy przekaz o drugiej armii świata, przez lata byli robieni w bambuko.

Ja zauważyłem, że albo sami wymyślacie te brednie, albo szukacie na siłę sensacji z powodu takich bredni, które znajdziecie w internecie. Moim zdaniem zaśmiecacie ten temat takimi wstawkami. 

• 1

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nic nie wymyślamy. Wystarczy poczytać komentarze ukrofobów w internecie. Nawet w rozmowie na żywo padają takie argumenty a gdy próbujesz coś powiedzieć zostajesz zakrzyczany przez takiego. 

Przykładowa rozmowa ukrofobów.

FfK-wMYXkAIGMqg.jpg

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 16.10.2022 - 10:51

• 1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zagadka na dziś:

To hedoniści, a dokładniej hedoniści etyczni. Nie posądzam Cię, że miałeś inne słowo na myśli...   :szczerb:

Na pewno. Bo to inne słowa zaczyna się na "C"  :szczerb:

• 1

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rosyjski SU34 uderzył w blok mieszkalny w Yeysku w Rosji. Na zdjęciu widać katapultującego się pilota. 

FfSJkmAWIAkaYUv.jpg

Ciekawostka z bardzo wiarygodnego źródła. 

Ukraina przed wojną miała ok.900 czołgów. Na tą chwilę straciła 2000 czołgów i dalej mają czym walczyć. Straty były potwierdzone zdjęciem lub nagraniem.

FfSM218WQAIH7Dm.png

Od nas dostała prawie 300 czołgów, z Czech ok 50, z krajów bałkańskich też ok.50. A skąd reszta? Czyżby rosjanie tak masowo porzucali swój sprzęt prezentując go Ukraińcom? 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 17.10.2022 - 21:53

• 2

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

312729289_529870492486261_58493495594170

Zgadzacie się?

• 0

cichah2o.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja się nie zgadzam. 

Zimno, głód i wojna nuklearna to nie jest mała cena za zniszczenie Rosji, a wręcz przeciwnie - to byłaby ogromna cena. Jeśli te dwa pierwsze wiązałyby się z pewnymi trudnościami, np zamiast 25 stopni w domu byłoby 18 i zamiast pełnego wyboru produktów tylko niektóre jedzenie na pułkach w sklepach, to to by była niska cena. Sama wojna nuklearna wydaje się być wizją apokaliptyczną. Wg mnie niesie ze sobą śmierć ogromnej ilości ludzi, chaos, strach, masę zniszczeń. Na pewno świat po takiej wojnie byłby zupełnie inny i nie wiem czy ktokolwiek chciałby w nim żyć i stawiać to wszystko na szali by zniszczyć Rosję.

Jeśli rządzący nami politycy zachowaliby się odpowiedzialnie, to w tym momencie nie groziłyby nam zimno i głód. Teraz mam wrażenie, że sankcje które nałożyliśmy na Rosję uderzają tylko w nas (nie widzę tego co dzieje się za wschodnią granicą).

Boję się, że głupota tych u sterów popchnie ten świat do wojny nuklearnej... i wtedy będzie ten wielki reset.. :(

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

USA już nie odpuści tej okazji pozbycia się Rosji ze sceny międzynarodowej. Rękami Europejczyków będą walić w Ruskich. A potem nas zostawią - jak to zwykle robi USA i skupią się na Tajwanie i Chinach, które nie będą miały już wsparcia w postaci Rosji.

• 0

Also tagged with one or more of these keywords: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych